|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 89 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 19 ožu 2023, 23:12 |
|
|
U početku nisam žalio za Jugoslavijom ali danas smatram da je to bilo zlatno doba za nas u SRBiH. Obrazovani smo zadnjih 30 godina ovako : 1. Stvorena je prvi put srpska država zapadno od Drine nakon pada Bosne pod Turke 1463. 2. Buđenje srpskog nacionalnog identita u BiH kojeg su komunisti bili rasrbaljavali i gušili 3. Povrtak ka religiji i tradiciji 4. Konačno smo svoji na svome i sami odlučujemo o našoj sudbini. Ne kroje nam kapu paše i ustaše.
Realnost : 1. Nikad se manje nije radilo a bolje se živjelo kao za vrijeme SFRJ 2. Radno vrijeme 8h vikendi slobodni u SFRJ. 3. Preko 90% populacije stambeno zbrinuto i bez kredita. 4. Porodica je bila stabilnija a hrišćanski moral i ponašanje jače nego ikad. 5. Obrazovanje bilo na cijeni danas diplomu kupiš. 6. Zakon je bio isti za sve,a sad važi za sirotinju... itd
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 19 ožu 2023, 23:58 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Državice su profitirale da mogu učestvovati na takmičenjima kao samostalne ekipe sa svojom zastavom [/color]itd. Ovaj jezik što govorimo mogu zvati onako kako hoće. Ajde rekao bih da mogu provoditi svoju ideologiju po školama, mada to nije skroz tačno (LGBt propaganda), no ok.
Lijepo. Nego na ekonomskom planu smo postali prilicno robovi stranaca, a stanovništvo je isisano i nastavlja se isisisavti.
Tipičan karikaturalni "odgovor". Jugoslavija je bila, što? Državetina? Pa to je bila rupa jedino bolja od sovjetskih gubrrnija, zemlja koja je 1982. potpuno bankrotirala i koje je grijeh, osim poratnih zločina, uzgajanje neradničkog balkanskog ciganskog mentaliteta. Danska je sigurno manja zemlja od Pakistana, a u Europi od Rumunjske. A koji je uspjeh državice Danske u odnosu, napose na pakistansku vukojebinu. Izrael je oko 40% Hrvatske, a uspjeh mu je u samopouzadnju i sposobnosti. Glede Hrvata, mi smo iznimno profitirali propašću SFRJ, riješili se parazita i konačno smjeli reći tko smo MI. Od stijega do sporta, od slobode do samosvijesti. Prokleta Jugoslavija je bila antihrvatska država, i tu spora- nema. https://www.youtube.com/channel/UC9gCPw ... G86LmQ3PrSJugoslavija je morala umrijeti da bi Hrvati živjeli.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 00:14 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: U početku nisam žalio za Jugoslavijom ali danas smatram da je to bilo zlatno doba za nas u SRBiH.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 00:47 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kinezi kažu da je njihov komunizam nepromjenjen. On se u startu razlikovao od ruskog komunizma i one naše zajebancije.
Kinezi to kažu, ali to nije tako. Kao što sve islamske države tvrde da su one "prave islamske", ali sve su različite po mnogim pitanjima. Kinezi su danas skoro čisto kapitalističko društvo. Kao što napisah, malo toga je ostalo od originalnih komunističkih ideja, ovo u vezi zemljišta je primjer. Ali ako kupiš kuću na tom zemljištu ona je tvoja. Ako ne produžiš nakon 75 godina iznajmljivanje zemlje, onda će ti država refundirati kuću. U komunističkom sistemu privatna svojina ne postoji. Država treba da izračuna koliko napraviti hljeba, auta, cipela itd. Problem je što je jako, jako teško izračunati, milion faktora. Za to se dešavalo u komunističkim državama da nema nekih osnovnih potrebština, npr cipela. Država napravi toliko i tačka. Dok u kapitalističkom sistemu, ako nema cipela, onda će se neko sjetiti da ih napravi malo više, potražnja diktira ponudu. Ma nije problem ni kapitalizam nego konzumerizam. Samo daj daj daj, samo rast, samo štancaj. To je neodrživo jer planeta ima ograničene resurse. Treba mjenjati svijest ljudi, a onda i kapitalizam može funkcionisati.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 01:07 |
|
|
Jugoslavija je bila zlatno doba za Muslimane. Priznati su kao narod iako su vjera, populacija im se utrostručila, prosjećan životni vijek im porastao za 30 god, pismenost narasla sa 10% na 90%, doveli smo im kanalizacije , struju, škole, bolnice i izgradili im tvornice i izmišljali radna mjesta u njima. Sve su to potpuno uništili u svojih 22% u zadnjih 20 god i sad nestaju. Muslimani koji mrze Jugoslaviju su klauni. To im je baš bilo zlatno doba.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 01:56 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa dobro to je neko tvoje shvatanje komunizma, osnosno rusko shvatanje komunizma al Kinezi ga shvataju drugačije i uspjeli su. Pa Rusi i Kinezi su decenijama bili na ratnoj nozi upravo zbog različitog shvatanja komunizma.
To je shvatanje Marksa, Engelsa i ekipe, a s ciljem da se stvori društvo bez klasa. Rusi i Kinezi dolaze u sukob kada Hruščov osuđuje Staljinove čistke. To je bilo 20 godina prije nego što Kina počinje da revidira svoj ekonomski sistem 1978. (Sam proces koji je trajao nekoliko decenija). Ma niđe veze. Prije toga je krenuo sukob oko shvatanja komunizma. https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_splitNa kraju krajeva Rusi su im proznali da su se zajebali. Kineski komunizam je budućnost. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 01:57 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: U početku nisam žalio za Jugoslavijom ali danas smatram da je to bilo zlatno doba za nas u SRBiH. Obrazovani smo zadnjih 30 godina ovako : 1. Stvorena je prvi put srpska država zapadno od Drine nakon pada Bosne pod Turke 1463. 2. Buđenje srpskog nacionalnog identita u BiH kojeg su komunisti bili rasrbaljavali i gušili 3. Povrtak ka religiji i tradiciji 4. Konačno smo svoji na svome i sami odlučujemo o našoj sudbini. Ne kroje nam kapu paše i ustaše.
Realnost : 1. Nikad se manje nije radilo a bolje se živjelo kao za vrijeme SFRJ 2. Radno vrijeme 8h vikendi slobodni u SFRJ. 3. Preko 90% populacije stambeno zbrinuto i bez kredita. 4. Porodica je bila stabilnija a hrišćanski moral i ponašanje jače nego ikad. 5. Obrazovanje bilo na cijeni danas diplomu kupiš. 6. Zakon je bio isti za sve,a sad važi za sirotinju... itd Zlatno nego šta. I nikad vam se više neće ponoviti. Žalićete Mujo dok postojite. 
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 06:54 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: 5. Obrazovanje bilo na cijeni danas diplomu kupiš.
