|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 20:27 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21655 Lokacija: među zvijezdama
|
Da ne spamamo po protesnoj noti, pozivam dezurne povjesničare na diskusiju.
Usporedimo uzroke i poslijedice.Komentirajmo naslov.
1.Teritorija
2.Zločini
3.Procesuiranja i odgovornost
4.Ettničko ćišćenje i povratak
Izvolite..
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 20:58 |
|
|
Ovoj leka nema 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:04 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18327 Lokacija: Drina je na granici!
|
Agathonikos je napisao/la: :sega Ovoj leka nema  Ima ima, << ruka traži lijek
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
budimo realni
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:05 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 11:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Da ne spamamo po protesnoj noti, pozivam dezurne povjesničare na diskusiju.
Usporedimo uzroke i poslijedice.Komentirajmo naslov.
1.Teritorija
2.Zločini
3.Procesuiranja i odgovornost
4.Ettničko ćišćenje i povratak
Izvolite.. Daj kupi si više neki vibrator...
|
|
Vrh |
|
 |
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:06 |
|
|
1.Teritorij NDH je obuhvaćao većinu Dalmacije nakon što je Italija kapitulirala 1943. a prostirao se preko cijele Bosne i Hercegovine, dio Crne Gore i do Zemuna. Razlog tome je bio shvaćanje da je Hrvatska rascijepana i da bi mora biti vraćena u granice kralja Tomislava.
RS obuhvaća 49% BiH iako Srbi ne čine 49% no ipak čine cjelinu. NDH je nastala kao marionetska država Hitlera i Mussolinija, a RS je nastala u vrijeme rata 90-ih i opstala pod zaštitom SAD-a i Europe nakon rata, dan danas brojni generali svjedoče da je hrvatska vojska mogla gaziti sve do Beograda, no viša sila je spriječila to.
2. NDH je nesumnjivo doživjela velike zločine kao što je Jasenovac, Stara Gradiška... RS je nastala kao država pod direktnom potporom iz Beograda i počinila je velike zločine a dovoljno je navesti Srebrenicu kao primjer.
3. Brojni državnici NDH su bili streljani odmah po ulasku partizanskih snaga u Zagreb, Sarajevo, Banja Luku... Pavelić je pobjegao u Madrid gdje je i pokopan a tamo je doživio pokušaj atentata i zajedno je sa Stojadinovićem dogovarao rušenje Jugoslavije pod uvjetom da mu prepusti Dubrovnik i dio Dalmacije + jedan dio Bosne, a Zemun i Boka, naravno, zauvijek izgubljeni teritoriji.
Pod pritiskom EU, srpska vlada je izručila generale koji su sudjelovali u bosanskom ratu a to su Radovan Karadžić, Mladić, nedavno oslobođeni Šljivljačanin, itd...
4.NDH je provodila rasnu politiku nacističke zemlje i fašističke Italije i odmah po proglašenju nastojila umanjiti broj Srba, cigana, komunista i ostalih u NDH i počelo je protjerivanje, ubijanje... po završetku rata prognani su se vratili i nastavili život.
Glavna politika RS i RSK je bila rasna politika protjerivanja ne-Srba, uglavnom Hrvata i muslimana i dan danas se ljudi ne vračaju odakle su protjerani. Hrvati se još uvijek nisu vratili u Posavinu i ostale dijelove RS.
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:07 |
|
|
Dalje, gospodine Hrvoje 
|
|
Vrh |
|
 |
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:10 |
|
|
Ima da oslobodimo hrvatsku Banja Luku od srbočetničkih udbaša što prije, a onda idemo sve do Zemuna!
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:12 |
|
|
Apsolutno, gospodine Hrvoje 
|
|
Vrh |
|
 |
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:15 |
|
|
Bit će najbolje da svako uzme svoj dio Vojvodine, muslimani svoj Sandžak i svi mirni i zadovoljni. Mislim da po pitanju Kosova nije bilo poštenijeg rješenja, lijepo se ljudi odvojili i adio.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:17 |
|
|
Dogovoreno, gospodine Hrvoje 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: NDH i RS - nastanak, etničko čišćenje i zločini Postano: 18 ožu 2013, 21:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24448 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Katanac. U krivom smjeru je krenulo.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|