|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Da li je z. Hercegovina regija gdje je najviše zastupljen fenomen "života na sprat/kat"? Postano: 19 tra 2026, 17:12 |
|
|
|
Pitanje u naslovu. Ne samo u bukvalnom smislu, nego i da to za razliku od drugih područja, manje prouzrokvano manjkom finansija, već više vjerom u familijarne vrijednosti?
Šta mislite o ovome? Da li je tačno? I kako gledate na tu pojavu?
Ja bih rekao da je istina, sjećam se kad sam bio dijete 2000-ih da npr. bude neka vila od 3-4 sprata u Grudama ili Širokom, ali na svakom opet živi neko iz porodice. Čak i ako nije tako, brat ili sestra žive nekih par stotinjak metara dalje maks.
Isto tako fakat volim to, čak bih rekao da je to pametnije nego ikad, kada se gleda na astronomske cijene nekretnina, najma i tkd, a i bolje je biti sa familijom, imati "network" nego sve graditi izpočetka.
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Da li je z. Hercegovina regija gdje je najviše zastupljen fenomen "života na sprat/kat"? Postano: 19 tra 2026, 18:31 |
|
|
|
Nebi reko ima toga po cijeloj Hrvatskoj, ali u pravu si kod hercegovaca je to posebno istaknuto.
Slušaj u Splitu, Zagrebu lakše je dignut kat nego kupit zemljište.
Također igra ulogu da su hercegovci bolji građevinari od ostatka hrvata, kakvi sam sve vidio katnica i zgrada, najbolje ti je pokazo potres, po dubravi su purgeri dizali kat na hižama, drvena deka. E di to ima...
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Da li je z. Hercegovina regija gdje je najviše zastupljen fenomen "života na sprat/kat"? Postano: 19 tra 2026, 19:49 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2927 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
Pa i nije toliko popularno, mada postaje sve popularnije radi poskupljenja i zemljišta i stanova. Ljudi uglavnom prave svoje kuće ili kupe sebi stan, najmlađi brat uglavnom ostane u “staroj” kući. A to se kao što rekoh postupno mjenja bar po mom nekom utisku
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Da li je z. Hercegovina regija gdje je najviše zastupljen fenomen "života na sprat/kat"? Postano: 19 tra 2026, 20:35 |
|
|
|
Ma toga će biti sve manje. Moderne žene imaju sve odiozniji stav prema životu sa svekrvom, iako odrastanje u takvom okruženju ima svoju draž, opet ako ti roditelji žive negdje u blizini to dođe na isto, stalno netko visi u nekog.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Da li je z. Hercegovina regija gdje je najviše zastupljen fenomen "života na sprat/kat"? Postano: 20 tra 2026, 06:10 |
|
|
|
U nas je dosta takvih kuća, praktično i pragmatično.
Jedan prijatelj je uzeo stambeni kredit i kupio stan nakon ženidbe, iako je imao ogromno nezavršeno potkrovlje. Dan danas mislim da je to glupa odluka. Zamijeniš mir na selu sa vrevom i stresom grada, da bi bio mir u kući.
Mogao se drogirati i opijati sa tim novcima, on budala kupio stan. :)
_________________ Oh, you don't understand who they thought I was supposed to be Look at me now, a man who won't let himself be..
De-program
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Da li je z. Hercegovina regija gdje je najviše zastupljen fenomen "života na sprat/kat"? Postano: 20 tra 2026, 10:58 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1196 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Kat se pravi kad se nema para, kad se ima para pravi se kuća blizu ostatka obitelji
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|