HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 tra 2026, 16:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dječak iz Sirije za 20 dana naučio norveški jezik
PostPostano: 29 lis 2015, 13:56 

Norveški mediji su puni hvale o dječaku koji je iz Sirije izbjegao u Norvešku gdje je naučio norveški jezik za samo 20 dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

slika

Yaman Kafarnawi, koji ima 14 godina, oduševio je Norvežane nakon što je naučio njihov jezik za 20 dana boravka u ovoj skandinavskoj zemlji.

Dječak je gostovao na norveškoj “TV2” gdje je odgovarao na pitanja voditelja sa, kako navode norveški mediji, impresivnim akcentom.

“Zovem se Yaman. Imam 14 godina. Dolazim iz Aleppa u Siriji. Mislim da je norveški jezik lagan, iako postoje neki novi karakteri u ovom jeziku”, rekao je dječak iz Sirije.

Nakon toga je pročitao i prvu strofu nacionalne himne te zemlje.

Fahad Abby, volonter koji podučava Yamana, kazao je da će dječak već do kraja godine dobro pričati norveški. Dječak je do sada naučio veliki broj riječi, a trenutno uči pisanje.

Inače, Yaman je putovao oko 15 dana kako bi iz Sirije stigao u Norvešku, putujući kroz Tursku, Grčku, Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Austriju i Njemačku.

U Oslu trenutno živi sa majkom i sa mlađom sestrom, dok je njegov otac u gradu Larviku na jugu Osla. Kako navode tamošnji mediji, Yaman u budućnosti želi postati ljekar.

VIDEO > https://www.youtube.com/watch?v=K_N8AYm0fPU

...islamista. Sad kad sablju isuce.

Vrh

Naslov: Re: Dječak iz Sirije za 20 dana naučio norveški jezik
PostPostano: 29 lis 2015, 17:12 

Ako je istina dječak stvarno ima dara ali nešto sumnjam da je ovo moguće, naučio frazu i odmah zna jezik.
Uglavnom mali se barem trudi za razliku od većine doseljenika što je pohvalno u svakom slučaju.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 17:57 

Jako pohvalno za ovog klinca , ali države zapada ako ne porade na patriotskom obrazovanju novih članova društva mogu da se pozdrave sa mirom i stabilnošću , jer osim što uvek novi doseljenici bivaju na društvenom dnu , nego ti doseljenici sa društvenog dna će postati besni sa već starom religijskom indoktrinacijom o kjafirima.

Zato školstvo mora da promeni mnogo toga i da doslovno uvodi "patriotske časove".

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 18:25 

Kako bi izgledali "patriotski casovi"? Pogotovo u jednoj uniji ciji je glavni zadatak ideoloski prevazilazenje nacionalnog primitivizma i okova. Obrazovanje, a uz obrazovanje naravno i zivotni standard - i nema zime. Svi Turci koje znam, a koji su pozavrsavali faksove, imaju dobre poslove, doduse ljevicarski su orijentisani, za sebe kazu da su Evropljani..ne Austrijanci..ne Turci..vec Evropljani. Tu vidim i sebe. Tako da sam ubjedjen u to da je pred ovim talentovanim djecakom blistava buducnost..ako ne blistava, barem normalna.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:10 

granica je napisao/la:
Kako bi izgledali "patriotski casovi"? Pogotovo u jednoj uniji ciji je glavni zadatak ideoloski prevazilazenje nacionalnog primitivizma i okova. Obrazovanje, a uz obrazovanje naravno i zivotni standard - i nema zime. Svi Turci koje znam, a koji su pozavrsavali faksove, imaju dobre poslove, doduse ljevicarski su orijentisani, za sebe kazu da su Evropljani..ne Austrijanci..ne Turci..vec Evropljani. Tu vidim i sebe. Tako da sam ubjedjen u to da je pred ovim talentovanim djecakom blistava buducnost..ako ne blistava, barem normalna.

Definicija nacionalizma nije svugde ista , i nacionalizam nema takođe uvek negativnu konotaciju.

Biti Evropljanin je takođe vid nacionalizma , jer si evropski patriota koji je patriota jer poštuje i voli vrednosti svoje zemlje koju naziva u ovom slučaju Evropom.

Ali evropska orjentacija je krhka i nova jer je još nedorečena i nedefinisana , i zato se mora ići putem nacionalizma kroz države u kojima živiš , dakle prvo Austrijanac , pa onda Evropljanin , a za etničku pripadnost me zabole qurac sve dok si lojalan građanin i dok imaš nacionalni ponos i svest o državi gde živiš.

Patriotski časovi bi izgledali da se deca uče ljubavi spram domovine u kojoj žive , a to sadrži učenje himne,poboljšani časovi nacionalne istorije,više puta u godini posetiti sve nacionalne spomenike,učenje demokratskih principa na kojoj država počiva,.....

Ja ne bi voleo da dođe puno izbleglica i nasele Srbiju i da se niko ne oseća Srbinom tj.Srbijancem nego nekakvim Evropljaninom jer bi značilo da ih boli ona stvar za Srbiju.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:13 

Ne mozes ici tim putem jer jedno negira drugo. Regionalni identiteti + Evropejstvo, je dugorocno jedini lijek za ovaj kurvinjski kontinent koji se vise puta sam sjebavo.

To nije nacionalizam vec jedna vrsta "nadidentiteta" kojim se prevazilazi ta djecija bolest.

Hajd otvoreno, sta ti licno gubis time u slucaju da se niko ne osjeca Srbinom? Manja plata? Losije zdravlje? Nema seksa? Muzike...? (koliko dugo postoji covjecanstvo? koliko dugo Srbi, dvjesta, trista godina..koliko ce jos postojati?)

Evo meni je ova zemlja zaista draga, super se tu osjecam, osjecam se kao kod kuce, tj. to mi je "kuca", ali kad igra reprezentacija cisto mi puca kurac. Da li mi je zbog toga lose? Reko, nije. Kontas na sta mislim.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:18 

Galaktička sirijska omladina :zubati

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:23 

Kakav europeizam šta pod njim podrazumijevaš, šta ga veže, koji zajednički temelji, jezik, povijest?

Koliko ima od tog europeizma vidimo u zadnje vrijeme gdje svako gleda svoje državne interese i tako će uvijek biti.
Za tako nešto treba nadnacionalna država i vlast iz jednog središta, odnosne nešto tipa Sjedinjenih Europskih Država, sad ako ti misliš da je to moguće s obzirom na različitost naroda, jezika, mentaliteta, standarda nisi daleko od onih no bordela freskama koji sanjaju svijet bez granica.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:26 

Kako si proziran kao i svaki Bošnjak a srce ti puca kad igra BiH to znamo, isto što za tebe vrijedi u Austriji ne vrijedi za druge jer ako Hrvata u BiH boli ona stvar za BiH reprezentacijom odmah je fašist.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:27 

granica je napisao/la:
Ne mozes ici tim putem jer jedno negira drugo. Regionalni identiteti + Evropejstvo, je dugorocno jedini lijek za ovaj kurvinjski kontinent koji se vise puta sam sjebavo.

To nije nacionalizam vec jedna vrsta "nadidentiteta" kojim se prevazilazi ta djecija bolest.

Hajd otvoreno, sta ti licno gubis time u slucaju da se niko ne osjeca Srbinom? Manja plata? Losije zdravlje? Nema seksa? Muzike...? (koliko dugo postoji covjecanstvo? koliko dugo Srbi, dvjesta, trista godina..koliko ce jos postojati?)

Evo meni je ova zemlja zaista draga, super se tu osjecam, osjecam se kao kod kuce, tj. to mi je "kuca", ali kad igra reprezentacija cisto mi puca kurac. Da li mi je zbog toga lose? Reko, nije. Kontas na sta mislim.

Kako možeš doći negde i živeti tamo i uzimati benefiicije a ne osećati ništa spram te države i naroda koji u njoj živi??

Ja mogu lično izgubiti to što se onaj kojeg boli qurac zaSrbiju a u njoj živi rutinski može okrenuti protv mene i dočekati neprijatelja Srbije kao svoga , jer njemu je svejedno gde živi sve dok ima korisiti za sebe.

Da budem plastičniji u objašnjenju , zamisli sad ti dođe neki siromah i ti ga primiš u kuću , hraniš ga i on živi kod tebe kao ravnopravan član porodice , i onda on vidi da kod komšije s akojim si ti u zavadi ima više hrane i soba je toplija i veća ,i on rutinski ode kod komšije koji je tebi neprijatelj.
Jel bi popizdeo što te je izdao?? , ili mislš da je to sasvim normalno??

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:28 

Daramo. Nacionalna drzava je nesto sto postoji tek tako kratko...prognosticirati da ce to tako ostati "uvijek", a time cak ni definisati vremenski period, je poprilicno nepromisljeno. Najbolji primjer je USA. Stvori okvire da valjaju, i svakorazni etnicki, vjerski, pa i rasni kolektivi se istapaju unutar istih. To je sasvim normalno.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:34 

joe enter je napisao/la:
granica je napisao/la:

Kako možeš doći negde i živeti tamo i uzimati benefiicije a ne osećati ništa spram te države i naroda koji u njoj živi??

Ja mogu lično izgubiti to što se onaj kojeg boli qurac zaSrbiju a u njoj živi rutinski može okrenuti protv mene i dočekati neprijatelja Srbije kao svoga , jer njemu je svejedno gde živi sve dok ima korisiti za sebe.

Da budem plastičniji u objašnjenju , zamisli sad ti dođe neki siromah i ti ga primiš u kuću , hraniš ga i on živi kod tebe kao ravnopravan član porodice , i onda on vidi da kod komšije s akojim si ti u zavadi ima više hrane i soba je toplija i veća ,i on rutinski ode kod komšije koji je tebi neprijatelj.

Citat:

Osjecati nesto spram 8 miliona ljudi, VOLITI ih, bi bilo bolesno..veoma, veoma bolesno, i u biti isti onaj refleks koji pojedinca navodi i da MRZI isto toliko, ili manje ili vise, ljudi. Razumijes o cemu govorim?

Volim pojedince. Pojedince mrzim, ili bolje reci prezirem, znam osjecati bijes i huju naspram pojedinaca..jer mrznja je ipak nesto konstantno, a to ne osjecam nikad dugo, fala kurcu. Volim pojave u ovom drustvu, strujanja, dijelove kulture, pejzaz, a nervira me sto cesto pada kisa (iako ne toliko cesce nego u jednoj Bosni..barem na istoku)...itd...ovdje me nervira pedantnost, barem u slucaju kad je besmislena i cisto principijelna..itd.

Prezires vjerski kolektivizam a istovremeno branis nacionalni. Meni licno je to nedoslijedno. Ali moze biti i da su nam motivi antireligijskog stava jednostavno razliciti.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:36 

granica je napisao/la:
Daramo. Nacionalna drzava je nesto sto postoji tek tako kratko...prognosticirati da ce to tako ostati "uvijek", a time cak ni definisati vremenski period, je poprilicno nepromisljeno. Najbolji primjer je USA. Stvori okvire da valjaju, i svakorazni etnicki, vjerski, pa i rasni kolektivi se istapaju unutar istih. To je sasvim normalno.

Neka proba neki doseljenik da kaže kako se ne oseća Amerikancem i to javno pokaže , u USA se svi doseljenici takmiče u patriotizmu i hvale svoju novu zemlju na sva usta kao simbol slobode , što u suštini ona i jeste.

Tako može samo u evropskim državama zbog tupavioh liberala , pa zato imamo paralelne živote i zatucane zajednice koje mrze državu i narod gde žive a bez imalo srama ubiraju korist od nje.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:42 

Amerika je cisto primjer kako se moze pravazici ona vrsta identiteta koju Daramo ocigledno smatra bogom datu (kad koristi rijec "uvijek" ili "oduvijek"...on govori naime o nacionalnim identitetima na Evropskom kontinentu). Samo primjer da je pretapanje danasnjih nacionalnih identiteta u Evropi u jedan nadidentitet, evropski, itekako moguce. A i logicno. Pa i korisno. Zamisli da u USA svaka od pedesetak drzavica vuce na svoju stranu i radi sta hoce. Ovako imaju par ingerencija, ali nista sto bi stetilo onom iznad..a to iznad bi u nasem slucaju bila Evropa. (pa jeboga ti valjda su dva evropska rata bila dovoljna - da ne brojim ove prije jer oni nisu imali izricito nacionalni karakter kao 1. i 2. SR)

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:45 

Dobro, ovaj dečko je očito imao određeno predznanje norveškog jezika, vjerojatno je učio nešto malo u izbjegličkim kampovima u Turskoj.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:46 

granica je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Citat:

Osjecati nesto spram 8 miliona ljudi, VOLITI ih, bi bilo bolesno..veoma, veoma bolesno, i u biti isti onaj refleks koji pojedinca navodi i da MRZI isto toliko, ili manje ili vise, ljudi. Razumijes o cemu govorim?

Volim pojedince. Pojedince mrzim, ili bolje reci prezirem, znam osjecati bijes i huju naspram pojedinaca..jer mrznja je ipak nesto konstantno, a to ne osjecam nikad dugo, fala kurcu. Volim pojave u ovom drustvu, strujanja, dijelove kulture, pejzaz, a nervira me sto cesto pada kisa (iako ne toliko cesce nego u jednoj Bosni..barem na istoku)...itd...ovdje me nervira pedantnost, barem u slucaju kad je besmislena i cisto principijelna..itd.

Prezires vjerski kolektivizam a istovremeno branis nacionalni. Meni licno je to nedoslijedno. Ali moze biti i da su nam motivi antireligijskog stava jednostavno razliciti.

Ne podmeći.

Ja nisam za kolektivizam u smislu monolitnog stada , već skupa pojedinaca koji moraju imati minimum patriotizma za državu u kojoj žive jer im sistem i uređenje te države upravo pruža slobodu za biti pojedincom a ne članom stada.

Ti moraš voleti Austriju i svih 8 miliona građana , jer kroz državu i poreze ti imaš beneficiju da bi se prehranio,našao posao,...ili misliš da je socijala i posao koji imaš dar od Allaha a ne da su svih 8 miliona Austrojanaca dobro oznojiloo radeći da bi napravili zajedničku kasu od koje ti dobijaš lovu , a boli te qurac za njih i državu.

A kako ti to voliš Bošnjake?? , pretpostavljam da imaš jače emocije spram BiH i Bošnjaka nego spram Austrije i Austirjanaca , kak je to moguće ako već ne voliš kolektivitete koje meni sad odjednom prebacuješ??

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:48 

Da izjavi u SAD na ulici da te boli čuka za Ameriku pa javi rezultate, da vidiš kako tamo vole lažne ljevičare.

SAD je nacionalna država Amera koji imaju veći patriotizam nego pola naroda u Europi.

Baš me zanima da pogađa kako bi ti uredio EU kao SAD, vjera islam, jezik arapski, povijest od otkrivanja Europe od strane muslimana.

Ako hoćemo europske vrijednosti može svima latinski jezik, kršćanstvo, povijest i rimsko pravo jel ti tako odgovora nešto sumnjam.

Tko radi protiv ovoga završi u logoru u nekoj bazi u afričkim enklavama EU.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:54 

joe enter je napisao/la:
granica je napisao/la:

Ne podmeći.

Ja nisam za kolektivizam u smislu monolitnog stada , već skupa pojedinaca koji moraju imati minimum patriotizma za državu u kojoj žive jer im sistem i uređenje te države upravo pruža slobodu za biti pojedincom a ne članom stada.

Ti moraš voleti Austriju i svih 8 miliona građana , jer kroz državu i poreze ti imaš beneficiju da bi se prehranio,našao posao,...ili misliš da je socijala i posao koji imaš dar od Allaha a ne da su svih 8 miliona Austrojanaca dobro oznojiloo radeći da bi napravili zajedničku kasu od koje ti dobijaš lovu , a boli te qurac za njih i državu.

A kako ti to voliš Bošnjake?? , pretpostavljam da imaš jače emocije spram BiH i Bošnjaka nego spram Austrije i Austirjanaca , kak je to moguće ako već ne voliš kolektivitete koje meni sad odjednom prebacuješ??

Citat:
Ne podmeći.

Znas li ti normalno pricati? Nista ti nisam podmetao vec ti ukazao da je za mene kolektivizam = kolektivizam. Ako tebi to nije, okej.

Citat:

Objasnio sam ti da se ljubav naspram 8 miliona ljudi crpi iz istog refleksa kao i mrznja prema 8 miliona ljudi. JEdnostavno ne ferceram na toj frekvenciji. Svi mi radimo, placamo, uzivamo beneficije, postujemo zakone, i samim time doprinosimo drzavi. Voljeti drzavu, imati emocionalan stav naspram iste, je primitivan refleks koji je sasvim okej na fudbalskom stadionu (ukoliko ne povlaci za sobom huligansko divljanje i bacanje kamenica - a i to je kao sto znamo cesto slucaj), ali nema veze s tim da li ce ta drzava funkcionisati ili ne. Volite vi Srbi Srbiju, puna su vam usta Srbije, na PTPC-u prosjecno u 30 minuta dnevnika padne jedno 200 do 300 stotine puta rijec Srbi ili srpska, pa opet jad i cemer..bijeda. A ovdje nekidan bio drzavni praznik, Dan republike, ako tako hoces, od 400 frendova na fejsbuku, od kojih su 2/3 Austrijanci, jedan jedini metno nesto na zid u vezi toga.

Citat:

Kod Bosnjaka je jedna bitna komponenta, a to je familija, rodbina. I to je ono sto me uz njih veze na neki - hajmo reci, emotivni nacin. A to da volim Bosnjake je smijesno. Pa meni se duboko, duboko gadi ovaj bosnjacki naciomejnstrim.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:58 

O karakteru čovjeka koji ne voli državu koja ga hrani i koja ga je primila sve govori, on misli da sve to zaslužuje od Alaha kao i ovi Arapi.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:58 

joe enter je napisao/la:

Zato školstvo mora da promeni mnogo toga i da doslovno uvodi "patriotske časove".

:smijeh Patriotski časovi.

Koliko traju i što bi se učilo na tim patriotskim časovima?

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 19:59 

daramo je napisao/la:
Da izjavi u SAD na ulici da te boli čuka za Ameriku pa javi rezultate, da vidiš kako tamo vole lažne ljevičare.

SAD je nacionalna država Amera koji imaju veći patriotizam nego pola naroda u Europi.

Baš me zanima da pogađa kako bi ti uredio EU kao SAD, vjera islam, jezik arapski, povijest od otkrivanja Europe od strane muslimana.

Ako hoćemo europske vrijednosti može svima latinski jezik, kršćanstvo, povijest i rimsko pravo jel ti tako odgovora nešto sumnjam.

Tko radi protiv ovoga završi u logoru u nekoj bazi u afričkim enklavama EU.

Isuvise si zaokupljen tom istorijom. Ja sam je prije pet, sest godina zavrsio, i volim je, ali nekad mislim da bi ljudima na Balkanu trebalo zabraniti da se bave time. Sta ce vam koji kurac. Lijepo je reko Rambo Amadeus, umjesto istorije, on je za to da se u skolama uci buducnost.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 20:01 

daramo je napisao/la:
O karakteru čovjeka koji ne voli državu koja ga hrani i koja ga je primila sve govori, on misli da sve to zaslužuje od Alaha kao i ovi Arapi.

Eto vidis, taman pomislim da si se malo unormalio, i da covjek moze prozboriti koju s tobom, kad ono odjednom iz pora izbije kamenjarski znoj i vonj.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 20:08 

Arapi su nadprosječno inteligentni.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 20:11 

Evo ja odmah potpisujem kao u Novom Zelandu ukinut ćemo povijest i uvesti programiranje.
Onaj tko ne uči na vlastitim greškama iz prošlosti i nema budućnosti.
Nema ovo veze s povijesti nego s logikom, spominješ SAD kao uzor a ne znaš na kakvim temeljima počiva, osnova američke snage je ili se integriraj i doprinosi Americi ili crkni.

Reci na kojim temeljima treba biti EU, ti misliš da bi se Englezi, Francuzi i ostale sile ikada odrekli svoga identiteta i prihvatili eurabizam?

Slabo si ti to izučio inače bi znao da je t aj projekt već probao zvao se proleteri svih zemalja ujedinite se.
Pa te humane ljevičarske države natopi šestse krvi a u njima nnije bilo ni nacija, ni vjera svi su bili jedno.
Malo bolje prouči zločine Sovjeta, Crvenih Kmera, kineske kulturne revolucije.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2015, 20:12 

granica je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Ne podmeći.

Citat:
Ne podmeći.

Znas li ti normalno pricati? Nista ti nisam podmetao vec ti ukazao da je za mene kolektivizam = kolektivizam. Ako tebi to nije, okej.

Citat:

Objasnio sam ti da se ljubav naspram 8 miliona ljudi crpi iz istog refleksa kao i mrznja prema 8 miliona ljudi. JEdnostavno ne ferceram na toj frekvenciji. Svi mi radimo, placamo, uzivamo beneficije, postujemo zakone, i samim time doprinosimo drzavi. Voljeti drzavu, imati emocionalan stav naspram iste, je primitivan refleks koji je sasvim okej na fudbalskom stadionu (ukoliko ne povlaci za sobom huligansko divljanje i bacanje kamenica - a i to je kao sto znamo cesto slucaj), ali nema veze s tim da li ce ta drzava funkcionisati ili ne. Volite vi Srbi Srbiju, puna su vam usta Srbije, na PTPC-u prosjecno u 30 minuta dnevnika padne jedno 200 do 300 stotine puta rijec Srbi ili srpska, pa opet jad i cemer..bijeda. A ovdje nekidan bio drzavni praznik, Dan republike, ako tako hoces, od 400 frendova na fejsbuku, od kojih su 2/3 Austrijanci, jedan jedini metno nesto na zid u vezi toga.

Citat:

Kod Bosnjaka je jedna bitna komponenta, a to je familija, rodbina. I to je ono sto me uz njih veze na neki - hajmo reci, emotivni nacin. A to da volim Bosnjake je smijesno. Pa meni se duboko, duboko gadi ovaj bosnjacki naciomejnstrim.

Očito si blesav ili se praviš takvim i onda podmećeš priče o stadionskom patriotizmu.

Kad plaćaš dažbine i imaš priliku se zaposliti i dobojati socijalu , tvoj paotritizam ne treba biti da odeš izdrkati ispred parlamenta niti suze roniti ispred spomenika Marije Terezije.

Tvoj patriotizam se mora očitavati tako da ćeš voleti i braniti sistem tj.državu koji ti je omogućio da imaš priliku raditi i zaraditi i koji te je hranio kad si gologuz došao tamo.
Tvoj patriotizam se mora očitavati tako što ćeš širiti svest među onima koji nemaju osećaj spram države već misle da krava muzara koja kad prestane davati mleka neka crkne jer mi ionako nije bila draga.

Ja moj patriotizam vidim tako što širim kad god mogu demokratksu misao među svojim sunaradnciima jer želim da se moj narod propravi i napreduje , i to jer najveća patriotska obaveza.

E tako i ti biti trebao raditi , da novim doseljencima iz Sirije,BiH,Albanije,Iraka,...kad god možeš da ukažeš kako je Austrija jako dobra zemlja koja ima sistem koji se mora baštiniti i voleti u smislu da uvek misli na napredak i popravljanje , jer to su sada tvoju sugrađani i tvoja je patriotska obaveza im pomoći ne samo hranom nego širenjme svesti o državi,sistemu,demokratiji i svemu onom na čemu Austrija počiva.

Demokratija i države slobodne demokratije imaju prava , ali i OBAVEZE koje se najbolje daju uraditi kad je razvijen patriotizam.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: