|
|
Stranica: 278/280.
|
[ 6994 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 12:05 |
|
|
Izjavu i jeste dao u tom kontekstu (8. 3. 2024.) Citat: Die CDU plädiert im Entwurf für ihr neues Programm etwa für ein Bekenntnis zu einer deutschen Leitkultur sowie für eine Verlagerung von Asylverfahren. U prijevodu skidanje LGBT zastava i prebacivanje azilanata u treće zemlje.
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 12:10 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naravno rusofilni lažovi nikad neće prenijeti cijelu izjavu nego režu dio koji im odgovara kako bi je prikazali u pogrešnom kontekstu. Kao naprimjer što su srpski lažovi izrezali Tuđmanovu izjavu sa Brijuna koja je glasila ovako: "Moramo nanijeti takve udarce da srbi praktično nestanu, a da ono što ne zahvatimo odmah kapitulira za nekoliko dana" u "moramo nanijeti takve udarce da srbi praktično nestanu", tako i rusofilni lažovi manipuliraju izjavom koja u cjelosti glasi ovako: "Mir nije najvažnija stvar. Mir možete pronaći na bilo kojem groblju." Sloboda je, rekao je, najvažnija stvar za otvoreno i liberalno društvo. "Samo kada postoji sloboda, samo tada može biti mira." I pazite samo arogancije i licemjerstva, da onaj ko podržava zlikovca i mafijaša putina nekome govori da je sotona. Aha to je kao manje zlo onda ? Koja sloboda ? Slobodu koju imamo u njemackoj da nesmijes ic na Weinachtsmarkt, to jest ukinuli su ga i zove se Wintermarkt. To je to sloboda koju smo dozivjeli ? Nakon dva svijetska rata, dodje opet svaba da djeli pravdu po europi. Nadam se da ce im se ovaj put sjeme zatrat do zadnjeg njemca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 12:15 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Izjavu i jeste dao u tom kontekstu (8. 3. 2024.) Citat: Die CDU plädiert im Entwurf für ihr neues Programm etwa für ein Bekenntnis zu einer deutschen Leitkultur sowie für eine Verlagerung von Asylverfahren. U prijevodu skidanje LGBT zastava i prebacivanje azilanata u treće zemlje. Tesko je takvi stvari 1 na 1 prevest ali "Deutsche Leitkultur" .... Jel netko zna sta to znaci ? Leiten znaci nesto vodit ili predvodit. Znaci njemacka kulutura treba predvodit EU ??? Opet arijevci misle da trebaju predvodit Europu ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 12:15 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 6911 Lokacija: Herceg-Bosna
|
goran2hr je napisao/la: OK, Kaja "nije znala". No sada zna. I??
Pa prije bi Rusija podržala Hrvate, nego oni od kojih se to očekuje, jer su to naši "prijatelji" ("partneri", "saveznici", "strateški saveznici"). Nije Rusija osudila BiH Hrvate, nego zapadnjaci i EU sudac Agius. Ne protivi se Rusija III entitetu, ni odlasku simbolične postrojbe HV-a u BiH.
Koju smo mi to stranu odabrali? Na kojem referendumu? Tko smo to - "mi"? Plenković? Hajduković? Pusić? Tko će nas obeštetiti i koja je naša nagrada nakon kapitulacije Rusije?
Pa prije nego što smo se zbog stranih interesa ugurali na rusku listu neprijatelja, Rusija nam je bila važno tržište, a Rusi kvalitetni turisti u našem smještaju. Energenti su nam bili jeftiniji. Bilo nam je bolje.
Što se tiče sotonizma, pogledajte onu modnu reviju tetovaža Ukrajinaca, nakon predaje u Mariupolju. Nema čega nema...