Danas se diploma možda kupuje, a nekad se dobivala po partijskoj liniji ili po liniji podobnosti. Ti koji su na taj način dobili diplome u Jugi, danas drugima prodaju diplome. Nisu današnji prodavači diploma pali s marsa... Primjer upisa na fakultet u Jugoslaviji: Citat: ,,Za druga d. Karadžić Radovana Banja Luka Prema merama i saopštenju i Naredbe ustanove Bezbednosti i SSNO iz Beograda Cara Uroša 63, moramo imati poverljiva lica u svim ustanovama a posebno u lekarstvu bez obzira na znanje, sposobnost. Molim te po drugi put da za druga Zdilar Rozalina Boris rođ. 26. 7. 1963 god. iz Imotskog, obezbediš jedno slobodno mesto na Med. fakultetu u Banja Luci. Ako imaš problema sa mestom jednog dečka prebaci u Niš kao što si prošle godine uradio sa onim dečkom što sam ti ga posalo iz Splita. Problem je u tome što drug Boris nema završenu odgovarajuću srednju školu. On je završio šofersku-saobraćajnu školu u SR Hrvatskoj, pa mora polagati kvalikofani ispit iz: biologije, hemije i fizike, on to ne može položiti jer nema nikakvi predznanja iz pomenuti predmeta. Drug Boris i njegov ćale Rozalin su lični kućni prijatelj mog burazera generala Veljka i vrlo su poverljiva lica za nas. Dodeljen mu je stan od (stambeni odsjek), a saglasno odredbama stambenog fonda JNA u objektu "Krstarica" iz VP Voj. bol. Split ulica Ruđera Boškovića 16. Ako ti treba spavanje u Splitu za tebe ili tvog drugara javi se u ulicu Ruđera Boškovića 16 kraj Vojne bolnice. Jebo ga bog nemoj terat mene i Veljka da dolazimo u Banja Luku zbog ti sitni pizdarija. Nama je jasno da dečko nema smisla za nauku, ali zato ima smisla za ono što je nama najvažnije. Dečko je bio na kratkom kursu provere i obuke bezbednosti i pokazao se vrlo podoban, ali manje će biti upadljiv da radi kao lekar, jer njegov ćale je lekar. Važno ga progurati (upisati), a posle je lako prebaciti negde u SR Hrvatska - Rijeka ili Zagreb. Drugarski pozdrav i vidimo se u sredu na VMA u Beogradu. pukovnik dr Stevan Kadijević (podpis i pečat Vojne bolnice Split)''
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 07:23 |
|
|
Bivši Udbaš Kekić Pauk: ‘UDBA je prije sloma komunizma ubacivala svoje ljude u velike tvrtke za direktore’https://narod.hr/hrvatska/bivsi-udbas-k ... -direktoreNo nije problem u nas 750 jer se u radnim knjižicama vidi gdje smo radili. Problem je u oko pola milijuna suradnika Udbe, KOS-a i drugih od 1945. do 1990., koji su radili pod pseudonimima i dobrovoljno. To znači da svaka druga obitelj u Hrvatskoj ima Udbaša“, rekao je Željko Kekić Pauk te ispričao kako je Udba prije sloma komunizma ubacivala svoje ljude u velike tvrtke za direktore, koji su onda dovodili svoje kadrove i nakon sloma komunizma privatizirali te tvrtke i u njima zaposlili svoju djecu tako da se u Hrvatskoj, kako kaže, danas ništa ne može napraviti „bez veze“. “Samo sam u Domovinskom ratu mogao sprati taj svoj grijeh. Shvatio sam da Bog ne voli grijeh, ali voli grešnika. Priliku su mi dali i ljudi koje sam pratio poput Marka Veselice i Vlade Gotovca, koji su mi dali ruku i bili spremni razgovarati. No problem su moji bivši kolege koji ne žele prekinuti zavjet šutnje, a mladima bi to mnogo značilo”, rekao je Kekić objasnivši kako je u Hrvatskoj djelovalo 850 udbaša, od kojih je 750 prešlo na hrvatsku stranu. “Ali samo nas je pet posto od tih 750 bilo u Domovinskom ratu, ostali su čekali u Zagrebu scenarij kao s Hrvatskim proljećem i, kada su vidjeli priznanje Hrvatske, otišli su u mirovinu, pokupili činove i stanove”, upozorio je. ‘Mnoge kolege vidim u Saboru’ “Crna sam ovca među svojim kolegama. Postoji nepisani kodeks u službi da se te tajne odnose u grob, imao sam problema i nekoliko pokušaja atentata, ali ostao sam ustrajan, vjerujem da je Bog sa mnom i da mi daje snagu da kažem sve ono što sam radio. Problem je mojih kolega koji ne žele prekinuti zavjet šutnje, a mladima bi to puno značilo. Prošlo je 30 godina, a vi u udžbenicima ne možete pročitati ništa o Udbi. Kad bi se to javno reklo, mogli bismo zaključiti zašto nam se danas neke stvari događaju. Hoće li biti nešto od lustracije, teško je reći. Zadnja sam generacija Udbe i imam 56 godina, a mnogi su još stariji od mene pa od toga neće biti ništa”, ističe Kekić zalažući se za “pomirenje na istini”. “Vjerovao sam da će biti kolega koji će mi se pridružiti, ali nisam našao nikoga. Možete misliti kako je onda sa suradnicima koji su bili pod pseudonimima. Vidim ih mnoge po Saboru i u vrhu politike, javnim ustanovama, tvrtkama, općinama, gradovima, ljude na pozicijama i vjerojatno zbog toga nikome ne pada na pamet da se provede lustracija jer bi svi oni tada u trenu ostali bez pozicije”, iznosi šokantne tvrdnje Kekić, a na upit iz publike o imenima političara poput Šeksa, Karamarka, Mesića kaže da “gdje ima dima, ima i vatre“, navodi Kekićevo svjedočanstvo
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 08:04 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: 5. Obrazovanje bilo na cijeni danas diplomu kupiš.
