HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2025, 14:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 157, 158, 159, 160, 161
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH
PostPostano: Jučer, , 20:01 

Li Zongren je napisao/la:
I Prkačin, a posebno Lošo su olinjali polusenilni likovi, a prkačin je i sitni krimos uz to. Lošo mjenja mišljenja svako dva dana, kako se probudi koji dan ili cvjećari i govori protiv hrvatskog entiteta, a na druge nane zagovara saveze sa srbima.

A opet sve to ne smeta da budu najatraktivniji gosti na desnoj sceni. To su činjenice i to se mora kao takvo uzeti u obzir.

Zato,
još jednom: oni su već prestari, zadovoljavaju se svojom lijepom pričom ----- ali sama ta priča je barem hrvatska priča i budući je oni znaju prezentirati, oni i važe kao ta lijepa hrvatska priča. To ne smeta hrvatskoj stvari, štoviše. Imaju svoju ulogu. Ona nije spasilačka, nego onaj potrebni segment koji djeluje na mase da im se u svijest usade hrvatske priče.

Te priče su također bitan dio. Tko ne vjeruje, nek usporedi govore Prkačina ili Loše s govorima Benčićke i sličnih. Ma i samoga Plenkovića ili Bačića.

Znači, ja im n bi oduzeo svaku zaslugu. U svom domenu imaju bitnu ulogu i čim više priča a la Prkačin, a čim manje a la Benčić, to je razumljiv stav svakog svjesnog hrvatskog čovjeka.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 20:52 

Hrvoslav Ban je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:
Desničarski "Mesije"?!

- Tomislav Sunić, Krešimir Rotim, Mislav Kolakušić, Andrija Klarić, prof. Josip Jurčević, Nikola Kajkić, gradonačelnik Bulj, ...

Teško.
Sunića, kad sam gledao u Velebitu, izgleda mi da je propao; kao da su ga pokopali neuspjesi, liči na čovjeka koji smatra da su ga drugi zakinuli, da nije prepoznata njegova veličina i ušao je u proces samosažaljevanja... a to ne daje plodove, nego je ravan put prema dolje. On je u teškoj silaznoj putanji.

Rotim, jel to onaj 'klinac'? Ako je taj na kojega mislim, njegov stav je dobar, čvrst. Ali tek se treba iskazati, on je suprotan pol od Sunića. Možda uzlazna putanja, a možda bespuća povijesne zbiljnosti.

Kolakušić je propuh, neuvjerljiv. Samo otkida zdravo hrvatsko tkivo, jer neki padaju na njegovu praznu priču.

Klarić je dobro radio u herkulskim vremenima korone. Mislim da nije taj, nije glavni. On može biti sekundant, ako se stavi na raspolaganje.

Kod Jurčevića ima nešto snishodljivo. Retorički je dobar, i to je sve. Ne vjerujem da on ide u kost. Mora se podrediti boljemu, kod njega bi to bilo teško, čini mi se.

Kajkić je radio dobre stvari. Ali isto je ušao u mlin jamranja hrvatske desnice. A ta priča redovito ne vodi nikuda, ostaje se na postavljanju samoga sebe na uzvišenu poziciju pravednosti. Što možda jest točno, možda nije, no gubi se udarna igla djelovanja.

Bulj nema kulturnu razinu da bi mogao artikulirati hrvatsku stvar. Inače mi je simpatičan, alkarski i junački se držao u korona ludilu. I on bi došao u obzir kao onaj iz pozadine, baza koja omogućuje pravu hrvatsku osobu.

Nijedan od nabrojanih nema mesijanske značajke, ni blizu.

Joj, tko bi Vama ugodio? Možda gospon savršeni?

"Mesija" je možda preteška riječ, ali navedeni bi bili solidna ekipa za promjenu smjera Hrvatske (nova Vlada?). I kada bi s njima zamijenili HDZ - DP - SDP - Možemo ekipu, za Hrvate bi svakako bilo bolje i korak u pravom smjeru. Rado bi tu vidio još Lošu, Hasanbegovića, te još neke osobe što se tiče financija, suvereniste, ali nisam siguran da su desničari.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 21:59 

Kažem da naša rasprava nije o tome jesu li ovi koje si nabrojio bolji od hdz, možemo i te ekipe. Jesu, oni su nama prihvatljiviji.

A netko tko će pokrenuti stvari u pravom smjeru, toga mi još ne znamo. Barem ja ne znam. Svi ovi pobrojani se mogu promatrati kao oni koji su održavali stvar koliko su znali u mračnim vremenima. Oni su svoje najbolje dali i to je to od njih. Nešto više oni ne mogu.

Tako ja to vidim.

ps - ne treba(š) se zato žalostiti. stvar nije crna, jer, iako na dnevnopolitičkoj sceni trenutno nema vrhunskih ljudi, imaš prave velikane u drugim sferama: Thompson je gotovo probio plafon i svjetski je fenomen - a naš. nogometaši tu negdje. nedavno su nas rukometaši opet veselili. i tako, ima tu pravih stvari. a te su ionako bolje i bitnije od dnevne politike.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 22:07 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Plenković "slab i mlitav", tri puta za redom dobije izbore. 2028 će dobiti još jedne izbore.
Za to vrijeme nekakvi desničarski mesije, čvrsnički i odlučnici osnovaju novu strančicu svake druge godine. Kako to?

