lider30 je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:
Profesor Dr. Aleksandar Matunović, lični lekar bivšeg predsednika SFRJ, izneo je mnoge nepoznanice o Jovanki i Brozu, njihovim odnosima, i Jovankinim pretenzijama da bude naslednik Tita.Nisam se mogao odljepiti od ovih stranica prije par dana istrazujuci nesto o jednoj drugoj Titinoj ljubavnici, te slucajno nabasavsi na ovaj text nisam mogao vjeroavati koliko detalja o odnosima koji su vladli u to vrijeme na dvoru kumrovacka bandita. Detaljno su opisane Titine reakcije u vrijeme Mas-poka, slucajevi Zanko, liberali u Srbiji, odnosi sa Savkom , sve do Titinih pudlica i maserki sa kojima se seksao. ( Jedna od njih izjavljuje ' Ma toliko ga volim..*** bi njegovo pojela')
Jovanka je bila sadista koja se toliko izivljavla nad ljudima koji su radili za njih da je to nevjerojatno... Vrlo interesantan pogled na modus vivendi tipicne tiranije.
http://www.srpskapolitika.com/Izdvajamo ... 1-lat.html Ja mislim da je to bio tipični politički brak. Sveprisutna nominalna ravnoteža Hrvata i Srba u Jugoslaviji. Kako je Tito bio Hrvat, trebala je biti žena Srpkinja i to su potrefili na Srpkinju iz RH.
Taj brak mislim da barem zadnjih 20 godina de facto nije nikako funkcionirao. Funkcionirao za vani.
Vjenčali se 1952. godine. Već tada je Tito imao 60 godina
A ona 28 godina...To sto je ona bila Srpkinja, i to jos iz 'partizanske' Like, to je svakako vrlo bilo vazno. Ona ( Jovanka) je radila kod zlocinca prvih par godina, i tokom tog vremena je ona pretrpila puno toga sto je sa kamatom posle svakom vracala. Sadist do sadista.
Postoje na desetine primjera kako se izivljavala nad partizanskim generalima. Jedan od njih, Licanin dao je sve od sebe da kao jedan od zlocincevih adjutanata bude u pratnji 'marsala' dok su posjecivali njegovo rodno selo u Lici. Kako su izasli iz kola Jovanka mu uvali dvije pudlice i kaze ' Druze Jovo..dobro ih prosetajte, umorne su od puta'.. Generalcic se sa psicima krio u zbunju da bi ga na kraju lokalci na kraju identificirali ' Eee evo naseg Jove....uuu sa kucicima...e bas je daleko doguro'...
Mene je iznenadio dio u kome se govori da je Tito bio navodno blagonaklon kada su ga navodno u vrijeme maspoka u Hrvatskoj pominjali u pjesmama i kao nudili mu krunu kralja Zvonimira i Savku kao zenu...Navodno je nasjmesen rekao Dolancu ' Vidi fakina...oni bi da mene zene...No Stane..reci koliko godina ima Savka ( na koju je navodno bio slab).