Danas se diploma možda kupuje, a nekad se dobivala po partijskoj liniji ili po liniji podobnosti. Ti koji su na taj način dobili diplome u Jugi, danas drugima prodaju diplome. Nisu današnji prodavači diploma pali s marsa... Primjer upisa na fakultet u Jugoslaviji: Citat: ,,Za druga d. Karadžić Radovana Banja Luka Prema merama i saopštenju i Naredbe ustanove Bezbednosti i SSNO iz Beograda Cara Uroša 63, moramo imati poverljiva lica u svim ustanovama a posebno u lekarstvu bez obzira na znanje, sposobnost. Molim te po drugi put da za druga Zdilar Rozalina Boris rođ. 26. 7. 1963 god. iz Imotskog, obezbediš jedno slobodno mesto na Med. fakultetu u Banja Luci. Ako imaš problema sa mestom jednog dečka prebaci u Niš kao što si prošle godine uradio sa onim dečkom što sam ti ga posalo iz Splita. Problem je u tome što drug Boris nema završenu odgovarajuću srednju školu. On je završio šofersku-saobraćajnu školu u SR Hrvatskoj, pa mora polagati kvalikofani ispit iz: biologije, hemije i fizike, on to ne može položiti jer nema nikakvi predznanja iz pomenuti predmeta. Drug Boris i njegov ćale Rozalin su lični kućni prijatelj mog burazera generala Veljka i vrlo su poverljiva lica za nas. Dodeljen mu je stan od (stambeni odsjek), a saglasno odredbama stambenog fonda JNA u objektu "Krstarica" iz VP Voj. bol. Split ulica Ruđera Boškovića 16. Ako ti treba spavanje u Splitu za tebe ili tvog drugara javi se u ulicu Ruđera Boškovića 16 kraj Vojne bolnice. Jebo ga bog nemoj terat mene i Veljka da dolazimo u Banja Luku zbog ti sitni pizdarija. Nama je jasno da dečko nema smisla za nauku, ali zato ima smisla za ono što je nama najvažnije. Dečko je bio na kratkom kursu provere i obuke bezbednosti i pokazao se vrlo podoban, ali manje će biti upadljiv da radi kao lekar, jer njegov ćale je lekar. Važno ga progurati (upisati), a posle je lako prebaciti negde u SR Hrvatska - Rijeka ili Zagreb. Drugarski pozdrav i vidimo se u sredu na VMA u Beogradu. pukovnik dr Stevan Kadijević (podpis i pečat Vojne bolnice Split)'' Znači eroj im usrani psihopata radio i falš diplome, nije ni čudo kad pogledaš kakve bagre je u političkom vrhu RS, isto iz onog filma pogrešno skretanje. Vidiš na njemu da ne zna sabrati dva i dva, al eto kao i u komunizmu, podoban i to je jedina kvalifikacija koju ima. Danas kupuju diplome po ovim privatnim fakultetima ili ih štampaju na benzinskim pumpama. Znam, sad će se neko od genocidaša zakačiti za Sebiju, nemam nikakav problem da se dotičnoj oduzmu sve titule obzirom da nema valjani dokaz da je završila to za šta se izdaje.
|
|
Vrh |
|
 |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 11:15 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
novovrijeme je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: To je shvatanje Marksa, Engelsa i ekipe, a s ciljem da se stvori društvo bez klasa.
Rusi i Kinezi dolaze u sukob kada Hruščov osuđuje Staljinove čistke. To je bilo 20 godina prije nego što Kina počinje da revidira svoj ekonomski sistem 1978. (Sam proces koji je trajao nekoliko decenija).
Ma niđe veze. Prije toga je krenuo sukob oko shvatanja komunizma. https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_splitNa kraju krajeva Rusi su im proznali da su se zajebali. Kineski komunizam je budućnost.  Ama, napisao sam da je sukob počeo 20 goddina prije ekonomskih reformi. Reforme su počele 1978 i trajale više decenija, tek je 2000 i neke upisano u ustav da je privatna svojina svetinja. Postojala je i neko vrijeme prije, ali ne u Maoovo doba.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 11:17 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ma niđe veze. Prije toga je krenuo sukob oko shvatanja komunizma. https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_splitNa kraju krajeva Rusi su im proznali da su se zajebali. Kineski komunizam je budućnost.  Ama, napisao sam da je sukob počeo 20 goddina prije ekonomskih reformi. Reforme su počele 1978 i trajale više decenija, tek je 2000 i neke upisano u ustav da je privatna svojina svetinja. Postojala je i neko vrijeme prije, ali ne u Maoovo doba. Ok onda.  Sve u svemu, kineski komunizam je budućnost. Pokorili su svijet. Šta reći više od toga se se Hameri finansijski zadužuju kod Kineza. 
|
|
Vrh |
|
 |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 12:01 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Ama, napisao sam da je sukob počeo 20 goddina prije ekonomskih reformi. Reforme su počele 1978 i trajale više decenija, tek je 2000 i neke upisano u ustav da je privatna svojina svetinja. Postojala je i neko vrijeme prije, ali ne u Maoovo doba.
Ok onda.  Sve u svemu, kineski komunizam je budućnost. Pokorili su svijet. Šta reći više od toga se se Hameri finansijski zadužuju kod Kineza.  Morali bi biti pokorni poput kineskog naroda. Šuti i radi. Oni se tako oblikuju stoljećima.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 13:21 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Danas se diploma možda kupuje, a nekad se dobivala po partijskoj liniji ili po liniji podobnosti. Ti koji su na taj način dobili diplome u Jugi, danas drugima prodaju diplome. Nisu današnji prodavači diploma pali s marsa...
Primjer upisa na fakultet u Jugoslaviji:
Znači eroj im usrani psihopata radio i falš diplome, nije ni čudo kad pogledaš kakve bagre je u političkom vrhu RS, isto iz onog filma pogrešno skretanje. Vidiš na njemu da ne zna sabrati dva i dva, al eto kao i u komunizmu, podoban i to je jedina kvalifikacija koju ima. Danas kupuju diplome po ovim privatnim fakultetima ili ih štampaju na benzinskim pumpama. Znam, sad će se neko od genocidaša zakačiti za Sebiju, nemam nikakav problem da se dotičnoj oduzmu sve titule obzirom da nema valjani dokaz da je završila to za šta se izdaje. U ovoj priči Radovan još nije ni loš. Morali na njega vršit pritisak da popusti. Problem za nas je ovaj šofer Imoćanac a danas nazoviliečnik. Slobodno ga progooglaj.
|
|
Vrh |
|
 |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 20 ožu 2023, 14:27 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Znači eroj im usrani psihopata radio i falš diplome, nije ni čudo kad pogledaš kakve bagre je u političkom vrhu RS, isto iz onog filma pogrešno skretanje. Vidiš na njemu da ne zna sabrati dva i dva, al eto kao i u komunizmu, podoban i to je jedina kvalifikacija koju ima. Danas kupuju diplome po ovim privatnim fakultetima ili ih štampaju na benzinskim pumpama. Znam, sad će se neko od genocidaša zakačiti za Sebiju, nemam nikakav problem da se dotičnoj oduzmu sve titule obzirom da nema valjani dokaz da je završila to za šta se izdaje.
U ovoj priči Radovan još nije ni loš. Morali na njega vršit pritisak da popusti. Problem za nas je ovaj šofer Imoćanac a danas nazoviliečnik. Slobodno ga progooglaj. Vidi se po njuški da je neka ''dubokoumna'' faca. A postavio sam ja na temi o RS čitav tekst o školovanju političara prvenstveno iz RS i kakvih tu sve nebuloza ima, kupljenih diploma, završenih u godinu dana, završenih prije nego je ustanova i postojala i slično. Tu su i neki bošnjački političari koji su završavali te sumnjive fakultete. Jedan Osmica nije ni mogao upisati fakultet obzirom na srednje obrazovanje, a on ispade skoro pa akademik. Ili ova bruka sa Sebijom. Kad bi se sad istražilo, malo bi ih ostalo sa relevantnim i legalnim diplomama.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 21 ožu 2023, 06:20 |
|
|
https://www.dnevno.hr/vijesti/kad-je-ti ... e-2114170/Priča iz republike srbske: KAD JE TITO UMRO, ON JE REKAO ‘ZBOGOM, CIVILIZACIJO’! 40 godina živi sam samcat, ni djecu ne vidi: ‘Želio bih vratiti Jugu i postaviti bodljikavu žicu na granice’To je pravi Jugoslaven koji odprilike i živi onako kako se živilo u Jugoslaviji. A ne vi neki nazovijugoslaveni koji po bezpućima kapitalističkog međumrežja s američkim hamburgerom i coca colom u rukama plačete za Jugom.
|
|
Vrh |
|
 |
Megatron
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 22 ožu 2023, 22:57 |
|
|
Prva Jugoslavija je bila velika greška, trebalo je razgraničiti se 1919. godine i izbeglo bi se 80% sranja koje se od tada na ovamo desilo, a druga Jugoslavija nam je svima nametnuta ali su Srbi i Hrvati pretrpeli najveću štetu u istoj, komunisti su stalno bili nesposobne štetočine ali su često bili i namerno maliciozni.
Među Srbima koje ja poznajem su jugonostalgičari najviše bumeri koji povezuju Jugonostalgiju sa nekom nostalgijom za (protraćenom) mladošću. Od mlađih ljudi koje sam upoznao, najviše je bilo Makedonaca i Slovenaca jugonostalgičara.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 00:41 |
|
|
Megatron je napisao/la: Prva Jugoslavija je bila velika greška, trebalo je razgraničiti se 1919. godine i izbeglo bi se 80% sranja koje se od tada na ovamo desilo, a druga Jugoslavija nam je svima nametnuta ali su Srbi i Hrvati pretrpeli najveću štetu u istoj, komunisti su stalno bili nesposobne štetočine ali su često bili i namerno maliciozni.
Među Srbima koje ja poznajem su jugonostalgičari najviše bumeri koji povezuju Jugonostalgiju sa nekom nostalgijom za (protraćenom) mladošću. Od mlađih ljudi koje sam upoznao, najviše je bilo Makedonaca i Slovenaca jugonostalgičara. Razgraničenje 1919 je bilo nemoguće. Kako bi razgraničio, kako bi stvarao savez? Hrvatska je tada do Zemuna i Spiča, BiH s 45% pravoslavaca, 25% katolika i 30% muslimana... Makedonije nije bilo, tada je bila Stara Srbija. Nije bilo ni Vojvodine, tada je bila južna Srbja, s tek 30% Srba (i to dobrim djelom radi Srijema, bez njega još manje...). Hrvati, odnosno Bunjevci i Šokci na sjeveru i zapadu.
|
|
Vrh |
|
 |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 08:10 |
|
|
Megatron je napisao/la: Prva Jugoslavija je bila velika greška, trebalo je razgraničiti se 1919. godine i izbeglo bi se 80% sranja koje se od tada na ovamo desilo, a druga Jugoslavija nam je svima nametnuta ali su Srbi i Hrvati pretrpeli najveću štetu u istoj, komunisti su stalno bili nesposobne štetočine ali su često bili i namerno maliciozni.
Među Srbima koje ja poznajem su jugonostalgičari najviše bumeri koji povezuju Jugonostalgiju sa nekom nostalgijom za (protraćenom) mladošću. Od mlađih ljudi koje sam upoznao, najviše je bilo Makedonaca i Slovenaca jugonostalgičara. Trebalo he razgraničiti kako ste vi zamislili? Najveći komunisti su bili prikriveni četnici. Ti su se baš trudili da budu velike komunjare. Valjalo je izvući korist od sistema koji je bio izdašan prema članovima partije. U BiH se vršila lobotomija, Juga u malom i slične budalaštine. No dobro, to je svakako prošlost. Gledamo u budućnost, a u njoj nema mjesta za realizaciju vaših velikodržavnih projekata.
|
|
Vrh |
|
 |
Megatron
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 13:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: Megatron je napisao/la: Prva Jugoslavija je bila velika greška, trebalo je razgraničiti se 1919. godine i izbeglo bi se 80% sranja koje se od tada na ovamo desilo, a druga Jugoslavija nam je svima nametnuta ali su Srbi i Hrvati pretrpeli najveću štetu u istoj, komunisti su stalno bili nesposobne štetočine ali su često bili i namerno maliciozni.
Među Srbima koje ja poznajem su jugonostalgičari najviše bumeri koji povezuju Jugonostalgiju sa nekom nostalgijom za (protraćenom) mladošću. Od mlađih ljudi koje sam upoznao, najviše je bilo Makedonaca i Slovenaca jugonostalgičara. Razgraničenje 1919 je bilo nemoguće. Kako bi razgraničio, kako bi stvarao savez? Hrvatska je tada do Zemuna i Spiča, BiH s 45% pravoslavaca, 25% katolika i 30% muslimana... Makedonije nije bilo, tada je bila Stara Srbija. Nije bilo ni Vojvodine, tada je bila južna Srbja, s tek 30% Srba (i to dobrim djelom radi Srijema, bez njega još manje...). Hrvati, odnosno Bunjevci i Šokci na sjeveru i zapadu. Ovo je pokušaj da odgovorim br. 2 sa nadom da mi neće opet biti obrisano. Razgraničenje otprilike po banovinskim granicama, ni jedna strana ne bi dobila sve što želi ali bi obe dobile većinu onoga što žele. Slovenci bi dobili Sloveniju, Makedoniju je kraljevina Srbija unela u Kraljevinu SHS i ona bi ostala u Srbiji, a druge narode i narodnosti je bilo moguće rešiti po ugledu na prethodna rešenja koja su se dugoročno pokazala kao uspešna.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 13:49 |
|
|
Jiv je napisao/la: Treba razdvojiti nostalgiju za komunizmom i nostalgiju za zajedničkom državom Slovenaca, Hrvata, Srba.
U Pereciji Hrvati žale za komunizmom, ali im je zajednička država odbojna. A u Herceg-Bosni Hrvati žale za zajedničkom državom, ali im je komunizam odbojan.
U Srbiji žale za oboje. Također i Muslimani i Srbi u BiH isto tako. Otprilike tako, Hrvati nisu rušili Jugoslaviju jer je bilo previše komunizma, nego jer je bilo premalo pa je trebalo napraviti još ljepši hrvatski komunizam.
|
|
Vrh |
|
 |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 13:55 |
|
|
Megatron je napisao/la: Ceha je napisao/la: Razgraničenje 1919 je bilo nemoguće.
Kako bi razgraničio, kako bi stvarao savez?
Hrvatska je tada do Zemuna i Spiča, BiH s 45% pravoslavaca, 25% katolika i 30% muslimana... Makedonije nije bilo, tada je bila Stara Srbija. Nije bilo ni Vojvodine, tada je bila južna Srbja, s tek 30% Srba (i to dobrim djelom radi Srijema, bez njega još manje...). Hrvati, odnosno Bunjevci i Šokci na sjeveru i zapadu.
Ovo je pokušaj da odgovorim br. 2 sa nadom da mi neće opet biti obrisano. Razgraničenje otprilike po banovinskim granicama, ni jedna strana ne bi dobila sve što želi ali bi obe dobile većinu onoga što žele. Slovenci bi dobili Sloveniju, Makedoniju je kraljevina Srbija unela u Kraljevinu SHS i ona bi ostala u Srbiji, a druge narode i narodnosti je bilo moguće rešiti po ugledu na prethodna rešenja koja su se dugoročno pokazala kao uspešna. Opet naciošovinizam.
|
|
Vrh |
|
 |
Jiv
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 15:06 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2102 Lokacija: Južna Bosna
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Jiv je napisao/la: Treba razdvojiti nostalgiju za komunizmom i nostalgiju za zajedničkom državom Slovenaca, Hrvata, Srba.
U Pereciji Hrvati žale za komunizmom, ali im je zajednička država odbojna. A u Herceg-Bosni Hrvati žale za zajedničkom državom, ali im je komunizam odbojan.
U Srbiji žale za oboje. Također i Muslimani i Srbi u BiH isto tako. Otprilike tako, Hrvati nisu rušili Jugoslaviju jer je bilo previše komunizma, nego jer je bilo premalo pa je trebalo napraviti još ljepši hrvatski komunizam. Točno. Hrvati iz SRH da budemo precizniji. Jer Hrvatima u BiH je itekako smetao komunizam. Postojala su i onda (ranih 90-ih) mišljenja da nam ne odgovara raspad Yuge, već prvenstveno raspad komunizma. Nama Hrvatima u BiH. Koja se iz današnje perspektive pokazuju prilično točnima.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 15:47 |
|
|
Jiv je napisao/la: Točno. Hrvati iz SRH da budemo precizniji. Jer Hrvatima u BiH je itekako smetao komunizam.
Postojala su i onda (ranih 90-ih) mišljenja da nam ne odgovara raspad Yuge, već prvenstveno raspad komunizma. Nama Hrvatima u BiH. Koja se iz današnje perspektive pokazuju prilično točnima.
divna vam je bila zajdnička država da ste bili prvi u SFRJ koji su počeli apsolutn pad (u međupopisu 1981.-1991.) i opali u BIH s 24% na 17%. vi biste bez raspada doslovce nestali sasvim. unutar SFRJ je posotjala UNITARNA BIH
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Za Jugoslavijom žale valjda jedino Srbi i Muslimani Postano: 23 ožu 2023, 16:06 |
|
|
divizija je napisao/la: Jiv je napisao/la: Točno. Hrvati iz SRH da budemo precizniji. Jer Hrvatima u BiH je itekako smetao komunizam.
Postojala su i onda (ranih 90-ih) mišljenja da nam ne odgovara raspad Yuge, već prvenstveno raspad komunizma. Nama Hrvatima u BiH. Koja se iz današnje perspektive pokazuju prilično točnima.
divna vam je bila zajdnička država da ste bili prvi u SFRJ koji su počeli apsolutn pad (u međupopisu 1981.-1991.) i opali u BIH s 24% na 17%. vi biste bez raspada doslovce nestali sasvim. unutar SFRJ je posotjala UNITARNA BIH Obzirom na luđački natalitet tada, koji bi se sigurno nastavio da nije bilo rata, danas bi Juga u broju živorođenih bila većinski muslimanska.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|