|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 55 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 21:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Zanima me koje projekte bi predložili u BiH kad bi mogli što hoćete financirat. Recimo tunel kroz Prenj je dobra ideja. Skrenuo bih Neretvu prema Trebinju i pustio more do Čapljine.  Pustite si maštu na volju. Ne moraju bit materijalne stvari. Recimo financirao bih šahovske udruge u svakom selu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 21:53 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26884 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Velike zidove, više paralelnih visokih zidova za zaustavljanje migranata. Po zidovima najmodernije kamere za noćno osmatranje. Na zidovima naoružani stražari, oko zidova ophodnje, iznad zidova dronovi i helikopteri za osmatranje i gonjenje. Iz svemira sateliti osmatraju. Iza zidova interventne grupe pripravne u svaki moment na akciju...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 21:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24497 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Svaka majka s četvero i više djece ima punu plaću do 65 i kasnije mirovinu.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
K:M
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 22:00 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zanima me koje projekte bi predložili u BiH kad bi mogli što hoćete financirat. Recimo tunel kroz Prenj je dobra ideja. Skrenuo bih Neretvu prema Trebinju i pustio more do Čapljine.  Pustite si maštu na volju. Ne moraju bit materijalne stvari. Recimo financirao bih šahovske udruge u svakom selu. Inkluziju i asimilaciju migranata nemuslimana, jer fali pučanstva
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 22:22 |
|
|
Dao bi da se napravi najveća džamija na svijetu u centru Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 22:48 |
|
|
Užasni ste. Lider bi navukao imigracije da ni Bobo ne bi mogao zaustavit, pogotovo što bi Veselko muslimane privlačio džamijom.
O.K. ajde sad dosta zezancije. Zar se doista ničeg korisnog ne možete sjetit?
Superbrzi vlak do mora. Moglo bi se za sat do mora iz Sarajeva stizat. Pruga dakle.
Zrinjski bi mi bio svake godine u LP.
Drastično bih smanjio cijenu el. energije. Da se ljudi mogu grijat na struju.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ignat
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 23:01 |
|
|
Jesu li novci moji osobni ili ih otimam stanovništvu kroz poreze?
Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima, sveučilišta s najboljim profesorima bi bila pri vrhu liste.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 23:03 |
|
|
Nisu tvoji osobni. Nisi tajkun nego političar.  Mogu bit od nafte npr. koju nenadano otkrijemo.
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 23:20 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zanima me koje projekte bi predložili u BiH kad bi mogli što hoćete financirat. Recimo tunel kroz Prenj je dobra ideja. Skrenuo bih Neretvu prema Trebinju i pustio more do Čapljine.  Pustite si maštu na volju. Ne moraju bit materijalne stvari. Recimo financirao bih šahovske udruge u svakom selu. Svakako bih gledao da kupim luku Ploče, na 99 godina recimo. To je strateški važna stavka za BiH. Posle ćemo ratovati s Hrvatima, da bude 999 godina 100% bosanska teritorija (vječiti pandan "velkoj Srbiji"). Jebeš stanje ako nije ratno, psihologija made in Sarajevo. Večeras sam prozvan bošnjakom, a takvi ćoravi redikuli me uvek razgale. Volim da trljam nos tim paranoidnim budalama. Pa još ako ga permabanuju isto veče, ekstaza... Irac, čitaš ovo? Reci nešto. 
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 23:34 |
|
|
Ja sam te davno Sandžom označio. Sandžo je inače Sveti Ivan na hrvatskom.  Vratimo se mi na temu. Uveo bih ogromne subvencije na el. vozila svih vrsta.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 23:36 |
|
|
Ignat je napisao/la: Jesu li novci moji osobni ili ih otimam stanovništvu kroz poreze?
Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima, sveučilišta s najboljim profesorima bi bila pri vrhu liste. Ne znam što dobivaš s tim. Nemamo mi dovoljno pametne omladine da popuni ta sveučlišta. 
|
|
Vrh |
|
 |
1986
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 06 lis 2020, 23:41 |
|
|
Autocesta naravno da ne moram 8 sati putovat na more.
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 00:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Užasni ste. Lider bi navukao imigracije da ni Bobo ne bi mogao zaustavit, pogotovo što bi Veselko muslimane privlačio džamijom.
Superbrzi vlak do mora. Moglo bi se za sat do mora iz Sarajeva stizat. Pruga dakle.
Drastično bih smanjio cijenu el. energije. Da se ljudi mogu grijat na struju. Ja sam shvatio da se moram staviti u kožu bošnjačkog lidera. Ne znam kako bi drugačije shvatio ovo pitanje. Napravio bi najveću džamiju na svijetu, organizirao bi nekakav hadž u Sarajevu da konkurira onome u Meki. Ako ostane para, uložio bi u farme deva. Nasuo bi i pijesak iz Arabije da ambijent bude potpun.
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 07:57 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Užasni ste. Lider bi navukao imigracije da ni Bobo ne bi mogao zaustavit, pogotovo što bi Veselko muslimane privlačio džamijom.
Drastično bih smanjio cijenu el. energije. Da se ljudi mogu grijat na struju. Ja sam shvatio da se moram staviti u kožu bošnjačkog lidera. Ne znam kako bi drugačije shvatio ovo pitanje. Napravio bi najveću džamiju na svijetu, organizirao bi nekakav hadž u Sarajevu da konkurira onome u Meki. Ako ostane para, uložio bi u farme deva. Nasuo bi i pijesak iz Arabije da ambijent bude potpun. Sjajno, Optimistični. Vidim ti si čovjek s vizijom za naredno stoljeće. Ti ćeš teraformirati cjelovitu do neprepoznatljivosti, posramit ćeš i Vučića u susjednoj Srbiji. Ne samo farme deva, već i rent-a-grba service, kao ekološki friendly riješenje. Bakiristan, druga (i istinski) ekološka država na Balkanu. 
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 08:04 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja sam te davno Sandžom označio. Sandžo je inače Sveti Ivan na hrvatskom.  Vratimo se mi na temu. Uveo bih ogromne subvencije na el. vozila svih vrsta. E, lipo je to čut.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 09:20 |
|
|
Lako je bit destruktivan ali nije lako bit konstruktivan.
Baš razmišljam kako se u BiH slijeva novac izvana. Za prometnu infrastrukturu, energetsku, ekološku, bolnice, sveučilišta, razne udruge.
Pogledao sam na što troši pare recimo Baden-Wurttenberg, jedna od najbogatijih pokrajina u Njemačkoj koja je malo manja od BiH, i struktura troškova i projekti su slični iako su ti iznosi puno veći u Njemačkoj.
Ovako gledano, reklo bi se da u BiH novci i nisu problem. Više je problem nedostatak pameti, ideja i načina trošenja novaca jer puno toga curi. Primjer je nabavka Talgo vlakova koji su brzi ali nema pruge za njih.
Ja bih recimo uveo republiku električnu. U potpunosti zabranio fosilna goriva. BiH proizvodi jako puno el. energije, pa čemu onda nafta i plin iz uvoza?
Transport električnim vozilima, ljudi i dobara. U gradovima električni romobili, bicikli, kamiončići. Umjesto šlepera i autobusa vlakovi, na AC samo električni auti. Grijanje isključivo na struju, Narod bi bio zdraviji a život puno ugodniji.
Isto tako uveo bih informatizaciju, maksimalnu. Doista nema potrebe da za svaku sitnicu idemo kod liječnika kad se isto može obaviti preko videopoziva, dio školovanja preko neta, dokumenti preko neta... I korona je pokazala da se mnogo toga može online.
Čak nije problem toliko novac nego glava u ljudi. Naprosto treba početi drukčije misliti.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 12:00 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Skrenuo bih Neretvu prema Trebinju i pustio more do Čapljine.  Trebinje je na 275 metara nadmorske visine, to je nešto iznad razine Jablaničkog jezera (270 m), tako da bi za provedbu ove ideje Neretva morala teći uzbrdo.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 12:07 |
|
|
Premjestio bih Gospu Međugorsku iz Međugorja u neko od rubnih hrvatskih područja u BiH: recimo hrvatska sela oko Jajca ili Fojnice, Kraljeva Sutjeska, Vareš ili tako neka lokacija.
Gospa mora razmišljati strateški, u Međugorju je već dosta pomogla, red je da sad pomogne tamo gdje može donijeti prevagu.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 13:27 |
|
|
Imamo Gospu u Komušini i Olovu. Kud ćeš više.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 13:28 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Skrenuo bih Neretvu prema Trebinju i pustio more do Čapljine.  Trebinje je na 275 metara nadmorske visine, to je nešto iznad razine Jablaničkog jezera (270 m), tako da bi za provedbu ove ideje Neretva morala teći uzbrdo. HEČ prelijeva vodu iz Neretve u Trebišnjicu već 40-ak godina.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 13:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Trebinje je na 275 metara nadmorske visine, to je nešto iznad razine Jablaničkog jezera (270 m), tako da bi za provedbu ove ideje Neretva morala teći uzbrdo. HEČ prelijeva vodu iz Neretve u Trebišnjicu već 40-ak godina. Da, kao reverzibilna hidroelektrana, kad treba proizvodnja struje onda teče iz akumulacije na Trebišnjici prema HE Čapljina. Kad u sistemu ima viška struje, onda pumpa vodu u suprotnom smjeru i tako pohranjuje višak energije. To je "energy storage". Ne može dizati vodu do razine Popovog polja sama od sebe i pogotovo ne može prepumpavati cjelokupni tok Neretve.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 14:06 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: HEČ prelijeva vodu iz Neretve u Trebišnjicu već 40-ak godina.
Da, kao reverzibilna hidroelektrana, kad treba proizvodnja struje onda teče iz akumulacije na Trebišnjici prema HE Čapljina. Kad u sistemu ima viška struje, onda pumpa vodu u suprotnom smjeru i tako pohranjuje višak energije. To je "energy storage". Ne može dizati vodu do razine Popovog polja sama od sebe i pogotovo ne može prepumpavati cjelokupni tok Neretve. Možeš kad imaš dovoljno novaca.  mogu se i tuneli probit pa Neretva može u Klek izbit.  Zar nitko ne može konstruktivno razmišljat već samo se grize. Daj prijedloge...
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 14:34 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Da, kao reverzibilna hidroelektrana, kad treba proizvodnja struje onda teče iz akumulacije na Trebišnjici prema HE Čapljina. Kad u sistemu ima viška struje, onda pumpa vodu u suprotnom smjeru i tako pohranjuje višak energije. To je "energy storage". Ne može dizati vodu do razine Popovog polja sama od sebe i pogotovo ne može prepumpavati cjelokupni tok Neretve. Možeš kad imaš dovoljno novaca.  mogu se i tuneli probit pa Neretva može u Klek izbit.  Zar nitko ne može konstruktivno razmišljat već samo se grize. Daj prijedloge... Nešto slično, samo izvodljivo, rade u RS projektom "Gornji horizonti", dio vode iz gornjeg sliva Neretve se usmjerava na drugu stranu, prema Trebinju. Jasno je zašto oni to rade: uzimaju i koriste vodu koja bi "besplatno" tekla na stranu FBiH. Pitanje je koja bi to korist bila od dizanja Neretve na Popovo polje?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 14:55 |
|
|
Možda bih se bavio uzgojem Hrvata. Mislim da bi dobro uspijevali na ovom podneblju uz odgovarajuće uvjete.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kad bih imao vlast i proračun kao Kuvajt Postano: 07 lis 2020, 15:04 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Možeš kad imaš dovoljno novaca.  mogu se i tuneli probit pa Neretva može u Klek izbit.  Zar nitko ne može konstruktivno razmišljat već samo se grize. Daj prijedloge... Nešto slično, samo izvodljivo, rade u RS projektom "Gornji horizonti", dio vode iz gornjeg sliva Neretve se usmjerava na drugu stranu, prema Trebinju. Jasno je zašto oni to rade: uzimaju i koriste vodu koja bi "besplatno" tekla na stranu FBiH. Pitanje je koja bi to korist bila od dizanja Neretve na Popovo polje? Ma znam za to sve, i to je energetska priča. Uglavnom, mnoštvo projekata se već događa, od AC do energetskih. Nije sve tako crno. Svi mi govorimo političari kradu, o.k. Političari pokreću projekte da bi krali. Bez ideja nema kređe. Dakle, ja sam političar na vlasti, želim omastit brk, moram to preko nekih projekata. Dajte ih.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|