|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 62 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
POL_GASOL
|
Naslov: Bošnjaci sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:16 |
|
|
Podlaci niodceg ne prezaju Citat: Ispred pravoslavne crkve u Gračanici osvanula zahvala muslimanima jer su je sačuvali u ratu Neformalna grupa građana postavila je natpis sa zahvalom muslimanima jer su pravoslavni Hram vaznesenja Gospodnjeg u Gračanici sačuvali tokom rata.  Prije nekoliko dana na ulazu u Hram vaznesenja Gospodnjeg u Gračanici osvanuo je natpis s riječima: "Hvala svim muslimanima koji su sačuvali crkvu tokom rata 1991 – 1995 i svih dana budućih". Kada je riječ konkretno o postavljanju natpisa, prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, potpisnik tog čina je neformalna grupa građana iz Petrova, koja za takvo nešto nije imala saglasnost crkvene opštine.Koliko kompleksa neizljecenih na jednom mjestu, potreba da ih neko prizna i validira i da im se zahvali, Čuj građani traže zahvalu za muslimane, lol. Pa ako nakon jednog teroristickog cina ne mozemo pripisati muslimanima etiketu terorista Onda ne mozemo ni nakon jednog izmisljenog djela raditi zahvalu muslimanima kao cjelini. Eto razbucao sam ovu propalu tezu. Inace postoji tocno 0.00% sanse da su mujguri nekome nesto sacuvali a kamoli vjerski objekt, To je cesta podvala koju koriste, nije mi zao budala koji po vjeruju u to.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:19 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Trebali su na cirilici, bilo bi vjerodostojnije.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:20 |
|
|
Karabaja, sta ba takijas
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:20 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2207 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
POL_GASOL je napisao/la: Inace postoji tocno 0.00% sanse da su mujguri nekome nesto sacuvali a kamoli vjerski objekt, To je cesta podvala koju koriste, nije mi zao budala koji po vjeruju u to. Slažem se da je tabla možda bošnjačkih ruku djelo, ali to da Bošnjaci nisu čuvali vjerske objekte drugih naroda nije ništa drugo do ZLONAMJERNA LAŽ! Postoje na stotine sačuvanih crkvi i to vrlo dobro znaš. Posljednji ste koji imate moralno pravo da nekome držite predavanja o (ne)čuvanju vjerskih objekata. Srami se!
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:21 |
|
|
Mislio sam da je svestensto iz crkve postavilo tablu, nisam obratio paznju. "Neformalna grupa gradjana"?! Pa dobro, ako se moze reci da je crkva kulturno blago za ceo grad, onda je ok da bilo ko iz grada bude zahvalan. Ali zasto "zahvalnost muslimanima"? Jesu li to u ratu neki ljudi bili organizovani kao muslimani i bili zaduzeni za bezbednost umesto policije?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:27 |
|
|
Sami sebi stavili zahvalnicu hahaha. Još im jedino ostalo sami sebe takijati.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
karadzic
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:27 |
|
|
Svaki dan podižu lestvicu morbidnosti.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
|
|
dzamijas je napisao/la: POL_GASOL je napisao/la: Inace postoji tocno 0.00% sanse da su mujguri nekome nesto sacuvali a kamoli vjerski objekt, To je cesta podvala koju koriste, nije mi zao budala koji po vjeruju u to. Slažem se da je tabla možda bošnjačkih ruku djelo, ali to da Bošnjaci nisu čuvali vjerske objekte drugih naroda nije ništa drugo do ZLONAMJERNA LAŽ! Postoje na stotine sačuvanih crkvi i to vrlo dobro znaš. Posljednji ste koji imate moralno pravo da nekome držite predavanja o (ne)čuvanju vjerskih objekata. Srami se! Postoji i na stotine unistenih crkava i ti to dobro znas. Ustvari ostale su citave samo one dostupnije. Brzim googlanjem u zavicaju turbotakije imamo unistene pravoslavne crkve u Tinji, Smoluci, Bukviku, Pozarnici, Stuparima, Kalesiji, Vozuci,..
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:28 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2207 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
aleksije radicevic je napisao/la: Mislio sam da je svestensto iz crkve postavilo tablu, nisam obratio paznju. "Neformalna grupa gradjana"?! Pa dobro, ako se moze reci da je crkva kulturno blago za ceo grad, onda je ok da bilo ko iz grada bude zahvalan. Ali zasto "zahvalnost muslimanima"? Jesu li to u ratu neki ljudi bili organizovani kao muslimani i bili zaduzeni za bezbednost umesto policije? Policija (u kojoj je vjerovatno bilo 99% ljudi islamske vjeroispovijesti) je sačuvala crkvu u Gračanici. I neka je, ponosan sam. Gdje je bila policija (u kojoj je bilo 99% osoba pravoslavne vjeroispovijesti) dok su rušene džamije po RS? Inače mislim, ako postoji krunski dokaz koja je bila razlika između dvije strane (Bošnjaka i Srba, pa i Hrvata) to je odnos prema vjerskim objektima. Je li bilo pljačke crkvi jeste, vandalizma također. Ali sam podatak da je u RS kraj rata dočekala jedna jedina džamija od njih preko 500, govori sve o vama i nama. Demantuj me ako lažem.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82145 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sami sebi dodijelili zahvalinicu što nisu srušili specifičnu crkvu.
Epidemija psihičkih bolesti kod raspadajućih komšija su ovih dana kada se Bosna raspada.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:29 |
|
|
Usta moja hvalite me.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:29 |
|
|
DrMag je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Slažem se da je tabla možda bošnjačkih ruku djelo, ali to da Bošnjaci nisu čuvali vjerske objekte drugih naroda nije ništa drugo do ZLONAMJERNA LAŽ! Postoje na stotine sačuvanih crkvi i to vrlo dobro znaš. Posljednji ste koji imate moralno pravo da nekome držite predavanja o (ne)čuvanju vjerskih objekata. Srami se!
Postoji i na stotine unistenih crkava i ti to dobro znas. Ustvari ostale su citave samo one dostupnije. Brzim googlanjem u zavicaju turbotakije imamo unistene pravoslavne crkve u Tinji, Smoluci, Bukviku, Pozarnici, Stuparima, Kalesiji, Vozuci,.. Jesu li te crkve devastirane, tj. oskrnavljene, ili onako iz temelja, stotine kg eksplozivnih sredstava pa ruši? Kažem bilo je i uništenih, ali ih je više ostalo čitavo. Hvala Bogu.
|
|
Vrh |
|
 |
Zviezda Granda
|
|
|
Tako pišu i hvalu sami sebi za herojsko djelo sprečavanja pokolja Srba u Srebrenici za vrijeme NDH, par tjedana prije nego su Srbi poklani.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82145 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Neformalna grupa građana iz Ljubuškog dodijelila si zahvalnicu za nerušenje ljubuške gradske džamije.
Ne, ne, ne. Ne ide.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:32 |
|
|
Jadranski hotel dodijelio si zahvalnicu za primanje muslimanskih izbjeglica, koji su u istom hotelu slavili pad Bugojna.
Beogradski stanodavac dao si zahvalnicu za neubojstvo Reufa Bajrovića, koji je kod njega stanovao nakon što je pobjegao iz ratne BiH u Srbiju a zatim u Tursku a zatim u Ameriku gdje mu je prvi posao bio u pekari.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61571 Lokacija: DAZP HQ
|
ne žele suživot, mrze dva druga naroda i nadaju se dobrom za BIH. to je puno gore od ovog.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Hoćemo tu udrugu ovdje zalijepiti ? topic11082.html
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:38 |
|
|
Tabla uklonjena. Brukanje bez potrebe.
1226 of 2558 - 47.93%
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:39 |
|
|
dzamijas je napisao/la: DrMag je napisao/la: Postoji i na stotine unistenih crkava i ti to dobro znas. Ustvari ostale su citave samo one dostupnije.
Brzim googlanjem u zavicaju turbotakije imamo unistene pravoslavne crkve u Tinji, Smoluci, Bukviku, Pozarnici, Stuparima, Kalesiji, Vozuci,..
Jesu li te crkve devastirane, tj. oskrnavljene, ili onako iz temelja, stotine kg eksplozivnih sredstava pa ruši? Kažem bilo je i uništenih, ali ih je više ostalo čitavo. Hvala Bogu. Uglavnom spaljene, neke i minirane, googlaj. Spaljena crkva ko da je i srusena, zidine se mogu rekonstruirati, entrijer / ikone / knjige / dokumenti ne mogu.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:45 |
|
|
To je moja Gračanica.<3 Tablu su postavili pravoslavci. Lijepa gesta.
Inace, jednom prilikom sam ostetio prozor na ovoj crkvi, pa bih iskoristio priliku da se izvinem. Naravno, bilo je to u srednjoj skoli, jer je sportsko igraliste za tjelesni odgoj odmah pored. Na srecu, nisam bio poznat po jakom šutu, pa je i oštećenje bilo neznatno.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:50 |
|
|
Karabaja je napisao/la: To je moja Gračanica.<3 Tablu su postavili pravoslavci. Lijepa gesta. To je demantirano.
1226 of 2558 - 47.93%
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:50 |
|
|
Karabaja je napisao/la: To je moja Gračanica.<3 Tablu su postavili pravoslavci. Lijepa gesta.
Inace, jednom prilikom sam ostetio prozor na ovoj crkvi, pa bih iskoristio priliku da se izvinem. Naravno, bilo je to u srednjoj skoli, jer je sportsko igraliste za tjelesni odgoj odmah pored. Na srecu, nisam bio poznat po jakom šutu, pa je i oštećenje bilo neznatno. Je li se povecao broj vjernika 2021 u odnosu na 1991 u toj crkvi?
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: To je moja Gračanica.<3 Tablu su postavili pravoslavci. Lijepa gesta. To je demantirano. Ko je demantlvao i gdje, da vidim. Mi u Gračanici nismo od tog posla.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: To je moja Gračanica.<3 Tablu su postavili pravoslavci. Lijepa gesta. To je demantirano. Pravoslavci sve natpise u sklopu crkvi / manastira pisu cirilicom. Ova tabla lici na one grafite u Uskoplju i Stocu gdje se u pokusaju pripisivanja grafita Hrvatima nepaznjom omaklo "krmad" muslimanska rijec za svinje
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Mujguri sami sebi stavili tablu zahvale za izmisljeno djelo Postano: 20 stu 2021, 15:53 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To je demantirano.
Ko je demantlvao i gdje, da vidim. Mi u Gračanici nismo od tog posla. kako niste ? nisu li vasi iz gracanice klali po ozrenu, vozuci, varesu 93-95?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|