Plenkoviću su doslovce ti desničarski mesije bacili life support nakon prošlih izbora.

Mogli su ga i utopit da su bili nacionalno neodgovorni.

Sad je samo pitanje je li on toga svjestan, odnosno hoće li ići na nekakvo preslagivanje prije kraja mandata.

Vrh

PostPostano: Danas, , 11:33 

Hrvoslav Ban je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:
Desničarski "Mesije"?!

- Tomislav Sunić, Krešimir Rotim, Mislav Kolakušić, Andrija Klarić, prof. Josip Jurčević, Nikola Kajkić, gradonačelnik Bulj, ...

Teško.
Sunića, kad sam gledao u Velebitu, izgleda mi da je propao; kao da su ga pokopali neuspjesi, liči na čovjeka koji smatra da su ga drugi zakinuli, da nije prepoznata njegova veličina i ušao je u proces samosažaljevanja... a to ne daje plodove, nego je ravan put prema dolje. On je u teškoj silaznoj putanji.

Rotim, jel to onaj 'klinac'? Ako je taj na kojega mislim, njegov stav je dobar, čvrst. Ali tek se treba iskazati, on je suprotan pol od Sunića. Možda uzlazna putanja, a možda bespuća povijesne zbiljnosti.

Kolakušić je propuh, neuvjerljiv. Samo otkida zdravo hrvatsko tkivo, jer neki padaju na njegovu praznu priču.

Klarić je dobro radio u herkulskim vremenima korone. Mislim da nije taj, nije glavni. On može biti sekundant, ako se stavi na raspolaganje.

Kod Jurčevića ima nešto snishodljivo. Retorički je dobar, i to je sve. Ne vjerujem da on ide u kost. Mora se podrediti boljemu, kod njega bi to bilo teško, čini mi se.

Kajkić je radio dobre stvari. Ali isto je ušao u mlin jamranja hrvatske desnice. A ta priča redovito ne vodi nikuda, ostaje se na postavljanju samoga sebe na uzvišenu poziciju pravednosti. Što možda jest točno, možda nije, no gubi se udarna igla djelovanja.

Bulj nema kulturnu razinu da bi mogao artikulirati hrvatsku stvar. Inače mi je simpatičan, alkarski i junački se držao u korona ludilu. I on bi došao u obzir kao onaj iz pozadine, baza koja omogućuje pravu hrvatsku osobu.

Nijedan od nabrojanih nema mesijanske značajke, ni blizu.

Evo, našli Vi njima "100" zamjerki. Premladi, prestari, ovakvi, onakvi... I nisu dobri. Pa usporedimo ih sa Vašim HDZ favoritima:

1. Mesija Plenković. Liberalni ljevičar, ljubitelj lika i djela druga Kardelja, koji je izbjegao braniti Hrvatsku. Nije se želio uključiti u obranu Hrvatske. Nije se želio učlaniti u HDZ dok je predsjednik Tuđman bio živ, a nije se želio učlaniti niti u mladež HDZ-a. Devedesetih, kao mladi diplomat - sprdao sa sa predsjednikom Tuđmanom. Zemlju vodi u propast, ali u nekim stvarima je nenadmašan. Uspio je uvjeriti HDZovce kako je on bio utemeljitelj HDZ-a, Tuđmanova desna ruka i dragovoljac DR. Ratne zasluge priznao mu je i Generalski zbor - https://www.dalmacijanews.hr/clanak/ple ... rebrenima/. Vrhunac će biti njegovo uzašašće u briselska nebesa, među ostale zaslužne EU "svece".
2. Starija generacija - što kazati, Đakić, dostojanstvo, mudrost i iskustvo - https://www.youtube.com/watch?v=MUG6k0lAGXA.
3. I ono najbolje, HDZ mladi lavovi - https://www.youtube.com/watch?v=r9o4Qx63q2s. Tako lijepi, progresivni, cijepljeni i klonirani.

Kakvi crni desni kandidati....

Vrh

PostPostano: Danas, , 12:11 

goran2hr je napisao/la:

Evo, našli Vi njima "100" zamjerki. Premladi, prestari, ovakvi, onakvi... I nisu dobri. Pa usporedimo ih sa Vašim HDZ favoritima:

1. Mesija Plenković. ..

Problem desnice je što nema kalibra Plenkovića na onim stvarima koje nisu ideološke.

Plenković ima dikciju, elokvenciju, komunikacijske sposobnosti, javni nastup, obrazovanje, hladan je ko špricer i ima veze po Europi.

Nitko na desnici, a ni ljevici to nema. Naša desnica se tek slabašno preko Bartulice počela vezati s europskom desnicom. Totalno je začahurena.

To im je za politički uspjeh veliki minus.

Ti procijenjuješ Plenkovića samo kroz ideologiju, no za politički uspjeh je važno i neke druge stvari imati. Na desnici je najbliže tomu bio Škoro, i zato je i imao najbolje rezultate.

Opet, ne govorim tu o ideologiji, ideološki je Plenković loš. Ali u neideološkim stvarima nema mu premca na političkoj sceni. Možda je verbalno Milanović jedini pandan, ali on je ljeni prostak

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 157, 158, 159, 160, 161

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: