HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 lip 2025, 16:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: U nedjelju "Marš orlova" u Skoplju
PostPostano: 23 stu 2012, 23:33 

U nedjelju "Marš orlova" povodom Dana albanske zastave u Skoplju

slika

SKOPLJE - U nedjelju će u Skoplju, povodom Dana albanske zastave, biti održan "Marš orlova", prenose makedonski mediji vijest koju je objavio web portal Portalb.

Prema toj informaciji, stotine studenata, profesora i građana će marširati ulicama Skoplja, a dobili su podršku od općine Čair u kojoj živi većinom albansko stanovništvo.

Organizatori, skupina učenika i studenata, najavili su da će sudionici "Marša orlova" biti obučeni u crveno-crne boje, boje albanske zastave.

Dardana Sadiku, jedna od organizatora, izjavila za Portalb da će u nedjelju biti otkrivena još jedna bista u Skoplju - bista orla.

Na 35-metarski jarbol kod Kičeva postavljena je šestometarska albanska zastava.

U skopskim naseljima gdje živi većinsko albansko stanovništvo, posebno u općini Čair, ulice i kuće su ukrašene albanskim zastavama i dekorom u bojama albanske zastave.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije- ... ju.sr.html

-----------------------------------

Dolje samo što nije puklo.

Vrh

Naslov: Re: U nedjelju "Marš orlova" u Skoplju
PostPostano: 23 stu 2012, 23:36 

Makedonija ide prema tome da postane binacionalna država nešto tipa Belgije sa glavnim gradom kao ˝distriktom˝.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:39 

Makedonija će se podijeliti, propala država gotov pa kao i BiH.

Sjeverozapadni dio ide Albaniji, ostalo između Grka, Srba i Bugara i kvit.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:40 

To rade svake godine. Ovako to izgleda kada prođu ispred makedonskog parlamenta

slika

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:41 

Na temelju čega bi Srbija i Grčka išta dobile??

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:44 

volvoks je napisao/la:

Pa Grčka jer je u današnjoj makedoniji dio grčke povijesne regije Makedonije, Srbija jer se jedan dio stanovništva osjeća najbliže Srbima napose sjeverni dio.

I tako bit će zanimljvo, Bugarska je svakako istočni pretendent.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:49 

Ništa neće dobit nit Bugari nit Grci nit Srbi. Prije će Solun bit glavni grad Makedonije nego će Skopje bit u Grčkoj hehe :D

Srbija nemože Preševsku dolinu stavit pod kontrolu a di će se još sa Makedonijom bakćat. Grci su u svojim problemima a Makedonci bi prije postali 51.država SAD-a nego otišli pod Bugarsku. Tako da ništa od toga.

Al s Albancima će morat dogovorit neko unutrašnje uređenje. Zasad nema cijepanja nikakva na Balkanu neda Washington do daljnjega.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:59 

Citat:
do daljnjega.

Do bližeg ;)

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 23:59 

epikur27 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Pa Grčka jer je u današnjoj makedoniji dio grčke povijesne regije Makedonije, Srbija jer se jedan dio stanovništva osjeća najbliže Srbima napose sjeverni dio.

I tako bit će zanimljvo, Bugarska je svakako istočni pretendent.

Makedonci nikad nisu bili smatrani pravim Grcima, a i smiješno je vraćat se na situaciju od prije kojih 2500 godina, bez obzira što su tad Makedonci bili promatrani kao barbari u odnosu na Jonjane, Dorane i ostale...
Ali vjerojatno si cionist pa te razumijem.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 00:16 

epikur27 je napisao/la:
Citat:
do daljnjega.