Kaja ni sada nezna jer ju vjerojatno ne interesuje. Isto tako Kaja nemože samostalno uvesti sankcije nikome, pa ni Helezu, ne funkcioniraju EU institucije tako. Ni Hrvatska nije uvela sankcije Helezu a ti bi da EU "preskoči" Hrvatsku pa da mu uvede sankcije zbog psovki  Mi jesmo odabrali, svaku stranku koju smo birali, i koju biramo i sada ovdje u BiH su gurali prema EU, i guraju i sada. Od lijevih do desnih. Samo srbi imaju tu alternativu, proruske stranke koje ne žele EU, mi to nismo ni imali, zato jer to nismo ni željeli. Kako bi prošao na izborima u Hrvatskoj da se tvoj plan i program u velikom dijelu podudarao sa nekom četničkom strankom iz Srbije? U mentalitetu hrvata prorusovanje = prosrbovanje, i problem je tvoja percepcija ako to ne uviđaš. Mi se nismo ugurali na listu ruskih neprijatelja, rusi su to napravili jer su napravili invaziju. Ne toleriramo ni sami sebi da jednostrano idemo prisvojiti dijelove susjedne države u kojoj etnički živi naš narod, zato Hrvatska ne pripaja Herceg-Bosnu, a tražiš da to toleriramo rusima toliko da se zamjerimo sa svim svojim zapadnim saveznicima? Nema od toga ništa. Mislim da u ovoj situaciji radimo koliko trebamo i moramo, niti previše niti premalo. Što se tiče ruskih turista da mi dadneš guščje pero i tintu i papir na kojeg trebam potpisati da NIJEDAN ruski turist više NIKADA ne kroči na hrvatsku obalu odmah bi to potpisao. Ne zanima me ni ekonomski učinak, neka obogaćuju Indiju slobodno svojim parama, ja sam općenito za manje stranih turista i više prostora za hrvate na hrvatskoj obali. Naročito mogu bez rusa, srba i bošnjaka na našoj obali. Ne da im tjeram ni da fantaziram zakone kojim bi ih tjerali, nego govorim iskreno, iz osobnog stava, mogu bez tih i takvih. Ne zanimaju me propagandne snimke iz rusko-ukrajinskog sukoba, to je jednako reprezentativno istine kao kad boomer gleda videe koje je napravio AI.
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 12:20 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Izjavu i jeste dao u tom kontekstu (8. 3. 2024.)
U prijevodu skidanje LGBT zastava i prebacivanje azilanata u treće zemlje. Tesko je takvi stvari 1 na 1 prevest ali "Deutsche Leitkultur" .... Jel netko zna sta to znaci ? Leiten znaci nesto vodit ili predvodit. Znaci njemacka kulutura treba predvodit EU ??? Opet arijevci misle da trebaju predvodit Europu ? Ne u EU, već u Njemačkoj. Ove godine nije bilo dizanja LGBT zastave za vrijeme CSD "festivala". https://www.zdfheute.de/politik/merz-regenbogenfahne-bundestag-zirkuszelt-100.html
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 13:53 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naravno rusofilni lažovi nikad neće prenijeti cijelu izjavu nego režu dio koji im odgovara kako bi je prikazali u pogrešnom kontekstu. Kao naprimjer što su srpski lažovi izrezali Tuđmanovu izjavu sa Brijuna koja je glasila ovako: "Moramo nanijeti takve udarce da srbi praktično nestanu, a da ono što ne zahvatimo odmah kapitulira za nekoliko dana" u "moramo nanijeti takve udarce da srbi praktično nestanu", tako i rusofilni lažovi manipuliraju izjavom koja u cjelosti glasi ovako: "Mir nije najvažnija stvar. Mir možete pronaći na bilo kojem groblju." Sloboda je, rekao je, najvažnija stvar za otvoreno i liberalno društvo. "Samo kada postoji sloboda, samo tada može biti mira." I pazite samo arogancije i licemjerstva, da onaj ko podržava zlikovca i mafijaša putina nekome govori da je sotona. Evo i Tuđmana - https://www.tudjman.hr/intervju-za-ross ... sinca-1993
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 14:35 |
|
|
potocnj je napisao/la: goran2hr je napisao/la: OK, Kaja "nije znala". No sada zna. I??
Pa prije bi Rusija podržala Hrvate, nego oni od kojih se to očekuje, jer su to naši "prijatelji" ("partneri", "saveznici", "strateški saveznici"). Nije Rusija osudila BiH Hrvate, nego zapadnjaci i EU sudac Agius. Ne protivi se Rusija III entitetu, ni odlasku simbolične postrojbe HV-a u BiH.
Koju smo mi to stranu odabrali? Na kojem referendumu? Tko smo to - "mi"? Plenković? Hajduković? Pusić? Tko će nas obeštetiti i koja je naša nagrada nakon kapitulacije Rusije?
Pa prije nego što smo se zbog stranih interesa ugurali na rusku listu neprijatelja, Rusija nam je bila važno tržište, a Rusi kvalitetni turisti u našem smještaju. Energenti su nam bili jeftiniji. Bilo nam je bolje.
Što se tiče sotonizma, pogledajte onu modnu reviju tetovaža Ukrajinaca, nakon predaje u Mariupolju. Nema čega nema...
Kaja ni sada nezna jer ju vjerojatno ne interesuje. Isto tako Kaja nemože samostalno uvesti sankcije nikome, pa ni Helezu, ne funkcioniraju EU institucije tako. Ni Hrvatska nije uvela sankcije Helezu a ti bi da EU "preskoči" Hrvatsku pa da mu uvede sankcije zbog psovki  Mi jesmo odabrali, svaku stranku koju smo birali, i koju biramo i sada ovdje u BiH su gurali prema EU, i guraju i sada. Od lijevih do desnih. Samo srbi imaju tu alternativu, proruske stranke koje ne žele EU, mi to nismo ni imali, zato jer to nismo ni željeli. Kako bi prošao na izborima u Hrvatskoj da se tvoj plan i program u velikom dijelu podudarao sa nekom četničkom strankom iz Srbije? U mentalitetu hrvata prorusovanje = prosrbovanje, i problem je tvoja percepcija ako to ne uviđaš. Mi se nismo ugurali na listu ruskih neprijatelja, rusi su to napravili jer su napravili invaziju. Ne toleriramo ni sami sebi da jednostrano idemo prisvojiti dijelove susjedne države u kojoj etnički živi naš narod, zato Hrvatska ne pripaja Herceg-Bosnu, a tražiš da to toleriramo rusima toliko da se zamjerimo sa svim svojim zapadnim saveznicima? Nema od toga ništa. Mislim da u ovoj situaciji radimo koliko trebamo i moramo, niti previše niti premalo. Što se tiče ruskih turista da mi dadneš guščje pero i tintu i papir na kojeg trebam potpisati da NIJEDAN ruski turist više NIKADA ne kroči na hrvatsku obalu odmah bi to potpisao. Ne zanima me ni ekonomski učinak, neka obogaćuju Indiju slobodno svojim parama, ja sam općenito za manje stranih turista i više prostora za hrvate na hrvatskoj obali. Naročito mogu bez rusa, srba i bošnjaka na našoj obali. Ne da im tjeram ni da fantaziram zakone kojim bi ih tjerali, nego govorim iskreno, iz osobnog stava, mogu bez tih i takvih. Ne zanimaju me propagandne snimke iz rusko-ukrajinskog sukoba, to je jednako reprezentativno istine kao kad boomer gleda videe koje je napravio AI. O, interesira Kaju dosta toga... Kaji i "Kajama", bitno je sve osim interesa Hrvata. Hrvati su tu Kaji dobri, ako ih treba opelješiti ili poniziti. Čime je to Kaja nas usrećila ili u NAŠIM konfliktima sa susjednim nacijama stala na našu stranu? Mi NATO i ludorije koje s tim idu u paketu - nismo birali. To su nam nametnuli Sanader i Mesić. Učinili su sve da spriječe NATO referendum, jer su znali kako ne bi prošao. Izlika im je bila kako - "ulazak u NATO podržavaju ankete". No ankete su također tada tvrdile kako Sanaderov HDZ gubi izbore - pa se na izbore svejedno išlo. I za vas u BiH, guranje u EU i NATO smatram budalastim, no ako vas to veseli?! Što ćete boljeg podudaranja programa sa nekom četničkom strankom u Srbiji, od ovoga programa koji prakticira HDZ nakon 2000. Jučer gledam jedan intervjuu i doznam nešto novo. RH (još od Sanadera) plaća mirovinu - Mili Martiću. Za Voju Stanimirovića ili Savu Štrbca, zna se i od ranije. I Vi mi sada prodajete fore i priču o nekakvim - četnikima?! Što je to Pupy poželio, a da mu je HDZ (DP) uskratio? Pa čak i čelno mjesto odbora za ljudska prava - koje pripada vladajućoj većini. Skrivena koalicija. Pa kada u tuđem ratu, na svoju štetu, a za strane interese, odabereš stranu, pokreneš kampanju vrijeđanja, nabijaš (bumerang) sankcije, plijeniš imovinu, besplatno šalješ oružje, streljivo i robe, plaćenike, plaćaš "porez" (reket) i što sve ne - netko to može shvatiti kao - neprijateljstvo. I opet, kada bi tu bilo ikakve koristi za Hrvate (sadašnjost ili u budućnosti)? Naravno da - ne. Kmetstvo i konjušarenje, koje se Vama mili. Hrvatska ne pripaja Herceg-Bosnu - jer se tome protive zapadnjaci. Oni isti koji su tražili ukidanje Herceg-Bosne, predaju teritorija od strane Hrvata Srbima (kako bi se opet namirili na 49% BiH), osudili BiH Hrvate, ne osudili BiH Muslimane (zbog Hrvata), zabranjuju III entitet i tsl. Ali, jao, Rusi.... Mi nemamo saveznike, osobito ne zapadne saveznike. Čime su nas ti naši saveznici dobrim zadužili? A rat u Ukrajini NIJE NAŠ rat. Znači mislite kako optimalno konjušarimo? Ruski novac dobar je kao i svaki drugi. A nije problem argumentirati, kako su nam povijesno svi ovi zapadni "saveznici" (+ Turska) nanijeli 1000 puta više zla od Rusa. Pa kome bi se po toj osnovi željeli svetiti?! Rusi su se zamjerili nekima drugima - što nije naš problem. Koji crni Ukrajinci - https://www.youtube.com/watch?v=Uii5O5Hpkeg?! Gdje sam ja to postavljao propagandne snimke iz tog rata?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 14:46 |
|
|
|
Hrvati su u prošli rat ušli bez države i s puno srba na svom teritoriju, izašli iz rata s državom i bez srba na tom teritoriju.
Srbi su u sukobima 90'tih izgubili mogućnost pripajanja dijelova Hrvatske, i Kosovo koje je bilo njihovo po svakom međunarodnom pravu.
Ostala im je nerealizirana mogućnost pripajanja RS-a.
Po toj logici i mi imamo mogućnost pripajanja, bar nekih, županija iz Federacije, također nije realizirano.
Iz rata smo izvukli više.
Neznam što ste se napalili na Kaju, i po čemu je Putin bolji čovjek od nje.
Jer ne raspravljamo ovdje između nekakvog savršenstva i loše EU, nego između loše EU i gore Rusije.
Eto kada nam nekakvi marsovci, koji su savršeni, ponude suradnju, onda ćemo to prihvatiti.
U svijetu u kojemu ima preko milijardu kineza u jednoj državi, milijardu indijaca u drugoj, mala nacija kao hrvati nema nekog izbora nego povezivanje u veće saveze. To je sasvim jasno.
Što se tiče gluposti da nije bilo referenduma o NATO, kao prvo, ja bih na tom referendumu glasao za, da sam uopće glasao za išta u to vrijeme, tako isto bi i većina hrvata.
Dokaz tome je da su hrvati izabrali i Sanadera i Mesića i svakog drugog političara koji su u Saboru svi bili za ulazak u NATO osim jednog koji je bio suzdržan, ne što je protiv NATO saveza već što je mislio da treba i referendum.
Da je bilo dovoljno anti-NATO politike u hrvata a valjda bi bar jedna ozbiljna stranka bila protiv ulaska u NATO.
I da nije NATO saveza mi ne bi ni kupili Rafalle sada. A ne bi kupili ni ruski ili kineski ekvivalent, gledali bi u prazno nebo kao bošnjaci.
Skrenusmo ovdje s teme, poanta je da smo u ovom rusko-ukrajinskom sukobu mi na strani zapada, jer: 1. premali smo da ne budemo dio većeg saveza, 2. većina hrvata ima antiruski stav, bez obzira na broj forumaša ovdje, jer stvarno niste reprezentativni populacije, 3. u većem savezu, i kad ne bi htio nešto, moraš kako većina diktira inače je savez beskoristan ako svatko u savezu i dalje vodi isključivo vlastitu politiku.
Ja sam što se tog tiče Trumpist, sviđa mi se i veća potrošnja na obranu, ali isto tako se zalažem i za što brži dogovor o kraju rata pa i po cijenu da dijelovi Ukrajine pripadnu Rusiji.
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 18:53 |
|
|
|
Jel istina da je nas prijatelj Macron Plenkovicu rekao da ne podrzava izmjene izbornog zakona u BiH?
Ako je, kako to objasnjavate zapoadoljupci. Sto to znaci, mi njima milijarde za haubice, oni nama "no no, izborni je posten, Komsic predstavlja Hrvate".
Moskva je recimo podrzala promjene izbornog zakona i ne samo to, vec uspostavu treceg entiteta. Ali da, idemo raditi u Berlin, oni su nam prijatelji jer radimo tamo one najgore poslove. I dajemo im milijarde za tenkove i haubice, a oni nama Berijeve amandmane i Sejdu Komsica. Super ste vi to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 18:55 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Jel istina da je nas prijatelj Macron Plenkovicu rekao da ne podrzava izmjene izbornog zakona u BiH?
Ako je, kako to objasnjavate zapoadoljupci. Sto to znaci, mi njima milijarde za haubice, oni nama "no no, izborni je posten, Komsic predstavlja Hrvate".
Moskva je recimo podrzala promjene izbornog zakona i ne samo to, vec uspostavu treceg entiteta. Ali da, idemo raditi u Berlin, oni su nam prijatelji jer radimo tamo one najgore poslove. I dajemo im milijarde za tenkove i haubice, a oni nama Berijeve amandmane i Sejdu Komsica. Super ste vi to. Jedini izvor za to je Klix, a znamo da su muslimani lažljivi. Ne znamo je li istina.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:00 |
|
|
|
Nisam im sklon vjerovati, zapravo vidim da oni to predstavljaju "Radman tri puta pitao Macrona nije dobio odgovor" pa je to za njih odgovor da Macron ne podrzava, ali poznajuci EU i zapad, nije daleko od istine.
Da ponovimo, Zapad nam je uveo embargo na oruzje, proglasio nas agresorima na BiH, presudio pokojnom Praljku i drustvu, zaprijetio bombardiranjem ako udjemo u Banjaluku, uveo nam Berijeve amandmane i sveo Hrvate u HB na manjinski narod, instalirao Komsica u predsjednistvo i sada cekamo da se smiluju i da dobijemo Hrvata u predsjednistvu. Uz sve to, uzeli nam oruzje dali Ukrajini a nama daju obecanja dok mi njima uplacujemo milijarde. Za sada smo dobili 12 zrakoplova americke rashodovane Bredlije i par turskih Bajraktara. Sve ostalo je na cekanju, i u konstantnom smanjenju kolicine onoga sto cemo dobiti.
Prijatelji i saveznici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:07 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Da ponovimo, Zapad nam je uveo embargo na oruzje, proglasio nas agresorima na BiH, presudio pokojnom Praljku i drustvu, zaprijetio bombardiranjem ako udjemo u Banjaluku, uveo nam Berijeve amandmane i sveo Hrvate u HB na manjinski narod, instalirao Komsica u predsjednistvo i sada cekamo da se smiluju i da dobijemo Hrvata u predsjednistvu. Uz sve to, uzeli nam oruzje dali Ukrajini a nama daju obecanja dok mi njima uplacujemo milijarde. Za sada smo dobili 12 zrakoplova americke rashodovane Bredlije i par turskih Bajraktara. Sve ostalo je na cekanju, i u konstantnom smanjenju kolicine onoga sto cemo dobiti.
Prijatelji i saveznici.
Dobro zapad se ponio prema nama usrano kada nam je trebalo pomoći protiv nadmoćnijeg agresora, eto priznat ću ti to, ali zašto onda tražiš da se mi jednako tako usrano ponašamo prema Ukrajini kada se oni bore protiv nadmoćnijeg agresora? Ili rus nije agresor a srbin jest? Ako tebe boli neka stvar za Ukrajinu, zašto je onda belgijanac, danac i francuz, 90-tih, kada smo mi ludi balkanci koji svi pričamo isti jezik međusobno ratovali, trebao izdvojiti baš nas, hrvate, i da nama eto pomaže a ne srbima da nas satru? Ili da se jednostavno ne miješa? Nekakvom logikom trebaš doći do onoga kojeg ćeš podržati, a logika zapadnjaka i zapadu okrenutih država je jednostavna - tko je prozapadni dobije podršku, tko je proistočni dobije neprijateljstvo. Jasno je tko je sukobu Ukrajine i Rusije prozapadni. Bilo to njihovo prozapadnjaštvo dobra stvar, ili mazohizam, činjenično je da su propazadni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:08 |
|
|
Bio sam premlad, ali ne sjećam se ni da nam je rus slao svoje puške, tenkove ni gorivo da bolje ratujemo protiv srba. Ako je već problem što zapad nije slao 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:13 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Nisam im sklon vjerovati, zapravo vidim da oni to predstavljaju "Radman tri puta pitao Macrona nije dobio odgovor" pa je to za njih odgovor da Macron ne podrzava, ali poznajuci EU i zapad, nije daleko od istine.
Da ponovimo, Zapad nam je uveo embargo na oruzje, proglasio nas agresorima na BiH, presudio pokojnom Praljku i drustvu, zaprijetio bombardiranjem ako udjemo u Banjaluku, uveo nam Berijeve amandmane i sveo Hrvate u HB na manjinski narod, instalirao Komsica u predsjednistvo i sada cekamo da se smiluju i da dobijemo Hrvata u predsjednistvu. Uz sve to, uzeli nam oruzje dali Ukrajini a nama daju obecanja dok mi njima uplacujemo milijarde. Za sada smo dobili 12 zrakoplova americke rashodovane Bredlije i par turskih Bajraktara. Sve ostalo je na cekanju, i u konstantnom smanjenju kolicine onoga sto cemo dobiti.
Prijatelji i saveznici. Kad je bio embargo i te ostale stvari tada nismo bili u EU i NATO. Danas smo popravili odnose sa zapadnim državama i generalno i sa svakom pojedinačno. Vremena se mijenjaju a Hrvatska se kreće naprijed i gradi savezništva.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:14 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Nisam im sklon vjerovati, zapravo vidim da oni to predstavljaju "Radman tri puta pitao Macrona nije dobio odgovor" pa je to za njih odgovor da Macron ne podrzava, ali poznajuci EU i zapad, nije daleko od istine.
Nije Radman pitao 3 puta Macrona, nije budala, nego je novinarka RTL-a tri puta pitala Radmana dali je premijer Plenković dobio podršku za Izborni zakon, a ovaj svaki puta krenuo u dugi diplomatski odgovor, a u jednom trenutku je rekao "Je!" samo nisu to neke stvari koje se direktno iznesu u medije čim izađeš sa sastanka. Skrenulo se s teme sad baš pravo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la:
Kad je bio embargo i te ostale stvari tada nismo bili u EU i NATO. Danas smo popravili odnose sa zapadnim državama i generalno i sa svakom pojedinačno. Vremena se mijenjaju a Hrvatska se kreće naprijed i gradi savezništva.
Ne, na to se sve trebamo posrati i zbog rusko-ukrajinskog sukoba izaći iz NATO i EU, gledati u prazno nebo bez Rafalla i pitati ruse dali nam oni hoće poslati starih sovjetskih tenkova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:35 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:39 |
|
|
Ruski mafijaš koji je prodao Zubaku nije isto što i službena ruska politika. To je samo dokaz da je rusko društvo razrušeno kada mafijaši mogu prodavati moderne protuzračne sustave. Kako god, eto srbi imaju presedan, ako je 90'tih rusko oružje mutnim putevima završavalo kod hrvata i korišteno protiv srba, onda se rusi nemaju što žaliti kako srpsko oružje, isto mutnim putem, završava na ukrajinskoj strani u sukobu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:48 |
|
|
potocnj je napisao/la:
Dobro zapad se ponio prema nama usrano kada nam je trebalo pomoći protiv nadmoćnijeg agresora, eto priznat ću ti to, ali zašto onda tražiš da se mi jednako tako usrano ponašamo prema Ukrajini kada se oni bore protiv nadmoćnijeg agresora?
Ili rus nije agresor a srbin jest?
Ako tebe boli neka stvar za Ukrajinu, zašto je onda belgijanac, danac i francuz, 90-tih, kada smo mi ludi balkanci koji svi pričamo isti jezik međusobno ratovali, trebao izdvojiti baš nas, hrvate, i da nama eto pomaže a ne srbima da nas satru? Ili da se jednostavno ne miješa?
Nekakvom logikom trebaš doći do onoga kojeg ćeš podržati, a logika zapadnjaka i zapadu okrenutih država je jednostavna - tko je prozapadni dobije podršku, tko je proistočni dobije neprijateljstvo.
Jasno je tko je sukobu Ukrajine i Rusije prozapadni. Bilo to njihovo prozapadnjaštvo dobra stvar, ili mazohizam, činjenično je da su propazadni. Zato što to nisu naša posla, ne možemo ništa učiniti i nismo relevantna regionalna a kamo li europska ili svjetska sila. Druga stvar, Danca Belgijanca i Francuza boli kita i za Ukrajinu i za nekoć Hrvatsku, samo je 90-te hambasada gurala Jugu i slom demokratske Hrvatske dok sada gura rat do posljednjeg Ukrajinca. Nitko nikome nije ništa dužan, stariji forumaši ti sa pričama o ponašanju zapada ne žele reći da je i nama trebalo dati sadake već te žele naučiti koliko je zapad pokvaren licemjeran i gleda samo i isključivo svoje dupe i interese. A na nama je da ne budemo budale i da se ne guramo u prve redove ovog križarskog rata protiv Rusije za taj isti zapad koji qurcem nije pomakao kad je Hrvatska gorila od Vukovara do Dubrovnika. Presanite više uspoređivati Domovinski i Ukrajinski rat to nije isto po već milijunti put.
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
"i Beograd za nas dobro znade Bojovnike 106. brigade"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:54 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la:
Kad je bio embargo i te ostale stvari tada nismo bili u EU i NATO. Danas smo popravili odnose sa zapadnim državama i generalno i sa svakom pojedinačno. Vremena se mijenjaju a Hrvatska se kreće naprijed i gradi savezništva. Savezništva? E moj kvačice, Hrvatska je tu saveznik koliko je i Poljska, Čehoslovačka, DDR bila saveznik Sovjetskog Saveza ili pak Tisina Slovačka , NDH, Vichy Francuska saveznik Nijemaca. Mi smo kmet, tj vazal Amerike, koji radi što mu se kaže u interesu gazde dok obrnuto ne vrijedi. Ne bi oni svi sutra kolektivno palcem mrdnuli da se nama nešto dogodi. S obzirom na malenu površinu, slabu ekonomiju i malobrojnost naroda mi smo osuđeni biti ne junior partner već upravo to satelitska država jedne od većih sila. Ali to ne znaći da moramo bit budale koje će vjerovat da feudalni gospodar radi za naš interes. Odkonjušari se što se mora, ali nas i naše interese neće branit nitko doli nas samih, naše Hrvatske vojske i Hrvatskog naroda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:57 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ruski mafijaš koji je prodao Zubaku nije isto što i službena ruska politika. To je samo dokaz da je rusko društvo razrušeno kada mafijaši mogu prodavati moderne protuzračne sustave. Kako god, eto srbi imaju presedan, ako je 90'tih rusko oružje mutnim putevima završavalo kod hrvata i korišteno protiv srba, onda se rusi nemaju što žaliti kako srpsko oružje, isto mutnim putem, završava na ukrajinskoj strani u sukobu  A ti stvarno misliš da bi taj išta prodao da Moskva nije odobrila? Soliranje oligarha kontra želja kremlja završava posluživanjem čaja ili spoticanjem kroz prozor. Obrni okreni kako god hoćeš, iz Rusije i Ukrajine su dolazili tenkovi, topovi, borbeni helikopteri za Hrvatsku Vojsku, dok su sa zapada stizale sankcije i embargo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 19:58 |
|
|
weasel je napisao/la: Zato što to nisu naša posla, ne možemo ništa učiniti i nismo relevantna regionalna a kamo li europska ili svjetska sila.
Druga stvar, Danca Belgijanca i Francuza boli kita i za Ukrajinu i za nekoć Hrvatsku, samo je 90-te hambasada gurala Jugu i slom demokratske Hrvatske dok sada gura rat do posljednjeg Ukrajinca.
Nitko nikome nije ništa dužan, stariji forumaši ti sa pričama o ponašanju zapada ne žele reći da je i nama trebalo dati sadake već te žele naučiti koliko je zapad pokvaren licemjeran i gleda samo i isključivo svoje dupe i interese.
A na nama je da ne budemo budale i da se ne guramo u prve redove ovog križarskog rata protiv Rusije za taj isti zapad koji qurcem nije pomakao kad je Hrvatska gorila od Vukovara do Dubrovnika.
Presanite više uspoređivati Domovinski i Ukrajinski rat to nije isto po već milijunti put. I nismo u prvim redovima. Radimo koliko trebamo da ispunimo obveze iz NATO saveza i EU članstva, a tiču se pomoći Ukrajini. Ne prednjačimo, niti opstruiramo. Slažem se da Domovinski rat za nas nije isto što i ovaj u Ukrajini, ali za nekoga tko gleda sa strane, kao crno-bijelo, svakako da jest. Ja razumijem malo bolje pa je taj rat za mene kao da su zaratili srbi i crnogorci međusobno, što nije isto kao kad ratujemo mi protiv srba. Ali za nekoga tko je gledao iz Belgije ili Danske, srbi i hrvati su isti kurac što i srbi i cronogorci, jer takvim ljudima vjera ne igra neku ulogu, a zbog trpanja u Jugoslaviju i jezika koji je skoro isti, doživljavali su nas kao "iste". Povijesni kontekst im je stran, i nebitan. Eto jedan od razloga zašto nam je pomoć bila spora ili nedovoljna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 20:01 |
|
|
weasel je napisao/la: A ti stvarno misliš da bi taj išta prodao da Moskva nije odobrila? Soliranje oligarha kontra želja kremlja završava posluživanjem čaja ili spoticanjem kroz prozor. Obrni okreni kako god hoćeš, iz Rusije i Ukrajine su dolazili tenkovi, topovi, borbeni helikopteri za Hrvatsku Vojsku, dok su sa zapada stizale sankcije i embargo.  Stiglo nam je i sa zapada jako mnogo oružja. Isto na crno. Uz prešutno odobravanje SAD-a. Ne odmah u početku ali kasnije sigurno. Stizale su nam i satelitske snimke ključnih srpskih položaja, zato je naše granatiranje bilo kudikamo efikasnije u Oluji nego svo srpsko granatiranje u toku rata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 20:06 |
|
|
potocnj je napisao/la:
I nismo u prvim redovima. Radimo koliko trebamo da ispunimo obveze iz NATO saveza i EU članstva, a tiču se pomoći Ukrajini. Ne prednjačimo, niti opstruiramo.
Slažem se da Domovinski rat za nas nije isto što i ovaj u Ukrajini, ali za nekoga tko gleda sa strane, kao crno-bijelo, svakako da jest.
Ja razumijem malo bolje pa je taj rat za mene kao da su zaratili srbi i crnogorci međusobno, što nije isto kao kad ratujemo mi protiv srba.
Ali za nekoga tko je gledao iz Belgije ili Danske, srbi i hrvati su isti kurac što i srbi i cronogorci, jer takvim ljudima vjera ne igra neku ulogu, a zbog trpanja u Jugoslaviju i jezika koji je skoro isti, doživljavali su nas kao "iste".
Povijesni kontekst im je stran, i nebitan.
Eto jedan od razloga zašto nam je pomoć bila spora ili nedovoljna. Ukrajina nije članica NATO saveza, imamo ravno 0 obaveza u tom pogledu. I opet kažem, Rusko Ukrajinski rat je geostrateški sukob prve kategroije gdje se lome svjetske silnice. Naš Domovinski rat i raspad Jugoslavije je bila lokalna kafanska tuča iz pogleda Washingtona i Brisela a bome i Moskve. Što plebs znaju o Srbima, Rusima, Ukrajincima ili Česima je skroz nebitno, narativ se napravi po potrebi da se naloži mase sukladno cilju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2025, 20:11 |
|
|
weasel je napisao/la: Ukrajina nije članica NATO saveza, imamo ravno 0 obaveza u tom pogledu.
I opet kažem, Rusko Ukrajinski rat je geostrateški sukob prve kategroije gdje se lome svjetske silnice.
Naš Domovinski rat i raspad Jugoslavije je bila lokalna kafanska tuča iz pogleda Washingtona i Brisela a bome i Moskve.
Što plebs znaju o Srbima, Rusima, Ukrajincima ili Česima je skroz nebitno, narativ se napravi po potrebi da se naloži mase sukladno cilju. Postoji direktna i indirektna obveza. Istina, nemamo pravno utuživu obvezu pomoći (iako koncept pravne utuživosti skoro da i ne postoji u obrambenom polju međunarodnih odnosa), ali imamo obvezu koja proizlazi iz zajedničkog cilja, a to je poboljšanje ukupnog stanja NATO saveza. Istina da nama Rusija nije prijetnja ali imaju Baltičke zemlje, Finska i Poljska koje osjećaju taj pritisak rusa. Što više rusa pogine u Ukrajini ove NATO članice i saveznice će se osjećati bolje. Iz tog razloga smo slali svog oružja za džabe ili ispod cijene Ukrajini. Kako Rusija hoće tampon zonu između sebe i NATO-a tako isto Poljska hoće da opstane ukrajinska tampon zona od rusa prema Poljskoj. Zašto rusi imaju pravo na tampon zonu a poljaci recimo ne? Ja više volim poljake nego ruse.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|