HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 srp 2026, 07:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 220 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu?
PostPostano: 10 lip 2026, 05:05 

Naiđoh na ovaj slikopis, od 1:23 izjavu daje Mate Uzinić

https://www.youtube.com/watch?v=sspjISXVaos

Dojam, odnosno pitanje je u naslovu.

Vrh

Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu?
PostPostano: 10 lip 2026, 20:11 

DarkKnight je napisao/la:

mislim da je ucijenjen, ali vjerojatno i osoba koja se prilagođava novim trendovima u Crkvi da bi napredovali

Vrh

Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu?
PostPostano: 10 lip 2026, 20:17 

Samo takvi danas mogu napredovati u crkvenoj hijerarhiji.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2026, 21:24 

Vjerovatno je osjetio koji put do medija i slave, i to vjerovatno radi nesvjesno.
Nije on prvi, eno fra Knezović se sve češće provaljuje samo da bude prisutan u javnosti, vjerovatno isto nesvjesno.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 03:34 

DarkKnight je napisao/la:

Da li danas Uzinić tvrdi nešto drugo nego je onda tvrdio?

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 05:16 

Dojma sam da su svećenici u vrhu Crkve u Hrvata i šire statični likovi, "bez boje, okusa i mirisa".
Neagilni, nezamirajući, neprimitni. Nimaš dojma da vodidu pastvu.
Podilazidu zahtivima Svita, bez oštra suprotstavjanja moćnin gremijiman. Nitko tko bi udria šakon o stol i prikinia ludost.

Možda je to nika lukava politika Crkve – nadan se da je tako.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 08:04 

Citat:
Nadbiskup Uzinić: 'Reći Hrvat-katolik, poistovjećivati hrvatstvo i katoličanstvo duboko je neevanđeoski'

Ustvrdio je i da bi zabrana pobačaja samo pogoršala situaciju
24. 05. 2026.
Svaki ljudski život je vrijedan
Poručio je kako problem nastaje onda kada želimo promijeniti javno mnijenje i drugima nametnuti svoja uvjerenja, umjesto da najprije promijenimo sami sebe i postanemo ljudi koji biraju život. “I to ne samo život prije rođenja, nego svaki ljudski život: život žena koje se nađu pred tim teškim izborom, život migranata, život beskućnika, život bolesnih i umirućih”, istaknuo je.

Kada se otvori tema treba postaviti nešto o njemu i iz sadašnjih dana, nezna svatko svakog biskupa ni popa!

On kao da hoće da bude novi papa, jer ovo je govor dodvoravanja svima.

Čuj, reći "hrvat" nevalja uz to što si katolik, da budemo bezlična masa vjernika, bez druge kulture.

Što je Vatikan da meni određuje? Mjesto gdje Isus nikada nije bio, i to smo prihvatili kao nužnost hijerarhije, jer kao vjernici, smatramo da je za vjeru potreba i tradicija. Ali to nije jedina tradicija koju ja imam.
Vatikan sam po sebi nije vjera niti ima monopol nad njom. Isto tako, ako neki nadbiskup krene relativizirati pobačaj i pričati kojekakva sranja koja su s lijevog spektra to opet nije poziv da se napusti vjera.

Nažalost opet imamo lošeg papu. Mislio sam da će ovaj biti bolji a nikako nije. Čak očekujem da nadmaši Franju do kraja svog mandata.

Ovo inzistiranje na "životu migranta" kao nekakvom uzvišenom cilju mi naročito para živce, pa je ti migranti nisu vrijedili ništa dok su bili u svojoj rodnoj zemlji? Jer je kritika klera usmjerena na zapadnjake a ne na diktatore u tim zemljama iz kojih oni bježe?

Kada netko bježi iz neke islamističke zemlje nema kritike islamističkom režimu, nego se samo dodatno opterećuje zapadnjačko, već izumiruće društvo.

