|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 63 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 01:42 |
|
|
Ne ulazim sad u raspravu koja je strana dobra, a koja loša, toga ima dovoljno na drugim temama.
Zašto postoji tolika neravnoteža, na ukrajinskoj strani je u ratu sudjelovao i još sudjeluje odrađeni broj Hrvata, a na ruskoj strani nitko. Kako je to moguće? Znači li to da su prorusi po društvenim mrežama i forumima plaćeni sendvičari?
Moguće je da se radi i o klasičnim internetskim ratnicima, to poštujem. Ali opet, zašto nikad nije bilo proruskog javnog skupa ili prosvjeda, zašto nisu poslali ni humanitarnu pomoć ruskoj deci?
|
|
Vrh |
|
|
Istin
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 02:19 |
|
Pridružen/a: 18 vel 2018, 00:31 Postovi: 1464 Lokacija: Mareva Ljut
|
Jer su ovi desno od centra **čkice.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 09:35 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25695 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne ulazim sad u raspravu koja je strana dobra, a koja loša, toga ima dovoljno na drugim temama.
Zašto postoji tolika neravnoteža, na ukrajinskoj strani je u ratu sudjelovao i još sudjeluje odrađeni broj Hrvata, a na ruskoj strani nitko. Kako je to moguće? Znači li to da su prorusi po društvenim mrežama i forumima plaćeni sendvičari?
Zar ima još Hrvata u ukrajinskim redovima. Ja mislio da je se to sve razbježalo. A budala... Koga ti znaš od Hrvata da ratuje na ukrajinskoj strani? Ja znam onu liječnicu Hrvaticu koja je otišla pomagati ranjenicima iz Donjecke republike, znači na ruskoj strani. Ma nema ih više. Osim za prste jedne ruke. Pusti ti tu propagandu kume. Pa i rusku koja fantazira o nekakvih 200 hrvatskih dragovoljaca u AZOVu. Gdje su u p materini? Bilo ih je par desetaka 2014-2015, neonacista, pa se to istopilo. Citat: Moguće je da se radi i o klasičnim internetskim ratnicima, to poštujem. Ali opet, zašto nikad nije bilo proruskog javnog skupa ili prosvjeda, zašto nisu poslali ni humanitarnu pomoć ruskoj deci? To ti je u rangu onoga da organiziraš anti-gay paradu u Stockholmu, ili anti-islamističku u Londonu. Nije ti dozvoljeno, na ovaj ili onaj način. Proukrajinski aktivisti i organizatori dobijaju počasti, sinekure, stipendije i karijere, proruski svojim aktivizmom sve to gube i jedino što dobijaju je meta na glavi. I ti to poistovjećuješ? E moj Dr.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 09:48 |
|
|
Istin je napisao/la: Jer su ovi desno od centra **čkice. Ja mislio ti desničar. Ali zanimljiv je taj... kopernikanski obrt... 2014. većika većina desničara je bila za Ukrajinu, Azov, svi dragovoljci su bili desničari. Ljevica i centar ne toliko, tj nije to bilo toliko zastupljeno u medijima pa nije bilo tolikog brainwashinga. A u međuvremenu se to preokrenu pa mnogi desničari prestadoše podupirati Ukrajinsku huntu. Skontali valjda da su podupirali snage soroševog libtard globalozma i anti-suverenizma.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 09:52 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Bio je onaj jedan što su ga baćuške uhvatile i osudile na smrt. Razmjenjen je. Onaj što ga je onaj debil simić intervjuisao. Ne mogu se sjetiti prezimena, ali bilo je čudno. Imao je i zanimljivu teksturu lica.
A "liječnica" "hrvatica" je zapravo medicinska sestra navodnog hrvatskog porijekla koju je izmislio onaj ekstremista berić srpski dobrovoljac.
Ja znam za jednog hrvata iz južne hercegovine, dobrovoljac je u ukrajinskim snagama.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 10:12 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Bio je onaj jedan što su ga baćuške uhvatile i osudile na smrt. Razmjenjen je. Onaj što ga je onaj debil simić intervjuisao. Ne mogu se sjetiti prezimena, ali bilo je čudno. Imao je i zanimljivu teksturu lica.
A "liječnica" "hrvatica" je zapravo medicinska sestra navodnog hrvatskog porijekla koju je izmislio onaj ekstremista berić srpski dobrovoljac.
Ja znam za jednog hrvata iz južne hercegovine, dobrovoljac je u ukrajinskim snagama. Čuj izmislio Berić. Srećom imamo ju snimljenu kako daje izjavu.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 11:03 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39361 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Vjerojatno jer Rusi ne plaćaju tako dobro kao Ameri. Valjda je glavni kriterij za svakog plaćenika visina plaće za njegove usluge.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 11:04 |
|
|
Kakve veze Hrvati imaju s Rusima? Nikakve osim iste jezične grupe, dakle isto kao Španjolci s Rumunjima. Sve drugo je totalno različito. Ovi su si čak i bliži jer imaju južnjačke mentalitete, ali mi s Rusima ni to ne dijelimo. S Ukrajincima suosjećamo zbog agresije na vlastitu domovinu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:01 |
|
|
Hrvate koji podržavaju rusku agresiju sam susreo isključivo na forumu. U stvarnom životu je svatko pro-ukrajinski. Ispod kojeg kamena se ovi pro-ruski kriju, ne bih znao.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:05 |
|
|
Croato je napisao/la: Kakve veze Hrvati imaju s Rusima? Nikakve osim iste jezične grupe, dakle isto kao Španjolci s Rumunjima. Sve drugo je totalno različito. Ovi su si čak i bliži jer imaju južnjačke mentalitete, ali mi s Rusima ni to ne dijelimo. Kakve veze imaš sa Ukrajincima? Citat: S Ukrajincima suosjećamo zbog agresije na vlastitu domovinu.
Eno ga opet sa onom svojom mantrom. Dakako da to nema veze jedno sa drugim. A i da ima, jel to znači da je trebalo biti na strani Srbije 1999. godine kad ju je NATO napao?
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:07 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:09 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Croato je napisao/la: Kakve veze Hrvati imaju s Rusima? Nikakve osim iste jezične grupe, dakle isto kao Španjolci s Rumunjima. Sve drugo je totalno različito. Ovi su si čak i bliži jer imaju južnjačke mentalitete, ali mi s Rusima ni to ne dijelimo. Kakve veze imaš sa Ukrajincima? Citat: S Ukrajincima suosjećamo zbog agresije na vlastitu domovinu.
Eno ga opet sa onom svojom mantrom. Dakako da to nema veze jedno sa drugim. A i da ima, jel to znači da je trebalo bitri na strani Srbije 1999. godine kad ju je NATO napao? Nemamo ni s Ukrajincima. 1999. smo još bili s ranama svježim nanesenih upravo od Srbije, vjerojatno zato nismo projavili suosjećanje kakvo sada prema Ukrajini. A i Srbija je bila puno lošijeg karaktera i ugleda nego što je Ukrajina danas. Totalno je drugi scenarij. Na stranu politika, žao mi je svake ljudske žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:16 |
|
|
Kad smo već kod Ukrajinaca, oni su mi fizionomijom puno sličniji nama nego Rusi.
Zelenski i Kličko su mi kao naši ljudi, dok Putin i Šojgu ne liče na naše ljude već se vidi da su stranci.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:24 |
|
|
..zato sto se u Hr iskorijenio komunizam čak mogu bit slobodan rec da smonu fazi da se i ljevica osim krajnje tipa Kate partizanke i desne mutavim Penave izbacil iz mentalnog sklopa komunizam il autoritativne rezime..
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:51 |
|
|
Zašto bi Hrvati ratovali u tom ratu? Svaki hrvatski državljanin koji je sudjelovao u tom ratu trebao bi dobiti zatvorsku kaznu od par godina, a oni koji su organizirali odlaske hrvatskih državljana u taj rat bi trebali dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu i oduzimanje sve imovine. Od oduzetog isplatiti odštetu obiteljima poginulih Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 12:54 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Zašto bi Hrvati ratovali u tom ratu? Svaki hrvatski državljanin koji je sudjelovao u tom ratu trebao bi dobiti zatvorsku kaznu od par godina, a oni koji su organizirali odlaske hrvatskih državljana u taj rat bi trebali dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu i oduzimanje sve imovine. Od oduzetog isplatiti odštetu obiteljima poginulih Hrvata. ..goli otok je u tvom mentalnom sklopu budalesino..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 14:12 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Kad usporedimo udio državnog proračuna u odnosu na GDP vidimo da Hrvatska ima 10% bodova više od Hrvatske.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 14:14 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Doing business index Rusija 28 Hrvatska 51
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 17:56 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 17 pro 2022, 18:05 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Kad usporedimo udio državnog proračuna u odnosu na GDP vidimo da Hrvatska ima 10% bodova više od Hrvatske. Od Rusije naravno.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 19 pro 2022, 13:26 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Hrvate koji podržavaju rusku agresiju sam susreo isključivo na forumu. U stvarnom životu je svatko pro-ukrajinski. Ispod kojeg kamena se ovi pro-ruski kriju, ne bih znao. Narod u prosjeku nije nešto osobito pametan. Naravno nitko to sebi neće priznati. Osobito stariji ljudi. Pa tako, "istina" je ono što "su rekli na televiziji" ili "tako piše u novinama". Za gadan politički skandal kako bi ga zaboravili treba im ~ 60 dana, a ako se javnost zabavi nekim novim skandalom (npr. na estradi), onda i manje od 60 dana. A Vi kada razgovarate s tim Hrvatima, morate biti svjesni kako su ciljano medijski obrađeni, budalizirani, zastrašeni, neinformirani ili čak dezinformirani. Na pitanja koja im o Ukrajini postavljate, oni daju odgovore koji se od njih i očekuju, tako im je rečeno, uostalom to je i trendy. Fora je pratiti i biti u modi. Iz njih progovara neznanje i glupost. Za iskakanje iz proukrajinskih i globalističkih "tračnica", stiže i kazna. Od etikete "rusofil", "Srbin", do medijske blokade (npr. admiral Domazet). Također, po onoj budalaštini - "Ako nisi s nama protiv nas si!" - zapravo najdomoljubniji stav, neutralnost - postaje "neprijateljski". Nije to samo pitanje Ukrajine. Npr. EU. Svi "znamo" kako nam je EU "dobra majka" koja smo želi da nam "pokloni novac", "brine za Hrvatske interese", "čuva nas od naših korumpiranih političara", "uvodi red", bez EU "morali bi u žicu" i "ujediniti se sa Srbijom". Sve to gomila je idiotarija, koje čak nije teško niti demantirati, ali to bi značilo nekome "slom u glavi" i obrat poput one Kopernikove knjige. Na ljude već djeluje šokantno kada im kažete kako postoji EU godišnja članarina, veća od vrijednosti koje nam je EU uplatila za Pelješki most (a to nije sve). Mi njima poklonimo jedan Pelješki most svake godine. Ili kada prosječnog Hrvata pitate, koliko je u njegov džep stiglo od uplaćenih EU sredstava (milijuni, milijarde, odvojeno, omotnica, predviđeno...). Ako se gleda kroz Hrvatski, ajde čak i nacionalistički interes, to bi onda bila stroga neutralnost, što brži kraj rata, pa i po cijenu (ne nužno) ukrajinske kapitulacije. Umjesto pitanja: "Podržavate li rusku agresiju?", trebalo bi postaviti druga pitanja: 1. Znaš li koliko je Hrvatska do sada platila (u novcu i naturi) za Ukrajinsku stvar? Kakve koristi smo mi imali od toga? 2. Koliko svaki Hrvat plaća (direktno, indirektno npr. poskupljena i inflacija, te u krvi) za Ukrajinsku stvar? Što mi imamo od toga? 3. Koliko svaki Hrvat još treba platiti za ukrajinsku stvar (direktno, indirektno, u krvi)? I čemu se možemo onda nadati kao obeštećenje za naše troškove i žrtve? 4. Kada govorimo o ukrajinskoj stvari, bliži su Vam stavovi Sorosa, Zorana Pusića, Vesne Teršelić ili novinara Duhačeka? 5. Bi li zbog Ukrajine bili spremni poginuti, ostati bez imanja, otići u rat ili poslati u rat svoj rod? Naravno, govorimo o borbi protiv "agresije" i "zločinca Putina", pa vrijedi li se potruditi?! Bio je svojedobno snimak, sa kolodvora u (mislim) Švedskoj, gdje je Welcome refugees ekipa dočekivala vlakove sa ilegalnim imigrantima. Isto fora i tredy... Neki zajebanti desničari, glumili su lijeve novinare, pa pred kamerom ispitivali okupljene. A pitanja: "Koliko bi imigranata primili kod sebe doma? i "Koliko biste novaca dali za imigrante?". Naravno - SADA. Svi su krenuli petljati, a pomogao nije nitko...
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 19 pro 2022, 13:35 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Zašto bi Hrvati ratovali u tom ratu? Svaki hrvatski državljanin koji je sudjelovao u tom ratu trebao bi dobiti zatvorsku kaznu od par godina, a oni koji su organizirali odlaske hrvatskih državljana u taj rat bi trebali dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu i oduzimanje sve imovine. Od oduzetog isplatiti odštetu obiteljima poginulih Hrvata. Pa čak i da nema kažnjavanja, nekome se riskira i luduje - veselo ti bilo. Mi s tim nemamo ništa. Više me brine neko prikriveno janjičarenje, gdje to zapravo ne bi bili dragovoljci, nego pripadnici HV kao "dragovoljci". Čudno mi je što je prvo jedan od tih "dragovoljaca" ranjen u Ukrajini žurno prebačen u Zagreb na liječenje (o čijem trošku?), a donekle ista priča i sa Prebegom. Da li su bolnički računi prebačeni na ukrajinsko veleposlanstvo? Imaju li oni i neka prava kao npr. hrvatski branitelji ili bivši logoraši?
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 19 pro 2022, 14:11 |
|
|
..po tebi tribalo pustit da umre moral svake države se vidi da se brine za svoje ljude a pogotovo koji su se žrtvovali ubborbiboontra fašizma i komunizma u jednom..po meni bi mirovinu triba dobit..
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 19 pro 2022, 14:47 |
|
|
laganini je napisao/la: ..po tebi tribalo pustit da umre moral svake države se vidi da se brine za svoje ljude a pogotovo koji su se žrtvovali ubborbiboontra fašizma i komunizma u jednom..po meni bi mirovinu triba dobit.. Lijepo mi objasnite koja je to sila Vas spriječila (anemija? ideologija? hemeroidi?) da se uključite u DR (valjda na hrvatskoj strani). A onda možda i prihvatim ovo Vaše nepismeno moraliziranje. Ne znam kakav smo mi to povijesni fenomen, da u rat druge huškaju dezerteri (laganini, Jandroković, Plenković, Tomić, Pusić...)? Ili je zapravo tako uvijek i bilo?
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zašto nema dragovoljaca iz Hrvatske na ruskoj strani? Postano: 19 pro 2022, 14:51 |
|
|
goran2hr je napisao/la: laganini je napisao/la: ..po tebi tribalo pustit da umre moral svake države se vidi da se brine za svoje ljude a pogotovo koji su se žrtvovali ubborbiboontra fašizma i komunizma u jednom..po meni bi mirovinu triba dobit.. Lijepo mi objasnite koja je to sila Vas spriječila (anemija? ideologija? hemeroidi?) da se uključite u DR (valjda na hrvatskoj strani). A onda možda i prihvatim ovo Vaše nepismeno moraliziranje. Ne znam kakav smo mi to povijesni fenomen, da u rat druge huškaju dezerteri (laganini, Jandroković, Plenković, Tomić, Pusić...)? Ili je zapravo tako uvijek i bilo? ..sto ti znas o meni i zato na seri moj život nije bio vridan metka 92-ge..inzato ne pizdi klinac jer da imas veze ime Rusija i komunizam nebibspomenuo.:al valjda tinje to po genetici..sitnije caca bio reci al iskreno..ovo inace ne volim pricat inzadnji put mi je al si mi diga živac balavce.:
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|