HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 01:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: U nedjelju "Marš orlova" u Skoplju
PostPostano: 23 stu 2012, 23:33 

U nedjelju "Marš orlova" povodom Dana albanske zastave u Skoplju

slika

SKOPLJE - U nedjelju će u Skoplju, povodom Dana albanske zastave, biti održan "Marš orlova", prenose makedonski mediji vijest koju je objavio web portal Portalb.

Prema toj informaciji, stotine studenata, profesora i građana će marširati ulicama Skoplja, a dobili su podršku od općine Čair u kojoj živi većinom albansko stanovništvo.

Organizatori, skupina učenika i studenata, najavili su da će sudionici "Marša orlova" biti obučeni u crveno-crne boje, boje albanske zastave.

Dardana Sadiku, jedna od organizatora, izjavila za Portalb da će u nedjelju biti otkrivena još jedna bista u Skoplju - bista orla.

Na 35-metarski jarbol kod Kičeva postavljena je šestometarska albanska zastava.

U skopskim naseljima gdje živi većinsko albansko stanovništvo, posebno u općini Čair, ulice i kuće su ukrašene albanskim zastavama i dekorom u bojama albanske zastave.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije- ... ju.sr.html

-----------------------------------

Dolje samo što nije puklo.

Vrh

Naslov: Re: U nedjelju "Marš orlova" u Skoplju
PostPostano: 23 stu 2012, 23:36 

Makedonija ide prema tome da postane binacionalna država nešto tipa Belgije sa glavnim gradom kao ˝distriktom˝.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:39 

Makedonija će se podijeliti, propala država gotov pa kao i BiH.

Sjeverozapadni dio ide Albaniji, ostalo između Grka, Srba i Bugara i kvit.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:40 

To rade svake godine. Ovako to izgleda kada prođu ispred makedonskog parlamenta

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:41 

Na temelju čega bi Srbija i Grčka išta dobile??

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:44 

volvoks je napisao/la:

Pa Grčka jer je u današnjoj makedoniji dio grčke povijesne regije Makedonije, Srbija jer se jedan dio stanovništva osjeća najbliže Srbima napose sjeverni dio.

I tako bit će zanimljvo, Bugarska je svakako istočni pretendent.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:49 

Ništa neće dobit nit Bugari nit Grci nit Srbi. Prije će Solun bit glavni grad Makedonije nego će Skopje bit u Grčkoj hehe :D

Srbija nemože Preševsku dolinu stavit pod kontrolu a di će se još sa Makedonijom bakćat. Grci su u svojim problemima a Makedonci bi prije postali 51.država SAD-a nego otišli pod Bugarsku. Tako da ništa od toga.

Al s Albancima će morat dogovorit neko unutrašnje uređenje. Zasad nema cijepanja nikakva na Balkanu neda Washington do daljnjega.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:59 

Citat:
do daljnjega.

Do bližeg ;)

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:59 

epikur27 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Pa Grčka jer je u današnjoj makedoniji dio grčke povijesne regije Makedonije, Srbija jer se jedan dio stanovništva osjeća najbliže Srbima napose sjeverni dio.

I tako bit će zanimljvo, Bugarska je svakako istočni pretendent.

Makedonci nikad nisu bili smatrani pravim Grcima, a i smiješno je vraćat se na situaciju od prije kojih 2500 godina, bez obzira što su tad Makedonci bili promatrani kao barbari u odnosu na Jonjane, Dorane i ostale...
Ali vjerojatno si cionist pa te razumijem.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 00:16 

epikur27 je napisao/la:
Citat:
do daljnjega.

Do bližeg ;)

Ne isključujem mogućnost nekog okruglog stola na kojem bi se iscrtale nove granice Balkana. No Makedonska priča je presložena zbog samog Skopja. Zato se i Belgija nikako raspast. Nemogu se dogovorit oko glavnog grada :neznam

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 01:28 

Makedonija je sigurnosni ventil Balkana i njena opstojnost je suštinski važna ,ovo nije 2001 , više se niko neće skrivat ukoliko ih Albanci napadnu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:01 

Ibar je napisao/la:
epikur27 je napisao/la:

Do bližeg ;)

Ne isključujem mogućnost nekog okruglog stola na kojem bi se iscrtale nove granice Balkana. No Makedonska priča je presložena zbog samog Skopja. Zato se i Belgija nikako raspast. Nemogu se dogovorit oko glavnog grada :neznam

Pre nekog takvog okruglog stola bi morao da bude neki rat, inače čemu okrugli sto. Šta velike sile boli *** što se narodi na tamo nekom Balkanu mrze. Dok su mirni i ne prave probleme, kao što i jesu mirni i ne prave probleme, jebe se njima (a i meni bi, na njihovom mestu).... Ovo se u principu odnosi na ceo svet, ne samo na Makedoniju ili Balkan.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:04 

Inače Makedonci kao odgovor na ovo planiraju da postave naveću zastavu na svetu, na jarbolu visine 55 metara. :klanjam

Nije zajebancija, stvarno to planiraju. :ucelo

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:10 

Kao što već napisah na jednoj temi, mislim da Albanci neće ići na sukobe i pripajanja sjeverozapada zamišljenoj velikoj Albaniji, već će demografski rasti i vremenom imati podjednak utjecaj u Makedoniji kao i Makedonci, a nisu ni sada daleko od toga. To je po meni njima veći interes od separatizma dijelova koji su ionako njihovi i bit će to sve više.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:14 

ZlatkoZG je napisao/la:
Makedonija je sigurnosni ventil Balkana i njena opstojnost je suštinski važna ,ovo nije 2001 , više se niko neće skrivat ukoliko ih Albanci napadnu.

Kako misliš "sigurnosni ventil"? Ne razumem :neznam

A ako bi izbilo sranje oko Makedonije, tu mogu da se umešaju Albanija, Bugarska, Srbija, Grčka, Turska.... Problem velikih razmera, a to Amerikanci neće dozvoliti, kao što nisu ni 1991.

Nije mi jasno ni kako je uspeo da se dogodi rat 2001 i da li su Ameri tada spasavali šipce onako po defaultu, ili imaju neki skriven i mračan plan za Makedoniju, mada ne verujem, šta je njima bitna Mk? :neznam

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:37 

slika

Dom kulture u Tetovu, prošle godine.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:47 

Carmello Šešelj je napisao/la:
A ako bi izbilo sranje oko Makedonije, tu mogu da se umešaju Albanija, Bugarska, Srbija, Grčka, Turska.... Problem velikih razmera, a to Amerikanci neće dozvoliti, kao što nisu ni 1991.

Srbija ne treba da se meša u bilo kakva s..nja u Makedoniji, bar ne otvoreno.
Srbija treba da prati situaciju, jača, drži pod kontrolom Preševsku dolinu, primi i pomogne izbeglice kad se pojave i ako su to Albanci-pomogne im da nastave svoj put ka EU, Kanadi, Australiji, Švajcarskoj, Americi...
Kad Makedonci razvale i poteraju Albance kao prošli put, ukoliko im zatreba pomoć oni će je i dobiti od Bugara, dok ne dođu Jenki i naprave novi Bondsteel i zacementiraju novo stanje.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:55 

Balansero je napisao/la:

Srbija ne treba da se meša u bilo kakva s..nja u Makedoniji, bar ne otvoreno.
Srbija treba da prati situaciju, jača, drži pod kontrolom Preševsku dolinu, primi i pomogne izbeglice kad se pojave i ako su to Albanci-pomogne im da nastave svoj put ka EU, Kanadi, Australiji, Švajcarskoj, Americi...
Kad Makedonci razvale i poteraju Albance kao prošli put, ukoliko im zatreba pomoć oni će je i dobiti od Bugara, dok ne dođu Jenki i naprave novi Bondsteel i zacementiraju novo stanje.

Apsolutno sve tačno što si napisao. Mada ja ne verujem da će biti ikakvih velikih sukoba u bliskoj budućnosti. A šta će biti za 15 i više godina, to ni baba Vanga ne zna, videćemo...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:12 

Neće biti otvorenog sukoba velikih razmera, Albanci nisu spremni na to.
To im i nije politika, a i nisu sposobni za tako nešto.Konstantno podizanje tenzija, uz lobiranje svojih mentora i otvorenu podršku Amerike, na duže staze taj region čini nestabilnim, uz stalnu njihovu nadu da će ''poklopiti'' za neku deceniju prostor na koji su bacili oko.
To isto sanjaju i Muslimani/Bosanci/Bošnjaci u BiH.Prostor će biti ekonomski devastiran, ljudi će odlaziti,lokalni moćnici i zapadni ološ će profitirat i to je to, narednih 20 godina.I onda će shvatiti da su poklopljeni i u kavezu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:33 

Ja ne verujem u to albansko poklapanje. Prvo, demografija im nije ni blizu kao nekad, a drugo, iseljavaju se više nego Irci i južni Italijani u Ameriku u 19. veku (mada šipci ne u Ameriku nego po Evropi uglavnom). Ja mislim da sam baš na ovom forumu pročitao da je Albanija izgubila više stanovnika nego Srbija u zadnjih 10 godina, a to je podvig uspeti, nažalost. Na Kosovu ih isto nema koliko se mislilo i nemaju neki naročit natalitet. Za makedonske Arnaute ne znam, nisu imali, a neće ni imati popis kako stvari za sad stoje.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:52 

Trebalo bi stvarno napravit okrugli stol i nacrtati nove granice da se više ljudi okrenu ekonomiji i završe s tim nacionalnim pitanjima.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:04 

Ja ne verujem u to albansko poklapanje.

Pa niko više ne veruje, pa čak ni Albanci.Zato i odlaze.Danas u eri fejsa i interneta nije baš lako prodavati muda za bubrege.
Bila je priča osamdesetih(možda nečija zlonamerna) da su gledajući seriju Dinastija, maštali o boljem životu na Zapadu i da je otrežnjenje bilo bolno kada su ih sa brodića, kojim su doplovili do Italije, sprovodili u kampove sa lošim uslovima, nimalo nalik Blejkovoj vili.
Najduži je put od dupeta do glave, to mi Srbi tek sada polako spoznajemo.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:22 

Ja ne verujem u to albansko poklapanje. Prvo, demografija im nije ni blizu kao nekad, a drugo, iseljavaju se više nego Irci i južni Italijani u Ameriku u 19. veku (mada šipci ne u Ameriku nego po Evropi uglavnom). Ja mislim da sam baš na ovom forumu pročitao da je Albanija izgubila više stanovnika nego Srbija u zadnjih 10 godina, a to je podvig uspeti, nažalost. Na Kosovu ih isto nema koliko se mislilo i nemaju neki naročit natalitet. Za makedonske Arnaute ne znam, nisu imali, a neće ni imati popis kako stvari za sad stoje.

Albanija
2001. 3 069 275
2011. 2 831 741
minus = 237 534

Srbija
2002. 7 361 914
2011. 7 120 666
minus = 241 248

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:27 

Koliko ljudi vidi Makedoniju podijeljenu za 10-20 godina ? Neka dignu ruku. Stvari na Balkanu su još uvijek nejasne.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 15:41 

Glazbenik je napisao/la:

Albanija
2001. 3 069 275
2011. 2 831 741
minus = 237 534

Srbija
2002. 7 361 914
2011. 7 120 666
minus = 241 248

Ok, nije više ukupno. Ali opet ogromna brojka za njih, pošto imaju tek oko 3 miliona ljudi (tj. 2,8 po ovom što si napisao). To je kao da je Srbija izgubila 550.000 do 600.000 ljudi, i to ulgavnom mladih. I Srbija je u teškom stanju što se tiče opadanja populacije, ali ove cifre za Albaniju su tragične za njih.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: