|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 73 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Graničar18
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 16 tra 2025, 15:15 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Teško da u tom voznom parku ima šta jače od golfa 4.  Siguran sam da ima kakav amidža ili daidža iz dijaspore koji je kupio novog Golfa. Ili bar uzeo od rent-a-cara za urlaub na rodnoj grudi. Ko više iznajmljuje aute u renta caru.Nisu 80-te. Danas ko god radi u inostranstvu si može priuštit auto.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 16 tra 2025, 22:17 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Siguran sam da ima kakav amidža ili daidža iz dijaspore koji je kupio novog Golfa. Ili bar uzeo od rent-a-cara za urlaub na rodnoj grudi. Ko više iznajmljuje aute u renta caru.Nisu 80-te. Danas ko god radi u inostranstvu si može priuštit auto. U 80-ima je malo tko dolazio u BiH ili okolne zemlje avionom, nikad se nije toliko auta rentalo kao danas.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 16 tra 2025, 22:45 |
|
|
Da rent-a-car je sve prisutan, gotovo sve velike franšize su u RH.
Inače to je odlična prilika za kupit rabljeno auto, jer rent-a-car firme uzmu flotu 50-100 auta na 3 godine na leasing i nakon toga ga vrate leasingu i uzmu nove. Auti su praktički novi oko 50.000 km uščuvani interjeri i kupiš ih za 1/3 cijene Istina malo teško je uletit u tu šemu, jer su deal-ovi unaprijed dogovoreni, al nađe se i pokoji auto za Stipu Standarda.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 16 tra 2025, 23:22 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11709 Lokacija: 🇮🇷 Upozorenja: 1
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Mislio sam na karabajinog Golfa.  Ja zamišljam vozni park šire obitelji Karabaja kao desetak Golfova različitih godišta i stupnja opremljenosti. Tko nema novaca vozi najstarijeg raspadnutog Golfa, tko ima novaca ne kupuje Passata ili božesačuvaj neki auto koji nema VW značku, nego isključivo novog Golfa s najjačim motorom i full opremom. Ne znam sto vrijeđaš. Ja sam pošten čovjek nisam kriminalac ili probisvjet. Golf je auto koje zadovoljava sve moje potrebe.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 17 tra 2025, 00:22 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ja zamišljam vozni park šire obitelji Karabaja kao desetak Golfova različitih godišta i stupnja opremljenosti. Tko nema novaca vozi najstarijeg raspadnutog Golfa, tko ima novaca ne kupuje Passata ili božesačuvaj neki auto koji nema VW značku, nego isključivo novog Golfa s najjačim motorom i full opremom. Ne znam sto vrijeđaš. Ja sam pošten čovjek nisam kriminalac ili probisvjet. Golf je auto koje zadovoljava sve moje potrebe. Kriminalci ili probisvijeti voze BMW (kao i ja). Golf je auto za stupove društva, ljude koji uvijek mijenjaju ulje na vrijeme i slijede uputstva iz servisne knjižice.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 17 tra 2025, 13:30 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne znam sto vrijeđaš. Ja sam pošten čovjek nisam kriminalac ili probisvjet. Golf je auto koje zadovoljava sve moje potrebe. Kriminalci ili probisvijeti voze BMW (kao i ja). Golf je auto za stupove društva, ljude koji uvijek mijenjaju ulje na vrijeme i slijede uputstva iz servisne knjižice. Ne bih nikad rekao. Da sam morao pogađati rekao bih Mazda ili Nissan.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 17 tra 2025, 14:05 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne znam sto vrijeđaš. Ja sam pošten čovjek nisam kriminalac ili probisvjet. Golf je auto koje zadovoljava sve moje potrebe. Kriminalci ili probisvijeti voze BMW (kao i ja). Golf je auto za stupove društva, ljude koji uvijek mijenjaju ulje na vrijeme i slijede uputstva iz servisne knjižice. Ne znam kako kod vas, ovo za Sarajevo ne važi. Nigdje više curenja ulja nego ispod golfova.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 17 tra 2025, 20:56 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kriminalci ili probisvijeti voze BMW (kao i ja).
Golf je auto za stupove društva, ljude koji uvijek mijenjaju ulje na vrijeme i slijede uputstva iz servisne knjižice. Ne bih nikad rekao. Da sam morao pogađati rekao bih Mazda ili Nissan. Ima tu nešto, vozio sam japance dok nisu napola odustali od europskog tržišta: Mazde, Toyote, Honde i Suzukije. Nikad imao Mitsubishi, već dugo godina nema ništa pametno u ponudi, ni Nissan. Od Nissana GT-R je legendaran, ali obični auti su im sranje (Juke, Qashqai, Note...), a prave terence već 15-ak godina ne prodaju u Europi. Subaru nisam imao, nemam neki poseban razlog, zanimljivi su mi auti, ali rijetki i mala je ponuda. Vozio bih nešto kao Mazda 6 ili Honda Accord, ali toga više nema. Vidim da su počeli nuditi električnu Mazdu 6, možda to probam nekad u budućnosti. Do tada sam u klubu BMW vozača.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 18 tra 2025, 13:29 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne bih nikad rekao. Da sam morao pogađati rekao bih Mazda ili Nissan. Ima tu nešto, vozio sam japance dok nisu napola odustali od europskog tržišta: Mazde, Toyote, Honde i Suzukije. Nikad imao Mitsubishi, već dugo godina nema ništa pametno u ponudi, ni Nissan. Od Nissana GT-R je legendaran, ali obični auti su im sranje (Juke, Qashqai, Note...), a prave terence već 15-ak godina ne prodaju u Europi. Subaru nisam imao, nemam neki poseban razlog, zanimljivi su mi auti, ali rijetki i mala je ponuda. Vozio bih nešto kao Mazda 6 ili Honda Accord, ali toga više nema. Vidim da su počeli nuditi električnu Mazdu 6, možda to probam nekad u budućnosti. Do tada sam u klubu BMW vozača. BMW limuzina ili SUV ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 18 tra 2025, 21:27 |
|
|
Najvažnije ti je da imaš za kupit rizervnih dilova i da u svom kraju imaš blizu mehaničara i naravno, dobra mehaničara.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 18 tra 2025, 22:01 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ima tu nešto, vozio sam japance dok nisu napola odustali od europskog tržišta: Mazde, Toyote, Honde i Suzukije. Nikad imao Mitsubishi, već dugo godina nema ništa pametno u ponudi, ni Nissan. Od Nissana GT-R je legendaran, ali obični auti su im sranje (Juke, Qashqai, Note...), a prave terence već 15-ak godina ne prodaju u Europi. Subaru nisam imao, nemam neki poseban razlog, zanimljivi su mi auti, ali rijetki i mala je ponuda.
Vozio bih nešto kao Mazda 6 ili Honda Accord, ali toga više nema. Vidim da su počeli nuditi električnu Mazdu 6, možda to probam nekad u budućnosti. Do tada sam u klubu BMW vozača. BMW limuzina ili SUV ? Karavan i limuzinu, SUV nisam i neću.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 19 tra 2025, 13:49 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: BMW limuzina ili SUV ? Karavan i limuzinu, SUV nisam i neću. Karavani su ok.Imaju dosta velik gepek.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 22 tra 2025, 10:15 |
|
|
Brane je napisao/la: Do koliko godina starosti bi uzimo auto ?? nekih 2006 najstarije
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 22 tra 2025, 10:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62630 Lokacija: DAZP HQ
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne bih nikad rekao. Da sam morao pogađati rekao bih Mazda ili Nissan. Ima tu nešto, vozio sam japance dok nisu napola odustali od europskog tržišta: Mazde, Toyote, Honde i Suzukije. Nikad imao Mitsubishi, već dugo godina nema ništa pametno u ponudi, ni Nissan. Od Nissana GT-R je legendaran, ali obični auti su im sranje (Juke, Qashqai, Note...), a prave terence već 15-ak godina ne prodaju u Europi. Subaru nisam imao, nemam neki poseban razlog, zanimljivi su mi auti, ali rijetki i mala je ponuda. Vozio bih nešto kao Mazda 6 ili Honda Accord, ali toga više nema. Vidim da su počeli nuditi električnu Mazdu 6, možda to probam nekad u budućnosti. Do tada sam u klubu BMW vozača. Novi Qashqai je odličan, brat mi je kupio u full opremi nedavno, baš dobro auto izgleda, neki epower motor, vozi kao električni, a ide na benzin, startniji je i brži do 100 od mog turbobenzinca koji ide kao mećava, poslije je iznad 130 malo zaklan kao i svaki hibrid, ali to je već svejedno. Jedini problem je što takav auto srednje klase s malo jačim motorom i boljom opremom ne možeš kupit ispod 40000 eura. Za slične novce je frend uzeo isti tjedan Nissan X-Trail, isti motor malo slabija oprema, a drugi frend za opet iste pare uzeo S500 coupe iz 2017. godine, tako da svakom njegovo veselje. Tri auta, ista cijena oko 43-40000 eura, i koliko god je Merđo dobar i uzbudljiv ipak više naginjem ovim drugim solucijama.  I ja da kupujem prvi pick bi mi bila Mazda limuzina (Honda je preskupa čak i da postoji Accord), valjda će izaći nova Mazda 6.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 22 tra 2025, 11:09 |
|
|
Vozio sam nekoliko dana Qashqai, simpatično auto.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 22 tra 2025, 11:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Vozio sam nekoliko dana Qashqai, simpatično auto. Kupio u mene kolega, mislim da je 2010. Rekoh ja sto si kupio Renoa(Reno motor unutra). Kaze nije to Reno sta ti znas. Puče zubčasti, jeba cjeli motor, mjesec na servisu. Vozio 2 dana ode mjenjac. Poslije problemi sa kompresijom motora i jos svasta nesta. Eno prodaje ga 
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 22 tra 2025, 19:59 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Brane je napisao/la: Do koliko godina starosti bi uzimo auto ?? nekih 2006 najstarije Izbjegavaj Golf 5 jer ima nekvalitetnu unutrašnjost, zato je VW brzo izbacio Golf 6 Također bi izbjegavao BMW 1 ili 3 jer su to nove BMW serije start/stop, i-drive i lanci na motoru su lošiji, vrlo lako ti se može dogodit da kupiš OK auto i da ti krenu odlazit dijelovi pomalo i to zna bit rupa bez dna. Prije bi uzeo Audi A3 1.9 TDI nego Golf 6 2.0 TDI ili 1.6 TDI 1.9 TDI je stariji provjereni motor VW grupe otporan na nekavalitetniji dizel kakav je u RH zato je ovaj noviji model 2.0 TDI imao problema jer je osjetljiv na nekvalitetan dizel. + A3 ti izgleda malo više momački, Golf 6 onako ništa posebno, a BMW 1 je baš ružan (osim 1 Coupe verzije) Eventualno još razmislit u tom cijenovnom rangu Opel Astra 1.7 CDTI
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 22 tra 2025, 20:20 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 27 tra 2025, 22:08 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2245 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Kod nas slabo zastupljeni ali se pokazali kao dobri, rekao bih omjer cijene i kvalitete u vrhu. Riječ je o SUV iz Opela. Manja verzija Opel Mokka 2024 godište može se uzeti do 20.000 €, veća verzija po meni super auto Opel Granland 2023 godište sa par tisuća predjenih može se do 25.000€ uzeti. Cijena je kod opela ostala pristojna koliko toliko ostali su otišli previše i to obični čovjek "srednja klasa" ne može pratiti više.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 27 tra 2025, 22:22 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2245 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ko više iznajmljuje aute u renta caru.Nisu 80-te. Danas ko god radi u inostranstvu si može priuštit auto. U 80-ima je malo tko dolazio u BiH ili okolne zemlje avionom, nikad se nije toliko auta rentalo kao danas. Na dalje relacije Avion + Renta Car. Dobitna kombinacija 
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 27 tra 2025, 22:58 |
|
|
Prije dvije godine sam vozio novu Astru (rent a car) cca 2000km, jedino što je na tom sepetu valjalo je bio motor, sve ostalo je jedva nešto bolje od Dacie. Ako vozis 150 moraš staviti slušalice u uši zbog buke. 
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 27 tra 2025, 23:01 |
|
|
dudu je napisao/la: I ja da kupujem prvi pick bi mi bila Mazda limuzina (Honda je preskupa čak i da postoji Accord), valjda će izaći nova Mazda 6.
Za novu Mazdu 6e već uzimaju rezervacije, čini mi se da isporuke kreću od ljeta. https://www.mazda.hr/modeli/mazda-6e/Dobro izgleda, ali to je električno vozilo, nema ni hibrida.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Što vozite ? Kupujem auto treba savjet . Postano: 27 tra 2025, 23:03 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: I ja da kupujem prvi pick bi mi bila Mazda limuzina (Honda je preskupa čak i da postoji Accord), valjda će izaći nova Mazda 6.
Za novu Mazdu 6e već uzimaju rezervacije, čini mi se da isporuke kreću od ljeta. https://www.mazda.hr/modeli/mazda-6e/Dobro izgleda, ali to je električno vozilo, nema ni hibrida. Bolje uzeti klasičnu 6icu iz 2023 ili 2024 s tipa 20k km, ima finih ponuda za 25-27k€.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|