Naslov: Srpskohrvatska inačica Wikipedije prestigla i srpsku
Postano: 28 ruj 2014, 17:28
Wikipedija na "srpskohrvatskom" jeziku je masovnim kopiranjem prvo prestigla hrvatsku, a sada i srpsku inačicu. Trenutno srpskohrvatska inačica ima preko 258 000 članaka, a srpska preko 252 000. Ovako je srpskohrvatska postala najveća inačica Wikipedije na našem makrojeziku.
* srpskohrvatski - preko 258 000 (27. na svijetu) * srpski - preko 252 000 (29.) * hrvatski - preko 148 000 (40.) * bošnjački ("bosanski") - preko 52 000 (70.)
Naslov: Re: Srpskohrvatska inačica Wikipedije prestigla i srpsku
Postano: 28 ruj 2014, 17:59
Šta misliš koja je najistinitija ovih navedenih kad je i pitanju npr.istorija??
Ja mislim bez sumnje da je SH najistinitija u proseku.
Hrvatska wikipedija je imala dosta članaka ali je koliko mi se čini došlo do čistke jer su je bili svojevremeno preuzeli čiste ustaše , kao i jedno vreme što su srpsku wikipediju majmuniliki četnici.
Sad su se Bošnje raspištoljili pa luduju po njoj i preuzimaju primat u nebulozama , ali njih je teže čistiti jer im je ciljni period srednji vek i 19.stoleće , a ipak kontrolna ekipa najviše obraća pažnju na 2.sv.rat i fašizam i rasizam.
A tu znamo da je hrvatska wiki najviše sjebana bila(bar poslednjih par godina).
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Naslov: Re: Srpskohrvatska inačica Wikipedije prestigla i srpsku
Postano: 29 ruj 2014, 17:01
Logično zbog prepisivanja članaka i šire baze. Na hrvatskoj Wiki vjerojatno nema baš srpskih sportaša koji nisu najpoznatiji ili nekih članaka o kulturi ili kulinarstvu Srbije. Na srpskogrvatskom samo iskopiraju sa srpskog i to je to. Isto vrijedi i za srpsku wikipediju koja nema članke o lokalnim hrvatskim stvarima.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.