Naslov: Politika POMIRBE u regijunu ex YU, putem mjesovitih brakova
Postano: 14 lip 2022, 21:46
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
Autorska :)
Dugo me nije bilo, jer samo imao golemih obiteljsko-poslovno-politicko-obavjestajnih izazova.
To je sada daleko iza mene, i mozemo se druziti u narednih par desetaka dana, lipnja, srpnja, kolovoza.
Imam ODLICNIH OBITELJSKIH OBAVJESTI, koje mogu biti KLJUC i put suradnje, toleriranja, rehabilitiranja, truHlih, oronulih, politickih odnosa. Za zatopljavaju u regijunu, i sirom EUrupe....ovo ce drugarcici iskomentirati, da li moze biti
KLJUC, ka novim ZDRAVIM TEMELJIMA i POCECIMA>>>>>>>>>>
Pre vise od 2 mjeseca starijeg sina je startirala oridjidji 100% organik Hrv iz Nis. Otac joj je iz Dalmacije (odvezao je sin do obitelji, dida i babe), a mati iz Osjeka. Tko mati u Noleta.
Mislio to ono klinacka prica, par sudara i vozdrica....kad ono NE lezi vraze, djeca se ZALJUBILA do USIJU.
ZATRESKALI se i nesto si izmedju sebe kontaju, neku ozbiljniju pricu.
Meni je malo to brzo, mutno, nejasno....nema 10 cisto hrv obitelji u Nisu (ako nisu iz ranijeg komuno sustava). Umirovljenici iz vojarni, netki inzinjeri, i tako specificna zanimanja....
Otac joj je zastupnik nekoliko najznacajnijih hrv tvrtki i koncerna. Mama je medijska djelatnica, urednica, na linku francuskih medija,, samo nisam jos skuzio dal vojnih ili civilnih obavjestajno-sigurnosnog komplexa.... Vidi se taj obavjestajno-sigurnosni rad iz vrtoleta, zrakoplova...ma iz svemira. Obiteljska celija u cetnickom Nisu.
No, to nije poanta price.
Poanta je da se LJUBAVLJU, MJESOVITIM BRAKOVIMA mogu rjesavai i razinski mnogo visi politicki ciljevi. Na zdravim osnovama i temeliima.
Mala Mija je 22 g, super studentica na prestiznom i renomiranom sveucilistu internacionalnom, 3.ca god. Stariji sin na katolicki Bozic puni 27 g...idealna razlika.
Ima 15 tetovaza (ne smeta), i golem KRIZ od vrata do ledja. Drugarcici iz Zavoda sv. Jeronima ce mi rastumaciti, da li je to prica oko jezuita ili "Opus dei".
Viskoka, vitka, bjele puti, plavih ociju, bistra pogleda, sirokih shvatanja, golema razina znanja, sveopce kulture, interesiranosti bogata, karizmaticna, kosarkasica 183 cm, radi stav na sake i hoda 30 m, (visa za 2 cm od Nikole), jedinica (to joj je MANA, vezana je za obitelj i vjerojatno egoist). NE pusi, velika prednost, jer u mojoj obitelji je to tabu.
VIP PERSONA i GENETSKI POTENCIJAL....upoznao je, ODUSEVIO se...da imam kci, zeleo bih da bude ka Mija.
U pocetku veze 2 do 3 tjedna, mala je zazirala. da nam obitelj, nije srbo-cetnicki agresorski nastrojena.
Objasnio sam joj da mi je djed bio prvoborac, od 1941 po Jastrepcu, koji je postreljao gomilu cetnika, kulaka i narodnih neprijatelja, kvislinga i domacih izdajnika i olosa, (kao djed njetog tate iz Dalmatinskih brigada, isto spomenica 1941)...Da su cetnicki derneci i orgijanja zabranjeni u nasoj obitelji, jer smo kozmopoliti, hedonisti, internacionalisti.
INKLUZIVNI smo ka drugim i drugacijem...objasno joj da u kuci sa bivsom zenom i ujakom-ujnom, gde zive moji sinovi, da imaju ujnu Mirelu, cija je mama Josipa iz Varazdina napustila 4.sobni stan sa 2 wca i zbog ljubavi, braka, coveka, brkatog zastavnika Zike iz Bele palanke, zavrsila pod najmom po tudjim stanovima po sirotinjskim perifernim djelovima Nisa. Mucila se sa 2 kceri Mirelom i Mirom (takodje udanom za Srbina u Becu)....mi FULL hrvatice ASIMILIRAMO i POSTIVAMO.
Mala se odusevila, opustila, i dala pun gas, snagu, polet u ljubavi. Presutio sam veliko srbijansku cetnicku tamnu stranu i obiteljske "kosture" da su mi najblizi sa hrv imenima stric Tomislav, i brat Perica u okolici Vukovara dejstvovali.
