|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ManInBlack
|
|
Naslov: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 02:39 |
|
|
Citat: Imaju li BiH hrvati svoje Vukovare, Borova sela, Ovčare,...? Imaju, ali svi se upinju da ih zaborave, ne spominju ih, idu na ruku svojim krvnicima i neprijateljima.! Zločini počinjeni nad hrvatima u BiH se obilježavaju lokalno, a i to sve rjeđe. NITKO se ne sjeti organizirati centralne komoracije, NITKO se ne sjeti organizirati odlazak mladeži iz drugih dijelova BiH i RH na hrvatska stratišta u BiH.
Nedavno samo imali situaciju da su razne hrvatske udruge iz BiH organizirali pohod na obljetnicu pada Vukovara, a i sada imamo pozive da se tamo ide, umjesto da se pozovu udruge i da se ide odati počast žrtvama Križančeva sela, Dusine, Trusine, Dolca, Buhinih Kuća, Grabovice,.... i svih naših malih Vukovara, Ovčara,....
Ovo sam napisao na našoj fb stranici, jer sam frustriran činjenicom da je ljudima iz BiH preči odlazak u herojski Vukovar, za što se tjednima unaprijed organiziraju grupe, nego da odu posjetiti i odati počast svojim bliskim braniteljima i našim malim i velikim Vukovarima od Save do Ravnog. Samo u sukobu sa muslimanima imamo preko stotinu stratišta na kojima je počinjen zločin nad našim narodom i stotine sela koja su spaljena do temelja. Tu su još i zločini srpskih postrojbi uglavnom nad hrvatima sjeverne bosne. U godišnjicama stradanja srba i muslimana njihovi mediji bruje, hrvatske žrtve se usputno spomene. dovoljno je ukucati u google ' buhine kuce' i staviti filter na zadnja 24 sata i vidjeti porazavajuci rezultat pretrage. na federalnim medijima više prostora su dobili sirijci, hugo chavez, turski premijer, gologuze ljepotice nego vijest da je danas godisnjica stradanja hrvata u Buhinim kućama. cp sa federlne. Citat: Tužna godišnjica u Buhinim kućama
Polaganjem cvijeća, te služenjem mise zadušnice na spomen obilježju Topala nadomak Viteza, obilježena je 19. godišnjica stradanja Hrvata u naselju Buhine kuće.
Na današnji dan, prije devetnaest godina, u viteškom naselju Buhine kuće, u ratnim sukobima ubijeno je 27 osoba među kojima je pored vojnika bilo i žena i djece. Anđa Jurišić, koja je izgubila kćerku i unuku, kaže da i danas osjeća bol i prazninu.
"Boluj, tuguj za svojim djetetom, pomirila sa se sa sudbinom, a da mi je zgodno, nije," kaže Anđa.
Porodice stradalih ističu da su ogorčeni što ni nakon devetnaest godina za zločin nad Hrvatima u Buhinim kućama niko nije odgovarao.
Bez pravde nema mira
"Tražimo pravdu, bez pravde nema mira, i da se dignu optužnice," kaže Ljubica Garić, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Srednjebosanskog kantona.
Da se zločin više ne ponovi, te da je krajnje vrijeme da se počinioci pronađu i procesuiraju, poruka je okupljenih sa obilježavanja godišnjice stradanja u Vitezu.
Sanela Sojtarić / federalna.ba
Tko je počinio zločine? U ime koga? Kada se govori o zločinima HVO nad bošnjacima i srbima onda se imenuju pojedinci od običnog vojnika do Franje Tuđmana, progašavaju se fašistima, ratnim zločincima itd itd.. Hoću da vas cjenjene forumaše pitam, jeste li za kakve kvalitetne i konstruktivne prijedloge koji će podići svijest ljudi i pokrenuti niz aktivnosti na obilježavanju godišnjica stradanja hrvata diljem BiH? Uključujući i organizirane odlaske na mjesta obilježavanja, itd itd..
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od hrvata Postano: 10 sij 2013, 02:44 |
|
|
POGLEDAJTE OVU SRAMOTU, šačica ljudi bilaska rodbina stradalih i nitko više
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 08:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Bio sam sklon tvom razmišljanju, no onda sam skontao da ni Hrvati u RH ne obilježavaju ništa drugo osim Vukovara (ponekad spomenu i Škabrnju), a sva ostala stratišta (Ćelije, Dalj, Četekovci, Široka Kula, Baćin, Voćin itd.) im imaju sličan status stratištima Hrvata u BiH.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 09:00 |
|
|
mislim da se orkestrirane pljuvačine i sotonizacije iz Zagreba i Sarajeva na HVO i Hrvate u BiH odražavaju na ove stvari, a razlog je i nepostojanje medija koji bi takve stvari obrađivali,...sud i tužiteljstvo BH su nakaze od institucija pa se od njih i ne očekuje da procesuiraju počinitelje i nalogodavce.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 11:49 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8402 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
ManInBlack je napisao/la: Ovo sam napisao na našoj fb stranici, jer sam frustriran činjenicom da je ljudima iz BiH preči odlazak u herojski Vukovar, za što se tjednima unaprijed organiziraju grupe, nego da odu posjetiti i odati počast svojim bliskim braniteljima i našim malim i velikim Vukovarima od Save do Ravnog. bolje da ti bude izazov, umjesto frustracije. jutros na vijestima Radio Splita je bila ova vijest, odnosno vijest o traženju procesuiranja muslimanskih zločina u SB.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 11:59 |
|
|
Citat: Imaju li BiH hrvati svoje Vukovare, Borova sela, Ovčare,...? Imaju, ali svi se upinju da ih zaborave, ne spominju ih, idu na ruku svojim krvnicima i neprijateljima.! Zločini počinjeni nad hrvatima u BiH se obilježavaju lokalno, a i to sve rjeđe. NITKO se ne sjeti organizirati centralne komoracije, NITKO se ne sjeti organizirati odlazak mladeži iz drugih dijelova BiH i RH na hrvatska stratišta u BiH.
Nedavno samo imali situaciju da su razne hrvatske udruge iz BiH organizirali pohod na obljetnicu pada Vukovara, a i sada imamo pozive da se tamo ide, umjesto da se pozovu udruge i da se ide odati počast žrtvama Križančeva sela, Dusine, Trusine, Dolca, Buhinih Kuća, Grabovice,.... i svih naših malih Vukovara, Ovčara,.... Godišnjica oslobođenja Kupresa se svake godine propisno obilježi, uz mnoštvo udruga iz HB i HR, a npr iz Duvna bude deset puta više ljudi u Kupresu, nego u Vukovaru. Vukovar je simbol , kao što je simbol u Kupres, ne može se na sve stići, zato je potrebno imati središnja i masovna okupljališta, a ostala svesti na lokano obilježavenje i politički protokol
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 13:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
zaba1111 je napisao/la: Citat: Imaju li BiH hrvati svoje Vukovare, Borova sela, Ovčare,...? Imaju, ali svi se upinju da ih zaborave, ne spominju ih, idu na ruku svojim krvnicima i neprijateljima.! Zločini počinjeni nad hrvatima u BiH se obilježavaju lokalno, a i to sve rjeđe. NITKO se ne sjeti organizirati centralne komoracije, NITKO se ne sjeti organizirati odlazak mladeži iz drugih dijelova BiH i RH na hrvatska stratišta u BiH.
