HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 sij 2025, 09:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti?
PostPostano: 03 stu 2020, 01:46 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Treba u javni diskurs uzimati polako i ovu opciju. Naime, ako "stara" EU nastavi sa ludjackom i samoubilackom politikom primanja muslimana i opcenito osoba s drugih kontinenata nekompatibilnih s zapadnjackim vrijednostima, ne vidim razloga da Hrvatska bude dio te pogubne politike.

Pogotovo ovo uraditi u suradnji sa Slovenijom, Madjarskom, Ceskom, Slovackom, Poljskom i baltickim drzavama.

Ovo sto radi Francuska, Svedska, Norveska, Nizozemska, Belgija i Njemacka granici s ludilom. Mislim da u sljedece 3-4 godine Hrvatska se mora poceti prestrojavati ako ovi ne promijene politiku, a ne bih rekao da hoce.

Vrh

Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti?
PostPostano: 03 stu 2020, 01:57 

Dakle neka prosirena višegradska skupina, svojevrsni istočni EU za nas koji nismo uhvaćeni u ralje PC culture i globalizma..

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 02:32 

Nemačka vam neće dati da izađete.... bar u komadu i cijeli.

Možda kao regijuni što će vas teritorijalno PREUSTROJITI, NE SLUČAJNO..... Dalmacija, Istra, Hrv, Slavonija, Baranja.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 02:35 

K:M je napisao/la:
Nemačka vam neće dati da izađete.... bar u komadu i cijeli.

Možda kao regijuni što će vas teritorijalno PREUSTROJITI, NE SLUČAJNO..... Dalmacija, Istra, Hrv, Slavonija, Baranja.

Kakvi preustroji Kime ne pati se švabo time. Jednostavno nas neće pustiti van i to je to.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 02:46 

Bićete regijonalizirana ili federalizirana RH.

Insajderske info.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 08:09 

Mislim da je moguće jedino u sinkroniziran izlazak više zemalja. Npr da Italija iziđe pa se uz nju prišlepa i mala Hrvatska.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 09:05 

Čemu uopće razmišljanja u ovom pravcu? Dok god Hrvatska više dobiva od EU, nego što uplaćuje u EU, napuštanje EU bi bilo suludo. Naprotiv, treba što prije uvesti euro i ući u Shengen, jer i tu su uštede u milijardama. Ako bi se ikad dogodilo da uplaćujemo više, to bi značilo da smo postali bolji od prosjeka EU.

Što se migranata tiče, neatraktivni smo za useljenje, a dovoljno smo ksenofobični da se nikakva imigrantska zajednica ne može ugnijezditi u HR. Ako bi sustav i zakazao, navijačke skupine ne bi.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 10:31 

Ma da... cilo vrime se pokusavamo vratit na zapad i ispravit zablude iz 1918-e a sad bi tribali opet na balkan. Bolje se nadjebavat sa svim tim EU birokratizmom i njihovim zabludama nego gacati po balkanskom blatu. Nema mi ništa jače nego te nesvrstani zablude, mi smo zapad točka.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 10:42 

samo nek ekonomski ojačaju zemlje od Baltika do Hrvatske, pogotovo Poljska pa će se lako raditi i nova unija bez ovih problematičnih zemalja. dotad iskoristiti postojeću EU do zadnje lipe.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 11:08 

pomocnik kuhara je napisao/la:
Čemu uopće razmišljanja u ovom pravcu? Dok god Hrvatska više dobiva od EU, nego što uplaćuje u EU, napuštanje EU bi bilo suludo. Naprotiv, treba što prije uvesti euro i ući u Shengen, jer i tu su uštede u milijardama. Ako bi se ikad dogodilo da uplaćujemo više, to bi značilo da smo postali bolji od prosjeka EU.

Što se migranata tiče, neatraktivni smo za useljenje, a dovoljno smo ksenofobični da se nikakva imigrantska zajednica ne može ugnijezditi u HR. Ako bi sustav i zakazao, navijačke skupine ne bi.

Imaš potencijala za žigola.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 11:15 

Ako se EU bude raspadala na istočni i zapadni dio, onda da.

Zapravo, kad se EU bude raspadala na kršćanski i islamski dio, onda da.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 11:37 

dudu je napisao/la:
samo nek ekonomski ojačaju zemlje od Baltika do Hrvatske, pogotovo Poljska pa će se lako raditi i nova unija bez ovih problematičnih zemalja. dotad iskoristiti postojeću EU do zadnje lipe.

To je to, europska bijela kršćanska unija od Baltika do Jadrana, ograditi se od islamista i degenerika zapadno i istočno.

slika

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 11:50 

Zašto zapad RS i BL uključuješ u to katoličko integriranje.