Mislim, može se pričati o tom da li bi zabrana pobačaja išta napravila u zemlji u kojoj si u svakom trenutku 100 kilometara od granice sa zemljom gdje to nije zabranjeno, znači za najviše sat i po vremena vožnje i onda do najbliže klinike. Ali isto tako znam da on to ne zastupa iz praktičnih razloga nego se dodvorava ljevičarima u tom nekom novom izdanju katoličanstva koje hoće da se prilagodi onima koji nikada neće htjeti prijeći na ikakvu vjeru jer su se toga ostavili.

Nešto kao kada je Disney krenuo praviti woke filmove i imao prazna kina zbog tog, proizvodili za publiku koje nema. To je banalan primjer, ali mislim da jest usporediv. Loš kler će rastjerati postojeće vjernike a neće privući nikoga.

Da sam diktator u bilo kojoj europskoj zemlji, ili bar političar s jakim utjecajem i mogućnošću da preživim nepopularne poteze, mislim da bih jako brzo se našao u koliziji s katoličkom crkvom. Najprije mislim da bih zabranio časne sestre, odnosno svaku ideologiju koja žene odgovara od rađanja djece, domaću ili stranu. U umirućim nacijama da postoji tumačenje vjere koje žene odgovara od rađanja, te stvara sustav potpore i hijerarhije koji je zasnovan na tom da ne rode djecu, po meni je kriminalno. Opet se možemo vratiti u vrijeme Isusa i doći do činjenice da nijednoj ženi nikada nije rekao "Idi i ne rađaj!" Ako neka žena neće da rađa, njen je izbor, ali ne treba na to biti poticaja od ikoje vjere.

https://www.telegram.hr/politika-krimin ... vandeosko/

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 08:20 

potocnj je napisao/la:
Citat:

Da sam diktator u bilo kojoj europskoj zemlji, ili bar političar s jakim utjecajem i mogućnošću da preživim nepopularne poteze, mislim da bih jako brzo se našao u koliziji s katoličkom crkvom. Najprije mislim da bih zabranio časne sestre, odnosno svaku ideologiju koja žene odgovara od rađanja djece, domaću ili stranu. U umirućim nacijama da postoji tumačenje vjere koje žene odgovara od rađanja, te stvara sustav potpore i hijerarhije koji je zasnovan na tom da ne rode djecu, po meni je kriminalno. Opet se možemo vratiti u vrijeme Isusa i doći do činjenice da nijednoj ženi nikada nije rekao "Idi i ne rađaj!" Ako neka žena neće da rađa, njen je izbor, ali ne treba na to biti poticaja od ikoje vjere.

S prvim dijelom posta se slažem, ali što se tiče dijela u quote, naišao sam jednom na ovaj rad: https://www.nber.org/papers/w18350
- koji se bavi jednom naizgled čudnom demografskom pojavom: katoličke zemlje Europe imaju izrazito nisku plodnost, i to često unatoč tome što žene u njima nisu u tolikoj mjeri sudjelovale na tržištu rada kao u nekim protestantskim ili sekularnijim zemljama.

Drugim riječima, nije dovoljno reći: ''žene više rade pa se rađa manje djece''. U katoličkom dijelu Europe događa se nešto složenije.

Autori rada promatraju 13 europskih zemalja u razdoblju od 1960. do 2000., dakle i razdoblje oko Drugog vatikanskog koncila. Posebno ih zanima što se događalo s plodnošću u odnosu na religioznost, odlazak u crkvu, broj svećenika i broj časnih sestara.

Zaključak je vrlo zanimljiv: na veličinu obitelji nije utjecalo samo ono što Crkva uči, nego i ono što Crkva konkretno radi.

Drugim riječima, nije presudna bila samo teologija, moralni nauk ili opća ''katolička kultura'', nego i praktična infrastruktura koju je Crkva pružala obiteljima: škole, vrtići, bolnice, karitativne ustanove, socijalna skrb i općenito mreža pomoći oko odgoja djece.

Tu su posebno važne časne sestre. Rad pokazuje da pad broja časnih sestara po stanovniku snažno predviđa pad plodnosti u katoličkim zemljama. Autori čak procjenjuju vrlo velik učinak: nekoliko stotina djece manje po jednoj časnoj sestri, u agregatnim demografskim podacima.

Pokazatelj da su časne sestre bile dio šire crkvene socijalne infrastrukture. Kada ta infrastruktura oslabi, odgoj djece postaje skuplji, teži i više pada isključivo na roditelje, posebno na majke. Posljedica je manje djece.

Zanimljivo je i to da sama religioznost, mjerena odlaskom u crkvu, nije imala isti učinak kod protestanata kao kod katolika. Kod katolika pad odlaska u crkvu predviđa pad plodnosti, ali kod protestanata ne. To sugerira da je katolički model bio specifičan: vjera, zajednica i konkretne usluge Crkve djelovale su zajedno.

Još zanimljivije, broj časnih sestara bolje predviđa plodnost nego broj svećenika. To je važan detalj, jer sugerira da nije presudan samo nauk s oltara, nego praktična pomoć u svakodnevnom životu. Svećenici predstavljaju autoritet, propovijed i sakramentalni život, ali časne sestre su često predstavljale škole, skrb, njegu, pomoć obiteljima i djeci.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 08:30 

Vukan je napisao/la:
Tu su posebno važne časne sestre. Rad pokazuje da pad broja časnih sestara po stanovniku snažno predviđa pad plodnosti u katoličkim zemljama. Autori čak procjenjuju vrlo velik učinak: nekoliko stotina djece manje po jednoj časnoj sestri, u agregatnim demografskim podacima.

Pokazatelj da su časne sestre bile dio šire crkvene socijalne infrastrukture. Kada ta infrastruktura oslabi, odgoj djece postaje skuplji, teži i više pada isključivo na roditelje, posebno na majke. Posljedica je manje djece.

Mislim da si zamijenio uzrok i posljedicu.

Mi smo najprije imali pad rađanja pa onda pad časnih sestara.

Nekada je bilo uobičajeno i po desetoro djece u obitelji i od takvih veće su šanse, bar 5 puta, da će neka od djevojčica otići u časne sestre - jer imaš pet puta više djevojčica. Da ne spominjem i da su obitelji prije bile mnogo religioznije pa su te djevojčice više išle u crkvu.

U situaciji kada je 5 djevojčica i jedna ode u crkvu to nije opasnost, jer ima ih 4 koje će roditi, ako nastavke kao njihova majka, i one po više djece, bar više od dvoje.

Mi smo sada u situaciji da će se roditi dvoje do troje djece, i onda, ako je jedno od te djece žensko, i još odluči da ode u časne sestre neće roditi nijedno. Jedna časna sestra u društvu s manjim priraštajem radi veću štetu nego njih više u društvu s visokim priraštajem.

Isto tako ja ne bih zabranio da ikoja žena bude časna, da se zavjetuje časnom životu, ali ne shvaćam zašto taj častan život ne može uključivati i majčinstvo? :neznam

Neka crkva dodjeljuje te titule časnih sestara koliko hoće, samo neka ne traži od njih da se ne udaju. Dok istodobno govori da prihvaćamo imigrante, kod nas u Europi, uglavnom iz nekršćanskih zemalja.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 08:36 

Kad papa u Španjolskoj počne srat o imigrantima zašto se onda čuditi Mati.

Ti svećenici su velikim dijelom poltroni i ulizice. Crkva je organizirana hijerarhijski i nema puno prostora za improviziranje. Ako želi karijeru, Mate mora slušati što papa kaže i ponavljati za njim jest tako je, sve je tako, kako nam je papa fin, pametan, zgodan,...

