HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: pon sij 25, 2021 1:58 am.

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Jugokomunistički teror nad Židovima
PostPostano: ned ožu 07, 2010 7:19 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned stu 22, 2009 3:46 pm
Postovi: 494
Krajnji bezobrazluk,izraz je koji najbolje opisuje neviđeno licemjerje kojim odišu današnji poklonici Titovog zločinačkog režima,koji za sebe vole reći da su ''Antifašisti''

Oni koji se vole nazivati hrvatskim antifašistima i njihovim sljedbenicima,nemaju nikakvog obraza,a vrhunac cinizma proizilazi iz samog imena koje u javnosti prezentiraju.

Pojam antifašizam je samo krinka,koja je i više nego prozirna,a iza nje se krije rigidni boljševizam.
Što znači pojam antifašizam ?
Po njima je to sušta suprotnost fašističkim ideologijama koje su okarakterizirali kao zločinacke,sa imperijalističkim apetitima i teritorijalnim pretenzijama prema drugim zemljama,te ideologije koje su osudile na propast pojedine za njih niže rase kao sto je židovska.

Ako je to definicija fašizma,koju propagiraju i hrvatski antifašisti,onda oni svakako ne zaslužuju nositi to ime.

Hrvatski antifašisti vuku svoje korijenje i ideološki su orijentirani komunizmu,a boljševičke vođe njima su ikone.
Pitanje je sada koja je razlika između fašizma i komunizma ?
NIKAKVA,jer osim što su se komunisti deklarirali kao antifašisti,njihovi postupci su identični onima protiv kojih su se borili.
Imperijalizam,potlačivanje drugih naroda,samo su neke od dodirni točki tih ideologija,pa stoga s pravom možemo reći da su komunisti,ništa drugo do crveni fašisti.
I zbog svega toga hrvatski antifašisti ne zaslužuju nositi to ime,jer da su oni kojim slučajem djelovali kao francuski pokret otpora,kao nacionalni pokret,koji nije prožet stranom zločinackom ideologijom,onda bi se oni mogli zvati hrvatskim antifašistima s naglaskom na hrvatski.
To što su se oni borili protiv fašista,samo po sebi ne znači ništa,jer su koristili i primjenjivali iste one metode kao i oni protiv koji su se borili.
A današnji hrvatski antifašisti,ne pozivaju se na zapadne antifašističke pokrete kao sto je francuski,nego se oni ugledaju na komunističke zločince,koji su drugim riječima CRVENI FAŠISTI.
Jedno zlo,je zamjenilo drugo,i sada bi po toj logici ovo zadnje zlo trebalo biti dobro i potrebno,samo zato što se borilo protiv drugog zla,,NE HVALA"

ANTISEMITIZAM NA JUGOKOMUNISTIČKI NAČIN

Komunisti,pokriveni plaštom antifašizma,ne samo da to nisu bili,nego sasvim suprotno,oni su poprimili glavne značajke svojih konkurenata,a jedna od njih je i antisemitizam.

Zanemarimo sad Staljinove progone Židova u Rusiji,ali usredočimo se na Titovu Jugoslaviju koja je dugo slovila kao svijetli primjer mekog komunizma.
Mnogi koji su se nadali i veselili partizanskoj pobjedi,već prvih dana nakon dolaska Titovih boraca,ostali su zgranuti i razočarani njihovim postupcima,a među razočaranim su bili i pripadnici židovske zajednice u novostvorenoj državi F.N.R.Jugoslaviji.
Za radni logor Jasenovac,danas mnogi tvrde da je bio koncentracijski u kome su se ubijali židovi,ali zašto onda Titovi partizani,nisu nikada pokušali osloboditi zatočenike iz tog,ili bilo kojega drugog logora,i ako se zna,da su njihove proleterske brigade imale veliki broj vojnika u obližnjim šumama,a preko rijeke Save,na bosanskoj strani,bili koncentrirani cijeli korpusi partizana.
Međutim svoje pravo lice antifašisti će pokazati u prvim godinama svoje vladavine,pa su tako 1946g.srušili beogradsku sinagogu,koja je ostala netaknuta za sve vrijeme njemačke okupacije,a samo koju godinu kasnije srušili su i sinagogu u Pančevu(1955g.).
Sustavno uništavanje židovskih sakralnih objekata i groblja u Vojvodini,obilježilo je prve godine Titove vladavine.
Sve oštećene sinagoge komunisti,ne samo da nisu htjeli obnoviti,nego su ih do kraja srušili,jedina koja je ostala sačuvana,je Niška sinagoga,koju su komunisti pretvorili u galeriju slika.

Sinagogu u Banjoj Luci,komunisti su pretvorili u tiskarnicu,a nakon potresa,koji je pogodio Banja Luku,komunisti su dobili savršenu izliku,da bivšu sinagogu poravnaju sa zemljom,pod izgovorom da se ne može obnoviti i tako uklone svaki trag koji bi podsjećao da je tu nekada bila sinagoga.
Poslije su na tome mjestu sagradili prodajne objekte.
Bolje stanje nije bilo ni u Hrvatskoj,godinama su odbijali zahtjeve za obnovu Riječke sinagoge,koju su devastirali Njemci,da bi je oni do kraja,pod smješnim izlikama srušili,a ista je tek nedavno obnovljena.
Na mjestu zagrebačke sinagoge,koju su srusili Njemci po ulasku u Zagreb,komunisti nisu dopuštali njezinu obnovu,nego su na mjesto nje podigli velebno zdanje za prodaju tekstila.
Komunisti, nisu nikada učinili ništa da bi pomogli židovima,nego su ih još i sustavno progonili a način na koji su to činili,bio je puno suptilniji i diskretniji nego sto je bio njemački.
Istina,nisu ih masovno trpali u logore kao nacisti,ali su im zato pripisivali navodne protu narodne djelatnosti protiv tekovina njihove Navodno Oslobodilačke Borbe.
Te optužbe su bile toliko morbidne da ni sami komunisti nisu vjerovali u iste,ali to je sve bio paravan kako bi se partijski funkcioneri domogli raskošni stanova,kuća i rezidencija u koje su se oni useljavali,dok su provedenom nacionalizacijom privatnih dobara u društveno,najviše su stradali upravo židovi,kojima su oduzete banke,tvornice,trgovine i ostale vrijedne nekretnine.
Zbog komunističke represije,većina jugoslavenskih židova emigrirala je mahom u Ameriku,odakle oni danas tuže Hrvatsku za povrat svojih dobara koja su im oduzeli komunisti.
Zbog svega ovoga a i neskrivenog antisemitizma kod jugoslavenskih komunista,Izrael nikada nije uspostavio pune diplomatske odnose sa Jugoslavijom, da bi do potpunog prekida doslo 1967g.nakon čega je uslijedio novi val iseljenja židova iz Jugoslavije.

Prvi veliki val zbio se između 1949g i 1952g.kada su zbog neviđenog terora mnogi židovi,da bi spasili vlastitu kožu,napuštali titovu Jugoslaviju.Bilo je dovoljno da te netko prokaže da si infobirovac,pa da završis tragično,a ta receptura obilato je korištena od strane komunistički lokalnih moćnika,koji su na taj način domogli se imovine bogatih židova.

Josip Broz Tito,u više navrata imao je antisemitske ispade,a oni su se najviše očitovali prilikom njegova posjeta svom prijatelju Gadafiju,kao i otvoreno podupiranje Arapa u izraelsko-arapskim ratovima.
Tito,ne samo da je podupirao Arape,nego je još spremao im pomoć u oružiju,dok su specijalci JNA i KOS-a obučavali arapske gerilce,a postojala je dobrovoljačka jedinica iz Jugoslavije,koja se zajedno sa Fatahom,borila u Libanonu.
A kada su arapski teroristi upali na putnički brod ,,Achile Lauro" i tražili da se prokazu židovi,koje su poslije ubili,tražili su u zamjenu za preostale taoce da im se omoguci nesmetan prolaz preko Italije do u Jugoslavije,gdje bi dobili politički azil.
Jugoslaviji se štošta toleliralo poradi njezine uloge tampon zone između dva susprostavljena bloka,a Tito je to obilato koristio.
Slušajući patetična obrazloženja Titovih simpatizera,možemo doći do zaključka,da njima nije bio cilj svrgavanje fašizma i provođenje volje naroda kao što to oni kazu,već jedino borba za vlast,koja se manifestirala krvlju stotina tisuća ljudi koji se nisu uklapali u njihove boljševičke okvire.

Na žalost,o progonima i stradanjima Židova u Titovoj Jugoslaviji,malo se pisalo i govorilo,međutim,mnogo gore od njih su prošli neki drugi narodi poput Talijana,koji su mahom skončali svoje živote u nekoj od stotina fojbi.

_________________
slika


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO