HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 lip 2025, 03:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ustaštvo
PostPostano: 16 ruj 2011, 00:00 

Evo da otvorim novu temu.

Otvaram je u društvo jer me zanima društvena norma koja je zastupljena u našem narodu.
To mislim na Hrvate u BiH. Nekada kada sam još živio u BiH gledao sam na taj oblik iskazivanja vrlo neutralno niti sam ikada letio niti bježao od toga. Što želim reći, a to je da me zanima zašto ljudi u Herceg Bosni toliko ističu ustaše i ustaštvo. Jednostavno ni jedan događaj ne može proći da netko ne spomene bivšu kvislinšku državu NDH. Kada se vratim dolje i pogledam ljude. Svi redovito spominju ustaše i to u jako pozitivnom kontekstu. Da li je naš narod toliko mutav da ne može shvatiti da ustaše su u suštini bili vrlo loši.
Sjećam se jedne svadbe u kojoj sam bio i tako nakon jedno milijon onih teških narodnih pjesama ide pjesma za Francetića. Svi se ustali i polako počeli plesati, skakati ili kako se već može nazvati taj ples. Zamisli da ti netko u svatovima pjeva ustaške, ja to svakako ne mogu progutati.
Ima tisuće primjera od dizanja desne ruke u zrak, do salutiranja Hitleru, do veličanja ubojstava nad Židovima itd. Mislim tko je got živio dole ili živi može sada u glavi prevrtiti sliku i sjetiti se da se skoro pa svakodnevno sreće sa takvim amebama.

Mene ne zanimaju partizana u ovome kontekstu niti nihovi zločini ja samo želim znati šta vi mislite o ovome velikome problemu u Hrvatskome društvu u Herceg Bosni.

Vrh

Naslov: Re: Ustaštvo
PostPostano: 16 ruj 2011, 00:36 

Mislim da među hrvatima hb nema niti 1% štovatelja ustaštva. tako da ti je tema besmislena. Ovdje je ekipa uglavnom protiv tih ideologija iz prošlog stoljeća.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 00:43 

Da možda ima više štovatelja vanzemljaca.
Ne zanima me ekipa sa foruma, nego ljudi iz HB kao imaginarnog djela područja na kojima žive Hrvati.

Mislim da tema nije besmislena, a uostalom ako ti je besmislena samo je preskoči ili lagano stavi na ignoriranje.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 00:54 

Olako se ustaštvo pripisuje hrvatima, pogotovo od onih koji mrze hrvate, pa u svemu vide ustaštvo i to u onom najgorem obliku.

Za postojanje ustaša, potreban je poglavnik, crne uniforme, država, dragovoljci :) ima li toga???

Ustaša nema ni tamo gdje ti misliš da ima :) ja u ratu nisam vidio niti jednog ustašu, a bio sa vojnik ;)

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:02 

Za štovanje Ustaša nije potrebno mnogo.
Dovoljno se slagati sa ideologijom koja je propagirala nacizam i fašizam a tako i ustaše.

Pobornici nacizma ili neonacizma oblače se drukčije od vojnika SS Waffena, nemaju vođu osim vođu unutar grupe ali i dalje slijepo vjeruju u nacizam i njegove zakone.

Ne žellim ulaziti u prepisivanje Hrvatima, da se mene pita ja bi taj teret prebacio i na Hr u Hrvatskoj. Jer dosta ljudi u Hrvatskoj je zastupljeno mišljenjem da Hrvati u BiH su začetnici i provodioci nacizma u NDH i da danas se i dalje čuva ta ljubav prema nacizmu.

A što se tiče vojske možda ti nisi vidio ni jednoga Ustašu ali dovoljno je pogledati nazive vodova, divizija unutar HVO.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:04 

Ostavi se te komunističke propagande. Pokaži mi na jednu organizovanu grupu u bih koja propagira ustaštvo i nacizam?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:09 

Organiziranih skupina imaš na forumima a i pun ti ih je Facebook. Samo upiši NDH i dobit ćeš fin broj štovatelja lika i djela ustaša.

Kao što sam rekao na početku ne želim da itko govori o komunistima a ni o partizanima, molio bih te da se suzdržiš o poznate uzrečice komunistička propaganda.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:10 

jopa_od je napisao/la:

A što se tiče vojske možda ti nisi vidio ni jednoga Ustašu ali dovoljno je pogledati nazive vodova, divizija unutar HVO.

Prije samo 20 i nešto godina za sliku koju imaš u avataru si bio pod prismotrom 'bezbednjaka' i označen kao državni neprijatelj, tj ustaša.

Slijedom te logike, i ti si štovatelj ustaštva?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:12 

jopa_od je napisao/la:
Organiziranih skupina imaš na forumima a i pun ti ih je Facebook. Samo upiši NDH i dobit ćeš fin broj štovatelja lika i djela ustaša.

Kao što sam rekao na početku ne želim da itko govori o komunistima a ni o partizanima, molio bih te da se suzdržiš o poznate uzrečice komunistička propaganda.

Prakticiraju li te ustaše sa fejsa ustaštvo, kolju li srbe, vole li bosansko cvijeće?

Jesi li ti Bošnjak ili Hrvat?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:14 

ManInBlack je napisao/la:
jopa_od je napisao/la:

Prije samo 20 i nešto godina za sliku koju imaš u avataru si bio pod prismotrom 'bezbednjaka' i označen kao državni neprijatelj, tj ustaša.

Griješiš, Nikola Šubić Zrinjski nije bio pod prismotrom nego Ban Josip Jelačić.

Ali vidim da će tema otići u pogrešnome pravcu, još ti jednom napominjem da me komunisti, partizani apsalutno ne zanimaju. Zanima me zbog čega i zašto se slave ustaše i dan danas.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:16 

jopa_od je napisao/la:

Prakticiraju li te ustaše sa fejsa ustaštvo, kolju li srbe, vole li bosansko cvijeće?

Za tebe ako ne kolju Srbe i ne ljube Bošnjake to nisu ustaše.
Nema veze što neki čovjek pjeva pjesme o prelasku Drine o ubojstvima.

Je li važno što sam ja. Da li moram biti Hrvat da bi pisao ili će biti drukčija priča ako sam Bošnjak.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:19 

jopa_od je napisao/la:

Ali vidim da će tema otići u pogrešnome pravcu, još ti jednom napominjem da me komunisti, partizani apsalutno ne zanimaju. Zanima me zbog čega i zašto se slave ustaše i dan danas.

Ovdje taj odgovor nećeš naći, jer ovdje nema ustaša i štovatelja ustaštva!

Za ustaše samo mogu reć POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE!

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:21 

jopa_od je napisao/la:

Misliš na forum ili općenito HB.
Evo da te podsjetim, da li je i ovo komunistička propaganda.
http://www.livno-online.com/zupanija/10 ... livnu-opet

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:23 

jopa_od je napisao/la:

Za tebe ako ne kolju Srbe i ne ljube Bošnjake to nisu ustaše.
Nema veze što neki čovjek pjeva pjesme o prelasku Drine o ubojstvima.

Je li važno što sam ja. Da li moram biti Hrvat da bi pisao ili će biti drukčija priča ako sam Bošnjak.

Nisu, to su neupućene osobe! Da budemo jasni za razliku od srpskih i muslimanskih nacionalista, hrvatski nemaju kampove i organizacije za vojnu obuku. Tu je kraj svim tim nebulozama.

Kao bošnjak imaš površan pristup problemu ustaštva, npr ja mahnem :herceg_bosna i odmah me gledaju kao ustašu, jesam li?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:27 

jopa_od je napisao/la:

Misliš na forum ili općenito HB.
Evo da te podsjetim, da li je i ovo komunistička propaganda.
http://www.livno-online.com/zupanija/10 ... livnu-opet

Na forumu a bogami i širom BiH. Neki pubertetlija uzeo sprej i nacrtao U, jeli on ustaša?
Šta si ti radio u tim godinama, jesi li imao nekih mušica???

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:36 

Mislim ako pod ustašama smatraš one koji imaju kampove i strojnice neka ti bude to je tvoje mišljenje. Mislim da ljubitelja i simpatizera ustaša u narodu ima dosta, pogotovo što na tu povijest gledaju vrlo pozitivno.

Ipak mašeš sa zastavom Zapadno Hercegovačke i Herceg-Bosanske županije ali i zastavom svih Hrvata iz BiH.

Da si uzeo zastavu NDH onda bi te smatrao.
Čak te ne bih smatrao ni čudakom ni da si mahao zastavom Banske Hrvatske koja je bila obišena na Crkvi u Međugorju.

Citat:
Na forumu a bogami i širom BiH. Neki pubertetlija uzeo sprej i nacrtao U, jeli on ustaša?
Šta si ti radio u tim godinama, jesi li imao nekih mušica???

http://www.youtube.com/watch?v=wiVqYiY0jjY

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:39 

:zastava_Hrvata jesam li ustaša?

eto u ratu samknuo par srpskih vojnika, jesam li ustaša? :ujko

Hrvatskom narodu veću prijetnju predstavlja narkomanija od virtualnih ustaša :)

Ova tema će vjerojatno ići pod ključ, zbog pokušaja širenja propagande i bacanja negativnog svjetla na hrvatski narod.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:48 

Nemam pojma da li si ti ustaša ako jesi onda iznesi svoje mišljenje zašto voliš to to i to. Ako nisi onda nemoj se praviti slijepac. Svaka riječ o nacizmu a pogotovo kako to vole novinari plasirati u svijet samo stvara averziju prema Hrvatima u BiH. Treba se početi boriti protiv te lude ideologije.

A šta si radio u ratu opće me ne zanima ni malo.
Ako apeliraš da li sam ja Srbin i da li će me to boliti stvarno vidi se iz aviona na šta ciljaš.

Da više ne bih te zavlačio, jer vidim da voliš znati i privatne stvari. Ja sam ti etički čisti Hrvat.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 01:54 

jopa_od je napisao/la:
Nemam pojma da li si ti ustaša ako jesi onda iznesi svoje mišljenje zašto voliš to to i to. Ako nisi onda nemoj se praviti slijepac. Svaka riječ o nacizmu a pogotovo kako to vole novinari plasirati u svijet samo stvara averziju prema Hrvatima u BiH. Treba se početi boriti protiv te lude ideologije.

Ako apeliraš da li sam ja Srbin i da li će me to boliti stvarno vidi se iz aviona na šta ciljaš.

Da više ne bih te zavlačio, jer vidim da voliš znati i privatne stvari. Ja sam ti etički čisti Hrvat.

Od tih koji nose crne uniforme i stavljaju ustaško znakovlje nema 'vajde' :)

Etički? a da li si etnički :D

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 02:00 

jopa_od je napisao/la:

Od tih koji nose crne uniforme i stavljaju ustaško znakovlje nema 'vajde' :)

Etički? a da li si etnički :D

Čudi me kako za tebe nema, stavio si zastavu u avataru.
Znači da želiš 3 entitet ili nekakvu državu. Jesi li siguran da možeš izboriti reći ćemo entitet sam, bez pomoći velikih sila.

Ako pričamo o društvu onda sam etički čisti Hrvat. Etika je znanost, doktrina o moralu i vrijednostima.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 02:05 

Oba dida mi bili crnokošuljaši, ja bio u HOS-u, prijavljen i dan danas u HSP i HCSP-u ...
Pa ono ...
Jesam li ja ustaša?

:HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 02:09 

Ti bi nam mogao biti eksperimentalni uzorak. :D

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 02:41 

slika

Bez da čitam gornju raspravu.

Ako bi što iz povijesti dvadesetog stoljeća trebalo simpatizirati onda je to Banovina Hrvatska, koja je postignuta legalno, civilizirano i demokratskim putem i koja je (najvažnije od svega) bila međunarodno priznat politički subjekt.

NDH nije ta koja je priključila Hercegbosnu Hrvatskoj (što se iz neukosti uzima kao glavni motiv simpatiziranja NDH), jer je Hercegbosna već bila u Banovini, naprotiv, NDH je izbila Hercegbosnu iz (Banovine) Hrvatske, što je bila kazna za tu nazzi avanturu (potpuno istrijebljenje Židova ni krivih ni dužnih, kolinje po srpskim selima, nazzi zakoni...).

Da nije bilo te hrvatske nazzi "države", danas HB ne bi bila u BiH, niti bi bilo Tita, Bošnjaka, i ostalih kreatura koje su uslijedile.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 04:25 

Vampiru idi spat LOL :D
Anyway, neznam sta da kazem ...
Kao da su imali ikakvog izbora (NDH), protiv 2 svjetske sile, Italiju i Njemacku ...
Naravno da su se pridruzili ekipi jer je to bila (valjda) tada pametna odluka :D

Sta je izrodilo poslje toga, to je vec druga prica ...

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 09:36 

Jopa.. Sta (ili tko) je po tvom misljenju pravi stovatelj ustastva kao pokreta?
Daj izjasni se. Da li je to onaj koji podrzava rasisticke zakone NDH, Jasenovac kao
dobro djelo i nudisticki kamp, ili ces u isti kos strpati i one koji ce ponekad uz koju casicu viska zapjevat " Juru i Bobana" ??

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: