|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 44 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 17:25 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Nikica Gabrić nekadašnji član Savjeta SDPa najavio pretvaranje Nacionalnog Foruma u stranku. http://www.vecernji.hr/vijesti/nikica-gabric-najavio-pretvaranje-nacionalnog-foruma-stranku-clanak-575658Citat: Nikica Gabrić najavio pretvaranje Nacionalnog foruma u stranku Citat: Utemeljitelj Nacionalnog foruma Nikica Gabrić najavio je danas ljetnu turneju kroz deset hrvatskih gradova te pretvaranje foruma u stranku.
- Radimo istraživanja i prepoznatljivi smo ljudima, javljaju nam se i imamo pet tisuća fanova. Mjerimo koliki nam je utjecaj na društvo i bude li najesen isto, postat ćemo stranka – kazao je Gabrić. Često, kaže, čita da su bliski s Bandićem, Josipovićem, Karamarkom, a Nacionalni forum je zapravo postao poželjna udavača koja ne želi potrošene političare koji su danas na političkoj sceni.
- Sve što želimo mi iz Nacionalnog foruma već se negdje desilo. Mi smo ljudi koje ne zanima politika da bi zaradili, u suštini smo prosvjetitelji – rekao je Gabrić. Primjerice, Gabrić drži da bi Dubrovnik, koji donosi 450 milijuna eura od turizma, trebao donositi deset milijardi. Potrebno je samo stvoriti sadržaj koji bi zadržao ljude u Dubrovniku i okolici.
- Svađamo se s Bosancima oko dva kamena koja jedva vire iz mora, umjesto da od Ploča stvorimo svjetsku luku. Treba imati hrabrosti za promjene. Netko je i Hong Kong dao u koncesiju da stvori svjetski centar, pa jesu li ga Britanci odnijeli? U vrijeme najveće krize izgrađeno je 27 mostova između Floride i Key Westa-mogli bi i mi sve otoke povezati mostovima, na njima mogu živjeti još tri Hrvatske – argumentirao je Gabrić zašto su nužni veliki iskoraci s kojima nijedna vlada ne može računati na drugi mandat što političarima kojima je to osnovni pozivi priječi da ih ostvare.
Rješenja vidi u tehničkoj vladi ili konsenzusu Vlade i oporbe, no ne smatra ih realnima. Članovi Nacionalnog foruma obići će Split, Pulu, Šibenik, Zadar, Osijek, Dubrovnik i Slavonski Brod. Gabrić je podijelio nagrade četvero studenata koji su napisali najbolje eseje na temu Kako promijeniti Hrvatsku. Ovo između ostalog znači da je Josipoviću pukao film s Milanovićem i da više ne računa na njegovu podršku ili da se Nikica osamostalio od svoga političkog patrona(prije spomenutog u rečenici) i da je njemu pukao film čekati konačni razlaz Josipovića i Milanovića. Pitanje je koje će ljude povući sa sobom Nikica, zasad je okupio određene ljude koji su kvalitetni no i likove poput jednog bivšeg ministra iz vlade I.S. koji je zasrao visoko školstvo i Bolognju. Dakle ekipa je u NFu zasad šarolika no svaki od zvučnijih imena NFa zapravo predstavlja jednu interesnu grupu koja je i dosada žarila i palila jednim dijelom političke scene . Ukratko biti će zanimljivo, no ukoliko je iz prve rečenice prevladala prva opcija to znači da su prijevremeni paralmentarni izbori gotovo sigurno na jesen, nakon što se NF pretvori u stranku.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 17:55 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Nacionalni forum Nikice Gabrića - interesna skupina pod patronatom krupnog kapitala obavijena plaštom demagogije, s potencijalnom podrškom Pantovčaka. Meni ovako na prvu djeluju kao neki retuširani HNS. 
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 19:01 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Meni ovako na prvu djeluju kao neki retuširani HNS.  Pa zato jer to i jesu. Nikica navodno uživa zaštitu prve podpredsjednice vlade s kojom je često na kavi, vidio ih ja na svoje oči nekoliko puta. Što se projekta tiče. Piši kući propalo. Jedina im je šansa da im se pridruži Josipović, a kako predsjednik to ne smije mislim da su osuđeni na propast. Osim toga SDP će ih samljet', isto kao i HDZ Kujundžića.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:04 |
|
|
Ima on itekako podršku "intelektualnih krugova" oko predsjednika. Zamjena Zokyu. Josipoviću je jasno da ukoliko bude na snazi percepcija vezanih zastava sa Zokyem do 2015.g. pada na predsjedničkim izborima, a k tome valja napomenuti da se njih dvoje ne podnose tako da ne sumnjam da bi mu Zoky i u slučaju da sve ostane po starom sabotirao kampanju 2015.g. .
Kalkuliralo se i imenom malog Račana, no on nema kapaciteta voditi nešto poput stranke, k tome je SSS što ne bi bilo lako progutano .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:20 |
|
|
Josipović sigurno prolazi na izborima 2015., po podršci koju uživa u anketama očito je da ga ljudi sve manje povezuju sa samim SDP-om i više gledaju kao posebnu individuu, slično Mesiću... Uz to, ne vjerujem da će HDZ potrošiti jakog kandidata na slijedećim predsjedničkim izborima, a ne vidim nikoga drugiga na horizontu koji bi ugrozio Josipovića... Što se tiče ekonomskog programa, ovo što je Nikica Gabrić naveo su kejnzijanske floskule, čuj Ploče hrvatski Hong Kong, čuj povezivanje otoka s mostovima 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:26 |
|
|
volvoks je napisao/la: Josipović sigurno prolazi na izborima 2015., po podršci koju uživa u anketama očito je da ga ljudi sve manje povezuju sa samim SDP-om i više gledaju kao posebnu individuu, slično Mesiću... Uz to, ne vjerujem da će HDZ potrošiti jakog kandidata na slijedećim predsjedničkim izborima, a ne vidim nikoga drugiga na horizontu koji bi ugrozio Josipovića... Što se tiče ekonomskog programa, ovo što je Nikica Gabrić naveo su kejnzijanske floskule, čuj Ploče hrvatski Hong Kong, čuj povezivanje otoka s mostovima  Ne zanimaju me ankete, iste one koje su predviđale uvjerljive pobjede SDPa na euparlamentarnim i lokalnim izborima. Itekako ga se u velikom dijelu javnosti još percipira kao eksponenta SDPa čemu i on sam pridonosi time što više vremena sada govori o ustaškim zmijama nego o gospodarskom stanju u zemlji koje je gore nego u vrijeme Jace po kojoj je tukao iz oružja svih kalibara  . Dvije godine su dugo vrijeme, tko zna što će do tada biti.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:30 |
|
|
A gle, znaš da je pravilo da trenutni predsjednik osvaja i sljedeći mandat, tako da je to gotova stvar... Naravno, neće pobijediti sa 75% koliko mu daju ankete, no 45-50% u prvom krugu nije nemoguca misija...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:37 |
|
|
volvoks je napisao/la: A gle, znaš da je pravilo da trenutni predsjednik osvaja i sljedeći mandat, tako da je to gotova stvar... Naravno, neće pobijediti sa 75% koliko mu daju ankete, no 45-50% u prvom krugu nije nemoguca misija... Po čemu je to pravilo? Imali smo dosad dva predsjednika, nije to nikakav reprezentativan uzorak kao američkih 44 predsjednika, k tome je jedan bio vođa svih Hrvata u ratu i poraću kojeg je bolest sašila na pola mandata, a drugi lakrdijaš koji je naciju zabavljao vicevima, a dealovima s tadašnjim premijerom je imao osiguran i drugi mandat. Dakle po čemu je to pravilo? Ako se dogodi pad na izvanrednim izborima sa vladom SDPa, pa sljedeća Vlada ostvari kakve-takve dobre rezultate što misliš što će ljudi misliti o Josipoviću koji je šutio za vrijeme najgore ekonomske situacije i najgore Vlade u povijesti moderne RH ?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:40 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Josipović je kurva. Daleko najveći pokvarenjak na hrvatskoj političkoj sceni.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:47 |
|
|
BBC je napisao/la: Josipović je kurva. Daleko najveći pokvarenjak na hrvatskoj političkoj sceni. Kakav god bio nije ga uredu zvati kurvom, poboljšanje u odnosu na prošlog jest tako da ....
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:53 |
|
|
Mesić je trenutno van aktivne politike, umirovljenik i politički mrtvac. Inače je nenadmašan po pokvarenosti.
Ali u biti njih dvojica su ideološki apsolutno isti, samo Mesić pokvarenije uliće uvijek.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:56 |
|
|
Ma mislio sam na poštivanje prema instituciji predsjednika, kada ga kritiziraš za razliku od ostalih političara i ostalih funkcija kritiziraj ga više "uljudbeno" s manje "narodnih izraza" jer to institucija zaslužuje.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 20:58 |
|
|
Ja mislim da bi Miroslav Tuđman imao itekakve šanse kao kandidat udružene desnice.
Nadam se tome.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 21:07 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ma mislio sam na poštivanje prema instituciji predsjednika, kada ga kritiziraš za razliku od ostalih političara i ostalih funkcija kritiziraj ga više "uljudbeno" s manje "narodnih izraza" jer to institucija zaslužuje. Rado. Kad on prizna javno da mu je otac služio zlu režimu. Do tad nije zaslužio respekt.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 27 lip 2013, 21:11 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
limpus je napisao/la: Što se projekta tiče. Piši kući propalo. Jedina im je šansa da im se pridruži Josipović, a kako predsjednik to ne smije mislim da su osuđeni na propast. Osim toga SDP će ih samljet', isto kao i HDZ Kujundžića. Složio bih se. 
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 28 lip 2013, 23:59 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Josipović se u nekim stvarima, s obzirom na background, pokazao odličnim.
Pored toga, rekao bih da su Gabrić i ekipa ispipavanje terena sa daljeg Zapada za eventualnu zamjenu potrošenih opcija i ljudi s hrvatske "ljevice". Ne bih ih automatski otpisao, u nekom obliku (što izravno politički, što lobiranjem) igrat će sigurno bitnu ulogu u idućem razdoblju.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 29 lip 2013, 00:07 |
|
|
Rekao bih da je to novo povezivanje s nekim starim lobijima od kojih se ljevica distancirala od kad je vodi Zoky. Dakako u prijevodu nista novo na sceni samo rafinirano.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 29 lip 2013, 00:09 |
|
|
Ma da, nema kod nas nečeg revolucionarnog. Probali skojevci, nije prošlo, idemo dalje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Danas potvrđeno da definitivno prave stranku, i da žele biti spremni za nove EU izbore (valjda u veljači). Misli da može do 15% glasova i 3 mandata što zvuči optimistično, jer ipak za kratko vrijeme moraju organizirati stranačku infrastrukturu, općinske odbore, te predstaviti neke poznate i popularne kandidate. Možda je već osigurao Bandića?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:08 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Danas potvrđeno da definitivno prave stranku, i da žele biti spremni za nove EU izbore (valjda u veljači). Misli da može do 15% glasova i 3 mandata što zvuči optimistično, jer ipak za kratko vrijeme moraju organizirati stranačku infrastrukturu, općinske odbore, te predstaviti neke poznate i popularne kandidate. Možda je već osigurao Bandića? Bandić sigurno ide na parlamentarne izbore, ali, koliko ja znam, još nije do kraja definirano u kojoj formi. Inače, jedna bomba se priprema i u SDP-u.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Po programu, i npr. izjavama o Vukovaru (Gabrić je rekao da bi od Srba zatražio da sami uvedu moratorij na ćirilicu), ih uopće ne vidim kao zakamuflirane SDP-ovce ili nedajbože sljedbenike Pussychke.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:18 |
|
|
Prije bih rekao "catch-all" stranka s naglaskom na interese krupnijeg kapitala, koja si neće dopustiti da bude ugrožena ideološkim glupostima.
Pa vidio si i sam kako se rejting efendija ponašao kad je krenulo u Vukovaru (pozivanje na dijalog, itd.). Naravno, sad kad se ovo dogodilo s kolonom mora pokazati autoritet, ali Zoki je kriv što ga je uvalio u sve skupa.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:22 |
|
|
Kao netko tko je bezbroj puta govorio o pogubnosti ideologija i ideoloških smjernica, odnosno "luđačkih košulja" koje te onemogućuju u rješavanju problema, moram reći da mi se svidio njihov program, ukoliko nije riječ o mimikriji.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:25 |
|
|
Dobro, ja bih prije glasao za Voju Stanimirovića, nego za bilo koju opciju koja ima Primorca u svojim redovima.
Općenito, takva opcija lišena ideologije ti ima svoje rezultate u Zegeju (Bandić), tako da prema tome možeš projicirati što bi bilo kad bi preuzeli vlast na razini države.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:35 |
|
|
SDB je napisao/la: Prije bih rekao "catch-all" stranka s naglaskom na interese krupnijeg kapitala, koja si neće dopustiti da bude ugrožena ideološkim glupostima. To je to. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|