|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 02 tra 2010, 13:04 |
|
|
Na današnji dan prije 5 godina umro je sveti otac Ivan Pavao II (Wadowice, 18. svibnja 1920. - Vatikan, 2. travnja 2005.) Rođenim imenom Karol Józef Wojtyła.
Prvi Papa Slaven, ''putnik'', mladih, prvi koji se molio u sinagogi i džamiji, među najomiljenijim osobama svijeta. Osoba koja je čak oprostila Turskom ubojici pokušaj njegovog ubojstva. Za nas Hrvate Katolike je važan jer se velikim trudom i zalaganjem odužio u potpori i priznanju Hrvatske u njezinom najtežem i ponosnijem razdoblju. Tri puta je posjećivao našu zemlju, a četvrti put naše ljude u BIH.
počivao u Božjem miru.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 02 tra 2010, 14:48 |
|
|
Jedan od riedkih stranaca koji je bio iskren hrvatski prijatelj. Jedan od najčovječnijih ljudi 20. stoljeća.
Pomolimo se za njega, ter počivao u miru Božjem.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 02 tra 2010, 14:58 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Na današnji dan prije 5 godina umro je sveti otac Ivan Pavao II (Wadowice, 18. svibnja 1920. - Vatikan, 2. travnja 2005.) Rođenim imenom Karol Józef Wojtyła.
Prvi Papa Slaven, ''putnik'', mladih, prvi koji se molio u sinagogi i džamiji, među najomiljenijim osobama svijeta. Osoba koja je čak oprostila Turskom ubojici pokušaj njegovog ubojstva. Za nas Hrvate Katolike je važan jer se velikim trudom i zalaganjem odužio u potpori i priznanju Hrvatske u njezinom najtežem i ponosnijem razdoblju. Tri puta je posjećivao našu zemlju, a četvrti put naše ljude u BIH.
počivao u Božjem miru. zar nije papa u bih bio 2 puta 1997 u sarajevu i poslje u banja luci 
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
 |
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 03 tra 2010, 01:40 |
|
|
sotto voce je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Na današnji dan prije 5 godina umro je sveti otac Ivan Pavao II (Wadowice, 18. svibnja 1920. - Vatikan, 2. travnja 2005.) Rođenim imenom Karol Józef Wojtyła.
počivao u Božjem miru. zar nije papa u bih bio 2 puta 1997 u sarajevu i poslje u banja luci  Bože moj kako sam to samo zaboravio, hvala na podsjećanju
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
 |
sicani
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 20 tra 2010, 20:37 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
DEFENSE
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 24 tra 2010, 13:38 |
|
|
Imao sam čast biti u njegovom osiguranju u dva od tri posjeta Hrvatskoj, ne mogu opisati oduševljenje radost i druge osjećaje koje sam ja proživio a i mnogi drugi kad sam prvi put vidio svetog oca pokojnog papu Ivana Pavla II, taj čovjek jednostavno zračio dobrotom i svetošću, imali ste osječaj da je taj čovjek molitvom tražio od boga da na svoja leđa preuzme sav jad i zlo svijeta, tko god je imao priliku osobno upoznati pokojnog papu ili biti njegovoj blizini svjedočiti če mojim riječima taj čovjek je stvarno Svetac. Mi Hrvati smo bili počaščeni njegovom ljubavlju i mogu reći da su Hrvati volili papu Ivana Pavla II i da je papa volio Hrvate. Da pojasnim prije svega on je volio sve ljude svijeta svih vjera i rasa ali se može reći da su mu Hrvati bili ako se to može tako reći Hrvati bili među njemu najdražima ili barem malo bliži srcu od od mnogih drugih, to je iskazao mnogo puta na više načina od posjeta, pa do njegovih izjava i sve do komunikacije i pjevanja na Hrvatskom Rajske djeve kraljice Hrvata koja mu bila jedna od najdražih pjesama posvećena Djevici Mariji Ispunila mi se želja imao sam čast i priliku upoznati svetog oca Ivana Pavla II Taj čovjek je za mene najveća osoba 20-tog stoljeća Počivao u miru Božjem
|
|
Vrh |
|
 |
Beton
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 24 tra 2010, 15:03 |
|
|
Veliki covjek, sto pokazao i tako sto je posjetio covjeka u zatvoru koji je pucao u njega ,cak je i oprostio Mehmetu Ali Agcu sve sto mu je ovaj ucinio...moralna gromada je bio Wojtila,nek pociva u miru Bozijem
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=GLusVOAzJ0c
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 24 tra 2010, 15:09 |
|
|
Beton je napisao/la: Veliki covjek, sto pokazao i tako sto je posjetio covjeka u zatvoru koji je pucao u njega ,cak je i oprostio Mehmetu Ali Agcu sve sto mu je ovaj ucinio...moralna gromada je bio Wojtila,nek pociva u miru Bozijem Jesu ti poznata Fatimska proročanstva?
|
|
Vrh |
|
 |
Beton
|
Naslov: Re: peta obljetnica smrti Ivana Pavla II. Postano: 24 tra 2010, 16:58 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Beton je napisao/la: Veliki covjek, sto pokazao i tako sto je posjetio covjeka u zatvoru koji je pucao u njega ,cak je i oprostio Mehmetu Ali Agcu sve sto mu je ovaj ucinio...moralna gromada je bio Wojtila,nek pociva u miru Bozijem Jesu ti poznata Fatimska proročanstva? Nisu!
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=GLusVOAzJ0c
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|