Nedavno samo imali situaciju da su razne hrvatske udruge iz BiH organizirali pohod na obljetnicu pada Vukovara, a i sada imamo pozive da se tamo ide, umjesto da se pozovu udruge i da se ide odati počast žrtvama Križančeva sela, Dusine, Trusine, Dolca, Buhinih Kuća, Grabovice,.... i svih naših malih Vukovara, Ovčara,.... Godišnjica oslobođenja Kupresa se svake godine propisno obilježi, uz mnoštvo udruga iz HB i HR, a npr iz Duvna bude deset puta više ljudi u Kupresu, nego u Vukovaru. Vukovar je simbol , kao što je simbol u Kupres, ne može se na sve stići, zato je potrebno imati središnja i masovna okupljališta, a ostala svesti na lokano obilježavenje i politički protokol To je vjerojatno zato što je u tim operacijama aktivno sudjelovala i HV i što se tu tuklo protiv Srba. Mi smo za vrijeme sukoba sa Muslimanima od RH pomoć dobili (ne svi, nažalost) i nešto novaca od RH poslije rata da poobnavljamo koji put, sagradimo koju školu ili crkvu, bolnicu u Novoj Biloj... A sada nam preostaje živjeti do kraja života tako da u budućnosti ljudi neće znati u RH da je sa Muslimanima rata uopće bilo, da su izvršili neviđene pokolje i zločine, oni koji će znati pak optuživati će nas da smo mi njih napali, zatvarali, ubijali (ne mogu reć da nismo, ali ne u tolikoj mjeri koliko oni nas) i da smo navodno pokrali državu RH i zato sada ti jadnici imaju tešku gospodarsku krizu (tu će posebice na Hercegovce nastavit bacat ljagu kao i dosad). Poserem se na takvo Hrvatstvo.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 13:28 |
|
|
Mislim da treba napraviti neku koordinaciju raznih udruga i potaknuti organizirane odlaske na obilježavanje tih godišnjica, nešto kao sat povijesti za mladež itd itd.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 13:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bio sam sklon tvom razmišljanju, no onda sam skontao da ni Hrvati u RH ne obilježavaju ništa drugo osim Vukovara (ponekad spomenu i Škabrnju), a sva ostala stratišta (Ćelije, Dalj, Četekovci, Široka Kula, Baćin, Voćin itd.) im imaju sličan status stratištima Hrvata u BiH. To stoji, ali pogledaj malo koliko hrvatski mediji vole spominjati Srbe. Evo sad npr mediji vrište: Srbi proslavili Božić u Vukovaru mahanjem srpskim zastavama uz Baju Malog Knindžu, tri prsta, šajkače i kokarde. Dobro, to je u redu da se to spominje jer je to stvarno sramotno. Ali izuzev toga, Srbi ovo, Srbi ono, Nikolić, Dačić ovaj onaj. Više se znade u RH za dešavanja u Srbiji nego za Hrvate u BiH. Ako se pak i spomenu Hrvati u BiH, Hrvati u RH se pobune na način "Šta se oni imaju bunit, pokrali su državu RH, eno im država BiH." Ako bi spomenuo neko hrvatsko stratište počinjeno od strane Muslimana, opet bi se "Hrvati" na yutarnjem i indexu i još mnogim portalima pobunili "Zašto su se Boban i Šušak udružili sa četnicima protiv saveznika?". Dok mi Hrvati u BiH nastavljamo mislit kako nas Hrvati u RH jebu izašto, ostat ćemo ovako posrani.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 13:31 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Mislim da treba napraviti neku koordinaciju raznih udruga i potaknuti organizirane odlaske na obilježavanje tih godišnjica, nešto kao sat povijesti za mladež itd itd. Ne. Nama trebaju mediji. Ne tipa Večernji list BiH. Jasni i glasni mediji, samo za nas Hrvate u BiH, koji će nas dostojno podsjećati na našu povijest jer mainstream mediji u Hrvatskoj to neće.
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 16:22 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Bio sam sklon tvom razmišljanju, no onda sam skontao da ni Hrvati u RH ne obilježavaju ništa drugo osim Vukovara (ponekad spomenu i Škabrnju), a sva ostala stratišta (Ćelije, Dalj, Četekovci, Široka Kula, Baćin, Voćin itd.) im imaju sličan status stratištima Hrvata u BiH. To stoji, ali pogledaj malo koliko hrvatski mediji vole spominjati Srbe. Evo sad npr mediji vrište: Srbi proslavili Božić u Vukovaru mahanjem srpskim zastavama uz Baju Malog Knindžu, tri prsta, šajkače i kokarde. Dobro, to je u redu da se to spominje jer je to stvarno sramotno. Ali izuzev toga, Srbi ovo, Srbi ono, Nikolić, Dačić ovaj onaj. Više se znade u RH za dešavanja u Srbiji nego za Hrvate u BiH. Ako se pak i spomenu Hrvati u BiH, Hrvati u RH se pobune na način "Šta se oni imaju bunit, pokrali su državu RH, eno im država BiH." Ako bi spomenuo neko hrvatsko stratište počinjeno od strane Muslimana, opet bi se "Hrvati" na yutarnjem i indexu i još mnogim portalima pobunili "Zašto su se Boban i Šušak udružili sa četnicima protiv saveznika?". Dok mi Hrvati u BiH nastavljamo mislit kako nas Hrvati u RH jebu izašto, ostat ćemo ovako posrani. Apsolutno točno s tim da bih jednu rečenicu izmjenila. NoviSeer je napisao/la: Dok mi Hrvati u BiH nastavljamo mislit kako nas Hrvati u RH jebu izašto, ostat ćemo ovako posrani. Dok mi Hrvati u BiH nastavljamo mislit kako nas hrvatska politička elita u BiH jebe izašto, ostat ćemo ovako posrani.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 16:34 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
NoviSeer je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Bio sam sklon tvom razmišljanju, no onda sam skontao da ni Hrvati u RH ne obilježavaju ništa drugo osim Vukovara (ponekad spomenu i Škabrnju), a sva ostala stratišta (Ćelije, Dalj, Četekovci, Široka Kula, Baćin, Voćin itd.) im imaju sličan status stratištima Hrvata u BiH. To stoji, ali pogledaj malo koliko hrvatski mediji vole spominjati Srbe. Evo sad npr mediji vrište: Srbi proslavili Božić u Vukovaru mahanjem srpskim zastavama uz Baju Malog Knindžu, tri prsta, šajkače i kokarde. Dobro, to je u redu da se to spominje jer je to stvarno sramotno. Ali izuzev toga, Srbi ovo, Srbi ono, Nikolić, Dačić ovaj onaj. Više se znade u RH za dešavanja u Srbiji nego za Hrvate u BiH. Ako se pak i spomenu Hrvati u BiH, Hrvati u RH se pobune na način "Šta se oni imaju bunit, pokrali su državu RH, eno im država BiH." Ako bi spomenuo neko hrvatsko stratište počinjeno od strane Muslimana, opet bi se "Hrvati" na yutarnjem i indexu i još mnogim portalima pobunili "Zašto su se Boban i Šušak udružili sa četnicima protiv saveznika?". Dok mi Hrvati u BiH nastavljamo mislit kako nas Hrvati u RH jebu izašto, ostat ćemo ovako posrani. Ja bi dodao i Crkvu u RH . Kako su se samo digli na zadnje noge u vezi ovog spolnog odgoja Bozanić i ekipa,a kad je u pitanju težak položaj Hrvata u BiH već godinama ih ne čujem po tom pitanju ...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Zaboravljena stratišta, jadno, bijedno i nedovoljno od Hrvata Postano: 10 sij 2013, 18:35 |
|
|
mario_cro je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: To stoji, ali pogledaj malo koliko hrvatski mediji vole spominjati Srbe. Evo sad npr mediji vrište: Srbi proslavili Božić u Vukovaru mahanjem srpskim zastavama uz Baju Malog Knindžu, tri prsta, šajkače i kokarde. Dobro, to je u redu da se to spominje jer je to stvarno sramotno. Ali izuzev toga, Srbi ovo, Srbi ono, Nikolić, Dačić ovaj onaj. Više se znade u RH za dešavanja u Srbiji nego za Hrvate u BiH.
Ako se pak i spomenu Hrvati u BiH, Hrvati u RH se pobune na način "Šta se oni imaju bunit, pokrali su državu RH, eno im država BiH." Ako bi spomenuo neko hrvatsko stratište počinjeno od strane Muslimana, opet bi se "Hrvati" na yutarnjem i indexu i još mnogim portalima pobunili "Zašto su se Boban i Šušak udružili sa četnicima protiv saveznika?".
Dok mi Hrvati u BiH nastavljamo mislit kako nas Hrvati u RH jebu izašto, ostat ćemo ovako posrani.
Ja bi dodao i Crkvu u RH . Kako su se samo digli na zadnje noge u vezi ovog spolnog odgoja Bozanić i ekipa,a kad je u pitanju težak položaj Hrvata u BiH već godinama ih ne čujem po tom pitanju ... Aj bar imaju onaj tjedan solidarnosti početkom svake godine.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|