|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 150 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
limpus
|
Naslov: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 09:21 |
|
|
Na današnji dan je umro čovjek koji je stao na čelo hrvatskog naroda u trenutku kada je tom narodu bilo najteže i kada im nitko nije davao ni najmanje šanse za uspješnu borbu za neovisnost. Na današnji dan je umro čovjek koji je bio na čelu pobjedničke vojske koja je oslobodila hrvatske krajeve okupacije i donijela mir ovim prostorima. Na današnji dan je umro čovjek koji je ostvario ono što su velikani prije njega poput Ante Starčevića i Stjepana Radića mogli samo sanjati. Na današnji dan je umro dr. Franjo Tuđman. Počivao u miru i vječno mu hvala za sve! Citat: Na današnji dan prije 13 godina umro je dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik Republike Hrvatske. To što i nakon toliko godina još uvijek ne možemo ni kao društvo ni kao pojedinci, rasterećeni vlastitih (ne)sklonosti i navijačkih strasti, objektivno sagledati njegovu povijesnu, političku i državničku ulogu govori puno o nama, ali i o dr. Franji Tuđmanu kao jednoj od najkontroverznijih političkih osobnosti i hrvatskoj povijesnoj ličnosti. http://www.vecernji.hr/vijesti/jos-ne-m ... nak-485057I samo jedan mali prikaz njegove genijalnosti:
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 10:22 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Počivao u miru Božjem.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DIDAK
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 10:49 |
|
|
|
Najveći Hrvat u povijesti, laka mu Hrvatska zemlja !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 10:51 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8944 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Sjećam se tog dana. Baš mi je bio crnjak.
Pokoj mu duši.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 12:47 |
|
|
|
Ono što je on zagovarao kao temelj za stvaranje moderne i demokratske Hrvatske je "pomirba između crvenih i crnih, lijevih i desnih" koštalo ga da ga se već skoro cijelo desetljeće pljuje i pokušava izbrisati iz povijesti od onih kojima je pružio ruku pomirbe i rehabilitirao njohovu 45godišnju diktaturu, ali istina kao voda duboka i mutna se polako bistri i izlazi na vidjelo.
Danas kada razmišljam o toj njegovoj ideji pomirbe shvatam da to nije nikakva pomirba nego oprost svih onih kojima su crveni i komunisti nanijeli bol i patnju kroz svoju diktaturu, a posebice za masovne zločine nakon 2.sv. rata. Jer da je pravde ti nalogodavci i izvršitelji bi se morali barem procesuirati i osuditi za zlodjela, a nikakvo pomirenje sa takvima nije moguće jer to su zli umovi i oni razmišljaju samo o zlu. To vidimo i danas da poslje tog oprosta isti opet imaju obraza da ga pljuju i negiraju premda im je sa tom svojom idejom "pomirbe" spasio živote i imovinu od osvete žrtvi njihovog terora i diktature.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:00 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
|
Bio sam klinac kad sam sa ocem cekao u redu kako bi mu odao posljednu pocast na Pantovčaku, sijecam se da je bilo hladno i da je vojska dijelila caj a kolona ljudi je bila ogromna, neka mu je vječna hvala i slava, tvorac je moderne hrvatske!
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maradot
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:04 |
|
|
|
Covjek koji je ucinio veliku stvar za hrvatsku ali je porgrijesio s hercegbosnom. Ne razumin ljude iz HB koji ga slave i stuju jer nas je izdao. Ne razumin sirokobrizane koji su uglavnom integralisti i vjeciti granicari. Ona dva trga suska i tudjmana treba proglasitit teritorijem .RH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:10 |
|
|
maradot je napisao/la: Covjek koji je ucinio veliku stvar za hrvatsku ali je porgrijesio s hercegbosnom. Ne razumin ljude iz HB koji ga slave i stuju jer nas je izdao. Ne razumin sirokobrizane koji su uglavnom integralisti i vjeciti granicari. Ona dva trga suska i tudjmana treba proglasitit teritorijem .RH imaš za to temu negdje na forumu. moraš li svoje mentalne dijareje cijediti na temi ljudi koji mu žele odati počast? neću prljati svoje želje ovim postom pa ću nastaviti na sljedećem...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:12 |
|
|
|
...počivao u miru, prvi i najveći predsjedniče neovisne hrvatske!
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:14 |
|
|
|
Teška riječ je izdaja HB, prije bih rekao da su ga u bosanskom žargonu rečeno "nategli"..., ono konfederacija, folovi-golovi i ostala šibicarska spika na povjerenje i obraz sa bezobraznim i lažljivim likovima kakvi su tada bili na muslimanskoj strani, a niti garnitura koja je predstavljala HB nije bila nešto inteligentna.
Pogriješio možda, ali izdao nikako, izdao nas je Mesić, Račan i svi oni koji su dopustili da se Washingtonski sporazum devastira i mijenja ono što je Tuđman potpisao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:16 |
|
|
maradot je napisao/la: Covjek koji je ucinio veliku stvar za hrvatsku ali je porgrijesio s hercegbosnom. Ne razumin ljude iz HB koji ga slave i stuju jer nas je izdao. Ne razumin sirokobrizane koji su uglavnom integralisti i vjeciti granicari. Ona dva trga suska i tudjmana treba proglasitit teritorijem .RH kad rumfo malo zamre uvijek se pojave ovakve dijareje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:21 |
|
|
|
Limpus imaš PP. Dakako Tuđman mnogim ostaje trn u oku, a kada vidim tko su ti ljudi kojima je on trn u oku, samo mi može biti draži. Kao što bumbar kaže istina je voda duboka i nakon desetljeća pljuvanja po Tuđmanu vidim više cvijeća i svijeća na njegovom grobu nego na grobu iti jednog njegovog protivnika ili prethodnika ili na ijednom grobu u Hrvata.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:32 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8227 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Sjećam se da je taj dan u Mostaru bila neobična magla,smog,i mračno,tiho je bilo kao rijetko kada.Tišina je vladala,doduše bila je nedjelja,koliko se sjećam. Sutradan nije bilo nastave,a u utorak prvi sat je bio posvećen liku i djelu Dr. Franje Tuđmana,kao i u svim školama u HercegBosni. Uglavnom,koliko god njegovi protivnici nastojali iskriviti njegov lik i djelo,ne može im to uspjeti,a sve je to posljedica njihovog jala prema Franji i njihovih sitnih duša. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 14:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
|
Prvi, najveći i jedini Hrvat predsjednik. Kako godine odmiču u njega gledam sve više kao u Božanstvo.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 15:11 |
|
|
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/73184-foto-gotovina-i-markac-polozili-vijence-na-grobu-dr-franje-tudmana-zajedno-s-vrhom-hdz-a.htmlCitat: Gotovina i Markač položili vijence na grobu dr. Franje Tuđmana zajedno s vrhom HDZ-a Citat: Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) s Tomislavom Karamarkom na čelu položilo je danas vijenac i zapalilo svijeće na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na zagrebačkome groblju Mirogoju u povodu 13. godišnjice njegove smrti.Zajedno sa stranačkim izaslanstvom vijenac su položili i svijeću zapalili i članovi Tuđmanove obitelji - supruga Ankica, kći Nevenka i sin Miroslav.
Svom prvom vrhovnom zapovjedniku vijence su položili i svijeće zapalili generali Ante Gotovina i Mladen Markač, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, alkari, mnogi članovi stranke te mnogi građani.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je Tuđman, kako vrijeme prolazi, sve veći i veći. 'Tek danas, kad smo pred ulaskom u Europsku uniju, postoji prava svijest o tome što znači imati svoju državu, tek danas vidimo koliko je država bila skupa i koliko je žrtava koštala hrvatski narod. Tek danas vidimo koliko je mudrosti i hrabrosti trebalo imati u onom trenutku za povući prave poteze, a to je mogao dr. Franjo Tuđman, koji je osjetio taj trenutak i znao što treba napraviti - stvoriti hrvatsku državu za kojom je narod težio stoljećima', rekao je Karamarko.
Napomenuvši da je svaki europski narod u 20. stoljeću imao osobu koja je za svoj narod odradila povijesnu zadaću, Karamarko je rekao da su Hrvati imali Franju Tuđmana, što se mora cijeniti te ne smije politizirati. 'On je u temelju hrvatske države i HDZ-a', istaknuo je.
Na pitanje na koga je od stranačkih kolega mislio kad je nedavno rekao da su se odrekli Tuđmana i provodili detuđmanizaciju, predsjednik HDZ-a izbjegao je konkretan ogovor. 'Činjenica jest da se u jednom trenutku počeo odvijati sramni proces detuđmanizacije stranke koju je on stvorio i koja ima najdublje korijene u hrvatskom narodu. Detuđmanizirati HDZ značilo je dekroatizirati HDZ', rekao je Karamarko.
General Gotovina, na pitanje što za njega danas znači dr. Franjo Tuđman, odgovorio je da je on bio i ratni predsjednik koji je ustrojio oružane snage koje su oslobodile Hrvatsku. 'Oslobođena domovina kročila je putem demokracije, postala je članica NATO-a i uskoro EU-a. On je bio taj početak zajedno s nama braniteljima', istaknuo je.
Na pitanje je li, oslobađajući sebe na Haaškome sudu, zapravo oslobodio dr. Tuđmana i Hrvatsku, general Gotovina je odgovorio da je to bila zajednička pobjeda, a ne samo njegova.
General Markač istaknuo je da je prvi hrvatski predsjednik najzaslužniji što danas imamo slobodnu Hrvatsku. Na pitanje kako gleda na to da su se Tuđmana zadnjih desetak godina mnogi odricali, odgovorio je kako to dobro zna jer su se i njih mnogi odricali. 'Sada je drugačije vrijeme, dolazi bolji život i mnogo toga će se promijeniti', rekao je general Markač. Ovo ide "in your face" Marijačiću i sličnim tipovima s desne scene. Također ovo je bilo predivno vidjeti, takvo jedinstvo dugo nismo imali, već više od deset godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 15:17 |
|
|
|
zadro, jel ti drago? :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 15:19 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: zadro, jel ti drago? :) Jasno :) Tuđman nas i poslije smrti povezuje i daje snagu, nevjerojatno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 15:51 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: zadro, jel ti drago? :) Jasno :) Tuđman nas i poslije smrti povezuje i daje snagu, nevjerojatno. samo ne mogu nikako provarit što se ova dva haška osumnjičenika šlepaju HDZ-u :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 16:03 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jasno :) Tuđman nas i poslije smrti povezuje i daje snagu, nevjerojatno. samo ne mogu nikako provarit što se ova dva haška osumnjičenika šlepaju HDZ-u :) Jedan je član stranke, drugi je volio ići u lov s visokim dužnosnicima stranke, pa ne znam zašto ne bi  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 16:05 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: samo ne mogu nikako provarit što se ova dva haška osumnjičenika šlepaju HDZ-u :) Jedan je član stranke, drugi je volio ići u lov s visokim dužnosnicima stranke, pa ne znam zašto ne bi  . a u šta će se pretvorit ta stranka strah me i pomislit... nego da ne oftopišemo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 16:10 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jedan je član stranke, drugi je volio ići u lov s visokim dužnosnicima stranke, pa ne znam zašto ne bi  . a u šta će se pretvorit ta stranka strah me i pomislit... nego da ne oftopišemo. Bumo videli kaj ne  ? Evo kipa u Zadru :  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
snowflake
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 16:29 |
|
|
|
Počivao u miru Božjem. Svjetlost vječna svjetlila mu.
P.S. Ali ne volim vidjeti ovaj strani akronim RIP kad se nekom odaje počast, može se to i ljepše reći
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 16:43 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: a u šta će se pretvorit ta stranka strah me i pomislit... nego da ne oftopišemo. Bumo videli kaj ne  ? Evo kipa u Zadru :   Ova donja slika je 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 19:11 |
|
|
|
Prvi Predsjedniče Republike Hrvatske, Vječna Vam slava i Hvala! Počivao u miru Božjem!
| Privitak/ci: |

Dr. Franjo Tudjman.jpg [ 15.2 KiB | Pogledano 4189 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: RIP dr. Franjo Tuđman Postano: 10 pro 2012, 21:14 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Kako vrijeme prolazi, sve je genijalniji i genijalniji u mojim očima. Da nije bilo njega, ne bi bilo Hrvatske, niti Hrvata u BiH. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|