Presutiti, nije isto sto i slagati....malo imam griznju savesti, otkrice je, kad idu u viksu, jer brat kaze da ce samo U Zg doci na tenku....vjerojatno je na tajnoj hrv tjeralici, potrazivan od hrv drzavnog odvjetnistva, jer nigde preko nije isao 30 g.
Sinovi su mi ELITNI....u gradu i sire ih znaju tko "bracu Krstic"....ili skraceno "Japi/je"....znaju ih kao vredne, postene, postovsne, sportsko-biznis konekcija (bez krimi radova i inih prljavstina i nepocinstava, ja sam crna ovca obitelji i kvarim prosek). To je obiteljska elitna geneza....otac elitni ravnatelj u najvecim sustavima EI Nis, vojni programi, mati procelnica u sustavu mirovinskog osiguranja...
TOP 0,1% obitelji.
Mija se odusevila mojim hrvatskim jezikom i izricajem....ona prica nislijski sa juznim akcentom. Ovde je rodjena.
Objasnio sam joj da kada zavrsi gradjevinu-arhitekturu da cu je uzeti da mi bude izvrsni direktor u glavnoj, ceonoj tvrtki holdinga, koju sam prepustio Nikoli. Mladji sin Mihajlo 22 g je u biznisu sa organiziranjem tuluma, kafici, klubovi, zurke, kulturna djesavanja u Nisu.
Ispricavam se opcilistu i drugarcicima, mozda na iskvarenom hrvatskom, jer se nismo dugo druzili, i jezik se zaboravi.
U nasoj obitelji se siba Tompson i drugarcici i dalmatinska glazba, klape, zbog nove snajke. Moramo se adaptirati.
Jedina MANA su joj dobro i meko srce ka malim, napustenim zivotinjama. Osobno-obiteljske peneze i grantove trosi na udomljavanje i skrb ka sirotim malim hrckima, kunicima, malim macama i kucama. Ima u golemom stanu poveci azil, mini zoo vrt.....meni nepojmljivo i pod losim sam tim dojmom, glede higijene i skrbi.
Ja vodim nekoliko profitabilnih biznisa, koje zelim naslednicima da ustupim....snajki sam obecao uz poziciju izvrsnog ravnatelja (CEO je sin), da cu joj prepisati kod notara cjeo zadnji kat zgrade, gde cu raditi komplex "Novi Nis", na exkluzivnoj lokaciji. Sada se tu siri bulevar, prave kruzni tokovi, pojacava infrastruktura....bice sve to dobro....
Tako vidim i zatopljavanje na globalnoj politickoj ex YU sceni...sto vise ljepih emocija, ljubavi, toleriranja, BRAKOVA, DJECE,
i bude to vremenom sve OK....sto Vi moji cjenjeni drugarcici kazete???
Zbog zena/ljubavi su se VODILI RATOVI, PADALA CARSTVA>>>>
sto mislite, oce li biti ona Srpkinja sa Ravne gore ili moj sin HRVAT sa Cavoglave???
Komentirajte, dajte sugestije, predloge, nove svjeze ideje....bumo isli napred, ka boljoj, prosperitetnijoj i ljepsoj buducnosti.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
Naslov: Re: Politika POMIRBE u regijunu ex YU, putem mjesovitih brakova
Postano: 02 srp 2022, 18:47
Otac i sinovi Krstici! Jedan se zeni Karolinom.
Dobra tema. Ja bih mogla danima da pricam svoje dogodovstine i raznorazna iskustva kao osoba iz mjesovitog braka. Ja vjerujem da je mnogima koji su u toj situaciji, nazovimo to tako, veoma tesko bilo, a i sada je. Ja sam veliki zajebant i kada dodjem u nekakvu skakljivu situaciju, na taj nacin ublazim neprijatnost i nepromisljene i primitivne komentare. Meni je cak postao hobi da zjb. i jedne i druge, u zavisnosti na cijoj se teritoriji nalazim. Zabavlja me to.
Postano: 02 srp 2022, 19:15
Da bi došlo do masovnih mešovitih brakova treba izgraditi neki zajednički nadidentitet kao što je to bio slučaj u komunizmu i samo vrlo blago u vreme kraljevine Jugoslavije.
Letnje jadranske avanture i jebačine na exit festivalu i beogradski splavovima koje vrlo retko rezultuju brakovima kurca ne znače , dakle šta bi to moglo konkretno da spoji Hrvate i Srbe da bi došlo do masovnije pojave mešanih brakova?! Pa ništa.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Postano: 02 srp 2022, 19:20
E to ti je ta prica, sto napisa Joe Enter iznad, Srbi i Hrvati ce sve vise da se UDALJAVAJU jedni od drugih, to je neminovan proces, nego sto ce opet da se spajaju.
Kao Srbi i Slovenci, ili Hrvati i Makedonci (ne Siptari).
To je neminovno i zdravo u isto vreme.
KM neka se deca vole ostalo te ne zanima.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
Postano: 02 srp 2022, 20:21
Tankosic je napisao/la:
E to ti je ta prica, sto napisa Joe Enter iznad, Srbi i Hrvati ce sve vise da se UDALJAVAJU jedni od drugih, to je neminovan proces, nego sto ce opet da se spajaju.
Kao Srbi i Slovenci, ili Hrvati i Makedonci (ne Siptari).
To je neminovno i zdravo u isto vreme.
KM neka se deca vole ostalo te ne zanima.
Ma nikad se mi nismo ni približavali niti udaljavali jedni od drugih , već je samo uvek bio problem religija i politika koja je iznedrila probleme i sukobe , a pod politikom smatram političko spajanje gde se uvek jedni osejaću ugroženim zbog vekovnog verskog antagonizma koje uvek poguraju političke i verske elite.
Dakle , poenta je ne biti zajedno u istoj političkoj tvorevini , a danas je to BiH koja je obično mamuzanje mrtvog konja.
Mislim da jedino što može spojiti u masovnijemsmislu Hrvate i Srbe jeste kulturno tradicijske vrednosti koje svakako delimo jer pošast sa zapada je galopirajuće krenula da nam škopi decu.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Postano: 06 srp 2022, 16:16
Sa Hrvaticom nema problema, to nam u porodici nikada nije sugerisano nemoj. U bližoj i daljoj familiji imam Hrvata i Hrvatica, ovih iz reda muslimanskog naroda nema. Mada da je iskrsla neka zgodna Azra ili Selma vratio bi ih u vjeru prađedovsku.
Postano: 06 srp 2022, 16:23
Haha, e kod mene: ja H a muz M, ooogromna razlika. Oni koji osjecaju nacionalni ponos tesko da mogu u takvoj zajednici. Ne bih propagirala kao neku ‘spasonosnu’ ideologiju jer su mnogi nepripremljeni i olako udju u tu citavu pricu bez da i popricaju ozbiljno s partnerom. Kako prolazi vrijeme sve vece nesuglasice, a tek problemi oko odgoja djece. Moj zakljucak: ne pristupati olako. Lijepo je biti idealist, ali realnost je breme za sebe. ;)
Postano: 06 srp 2022, 16:45
Teško je biti u mješovitom braku ne samo ovdje, pogotovo hrišćanska strana sa muslimanskom. Djeluje da smo svi mi isti što se kaže u pet deka, ali nije baš tako. Kulturološki aspkekt je kao nebo i zemlja, šta tek reći za brakove sa Turcima i Arapima naspram kojih su ovdašnji muslimani kamilica.
Postano: 06 srp 2022, 21:12
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
Crvena je napisao/la:
Haha, e kod mene: ja H a muz M, ooogromna razlika. Oni koji osjecaju nacionalni ponos tesko da mogu u takvoj zajednici. Ne bih propagirala kao neku ‘spasonosnu’ ideologiju jer su mnogi nepripremljeni i olako udju u tu citavu pricu bez da i popricaju ozbiljno s partnerom. Kako prolazi vrijeme sve vece nesuglasice, a tek problemi oko odgoja djece. Moj zakljucak: ne pristupati olako. Lijepo je biti idealist, ali realnost je breme za sebe. ;)
Pokrsti ga. Bit će lakše i tebi i njemu i djeci i bolje će se osjećat.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
Postano: 06 srp 2022, 21:21
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61415 Lokacija: DAZP HQ
pa kako sam fulao ovu temu.
dakle KIM oduševljen sa snajkom Hrvaticom, koja je zapravo i rođena kao jedinica u Nišu pa to i nije prava Hrvatijanka, ali dovoljno da KIM radi nje poradi na svom hrvatskom izričaju iako snajka govori južnosrbijanski.
moćna je naša asimilacija, i jedan ženski tić umije da asimilira.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Postano: 06 srp 2022, 21:59
Pa jedna strana definitivno mora malo smiriti. Navela bih kao jos jednu prepreku u mjesovitim brakovima to veselje kad se ukljuce svi od matere preko brace pa do tetke i tamo neke susjede sa svojim cijenjenim misljenjima i zeljama. Ja sam malo zeznuta zenska pa se stalo s tim rano, ali uvijek ce biti nezadovoljnih. Nije da me briga, pozdravit cu se, progovorit koju i svi svojim kucama, ali da bi voljeli da je drukcije, bi.
Postano: 06 srp 2022, 22:04
Pretpostavljam da je dama autohtona katolkinja iz Sarajeva ili okoline što bi rekli. Njih bošnje najlakše pretvore u bosance katolike, alii neka joj je sretno i dječica da su živa i zdrava.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.