|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 7 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Svekrve / punice Postano: 03 vel 2013, 11:48 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Ove iz naslova su na lošem glasu skoro kao maćehe  Je li to zaista tako? Zašto svi sa punčevima i svekrima nađu zajednički jezik, a sa njihovim ženama teško? Oženjeni, udate, kako se slažete s vašom punicom ili svekrvom? Živite li s njima, ako ne, koliko često se posjećujete. Dešava li se da im mnoge stvari tolerišete, stvari koje vlastitoj majci ne dozvoljavate? Znate onu ko nema zeta, nema ni magarca.Samci, biste li mogli (zbog loših finansija) živjeti skupa s roditeljima vaše druge polovice ili se ne bi vjenčali dok ne bi obezbijedili smještaj?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Svekrve / punice Postano: 03 vel 2013, 12:05 |
|
|
Ma punice su super. Sa svojom se slažem odlično. Posjećujemo se minimalno jednom tjedno. Ne znam zašto su na tako lošem glasu. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1249 of 2558 - 48.83%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Svekrve / punice Postano: 03 vel 2013, 12:22 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Znači Kvačice ti ideš linijom manjeg otpora. Pohvalno.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Svekrve / punice Postano: 03 vel 2013, 12:46 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ove iz naslova su na lošem glasu skoro kao maćehe  Je li to zaista tako? Zašto svi sa punčevima i svekrima nađu zajednički jezik, a sa njihovim ženama teško? Oženjeni, udate, kako se slažete s vašom punicom ili svekrvom? Živite li s njima, ako ne, koliko često se posjećujete. Dešava li se da im mnoge stvari tolerišete, stvari koje vlastitoj majci ne dozvoljavate? Znate onu ko nema zeta, nema ni magarca.Samci, biste li mogli (zbog loših finansija) živjeti skupa s roditeljima vaše druge polovice ili se ne bi vjenčali dok ne bi obezbijedili smještaj?Razmišljao sam o tome i mogu reći da bih , ali ako pripremim situaciju unapred kao što je to moj jedan drugar uradio pa danas postrojava i ženu , i punca i punicu i svastike,....a živi kod njih , s'tim da je punca i punicu bukvalno smetio u garažu od 20m/2 koju im je prilagodio za vrlo jednostavan život. I kad dođem kod njega punica donosi rakiju,kafu i meze i hodaju na prstima od straha od ludog zeta. E tako bi mogao , znači kao što moj prijatelj kaže da kad odeš na ručak kod punca i punice oni moraju da osećaju ogromnu krivicu i grižu savesti što nisu još bolje i valjanije ugostili zeta. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Svekrve / punice Postano: 03 vel 2013, 12:47 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Samci, biste li mogli (zbog loših finansija) živjeti skupa s roditeljima vaše druge polovice ili se ne bi vjenčali dok ne bi obezbijedili smještaj? Moji roditelji 1 i 2 su jedno vrijeme živjeli na taj način i to se nije pokazalo kao dobro riješenje, tako da ne bih ponavljao njihovu grešku 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Svekrve / punice Postano: 03 vel 2013, 13:08 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21707 Lokacija: među zvijezdama
|
Ja namjeravam u budućnosti graditi dobre odnose sa muzevljevom porodicom.Mozda su malo sebični razlozi u pitanju, no trudila bi se do odredjene mjere da me prihvate.Ako ne bi htjeli, mislim da ni to ne bi dozivjela tragično.Udajem se za njega, a ne njih. Po meni harmonični odnosi u široj obitelji su dobar temelj porodičnog zivota.Izbjegneš razmirice u braku, a ako svekrvu pridobiješ na svoju stranu muz postaje marioneta u tvojim rukama  Nemoguće se boriti protiv dvije najvaznije zene u zivotu. Takodje tu su i razne vrste pomoći :Servis baka, ručkovi vikendom, dio zimnice koji namjeravam prisvajati i sl. Dakle, korisnije je muzevljeve roditelje imati na svojoj strani, nego protiv:)
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Melcher
|
Naslov: Re: Svekrve / punice Postano: 05 vel 2013, 19:30 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
Hehe, znachi namjeravas graditi dobre odnose s frau Hochenzollern... 
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 7 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|