Mi ćemo u ortodox - gasnu uniju sa carem Putinom.
Kalifom i musli pješaštva, koje će slati po bojišnicama.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 12:17 

Treba se maksimalno okoristit i bit u najboljim mogućim odnosima sa Zapadom, sve dok je to moguće uz zaštitu vlastitih nacionalnih interesa.

Što oni sebi rade, njihov je problem ako drugima ne nameću ili ako se nametanju lako oduprijeti dok im se uzimaju pare. Njihovo ludilo treba isticat da ga mi ne ponavljamo, ali ne treba utjecat na odnose ako se nas direktno ne tiče.

Mi svakako im ne možemo pomoć, a njihove tvrde desnice na vlasti bi kao jedini efekt na nas mogli imat manje para u EU fondovima i manju vojnu suradnju.

Dok uzimamo pare, od štetnog se utjecaja valja branit u savezu sa zemljama srednje i jugoistočne Europe. I one moćnije od njih prve će pokrenuti izlazak iz EU kada i ako više ne bude moguće oduprijeti se štetnom utjecaju Zapada.

Za sada to koliko se štete prima ovisi ponajviše o vodstvima zemalja navedenih regija. Neke su se masovno okoristile i razvile u sastavu EU i dalje su najuspješniji u uzimanju para dok se istodobno odupiru štetnom utjecaju. Izvan članstva bi bili manje razvijeni sa mnogo više iseljenih bez da su dobili išta zauzvrat.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 13:21 

S Putinom možeš samo u islamsku Uniju, ili ćeš se kao Rumunji i Bugari okrenuti putem unijatstva, ili ti turčenje ne gine.

Neće muslimani biti ruska pješadija, već vi njihova raja. Velika islamska euroazijska unija i mala islamska unija zvana mali šengen.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 13:27 

Hahah bas topozivanje na raspale ruse koji imaju islamske drzave na svom teritoriju i ekonomiju velicine Nizozemske.

Vec smo se jednom, 1918-e zajebali bilo bi krajnje retardirano ponavljat iste greške, mi smo zapad. Tu su veliki igrači i tu je najvece blagostanje na planeti, bolje je biti u takvom društvu nego se igrat nesvrstanih i sličnih budalaština.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 13:32 

Burbon je napisao/la:
Hahah bas topozivanje na raspale ruse koji imaju islamske drzave na svom teritoriju i ekonomiju velicine Nizozemske.

Vec smo se jednom, 1918-e zajebali bilo bi krajnje retardirano ponavljat iste greške, mi smo zapad. Tu su veliki igrači i tu je najvece blagostanje na planeti, bolje je biti u takvom društvu nego se igrat nesvrstanih i sličnih budalaština.

Mi nismo Zapad, mi smo srednja Europa i Mediteran.

Mi nismo bili Zapad ni onda kad je to valjalo, a kamoli da to budemo sada kad je sve gore. Zapad je budući kalifat gdje ti odsjecaju glave po cesti, a ne nikakvo mjesto blagostanja.

Sa zapadom se treba družit još jedno 10-15 godina dok i ekonomski skroz ne prdne (a bude, jer novi stanovnici nisu sposobni na održanje sadašnjeg standarda) i onda se posve posvetit srednjoeuropskim asocijacijama.

Srednja Europa, ako Bog da proširena za Italiju, biti će kost u grlu islamističke vukoyebine na istoku i na Zapadu.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 14:15 

Razlika Rusije i Zapada je što Vladek Ruse ne izluđuje ekstremno liberalnom ideologijom, ali ih izluđuje rusijanstvom koje promiče građanski identitet Rusije koji uključuje i etničke Russkije i Rusijane islamske vjere. A na vanjskom planu sa euroazijanizmom, prema kojem su bliži srednjoj Aziji nego srednjoj Europi, i sa njom se trebaju sve više i integrirati, ali i šire od nje.

I to što nema liberalnog izluđivanja ne daje mnogo vidljivih rezultata u ključnim statističkim pokazateljima, koji ukazuju na opću dekadenciju i slom tradicije neke zemlje. Naprotiv, Rusija je po nizu njih među najgorim na svijetu.

Putin jedino za razliku od Zapada neće dozvolit divljanje imigranata, ali ni pretjerano protivljenje njihovom dolasku, kao ni bilo kakvu kritiku islama.

Nekoć je postojao jedan od najvećih domoljubnih marševa u Moskvi, slično onom u Varšavi, ali ga je Putin slomio zbog protivljenju imigraciji i više se ne održava. Zadnji je put bilo i slika plavokosih djevojaka s glavom na betonu žandarima pod nogama. A braća po ideologiji sa Zapada to odignorirali i nastavili slavit Putina.

Putin neće dozvolit nikakva divljanja, već će narodu dati anesteziju dok će broj muslimana rasti.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 14:21 

Zašto bi uopće migranti po Rusiji divljali, kad se ona već povinula? Tamo je vrijeđati islam već zabranjeno.
Islam gazi uglavnom one koji se još nisu pokorili, Rusi jesu.

Rusija je stekla određeni ugleda zbog svoje iznimno pozitivne uloge u Siriji, no van toga Rusi su uglavnom isti qrac ko i Zapadnjaci.

Samo što možda stoji, da je ruska islamofilija uvelike uvjetovana zapadnim pritiskom na njih, odnosno okreću se bilo kud da taj pritisak olabave. Da je Zapad korektniji prema Rusiji, moguće je da bi ona bila puno oštrija prema islamu

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 14:27 

divizija je napisao/la:
Zašto bi uopće migranti po Rusiji divljali, kad se ona već povinula? Tamo je vrijeđati islam već zabranjeno.
Islam gazi uglavnom one koji se još nisu pokorili, Rusi jesu.

Dal ti smatras da nesto treba poduzeti povodom toga ili smatras da je sasvim dovoljno da konstatujes propast i da nas mracis bez da dajes ideje sta treba i guras u tom pravcu i sam radis na eliminiranju. neprijatelja?

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 14:30 

POL_GASOL je napisao/la:
Dal ti smatras da nesto treba poduzeti povodom toga ili smatras da je sasvim dovoljno da konstatujes propast i da nas mracis bez da dajes ideje sta treba i guras u tom pravcu i sam radis na eliminiranju. neprijatelja?

Zabraniti imigraciju muslimana
Otvoriti guantanamo u svakoj zemlji
Sve nedržavljane koji na bilo koji način izraze radikalne stavove istjerati van
Sve državljane strpati u guantanamo. Onaj nogometaš i njegovi lajkatelji bi mi svi bili u guantanamu na neodređeno vrijeme.

Bacit atomsku bombu na Ankaru.

Evo, to za početak.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 16:20 

I to sam vam govorio prije puno godina.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 16:49 

divizija je napisao/la:

S Putinom možeš samo u islamsku Uniju, ili ćeš se kao Rumunji i Bugari okrenuti putem unijatstva, ili ti turčenje ne gine.

Neće muslimani biti ruska pješadija, već vi njihova raja. Velika islamska euroazijska unija i mala islamska unija zvana mali šengen.

De si bre proročice Kleopatra.

Rusi se ne plaše muslimana kao što se Hrvati plaše. Drugačiji mentalni sklop je u pitanju. Nije evropsko-unijatski.

Ne postoji nijedna grupa građana (Hrvati) koja se više plaši od muslimana.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 18:08 

Nbgd88 je napisao/la:
De si bre proročice Kleopatra.

Rusi se ne plaše muslimana kao što se Hrvati plaše. Drugačiji mentalni sklop je u pitanju. Nije evropsko-unijatski.

Ne postoji nijedna grupa građana (Hrvati) koja se više plaši od muslimana.

Rusima je doslovce zabranjeno govorit ružno o islamu.

Ne da se plaše, nego su usrani do grla.

Mentalni sklop je tatarskojaramski. Bilo nekad i sada je opet.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2020, 18:20 

Razmišljo sam o tome dosta...

Osim ove invazije koju nisam predvidio, naš razvoj je ubiti očekivan, da nije bilo ove pandemije mi bi imali opet rekordnu sezonu...

EU nam treba za obrazovanje kadra jer od okupacije 1918g mi nismo imali prilike pratiti vrhunske trendove u svijetu. Uzmimo koliko se samo mladih obrazovalo putem ovih fondova...znači naučili su raditi elaborate, projekcije i realne mikro-makro planove za business itd.

Jednostavno ne vidim neku perspektivu van EU osim komunističke Kine (koja je vjerovatno namjerno uzrokovala pandemiju) siromašne Rusije (pogledajte malo te njihove regije van Moskve i St.Petersburga, ovi jazavci Poljaci, Mađari ubiti nikad nisu ni imali neko svoje JA, sjetite se kako su se turci proštali kroz Mađarsku il rusi kroz Poljsku. Južna Njemačka, Sjeverna Italija još uvijek su svjetski top u businessu, istina ameri sa Silicon Valey napadaju, al otom-potom
Švica bankarski top of the world i Austria ko neka socialna-primjer država...

Nemamo mi kapaciteta nacionalnog za bolje, imamo briljantene pojedince, al nema još veće progresivne mase za neki hrvatski nacionali new deal.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: