|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 41 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ateist
|
Naslov: Vozački Postano: 11 stu 2014, 16:02 |
|
|
|
Kojim vozilima znate upravljati? Ja sam kao mali često vozio bicikl. Trenutno polažem vozački za auto. Danas sam isprve prošao teoriju, imao 113 od 120 bodova. Za proći treba imati najmanje 108 bodova i ne imati nijedan pogrješan odgovor u cjelini raskrižja. 4 su raskrižja, 38 pitanja, 45 min, rješava se na računalu i odmah se dobije ishod. Preostaju prva pomoć, vožnja na poligonu i gradska vožnja.
Kakav ste vozač? Imate li kaznenih bodova? S koliko ste godina položili? Jeste li sve položili isprve? Zna li netko s raspravnika upravljati kombijem, kamionom, autobusom, tramvajem, trolejbusom, nekom letjelicom ili plovilom?
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 16:21 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Znam biciklom i traktorom. Proći ćeš ba nemoj se sikirati oko toga toliko većinom prođu oni koji ne znaju ništa i ne slušaju instruktora znači nemaš pojma nemoj mu pametovati pa tokmaci koji su učili sa 2 i 3 prolalze. I trema nemoj da te handri. Ja nisam još položio neki moji vršnjaci jesu. Šta će ti vozački ako nemaš stalan i osiguran posao. Onda sebi kupiš auto (ja bi golfa 2  ). Šta god ti kaže ne znaš jer učiš i opusti se u vožnji.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 16:35 |
|
|
|
Ići ću polagati sad na ljeto, nakon upisa na faks. Naravno da postoji strah od pada i da je voziti auto jedno potpuno drugačije iskustvo, no zasad su mi od prijatelja i poznanika moje generacije svi prošli iz prve, čak i oni za koje to nisam baš očekivao.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 18:14 |
|
|
|
Što se tiče samog pismenog testa, moraćeš dobro, ali baš dobro da naučiš testove i to sa razumijevanjem pošto pitanja u knjizi sa testovima i sa druge strane pitanja na samom testu su veoma trikovita. Naime, često sve ponuđene opcije liče jedna na drugu tako da moraćeš baš da se udubiš u razumijevanje onog šta čitaš (nema učenja napamet). Evo ovako, imaš pitanje, a ispod njega ponuđene su ti 4 opcije (a, b, c i d) i sve 4 opcije zvuče identično s tim da sve imaju jednu riječ različitu ili riječ više itd. Te sitnice bitno mijenjaju stvar i sad ti pogodi npr. dali prvenstvo skretanja ima:
a.) automobil sa prikolicom i upaljenim svjetlom
b.) automobil bez prikolice i bez upaljenog svjetla
c.) automobil sa prikolicom bez upaljenog svjetla
d.) automobil bez prikolice sa upaljenim svjetlom
Pitanja na testu su baš za mozganje tako da će ti pored dobrog znanja i razumijevanja trebati i dobra koncentracija, dok je vožnja i prva pomoć laka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 19:58 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
imam vozačku od 18. to je puno duže nego što ste vi na životu.  ali ne vozim. ne snalazim se u prostoru. fala na pitanju, koristim javni prijevoz. i kupujem mjesečnu kartu. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 20:29 |
|
|
Što ne voziš ako imaš vozačku? Mnogi bi vozili da su na tvom mjestu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 20:32 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Što ne voziš ako imaš vozačku? Mnogi bi vozili da su na tvom mjestu.  kao što rekoh, ne snalazim se u prostoru. ne mogu odrediti jesam li od auta ispred udaljena 15 ili 50 cm. a to je opasno, priznat ćeš.  bolje je i za mene i za druge da ne vozim.  (trenutno bi bilo korisno da vozim, ali s obzirom na moju percepciju prostora, sigurnija sam kao pješak.)
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 20:53 |
|
|
Pa kako si onda položila vozački dio? Mora da si podmitila vozača s nečim s čim bi dotični zažmurio dok ti voziš. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 21:07 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Pa kako si onda položila vozački dio? Mora da si podmitila vozača s nečim s čim bi dotični zažmurio dok ti voziš.  brat mi je rekao da vozim auto k'o bicikl.  međutoa, vozim ga tako kad nema nikoga na cesti. čim se pojave druga vozila, izgubljena sam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 21:10 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Pa kako si onda položila vozački dio? Mora da si podmitila vozača s nečim s čim bi dotični zažmurio dok ti voziš.  brat mi je rekao da vozim auto k'o bicikl.  međutoa, vozim ga tako kad nema nikoga na cesti. čim se pojave druga vozila, izgubljena sam.  Ti lijepo blokiraj put Majko moja svasta cuje covjek.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 21:16 |
|
|
panteri je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: brat mi je rekao da vozim auto k'o bicikl.  međutoa, vozim ga tako kad nema nikoga na cesti. čim se pojave druga vozila, izgubljena sam.  Ti lijepo blokiraj put Majko moja svasta cuje covjek.  ja lijepo priznam da se ne snalazim u prostoru. nisam vozač. iako imam vozačku od '88. koristim javni prijevoz. u auto sjedam kao suvozač.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 23:38 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
ZGabriel je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Što ne voziš ako imaš vozačku? Mnogi bi vozili da su na tvom mjestu.  kao što rekoh, ne snalazim se u prostoru. ne mogu odrediti jesam li od auta ispred udaljena 15 ili 50 cm. a to je opasno, priznat ćeš.  bolje je i za mene i za druge da ne vozim.  (trenutno bi bilo korisno da vozim, ali s obzirom na moju percepciju prostora, sigurnija sam kao pješak.) Ima jedna fotografija na netu. Ovako žene od muškaraca vide npr tu je 20 cm a one misle da je to 2 cm jer su osjetljive da ne zakače vozilom. Živa istina. I napravili meme od toga differnce between women and man drivers i sad na primjer žene vide 10 inch (cola 2.45 cm) misle to je 2 incha.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 11 stu 2014, 23:54 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 09:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Ateist je napisao/la: Kojim vozilima znate upravljati? Ja sam kao mali često vozio bicikl. Trenutno polažem vozački za auto. Danas sam isprve prošao teoriju, imao 113 od 120 bodova. Za proći treba imati najmanje 108 bodova i ne imati nijedan pogrješan odgovor u cjelini raskrižja. 4 su raskrižja, 38 pitanja, 45 min, rješava se na računalu i odmah se dobije ishod. Preostaju prva pomoć, vožnja na poligonu i gradska vožnja.
Kakav ste vozač? Imate li kaznenih bodova? S koliko ste godina položili? Jeste li sve položili isprve? Zna li netko s raspravnika upravljati kombijem, kamionom, autobusom, tramvajem, trolejbusom, nekom letjelicom ili plovilom? Vozim vec dugo. Iz iskustva znam da kad polozis vozacki ispit, ne znaci da znas da vozis. Za sve je vazno iskustvo (skola kao skola ti je samo uvod u zivot). Imaces malo problema ako si obucavao na dizelu, pa posle polozenog ispita pocnes voziti benzinca ili plinasa. Ali, sve to vremenom dodje na svoje. Posto sam jedno vrijeme radio na tehnickom poregledu vozila imao sam privilegiju da vozim sve vrste vozila osim kamiona sa prikolicom i slepera (mogao sam, ali nisam smio da se usudim zbog duzine). inace imam samo b i c. Za nekoliko godina ce i tebe neko pitati isto sto i ti pitas sad i, vjeruj mi, ponovices mu iste ove savjete.
_________________ Za dobar zivot nije rodjen svako
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 12 stu 2014, 00:03 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Ateist je napisao/la: Kojim vozilima znate upravljati? Ja sam kao mali često vozio bicikl. Trenutno polažem vozački za auto. Danas sam isprve prošao teoriju, imao 113 od 120 bodova. Za proći treba imati najmanje 108 bodova i ne imati nijedan pogrješan odgovor u cjelini raskrižja. 4 su raskrižja, 38 pitanja, 45 min, rješava se na računalu i odmah se dobije ishod. Preostaju prva pomoć, vožnja na poligonu i gradska vožnja.
Kakav ste vozač? Imate li kaznenih bodova? S koliko ste godina položili? Jeste li sve položili isprve? Zna li netko s raspravnika upravljati kombijem, kamionom, autobusom, tramvajem, trolejbusom, nekom letjelicom ili plovilom? Vozim vec dugo. Iz iskustva znam da kad polozis vozacki ispit, ne znaci da znas da vozis. Za sve je vazno iskustvo (skola kao skola ti je samo uvod u zivot). Imaces malo problema ako si obucavao na dizelu, pa posle polozenog ispita pocnes voziti benzinca ili plinasa. Ali, sve to vremenom dodje na svoje. Za nekoliko godina ce i tebe neko pitati isto sto i ti pitas sad i, vjeruj mi, ponovices mu iste ove savjete. Vecina auta za obucavanje su na dizelu,skoro sva.Apsolutno je ovo tacno.Mnogo lakse je nauciti voziti sa dizelom.To je naravno ono sa kretanjem,jer se vecini mnogo puta ugasi na benzincu,dok ne dobiju rutinu kada treba pustiti kvacilo,a kada treba i koliko dodati gas. Sve ostalo je manje vise isto.Uglavnom prvo se covjek treba opustiti,shvatiti da je to sasvim normalna stvar,i sve dalje ide svojim tokom. I svi se trebaju truditi da sto normalnije voze.Kasno je kada se nesto desi. Posto sam jedno vrijeme radio na tehnickom poregledu vozila imao sam privilegiju da vozim sve vrste vozila osim kamiona sa prikolicom i slepera (mogao sam, ali nisam smio da se usudim zbog duzine). inace imam samo b i c.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 12 stu 2014, 00:04 |
|
|
|
Davno to bijase...davno...
Cijene su napuhane za polaganje u Evropi opcenito,da ne govorim o RH ili BiH, sto bi za npr."B" kategoriju trebalo biti minimalno, a za profi kategorije cijena je u redu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 12 stu 2014, 00:21 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 09:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
|
ja kada sam polagao cijena za b i c skupa je bila oko 800 KM, a sada je samo za b kategoriju oko 1300 KM (tako mi rekose momci sto trenutno polazu). mislim da je to stvarno previse.
ne slazem se s tobom da je c kategorija profi. ima mnogo primjera
_________________ Za dobar zivot nije rodjen svako
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 12 stu 2014, 12:55 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ima jedna fotografija na netu. Ovako žene od muškaraca vide npr tu je 20 cm a one misle da je to 2 cm jer su osjetljive da ne zakače vozilom. Živa istina. I napravili meme od toga differnce between women and man drivers i sad na primjer žene vide 10 inch (cola 2.45 cm) misle to je 2 incha.
neeeee, vic ide ovako: zašto su žene loši vozači? zato jer su ih muškarci uvjerili da je ovo *pokazuje palcem i kažiprstom duljinu od 10-ak cm* 20 cm. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 12 stu 2014, 12:58 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 12 stu 2014, 16:24 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8224 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
ZGabriel je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ima jedna fotografija na netu. Ovako žene od muškaraca vide npr tu je 20 cm a one misle da je to 2 cm jer su osjetljive da ne zakače vozilom. Živa istina. I napravili meme od toga differnce between women and man drivers i sad na primjer žene vide 10 inch (cola 2.45 cm) misle to je 2 incha.
neeeee, vic ide ovako: zašto su žene loši vozači? zato jer su ih muškarci uvjerili da je ovo *pokazuje palcem i kažiprstom duljinu od 10-ak cm* 20 cm.  pa i jeste,to je otprilike 20 cm uglavnom,ako prodajete auto benzinca,nemojte nikad dopustiti žensku koje je tek položilo na dizelašu,da sjedne u njega na probnu vožnju. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 12 stu 2014, 17:06 |
|
|
|
Zašto zar neće više posrkati gorivo na benzincu ako ga polahko vozi i troši.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ateist
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 17 stu 2014, 14:19 |
|
|
|
Položio sam danas u 12 h prvu pomoć i tako riješio teoretski dio. Tri pitanja koja sam dobio na kartici su što sadrži kutija prve pomoći, recite nešto o ozljedi zgloba i pokažite vezivanje trokutaste marame na glavu. Treće sam malo lošije odgovorio, ali prošao sam. Prije nego što sam ja izišao četvoro ih je palo. Dobio sam knjižicu i po povratku doma zvao instruktora. Prekosutra ću prvi puta sjesti za volan. Srijeda 19. studenog, 9:30 ujutro, bijela Toyota yaris. Moram nositi knjižicu.
Obično su svi drugi barem nekad sjeli za volan s majkom, ocem, bratom ili nekim. Ja nisam nikada sjeo za volan niti su me ikad zanimali automobili (nisam čitao o njima). Uopće se ne razumijem u marke ni u inovacije, baš me briga za to (bitno da se kreće). Do polaganja nikad nisam čitao o prometu, a zasad sam sve isprve položio. Drugima je auto nešto više od prijevoznog sredstva (simbol moći, imovinskog statusa, seksipila itd.). Meni auto ne predstavlja ništa više od sredstva za prebaciti se iz točke A u točku B.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 17 stu 2014, 14:27 |
|
|
kiler je napisao/la: pa i jeste,to je otprilike 20 cm što se babi htilo...  anyway, zna se da ja imam duge prste i da volim egzaktne znanosti.  uzela ravnalo i izmjerila (razmak između svojih prstiju, voajeri  ) - 9,5 cm. Ateist je napisao/la: Meni auto ne predstavlja ništa više od sredstva za prebaciti se iz točke A u točku B. (čekaj samo kad te neka cura s lijepim stopalima zamoli za prijevoz...)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 17 stu 2014, 15:17 |
|
|
Ateist je napisao/la: Prekosutra ću prvi puta sjesti za volan. Srijeda 19. studenog, 9:30 ujutro, bijela Toyota yaris. Moram nositi knjižicu. Narode,upozoreni ste!Sklanjaj vino,žito i sve što je živo!!Eto ateiste! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 17 stu 2014, 20:20 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Znam biciklom i traktorom. I traktorom?!  Fascinirana sam. Vozim biciklO i mali motorin, biciklO na sve moguće načine. Znam i putnički auto ali mi ne daju, kažu da naglo kočim i zavijam u krivini pa se plaše da ne napravim karambol ili zaronim u Savu ili Dunav, a baš mi je motorika dobra.  Moraću se izboriti za prava, neće mene više niko da maltretira za moje pare! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 17 stu 2014, 20:46 |
|
|
Pa vozio jesam po njivi  . I to se broji. Ma kakvo to ba vozio sam ja i motor, lakše nego biciklo.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|