1626 of 2558 - 63.57%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 09:50 

Vidim da mnogi zamjeraju papi samilost oko migranata. Ali ja makar sam protiv množtvenih migracija, isto tako sam sviestan kako se Evanđelje odnosi spram jadnih ljudi i kakve upute daje. Ne mogu zamisliti da bi se bilo koji papa spuštao na razinu nekog osvetoljubivog desnog populiste koji bi na račun migrantskih nasilnika žigosao sve migrante i zalagao se za njihova protjerivanja. Meni je bitno da se papa i biskupi drže Evanđelja a ne da se pokušavaju svidjet bilo meni ili nekom drugom po pitanju naših nekih osobnih frustracija i strahova.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 09:59 

potocnj je napisao/la:
Citat:
Nadbiskup Uzinić: 'Reći Hrvat-katolik, poistovjećivati hrvatstvo i katoličanstvo duboko je neevanđeoski'

Ustvrdio je i da bi zabrana pobačaja samo pogoršala situaciju
24. 05. 2026.
Svaki ljudski život je vrijedan
Poručio je kako problem nastaje onda kada želimo promijeniti javno mnijenje i drugima nametnuti svoja uvjerenja, umjesto da najprije promijenimo sami sebe i postanemo ljudi koji biraju život. “I to ne samo život prije rođenja, nego svaki ljudski život: život žena koje se nađu pred tim teškim izborom, život migranata, život beskućnika, život bolesnih i umirućih”, istaknuo je.

Kada se otvori tema treba postaviti nešto o njemu i iz sadašnjih dana, nezna svatko svakog biskupa ni popa!

On kao da hoće da bude novi papa, jer ovo je govor dodvoravanja svima.

Čuj, reći "hrvat" nevalja uz to što si katolik, da budemo bezlična masa vjernika, bez druge kulture.

Što je Vatikan da meni određuje? Mjesto gdje Isus nikada nije bio, i to smo prihvatili kao nužnost hijerarhije, jer kao vjernici, smatramo da je za vjeru potreba i tradicija. Ali to nije jedina tradicija koju ja imam.
Vatikan sam po sebi nije vjera niti ima monopol nad njom. Isto tako, ako neki nadbiskup krene relativizirati pobačaj i pričati kojekakva sranja koja su s lijevog spektra to opet nije poziv da se napusti vjera.

Nažalost opet imamo lošeg papu. Mislio sam da će ovaj biti bolji a nikako nije. Čak očekujem da nadmaši Franju do kraja svog mandata.

Ovo inzistiranje na "životu migranta" kao nekakvom uzvišenom cilju mi naročito para živce, pa je ti migranti nisu vrijedili ništa dok su bili u svojoj rodnoj zemlji? Jer je kritika klera usmjerena na zapadnjake a ne na diktatore u tim zemljama iz kojih oni bježe?

Kada netko bježi iz neke islamističke zemlje nema kritike islamističkom režimu, nego se samo dodatno opterećuje zapadnjačko, već izumiruće društvo.

Mislim, može se pričati o tom da li bi zabrana pobačaja išta napravila u zemlji u kojoj si u svakom trenutku 100 kilometara od granice sa zemljom gdje to nije zabranjeno, znači za najviše sat i po vremena vožnje i onda do najbliže klinike. Ali isto tako znam da on to ne zastupa iz praktičnih razloga nego se dodvorava ljevičarima u tom nekom novom izdanju katoličanstva koje hoće da se prilagodi onima koji nikada neće htjeti prijeći na ikakvu vjeru jer su se toga ostavili.

Nešto kao kada je Disney krenuo praviti woke filmove i imao prazna kina zbog tog, proizvodili za publiku koje nema. To je banalan primjer, ali mislim da jest usporediv. Loš kler će rastjerati postojeće vjernike a neće privući nikoga.

Čuj. Izraz Hrvat i katolik su svakako spojivi i liepi za čut. Ali znalo se dogoditi da ga pojedine osobe naglašavaju a da praktičnim životom i ponašanjem ocrnjuju i hrvatstvo a pogotovo katoličanstvo. Ako se ti kano Hrvat katolik držiš boljim nad Filipincem katolikom. I ako Filipinca katolika držiš za nekog nametnika samo na račun toga što nije Hrvat, onda je ono busanje s katoličanstvom svakako bezsmisleno. Katoličanstvo kano kulturoložki identitet nema veze s katoličkom vjerom i praktičnim katoličkim životom.
Tako da, sve ovisi u kojem kontekstu Uzinić govori o tom identitetu Hevat katolik.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 10:06 

dane-croatia je napisao/la:
Vidim da mnogi zamjeraju papi samilost oko migranata. Ali ja makar sam protiv množtvenih migracija, isto tako sam sviestan kako se Evanđelje odnosi spram jadnih ljudi i kakve upute daje. Ne mogu zamisliti da bi se bilo koji papa spuštao na razinu nekog osvetoljubivog desnog populiste koji bi na račun migrantskih nasilnika žigosao sve migrante i zalagao se za njihova protjerivanja. Meni je bitno da se papa i biskupi drže Evanđelja a ne da se pokušavaju svidjet bilo meni ili nekom drugom po pitanju naših nekih osobnih frustracija i strahova.

samilost prema krivima je okrutnost prema nevinima.

Sve migrante i treba žigosati jer su ULJEZI na tuđem prostoru, ko skvoter koji ti je upao u kuću i nastanio se.

Ono što ljudi poput tebe imaju problem je što su vam desetljeća života u miru, sigurnsoti i blagostanju isključila amigdalu, dio mozga koji služi prepoznavanju opasnosti i instinktivnom reagirnaju na istu. Vi niste svjensi opasnosti koju migracija predstalvja, ne OSJEĆATE JE, jer vam je biološki instinkt za opstanak deaktiviran predugim uživanjem u miru i sigurnosti.

Migranti su opasnost po nađ život, sigurnost, opstanak i mogu se i papa i bilo tko psorat po glavi ako ih štite.

Taj tvoj i ne samo tvoj pokušaj da se nauk Evanđelja prikaže kao potreba za mazohizmom je posebna perverzija suvremene Crkve. Crkveni oci se u grobu okreću kad vas čuju. Nigdje Evanđečje ne govori o tomu da se bude samilostan prema onomu koji ti je prijetnja.

Nema samilosti prema uljezima. Uljez je zločinac i zaslužuje kaznu, ne samilost.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 10:08 

Čuj. Izraz Hrvat i katolik su svakako spojivi i liepi za čut. Ali znalo se dogoditi da ga pojedine osobe naglašavaju a da praktičnim životom i ponašanjem ocrnjuju i hrvatstvo a pogotovo katoličanstvo. Ako se ti kano Hrvat katolik držiš boljim nad Filipincem katolikom. I ako Filipinca katolika držiš za nekog nametnika samo na račun toga što nije Hrvat, onda je ono busanje s katoličanstvom svakako bezsmisleno. Katoličanstvo kano kulturoložki identitet nema veze s katoličkom vjerom i praktičnim katoličkim životom.
Tako da, sve ovisi u kojem kontekstu Uzinić govori o tom identitetu Hevat katolik.

Hrvatu i katoliku je mjesto u Hrvatskoj, a Filipincu i katoliku u Filipinima.

To je sva mudrost, tu priča počinje i završava.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 10:16 

novosve je napisao/la:

samilost prema krivima je okrutnost prema nevinima.

Sve migrante i treba žigosati jer su ULJEZI na tuđem prostoru, ko skvoter koji ti je upao u kuću i nastanio se.

Ono što ljudi poput tebe imaju problem je što su vam desetljeća života u miru, sigurnsoti i blagostanju isključila amigdalu, dio mozga koji služi prepoznavanju opasnosti i instinktivnom reagirnaju na istu. Vi niste svjensi opasnosti koju migracija predstalvja, ne OSJEĆATE JE, jer vam je biološki instinkt za opstanak deaktiviran predugim uživanjem u miru i sigurnosti.

Migranti su opasnost po nađ život, sigurnost, opstanak i mogu se i papa i bilo tko psorat po glavi ako ih štite.

Taj tvoj i ne samo tvoj pokušaj da se nauk Evanđelja prikaže kao potreba za mazohizmom je posebna perverzija suvremene Crkve. Crkveni oci se u grobu okreću kad vas čuju. Nigdje Evanđečje ne govori o tomu da se bude samilostan prema onomu koji ti je prijetnja.

Nema samilosti prema uljezima. Uljez je zločinac i zaslužuje kaznu, ne samilost.

Gledaj, tako su Židovi mislili o Samarijancima da su niškoristi i opasnost, pak im je Isus izpričao prispodobu o Samarijancu koji je pomogao Židovu.
Tako da i kod migranata imaš ljude koji bi te možda opljačkali i ubili, ali ima i onih koji bi dali i život za tebe. Ti kao bezimeni imaš mogućnost tako razmišljat o migrantima, ali papa nema takvu privilegiju da priča i radi na sramotu Crkve i Evanđelja.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 10:18 

Nije to samilost prema migrantima nego pomaganje invazije na Europu. To nisu jadni ljudi nego agresori.

Ni ti ni papa se ne držite Evanđelja nego se držite bolesnog ljevičarskog tumačenja gdje su namjere važnije od rezultata. Kršćani se drže pravila "po plodovima ćete ih prepoznati", a plodovi vaše imigrantske politike su uništenje Europe.

Isus Krist nam je dao kriterij po kome ćemo vas prepoznati, lažni proroci i vukovi u janjećoj koži. Đavlija posla.

1626 of 2558 - 63.57%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 10:53 

Gledaj, tako su Židovi mislili o Samarijancima da su niškoristi i opasnost, pak im je Isus izpričao prispodobu o Samarijancu koji je pomogao Židovu.
Tako da i kod migranata imaš ljude koji bi te možda opljačkali i ubili, ali ima i onih koji bi dali i život za tebe. Ti kao bezimeni imaš mogućnost tako razmišljat o migrantima, ali papa nema takvu privilegiju da priča i radi na sramotu Crkve i Evanđelja.

Samarijanac je pomogao Židovu koji je bio bespomoćan i u nevolji.

Imigranti su tebi prijetnja, prijetnja tvojoj djeci i potomcima, ljudi koji će te doslovco zatuć, ubit, silovat, zaklat. Zapravo to već rade. Nisu uopće bespomoćni nego agresivni i u punoj snazi.

Nije to stvar razmiššljanja nego objektivnih pokazatelja, ali kako rekoh tebi i sličnima je život u miru i sigurnsoti ugušio amigdalu, ugušio vam je prirodni instinkt za samoobranu.

Tvoja samilost prema migrantima je otprilike kao "samilost" prema Arkanu i Hadžiću koju su pokazali neki u hrvatskom pravosuđu kad su ih pustili na slobodu 1991.

Samilost prema zlima je okrutnost prema nevinima.

To je i karakteristika današnje crkvene hijerarhije koja totalno pervertira autentični nauk.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 11:04 

Naša Kvačica je napisao/la:

Nije to samilost prema migrantima nego pomaganje invazije na Europu. To nisu jadni ljudi nego agresori.

Ni ti ni papa se ne držite Evanđelja nego se držite bolesnog ljevičarskog tumačenja gdje su namjere važnije od rezultata. Kršćani se drže pravila "po plodovima ćete ih prepoznati", a plodovi vaše imigrantske politike su uništenje Europe.

Isus Krist nam je dao kriterij po kome ćemo vas prepoznati, lažni proroci i vukovi u janjećoj koži. Đavlija posla.

Znači svaki migrant=zao i loš čovjek? I Isus bi se složio s time?
Isusu je važan svaki pojedinac, a ne nečiji strahovi i agende...
Grieh svih nas je uzrok nevolja. Bogu je cilj prodrmat grešnog čovjeka, a ne da ga pusti da živi neki svoj fiktivan unapried izplaniran komotan život...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 11:04 

novosve je napisao/la:
Tvoja samilost prema migrantima je otprilike kao "samilost" prema Arkanu i Hadžiću koju su pokazali neki u hrvatskom pravosuđu kad su ih pustili na slobodu 1991.

Samilost prema zlima je okrutnost prema nevinima.

To je i karakteristika današnje crkvene hijerarhije koja totalno pervertira autentični nauk.

Ništa to nije slučajno, nitko nije tolika budala. Zna se tko je suprotan Kristu. Glavom i bradom Anti-Krist. Sotonino djelovanje u svijetu.

1626 of 2558 - 63.57%

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 11:07 

Grieh svih nas je uzrok nevolja. Bogu je cilj prodrmat grešnog čovjeka, a ne da ga pusti da živi neki svoj fiktivan unapried izplaniran komotan život...

Nisam ja rekao da je svaki migrant loš i zao čovjek, nego kažem da nismo obavezni izvršiti samoubojstvo da bi pomogli sotonističke planove.

Neki migrant je dobar čovjek? Super, može nastaviti biti dobar čovjek u Africi ili Afganistanu. Zašto bi morao biti dobar čovjek u Europi? Ne može kod svoje kuće biti dobar čovjek?

1626 of 2558 - 63.57%

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 12:31 

Zašto je rješenje za migrante dovest ih ovamo?

Zar nije rješenje napraviti im dobro tamo gdje su.

Uostalom, ovaj način na koji se rade migracije nisu dobre za nikoga, to od čega migranti bježe iz svojih zemalja će se napraviti i na zapadu, prevelikim uništenjem domaćeg stanovništva.

Ako afričko stanovništvo samo premjestiš u europsku zemlju pa neće to odjednom postati razvijena zemlja. Nije do podneblja nego je do stanovništva. Biti će samo bjednija zemlja jer sada trebaju plaćati i igrijanje a nisu sposobni održavati ni osnovnu infrastrukturu. U Africi im bar bilo toplo cijele godine.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 14:46 

nije ni svaki Srbin zao i loš čovjek, niti je bio devedesetih, ali je prisutnost Srba u većem broju bez iznimke svugdje bila opasnost po Hrvate.

S imigrantima je još više tako.

A onaj tko ilegalno i bez odobrenja ulazi u prostor koji nije njegov, koji je tuđi, jeste, bez iznimke, zao i loš čovjek.

Svaki pojedinac Bogu jeste važan, ali to je pitanje spasenja duša. Mi ovdje govorimo o praktičnom i svakodnevnom ovozemaljskom poslu.

Biti "samilostan" prema migrantima znači pridržavati mačetu ovakvima poput onog koji neki dan kolje Irskoj, znači držati stražu onima koji siluju, znači skrivati ubojicu, znači dodati benzin onima koji pale.

Papa i njegovi istomišljenici imaju krv na rukama, more krvi. Svi vi "samilostci" ste u suštini, PO POLODOVIMA pomagaći ubojica, silovatelja, palitelja.... to su plodovi vaše "samilosti".

Da stvar bude još gora i apsurdnija, upravo su naturalizirani imigranti najvjerniji glasači ekstremne ljevice koja uvodi najgore antikršćanske zakone.

Tako neki dan gledamo papu u Španjolskoj kako govori u parlamentu protiv pobačaja, eutanazije i sl., a onda rečenicu kasnije poziva na "samilost" i uvoz još glasača koji će podržati pobačaj, eutanaziju i sl.

Crkva je definitivno infiltrirana i teško ranjena, do te mjere da su i mnogi vjernici danas zbunjeni. Sve u skladu s Isusovim proroštvom da će lažni proroci biti toliko uvjerljivi da bi skoro i odabrane zaveli.

A sve bismo to izbjegli samo da gledate PLODOVE

ovo su plodovi imigracija: ubojstva, silovanja, paleži, nasilje, sakačenje, rast cijena nekretnina, rušenje cijene rada, slom socijalne države i zdravstvenog sustava, slom društvene kohezije, rast nepovjerenja i sve više glasača za stranke koje promoviraju antikršćanske ideje poput pobačaja, eutanazije, "promjene spola" i sl.

Samo da gledaš plodove, shvatio bi da papino trabunjanje o smailsoti predstavlja vuka u janjećoj koži.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 14:52 

Da su migranti premoćno "dobri ljudi" valjda bi im bilo dobro i tamo gdje su. Snašli bi se da naprave sebi ugodne zemlje.

Istina da su se mnogi rodili kada je sve već bilo loše tamo, ali isto tako to znači da nisu ni odgajani na način da to poprave ili promijene.

Može se reći da nisu svi loši neki jednostavno od loših nemaju načina da dođu do izražaja i onda se tu postavlja temeljno pitanje gdje se ruši sva ova imigracijska politika: Zašto ne filtriramo dobre a ostavimo loše?
Zašto nema niti jedan filtar?
Ljevičarska dogma je takva da im ne smiješ postaviti ni jedno pitanje, a gdje onda ispitati dali oni dijele europske i progresivne vrijednosti ili samo hoće bolja sredstva za sebe i svoj život.

Primjera radi, prvi filtar bi bio religija, ako ti je religija većinski nekompatibilna, vrši opresiju nad ženama i nije susretljiva naspram drugih religija, ne dopušta napuštanje religije i sl. ti si već idealan kandidat za odbiti ulazak. Upravo suprotno, najviše i dolaze takvi s oprečnim vrijednosnim sustavom spram nas.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 14:59 

potocnj je napisao/la:

Zar nije rješenje napraviti im dobro tamo gdje su.

nije rješenje ni ništa im napraviti nego ih pustit na miru.

to je jedino što ja zapadu kritiziram, intervencionizam (pa i onaj koji ti voliš, u korist onih čije ime ne smije reći).

Pusti ljude na miru, imaju glavu, ruke i noge i nek se brinu o sebi kako znaju.

Nemamo mi nikakvu dužnost prema njima, nama Bog nije dao više nego njima da bismo imali takvu dužnost.

To je osnovna greška ove priče o samilosti, samilsot je ZA MALENE. Za jadne, slabe, ranjene. Imigranti to nisu, to su samo ljudi koji žele preseliti na tuđe.

Afrikanci nisu ništa više maleni i obespravljeni, barem ne u većoj mjeri nego mi. Imaju svoju zemlju, svoje resurse, ruke, noge i glavu i nek rade za sebe. Ko neće da radi ne treba ni da jede što reće sveti Pavao.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 16:44 

Nisam ja rekao da je svaki migrant loš i zao čovjek, nego kažem da nismo obavezni izvršiti samoubojstvo da bi pomogli sotonističke planove.

Neki migrant je dobar čovjek? Super, može nastaviti biti dobar čovjek u Africi ili Afganistanu. Zašto bi morao biti dobar čovjek u Europi? Ne može kod svoje kuće biti dobar čovjek?

Onda je i Franjo Kuharić radio u skladu sa sotonističkim planovima. Učio je Hrvate da ako njima Srbi zapale kuću i ubiju brata, da neka Hrvati ne pale kuću Srbinu i neka mu ne ubiju brata. Zar nije bio sotonizam zahtjevati da Srbi i dalje zive u Hrvatskoj i tako ugrozavaju Hrvate? Učio je Hrvate da budu mazohisti i rade na svom samoubojstvu... Kako biš ti rekao da parafraziram, moze biti dobar Srbin, ali neka zivi u Srbiji... Prije toga, ni Alojzije Stepinac nije drugčije učio nego Franjo Kuharić. Što misliš da bi Alojzije Stepinac tjerao migrante iz Azije, a nije htio tjerat Srbe iz čijih redova su se gojili provjereni krvoločni četnici?

Bit je u tomu da niti mene niti tebe nitko ne pita hoće li doći migrant ili ne. A on je tu, boravi u tvojoj blizini, radi na poslovima povezanim s tvojim poslovima. I sad ti imaš izbor da li ćeš ga unapried gledat kano neku opasnu zivotinju ili kano na čovjeka.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 220 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: