|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 76 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kačamak
|
Naslov: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 21:53 |
|
|
|
Dakle,sa kim i zasto?
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 21:58 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7726 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Gdje anketa?
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 22:23 |
|
|
|
Nema ankete.Nije ti ovo Hrvat otvorio temu.Sve transparentno.Dođeš i napišeš.Za saradnju sa ovima zbog toga i toga.Posle kom se sabira i broji neka to radi o svom trošku.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 22:30 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46341 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ovo će biti zanimljivo, hajde hamidža, ne moraš se kriti iza ankete, ti kao švedski musliman si za?
Vjerovatno za svoje?
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 22:54 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10451 Lokacija: Banja Luka
|
|
I sa jednima i sa drugima , i to sto prije . Jos zera vremena i okasnice zauvjek. ( dzaba ce im biti kasnije helpati /tegbirati , to ce moci samo na lancic objesiti)
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 23:07 |
|
|
|
Musli će ispasti ovčice ako picousti i Kolindica razgraničenje naprave na salvetici.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 23:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Mislim da od Srba mogu više dobiti. SLJPSBS (Samo ljubav prema Srbinu Bošnjaka spašava)
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 23:14 |
|
|
|
Nama je dosta experimenta sa Šipkama. Na vaš je red da se izgorite.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 23:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Mi smo im davno mahnuli Goodbye. Odrasle su osobe i neka idu svojim putem. Nema više komunista da od njih prave normalne ljude.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 19 lip 2016, 23:32 |
|
|
|
Stara i prva ljubav zaborava nema gosn BBC. Vi ste im prvi skinuli djanu. Uzeli nevinost. Kada se prvi put voli tada mnogo boliiiii.
Pište oni od te ljubavi i proklinju ljubavnika koji ih ostavi. Nije ljudski da pate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 07:59 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
Prvo u BiH ne žive muslimani kao neko religijsko pleme. Nego konstitutivan narod, Bošnjaci, od kojih su neki muslimani, a neki ateisti te manji broj drugih vjeroispovijesti ... Kao drugo, Bošnjaci kao najbrojniji narod u BiH ne trebaju strateške partnere ni Srbe ni Hrvate, nego Srbi i Hrvati trebaju nas. Zašto? Srbi imaju RS i neupućenom promatraču djeluje kako su oni u političkom smislu zacementirali i teritoriju ( entitet) a i sva otvorena politička pitanja. Medjutim, ovaj izbor Ivanića i dovođenje opozicije na čelu sa SDS-om u vlast na državnoj razini najbolji je pokazatelj odnosno demant tih sigurnih srpskih " zacementiranih političkih pozicija" O Hrvatima je izlišno i govoriti. - izborni zakon i " neriješena rupa" uvijek daje bošnjačkim pol. predstavnicima prostor za manipulaciju da iz redova SDP-a i DF-a izaberu nekog Hrvata mimo HDZ-a. Tzv gradjanski opcija  Tako da zbilja ne vidim što se tiče BiH, otkud ovo sumanuto pitanje da se postavlja. E sad savez sa RH koja je dio EU, je poZeljan odnosno dobrosusjedski odnosi. No jasna granica i tu mora postojati. RH ima svakako pravo da se skrbi o svom narodu van granica. No bilo kakvo miješanje u unutarnje političke prilike ne treba tolerirati. Ruku na srce do sad je RH uvijek bila blagonaklono prema BiH, osim u onoj situaciji kad je zabranila bila izvoz mlijeka bosanskohercegovačkih mljekara.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 08:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46341 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ovo vam je razmišljanje austro gradžanke, sad zamislite kakvo je jedne sarayvo gradžanke.
Zašto bi temeljni surađivali s manjinama, pa ovo je vaša nacionalna država a manjine su samo za ukras.
I onda se čude zašto je hrvatsko-srpska suradnja nešto prirodno, a s vremenom će postajati sve nužnija. Takav je prirodni tijek događaja u svim centraliziranim tamnicama naroda u kojima "većina" terorizira "manjinu".
Dakle pitanje kršćanske koalicije u BiH je neminovno, kao i suradnja Hrvatske i Srbije da bi zaštitili svoje interese u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 09:23 |
|
|
daramo je napisao/la: Ovo vam je razmišljanje austro gradžanke, sad zamislite kakvo je jedne sarayvo gradžanke.
Zašto bi temeljni surađivali s manjinama, pa ovo je vaša nacionalna država a manjine su samo za ukras.
I onda se čude zašto je hrvatsko-srpska suradnja nešto prirodno, a s vremenom će postajati sve nužnija. Takav je prirodni tijek događaja u svim centraliziranim tamnicama naroda u kojima "većina" terorizira "manjinu".
Dakle pitanje kršćanske koalicije u BiH je neminovno, kao i suradnja Hrvatske i Srbije da bi zaštitili svoje interese u BiH. Suradnja je jedno, a streški savez drugo. Ja za suradnju sam uvijek otvorena. No ona mora biti ravnopravna... bilo da se radi o Srbima ili Hrvatima. Što se tiče strateškog saveza, on se po mom mišljenju pravi u situacijama gdje je jednoj strani potrebna podrška a ta podrška bi bila na štetu treće strane. Što ti jelte i sam potvrdjuješ. Pozivajući se na kršćanstvo i strateški savez Srba i Hrvata, koji bi bio na štetu Bošnjaka. Ja pak mislim da mi bar u BiH nismo prinuđeni tražiti strateške partnere... nego ako je već nužno onda oni nas. Zašto? Mi možemo sebi taj luksuz u BiH dozvoliti. No ako već želite strateški savez, onda jasno i definirajte što to obuhvaća. Dakle suradnja dva naroda na štetu drugog. Pa mi smo najpoželjniji strateški partneri u BiH. Dakle vi s nama trebate i jedni i drugi naći zajednički interes protiv trećih a ne obratno. Pa što nudite jedni? Što drugi?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 09:36 |
|
|
|
Kao Bosanac i Hercegovac, uvek sam bio za strateško partnerstvo svih sa svima jer samo tako od moje države možemo da napravimo prosperitetnu zajednicu u kojoj ima mesta za sve. Sve što odudara od toga, protivi se mojim čvrstim opredelenjima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 09:38 |
|
|
E to se zove ravnopravnost. 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 09:54 |
|
|
|
Vi očito pod ravnopravnost mislite ucjenjivanje Hrvata, sudske progone, u krajnjem slučaju i atentate, preglasavanje, biranje Hrvatima predstavnika, nametanje bosanskog jezika, uskraćivanje prava na medije na hrvatskom jeziku.
Ne hvala, ne treba nam takva suradnja, kakvi su god mislim da nam Srbi ipak mogu ponuditi bolje uvjete suradnje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 10:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Vi očito pod ravnopravnost mislite ucjenjivanje Hrvata, sudske progone, u krajnjem slučaju i atentate, preglasavanje, biranje Hrvatima predstavnika, nametanje bosanskog jezika, uskraćivanje prava na medije na hrvatskom jeziku.
Ne hvala, ne treba nam takva suradnja, kakvi su god mislim da nam Srbi ipak mogu ponuditi bolje uvjete suradnje. O da! Posavinu? TV kanal koji Dodik obećao 2000 još? Deklarativno podršku trećem? - bez da načnete RS? Imate zbilja izbor i slažem se da se trebate držati Srba 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:00 |
|
|
|
Taj dio Posavine nas ne zanima jer u njoj više nažalost nema Hrvata, nama ne treba hrvatski kanal u BL nego u Mostaru, niti nas zanima načinjenje RS, prema tome klasično dijasporaško trabunjanje i ubleharenje.
Kako god okreneš daleko bolji izbor od partnerskih autobombi, atentata, ubojstava povratnika, izigravanja bliskoistočne demokracije i biranja "hrvatskih" predstavnika od strane gradžana, financijskog pljačkanja hrvatskih etničkih prostora, prekrajanja potpisanih sporazuma itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:07 |
|
|
|
Hrvati i Srbi su prirodni saveznici u bih. Jer su oba manje od pola. Jer su i jedni i drugi počašćeni gde su bili manjina.
Nema puka nema problema. Musli žele sve u srednjoj. PK žele Odžak da poklope Stolac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:10 |
|
|
Ne znam zbilja, mene vaši strateški savezi ne zanimaju puno. Pogotovo uvjeti pod kojima misliš da će biti sklopljeni. Što bi stora rekao, jedna mala depresija/depresija  : Misliš li da će Srbi i deklarativno nastaviti partnerstvo s vama, obzirom da ste upravo vi krivci za potpisivanje i prolaz popisa iz 2013? Da neko sad u toj priči vjeruje vama bez fige u džepu? Pa prosječan malo inteligentniji forumaš ovdje je skontao da ono Čovićem " nisam znao" je obična laž... kao i vodjenje nakon toga. Pazi varamo, strateški savez se takodjer temelji na uzajamnoj koristi. A Srbi je iz popisa po njihovom mišljenju upravo zahvaljujući Hrvatima neće izvući  JBG, nisu ljudi ovce. Neki jesu, al ima ih dovoljan broj koji su evoluirali :) Sto se tiče povratnika neću legalizirati no pogledaj oko sebe. STOLAC recimo samo. Hr je forum pa ta tvoja naklapanja neke eto prodju.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:16 |
|
|
|
Sarajka kao i većina Bošnjaka ne shvaća šta su međunarodno potpisani mirovni sporazumu, prema dejtonskom sporazumu Hrvati i Srbi su je jasno razgraničili, Hrvati su se odrekli većeg dijela Posavine a Srbi DGG-a. To možete prodavati samo dovoljno tupavim Hrvatima, što vaš Posavina nije zanima 92.
S vremenom ta hrvatsko-srpska suradnja može samo rasti, ne da se napakosti "temeljnima" nego iz prijeke potrebe u borbi za zadržavanje prava i konstitutivnosti, ta suradnja samo jača od završetka rata i bi će sve čvršća. Što vi više centralizirate, majorizirate i temeljate, "manjine" će skupljati redove i skupa graditi čvrst bedem prema vama.
Vaš problem što ste glupi pa ne učite iz grešaka drugih, zna se kako su završile takve centralizirane i hegemonističke tvorevine na ovim prostorima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:21 |
|
|
|
Šta je u Stocu, koliki je postotak povratka Bošnjaka tamo, jel to onaj gradić gdje napadaju časne sestre na ulici i psuju im, gdje postaje križnog puta zasipaju izmetom, gdje se na balkonima kad igra IR Bosna viore zastave harmije, jel na to misliš?
Bošnjačka logika, Srbi kao i Hrvati trebaju partnera za razvaljivanje ove tamničarske tvorevine koja nas guši, znate vi to dobro zato i ubleharite, samo nema dovoljno "inteligentnih" Hrvata i Srba da ta vaša sranja i dalje gutaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:44 |
|
|
|
Ti te ublehe o jasnom razgraničenju kao prosječni hercegovački Hrvat možeš prodavati nekom iz zimbabva. Meni bogati nemoj. Odvratni su mi i Bošnjaci koji tvrde da ih Podrinja ne zanima jer su dobili dijelove oko Sarajeva. Jasno da su ti dijelovi oko Sarajeva vrijedni, a Podrinja nije u biti ni razmijenjena za njih, no lišava mi je čitava vaša umobolna priča... Gadi mi se.
Ko u bilo čije ime pa i mirovnim sporazumom može moju ćaćevinu u Sarajevu prepisati da bi se za tuđi interesa razgraničiti?
Što ti nisi dao svoje u Hercegovini? Bi li dao i ravnodušno izigravao opunomoćenika koji u tuđe ime poklanja nečije djetinjstvo, mladost i uspomene?
Što da je strateški bilo bolje dati hercegovački kamenja za plodnu Posavinu? Isto bi srao?
Mislim, zadnja mi je ljiga odreći se bilo čijeg ognjišta da pasoš svoje. Još o tome pričati kao o nekom normalnom i humanom činu. Strateškom.
Oduran si i ti i ostali koji tako mislite. Uključujući i dio Bošnjaka Sarajlija koji na taj način tretiraju Podrinja koji su se nastanili na Ilidzi. Fuj.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:47 |
|
|
Sara i Podrinje, epizoda 57. Pa vrati se vise u Konjevic Polje i cuvaj koze. Uvalila guzu u Bec i pametuje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Muslimani u BiH trebaju strateški savez sa Srbima ili Hrvatima? Postano: 20 lip 2016, 11:52 |
|
|
|
Ja nemam nikog u Podrinju. Moja baka ide kod žene jedne u salon koja je zvorničanka. To je cijela moja veza s tim krajem. No odurno mi je ovo stanje pojedinaca tipa daramo.
Ima sličnih i u Sarajevu.. koji imaju isti odnos prema ljudima iz Podrinja koji su se nastanili na Ilidzi. A izbjegli .... to je bolesno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|