|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 00:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Primjetio sam jedan vrlo zanimljiv fenomen na klix.ba forumu. Njih uzimam kao referencu, jer eto ta neka sarajevska "elita" tamo piše. Primjetio sam da ne žele, i pronalaze masu izgovora zašto ne bi željeli, da je BiH administrativno i politički uređena kao Belgija ili Švicarska. To me onako iznenadilo. Je li njima do ugledne i funkcionirajuće države sa 3 naroda u harmoniji. Ili im do bošnjačke dominacije. Ja, pitanje je blesavo. Zašto ne žele uređenje kao u Belgiji i Švicarskoj ? Znate vi možda ? Ako admini misle da bi tema bila zgodnija na Politici neka prebace tamo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 00:45 |
|
|
Evo ja ću napisati par razloga zašto nalaze izgovore protiv "Belgije" i "Švicarske".
- Hrvati bi odmah dobiti svoj TV kanal. (ne privatni) - Komšić bi sadio luk u predgrađu Sarajeva da zaradi za život i rakije.
Možete slobodno nastaviti ako se sjetite još nekog.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 02:00 |
|
|
Meni se čini da Švajcarsku hoće, ali onako kako je oni tumače.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 10:08 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Meni se čini da Švajcarsku hoće, ali onako kako je oni tumače. Švicarska im ne odgovara jer u njoj postoje italijanski i njemački entiteti sa teritorijalnim diskontinuitetom. Pada im u vodu sva bošnjačka nacionalna propaganda o "cijepanju države". Belgija im na drugu stranu ne odgovara jer entiteti imaju veću moć nego RS danas.
|
|
Vrh |
|
 |
matija
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 12:55 |
|
|
Ima li gdje slika tih teritorijalnih podjela entiteta u Belgiji i Švici?
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 12:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 13:02 |
|
|
Ovakve reakcije na klix-ba forumu izaziva mišljenje da bi Hrvati kao konstitutivni narod trebali imati svoj entitet kao i narodi u Belgiji i Švicarskoj. Bošnjački turbo nacionalizam i šovinizam, skriven iza "multi-kultičarenja". Citat: heheheh kamenjarski herceg-cetnici bi trebali cesce glavu ispod kamenja promoliti... nebi se ovoliko blamirali. To "Bosnu ne zeli vecina njenih gradjana" vodu ne pije vise nigdje osim valjda kod herceg-cetnika i baska-cetnika.
Lave moj vi ste svoje odsvirali davno. Zadnji hroptaji mrtvaca. Radikalni hrvatski separatizam vise nije politicki faktor u ovoj drzavi. U ovoj drzavi postoji svakojaka vecina pro-bosanskih snaga. Sto nacionalna, sto politicka.
Dok taj treci svakodnevno "uskrasava", prodje voz u Jajcu, Busovaci, Novom Travniku itd... a lagano i prolazi u Zepcu, Vitezu, Stocu, Odzaku itd itd itd. Dok vi internet bojovnici iz zagreba crtate granice stokakvih entiteta, nemozete ni ovo "zupanija" sacuvati.
Eki sad prijete jos "jacanjem nacionalista" Ko biva dosad su bili pitomi, sad ce se tek razljutiti.
E jado, na vas se vise ni djeca na forumu ne osvrcu kamoli ko ozbiljniji.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 13:05 |
|
|
Citat: heheheh kamenjarski herceg-cetnici 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 13:08 |
|
|
Dobre su im te furke da kod Hrvata i Srba postoje neke "pro bosanske snage", silne i velike. Trenutno ih teško pronaći, kriju se u Budvi na obuci.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 14:13 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5995 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 14:31 |
|
|
A šta se svi čudite. Stvari su vrlo jednostavne. U Švicarskoj im to paše jer su stranci i tako je lakše must lovu tamo u Bosni im ne paše jer su najbrojniji i hoće begovat. Čisto sektaštvo. Ne gledati dalje od svoje guzice. Mali ljudi to u pravilu rade. Kad se od tih malih ljudi sklopi "veliki" narod javljaju se problemi.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 14:35 |
|
|
Zanima me kako bi kod Bošnjaka završio referendum sa ovakvim opcijama:
- Ugledna i prosperitetna BiH, ali za vijeke vijekova 33% moći se dijeli između 3 naroda. - Stalna stagnacija i ekonomska kriza, ali Bošnjaci imaju 100% moći i vlasti u BiH.
Što vi mislite ?
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 14:39 |
|
|
Druga opcija. Svi narodi na ovim prostorima bi u jednom trenutku odabrali tu opciju. Uz nadu da će nekako doći do prve opcije kad čvrsto imaju drugu. Bošnje su u tom trenutku "razvoja" sada.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 14:40 |
|
|
Mislio sam na neku imaginarnu situaciju kad ne bi bilo nade da će dobiti obe opcije.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Objašnjenje jednog fenomena - BiH, Belgija, Švicarska Postano: 03 lip 2012, 14:46 |
|
|
A ja naglašavam neobjektivnost, iracionalnost u takvim situacijama. Znam šta hoćeš reć ja samo nadodajem.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|