|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 52 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:26 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
 Miroslav Lukić trenutno je jedan od najpopularnijih građana BiH. Razlog tolikoj popularnosti je Lukićevo humano djelo – spasio je psa iz Miljacke, što je zabilježio fotograf online magazina Žurnal. Kako piše Žurnal, Miroslav Lukić nije ni svjestan svoje popularnosti. Njegove su se fotografije proširile mrežom i ogroman broj ljudi bio je dirnut pričom o heroju s Miljacke. “Oduševljena sam njegovim gestom! Svaka čast mladiću ! Kad skroz potonem u ovom beznađu, pojavi se tračak nade! Možda ipak nije sve tako crno!” – tako glasi jedan od komentara koje su čitatelji ostavili ispod članka o ovom mladiću. Miroslav Lukić radi u autopraonici na Vrbanja mostu i nije se ni trenutka dvoumio zagaziti u Miljacku kako bi spasio uplašenog psa. Reporteri Žurnala posjetili su ga radnom mjestu. Na pitanje šta ga je navelo da skoči u Miljacku i spasi psa Miroslav im je odgovorio: “I da je čovjek i da je cuko, isto bih uradio… Puno znači kada nešto dobro uradiš.”
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:29 |
|
|
Jeste da je Miljacka plitka, ali neka ova vijest bude povod za novu temu.
Koliko bi nas skočilo u vodu, ušlo u gorući stan, podvukli se pod ruševine da bi nekog spasili? Jeste li ikad bili u prilici da spasite nekog, pa makar to bila i životinja? Biste li se izložili opasnosti za potpunog stranca?
Sve više čujem ispovijesti ljudi koji su spašavali nekog kako su drugi ljudi stajali i mirno posmatrali i ne samo to, već su izvadili mobitele i slikali (vjerovatno za fejsa).
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Hoćete o svakom "prijatelju Bosne" otvoriti posebnu temu ? Dobro, nema ih puno. Treba Miroslava pitati što misli o RS ili H-B, ne znam što je po nacionalnosti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:33 |
|
|
A po čemu je on prijatelj Bosne? Kakve veze ima spašavanje psa s Bosnom? Možda je pas musliman?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:36 |
|
|
A zašto je taj jedan pas toliko poseban u odnosu na onih stotine koji lutaju Sarajevom i građani ih gledaju "kao pse" ? Mislim da si se na temu ipak odlučila zbog kaurskog imena, "prijatelj Bosne" spika. Da te boli srce za psima pisala bi već davno o psima lutalicama u Sarajevu.
Samo ti nastavi, ali ništa ne znate raditi bez prikrivenih misli i glupiranja oko "100% Bosne".
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:38 |
|
|
Nije ni tebi lako.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:38 |
|
|
Tako je lako vaše gluposti vidjeti.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:39 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:41 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Jeste da je Miljacka plitka, ali neka ova vijest bude povod za novu temu.
Koliko bi nas skočilo u vodu, ušlo u gorući stan, podvukli se pod ruševine da bi nekog spasili? Jeste li ikad bili u prilici da spasite nekog, pa makar to bila i životinja? Biste li se izložili opasnosti za potpunog stranca?
Sve više čujem ispovijesti ljudi koji su spašavali nekog kako su drugi ljudi stajali i mirno posmatrali i ne samo to, već su izvadili mobitele i slikali (vjerovatno za fejsa). Ovo boldano ne bi, u Miljacki bi spasio nekog , plitka je 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:49 |
|
|
Ev za Vidovitog BBC-a 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 18:58 |
|
|
Već da te pitam nešto drugo. Jesi ti Bošnjakinja ? Kako to ide zajedno sa Hercegovinom.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 19:01 |
|
|
Kakve to veze ima. Ev ti još nešto onako u skladu s temom jer sam je zbog ovog otvorila. Budi zahvalan pa sva tri primjerka poštenih Srba nisu dobili posebne teme.   PS ovo nisam završio srednju nije zato što je propalitet već što je mladi momak, a na mladima svijet ostaje 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 19:04 |
|
|
Pa nastavi, potvrdi moje prve komentare sa teme.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 19:04 |
|
|
Nezgodno ti odgovoriti to za "Bošnjakinju". Znam, puno muslimana iz Hercegovine mi se požalilo da se glupo osjećaju kad ih zovu "Bošnjacima". Ali psst, zadržimo to samo za nas.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 19:11 |
|
|
Ne može se biti i Bosanka i Hercegovka, ali može Bošnjakinja i Hercegovka- ta sam. BBC je napisao/la: Nezgodno ti odgovoriti to za "Bošnjakinju". Znam, puno muslimana iz Hercegovine mi se požalilo da se glupo osjećaju kad ih zovu "Bošnjacima". Ali psst, zadržimo to samo za nas. Koji li su to muslimani koji se tebi povjeravaju Još si počeo i lagati. Sramota. Star čovjek a laže!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 19:13 |
|
|
Pa niste vi u stvarnosti tako divlji i ratoborni kao na forumu. Sasvim lijepo vas se da dovesti do konstatacije da je projekt Varta neodrživ.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 20:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27515 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sayuri je napisao/la: Ev za Vidovitog BBC-a  A ja budaletine. Kaže - Hebo nacionalizam a on sam se snima pred zastavom BiH. I možeš si misliti kako treba cijeniti nekoga i vjerovati mu da poštuje neku zastavu a da ne zna ni čija je to zastava, nije dakle zastava Bosne kako on to kaže već Bosne i Hercegovine (Bosna koliko ja znam nema nikoakvu službenu zastavu).
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 20:54 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27515 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sayuri je napisao/la: Koliko bi nas skočilo u vodu, ušlo u gorući stan, podvukli se pod ruševine da bi nekog spasili? Jeste li ikad bili u prilici da spasite nekog, pa makar to bila i životinja? Biste li se izložili opasnosti za potpunog stranca?
Ja i jedan moj prijatelj, inače Srbin, smo prije koju godinu ina Buni izvukli dvojicu muslimana iz smrskanog auta, neku bosansku sirotinju koja je radila oko Tromeđe.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 22:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38563 Lokacija: Gl. grad regije
|
Sayuri je napisao/la: Jeste da je Miljacka plitka, ali neka ova vijest bude povod za novu temu.
Sve više čujem ispovijesti ljudi koji su spašavali nekog kako su drugi ljudi stajali i mirno posmatrali i ne samo to, već su izvadili mobitele i slikali (vjerovatno za fejsa). Nakon što sam vidio kako se onaj penjač utopi prošle godine u njoj, dobro bi razmislio bi li ušao u nju, zbog kerova koji su na sve strane jer šinteraj ne radi svoj posao. To nije humanost, ni ljubav prema životinjama, tu džukelu će sutra na Ilidži auto odvalit a nakon toga će ga pregazit 200 auta dok na kraju nešto što je nalikovalo na psa neko ne šutne u stranu, i prepusti crvima, a kad počne smrdit neko će lopatom bacit u kontejner. Inače mi se više gadi kako se iskorištava sirotinju da hvali "Bosnu" i priča o nenacionalizmu, tako i u RS mogu naći gladnog Muslimana pa sa njim pravit priče o prelijepoj RS i kako je nebitno koje si nacionalnosti dok si za RS. S obzirom da u RS to ne rade, ili rade manje, čini mi se ovako kao neutralnom kako su oni se unormalili zadnjih 20 godina, a neki su izgleda otklizali u k.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 22:10 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 22:18 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Gdje je hvalio Bosnu? Da. Kopirajte dio vijesti gdje momak hvali Bosnu ili barem dajte dokaz da je ćuko musliman, pa ćemo nastaviti 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 22:22 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38563 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ma ne on nego ovi likovi iznad, a imam osjećaj da je i ovaj tip poseban po imenu i prezimenu, a ne po djelu, a krajnji cilj je ono što sam naveo.
Inače su u Bosni ljudi spremni pomoći, barem podjednako koliko su spreni za vratove se uhvatit, a veća udaljenost od gradova povećava spremnost ljudi za pomoć.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 22:23 |
|
|
Nagađanja, a ne činjenice. Ništa od tebe.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 22:23 |
|
|
Eto, kad ste i Junuzu sumnjivi onda je sve jasno.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Heroj s Miljacke osvojio BiH Postano: 19 tra 2013, 22:33 |
|
|
Junuze ako nađeš ijednog Bošnjaka/Muslimana koji voli RS daj ga ovamo. To jednostavno nije logično. Neki Srbin može voljeti BiH jer to zaista jeste njegova država, ima neku povijest, priču, npr kroz jugonostalgiju. Sa RS om se Bošnjak ne može povezati, bar ne još a sigurno ne ni za 20 godina,zapravo dokle god je tu iznad BiH. Možda bi kasnije ti što ostanu/ako ih ne protjeraju ili isele) asimilirati se u tu priču o RS, zaista zavoljeti RS kao svoju domovinu
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|