Do bližeg ;)

Ne isključujem mogućnost nekog okruglog stola na kojem bi se iscrtale nove granice Balkana. No Makedonska priča je presložena zbog samog Skopja. Zato se i Belgija nikako raspast. Nemogu se dogovorit oko glavnog grada :neznam

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 01:28 

Makedonija je sigurnosni ventil Balkana i njena opstojnost je suštinski važna ,ovo nije 2001 , više se niko neće skrivat ukoliko ih Albanci napadnu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:01 

Ibar je napisao/la:
epikur27 je napisao/la:

Do bližeg ;)

Ne isključujem mogućnost nekog okruglog stola na kojem bi se iscrtale nove granice Balkana. No Makedonska priča je presložena zbog samog Skopja. Zato se i Belgija nikako raspast. Nemogu se dogovorit oko glavnog grada :neznam

Pre nekog takvog okruglog stola bi morao da bude neki rat, inače čemu okrugli sto. Šta velike sile boli kurac što se narodi na tamo nekom Balkanu mrze. Dok su mirni i ne prave probleme, kao što i jesu mirni i ne prave probleme, jebe se njima (a i meni bi, na njihovom mestu).... Ovo se u principu odnosi na ceo svet, ne samo na Makedoniju ili Balkan.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:04 

Inače Makedonci kao odgovor na ovo planiraju da postave naveću zastavu na svetu, na jarbolu visine 55 metara. :klanjam

Nije zajebancija, stvarno to planiraju. :ucelo

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:10 

Kao što već napisah na jednoj temi, mislim da Albanci neće ići na sukobe i pripajanja sjeverozapada zamišljenoj velikoj Albaniji, već će demografski rasti i vremenom imati podjednak utjecaj u Makedoniji kao i Makedonci, a nisu ni sada daleko od toga. To je po meni njima veći interes od separatizma dijelova koji su ionako njihovi i bit će to sve više.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:14 

ZlatkoZG je napisao/la:
Makedonija je sigurnosni ventil Balkana i njena opstojnost je suštinski važna ,ovo nije 2001 , više se niko neće skrivat ukoliko ih Albanci napadnu.

Kako misliš "sigurnosni ventil"? Ne razumem :neznam

A ako bi izbilo sranje oko Makedonije, tu mogu da se umešaju Albanija, Bugarska, Srbija, Grčka, Turska.... Problem velikih razmera, a to Amerikanci neće dozvoliti, kao što nisu ni 1991.

Nije mi jasno ni kako je uspeo da se dogodi rat 2001 i da li su Ameri tada spasavali šipce onako po defaultu, ili imaju neki skriven i mračan plan za Makedoniju, mada ne verujem, šta je njima bitna Mk? :neznam

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:37 

slika

Dom kulture u Tetovu, prošle godine.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:47 

Carmello Šešelj je napisao/la:
A ako bi izbilo sranje oko Makedonije, tu mogu da se umešaju Albanija, Bugarska, Srbija, Grčka, Turska.... Problem velikih razmera, a to Amerikanci neće dozvoliti, kao što nisu ni 1991.

Srbija ne treba da se meša u bilo kakva s..nja u Makedoniji, bar ne otvoreno.
Srbija treba da prati situaciju, jača, drži pod kontrolom Preševsku dolinu, primi i pomogne izbeglice kad se pojave i ako su to Albanci-pomogne im da nastave svoj put ka EU, Kanadi, Australiji, Švajcarskoj, Americi...
Kad Makedonci razvale i poteraju Albance kao prošli put, ukoliko im zatreba pomoć oni će je i dobiti od Bugara, dok ne dođu Jenki i naprave novi Bondsteel i zacementiraju novo stanje.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:55 

Balansero je napisao/la:

Srbija ne treba da se meša u bilo kakva s..nja u Makedoniji, bar ne otvoreno.
Srbija treba da prati situaciju, jača, drži pod kontrolom Preševsku dolinu, primi i pomogne izbeglice kad se pojave i ako su to Albanci-pomogne im da nastave svoj put ka EU, Kanadi, Australiji, Švajcarskoj, Americi...
Kad Makedonci razvale i poteraju Albance kao prošli put, ukoliko im zatreba pomoć oni će je i dobiti od Bugara, dok ne dođu Jenki i naprave novi Bondsteel i zacementiraju novo stanje.

Apsolutno sve tačno što si napisao. Mada ja ne verujem da će biti ikakvih velikih sukoba u bliskoj budućnosti. A šta će biti za 15 i više godina, to ni baba Vanga ne zna, videćemo...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:12 

Neće biti otvorenog sukoba velikih razmera, Albanci nisu spremni na to.
To im i nije politika, a i nisu sposobni za tako nešto.Konstantno podizanje tenzija, uz lobiranje svojih mentora i otvorenu podršku Amerike, na duže staze taj region čini nestabilnim, uz stalnu njihovu nadu da će ''poklopiti'' za neku deceniju prostor na koji su bacili oko.
To isto sanjaju i Muslimani/Bosanci/Bošnjaci u BiH.Prostor će biti ekonomski devastiran, ljudi će odlaziti,lokalni moćnici i zapadni ološ će profitirat i to je to, narednih 20 godina.I onda će shvatiti da su poklopljeni i u kavezu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:33 

Ja ne verujem u to albansko poklapanje. Prvo, demografija im nije ni blizu kao nekad, a drugo, iseljavaju se više nego Irci i južni Italijani u Ameriku u 19. veku (mada šipci ne u Ameriku nego po Evropi uglavnom). Ja mislim da sam baš na ovom forumu pročitao da je Albanija izgubila više stanovnika nego Srbija u zadnjih 10 godina, a to je podvig uspeti, nažalost. Na Kosovu ih isto nema koliko se mislilo i nemaju neki naročit natalitet. Za makedonske Arnaute ne znam, nisu imali, a neće ni imati popis kako stvari za sad stoje.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:52 

Trebalo bi stvarno napravit okrugli stol i nacrtati nove granice da se više ljudi okrenu ekonomiji i završe s tim nacionalnim pitanjima.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:04 

Ja ne verujem u to albansko poklapanje.

Pa niko više ne veruje, pa čak ni Albanci.Zato i odlaze.Danas u eri fejsa i interneta nije baš lako prodavati muda za bubrege.
Bila je priča osamdesetih(možda nečija zlonamerna) da su gledajući seriju Dinastija, maštali o boljem životu na Zapadu i da je otrežnjenje bilo bolno kada su ih sa brodića, kojim su doplovili do Italije, sprovodili u kampove sa lošim uslovima, nimalo nalik Blejkovoj vili.
Najduži je put od dupeta do glave, to mi Srbi tek sada polako spoznajemo.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:22 

Ja ne verujem u to albansko poklapanje. Prvo, demografija im nije ni blizu kao nekad, a drugo, iseljavaju se više nego Irci i južni Italijani u Ameriku u 19. veku (mada šipci ne u Ameriku nego po Evropi uglavnom). Ja mislim da sam baš na ovom forumu pročitao da je Albanija izgubila više stanovnika nego Srbija u zadnjih 10 godina, a to je podvig uspeti, nažalost. Na Kosovu ih isto nema koliko se mislilo i nemaju neki naročit natalitet. Za makedonske Arnaute ne znam, nisu imali, a neće ni imati popis kako stvari za sad stoje.

Albanija
2001. 3 069 275
2011. 2 831 741
minus = 237 534

Srbija
2002. 7 361 914
2011. 7 120 666
minus = 241 248

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:27 

Koliko ljudi vidi Makedoniju podijeljenu za 10-20 godina ? Neka dignu ruku. Stvari na Balkanu su još uvijek nejasne.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 15:41 

Glazbenik je napisao/la:

Albanija
2001. 3 069 275
2011. 2 831 741
minus = 237 534

Srbija
2002. 7 361 914
2011. 7 120 666
minus = 241 248

Ok, nije više ukupno. Ali opet ogromna brojka za njih, pošto imaju tek oko 3 miliona ljudi (tj. 2,8 po ovom što si napisao). To je kao da je Srbija izgubila 550.000 do 600.000 ljudi, i to ulgavnom mladih. I Srbija je u teškom stanju što se tiče opadanja populacije, ali ove cifre za Albaniju su tragične za njih.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: