HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 stu 2025, 18:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zenica
PostPostano: 31 sij 2010, 12:40 

Kad smo kod ove teme , sjede nasi u 3 bojnoj i sad se gledaju vojne karte i razmisljamo gdje da postavimo linije i tako , kad jedan pacijent ustade i pokaza prstom zasto mi nebi uzeli Zenicu svi smo se smijali hahaha ... eto sto smo mislili o ovoj nebulozi da je napadnemo.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 12:42 

Znači HVO je u središnjoj Bosni bio nadmoćniji od muslimanske vojske? OK.
Mislim da svi trebaju ignorirati ovog indijanca, očito je da se tip samo zajebava.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 12:44 

geronimO je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Samo maloumnik može povjerovati da je HVO središnje Bosne napao višestruko nadmoćnije muslimanske postrojbe, a evo koliko vidim, takvih maloumnika ima.
Tu spiku možeš prodavati onima koji nemaju pojma o tomu, ali ne nama koji smo u to vrijeme bili na licu mjesta i svojim očima vidjeli što se događalo, dakle velikomuslimansko mudžahedinsku i islamsko-džihadsku agresija na kršćane u srcu Europe umotanu u lažni celofan tobožnje građanske BiH.

odred El Mudzahid se osniva u avgustu 93., znaci nikakvi mudzahidini nisu napali! oni su ukljuceni u vec postojece sukobe,ali u inicijalnim sukobima mudzahidina nije bilo!
kvaka je u tome sto te muslimanske snage nisu bile nadmocnije, mozda je svaki treci imao pusku, a o tezem naoruzanju su sanjali! hvo je bio nadmocniji, jedini problem je bio u ljudstvu! ali cekali ste proboj iz Gornjeg Vakufa ili Kiseljaka!

Nisi ti dobar ni malo :D ja sam bio u Busovaci i ne kenjaj sa tim tvojim supljacima mi nismo uspjeli odrzat brdo Kuber koje je bi bilo znacajna kota u toboznjem napadu na Zenicu jer nismo imali dovoljno ljudi da ga cuvamo. De reci kad je 3 korpus dobio tenkove? BOV-ove, a kad je HVO Srednje Bosne imao to isto? nemoj da kenjas da niste imali oruzije. Nego ste mislili da je lakse nas sjebat nego Srbe pa ste udarili. Nemoj lagati da je Dario htio napasti Zenicu pa to ni njemu zaludjenom idealima nije bila dobra ideja.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 12:58 

geronimO je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Samo maloumnik može povjerovati da je HVO središnje Bosne napao višestruko nadmoćnije muslimanske postrojbe, a evo koliko vidim, takvih maloumnika ima.
Tu spiku možeš prodavati onima koji nemaju pojma o tomu, ali ne nama koji smo u to vrijeme bili na licu mjesta i svojim očima vidjeli što se događalo, dakle velikomuslimansko mudžahedinsku i islamsko-džihadsku agresija na kršćane u srcu Europe umotanu u lažni celofan tobožnje građanske BiH.

odred El Mudzahid se osniva u avgustu 93., znaci nikakvi mudzahidini nisu napali! oni su ukljuceni u vec postojece sukobe,ali u inicijalnim sukobima mudzahidina nije bilo!
kvaka je u tome sto te muslimanske snage nisu bile nadmocnije, mozda je svaki treci imao pusku, a o tezem naoruzanju su sanjali! hvo je bio nadmocniji, jedini problem je bio u ljudstvu! ali cekali ste proboj iz Gornjeg Vakufa ili Kiseljaka!

U prvom masakru u MH sukobu u Dusini (Lašva) su sudjelovali mudžahedini.

Dakle njihova borba ka islamskoj BiH i stav Muslimana da su Hrvati=Srbi je doveo do sukoba.

E sad što je neko htio iskoristiti situaciju pa napravit kompaktnu teritoriju poput RS pa kolika bude, to je sad već drugi par rukava. Nema nevinih.

No Zenica sigurno nije bila u planu ikome osim Bošnjacima, uostalom i funkcionirala je kao glavni grad Bošnjakistana i malo je nedostajalo da to i službeno bude. Da ne bi tunela vjerojatno bi i bila.

Dakle iz Zenice je krenula politika slična srpskoj - hajmo zaokružit što veći dio.

A da je Hrvatska doista htjela na granice HB, ne bi ih jedno Uskoplje zaustavilo, nego bi se samo prošetali. I dakako bili bi spremni za sukob s Bošnjacima, a što nije bio slučaj ni u jednom dijelu HB. Mi nigdje nismo bili spremni, nit se vide ikakvi planovi osim podmenutog Vance Owen plana kojim su Britanci zakuhali. Malo mi je čudan i veliki angažman Sandžaklija protiv Hrvata, koje u biti nisu ni znali što su, što miriše na KOS u suradnji s Britancima.
Ali lakše je napisat Hrvatska je htjela Banovinu a mi smo cvjećke.

I da se vratim na Zenicu, već 92. su iskopani bunkeri prema Hrvatima Viteza (ja sam ih vidio u G. Zenici, neko je već tad znao da će biti rata s Hrvatima. A i kasnije akcije Zeničana im ne idu na čast i daleko su od neke pozicije žrtve, više liče na Mladićevu politiku samo s drugim bradonjama.

Ukratko geronim0 - ne seri!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 14:32 

Sve ovo što govori ova maca-indijanac je pokupljeno iz knjige "Boja povijesti", Nedžad Latić, sve je tu, o podjeli Zenice, "10 brigada HV-a" zaustavljenih na Makljenu, o moćnim HVO Norama i sl, al eto i on jadan nevoljko priznaje ogromnu brojčanu prednost ABiH-a. Ima dosta o islamskom karakteru Zenice za vrijeme rata.

Upravo sam pročitao dijelove, i autor lupeta bez navođenja primarnih izvora na koje se poziva.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 18:35 

Ministry of Sound je napisao/la:
Sve ovo što govori ova maca-indijanac je pokupljeno iz knjige "Boja povijesti", Nedžad Latić, sve je tu, o podjeli Zenice, "10 brigada HV-a" zaustavljenih na Makljenu, o moćnim HVO Norama i sl, al eto i on jadan nevoljko priznaje ogromnu brojčanu prednost ABiH-a. Ima dosta o islamskom karakteru Zenice za vrijeme rata.

Upravo sam pročitao dijelove, i autor lupeta bez navođenja primarnih izvora na koje se poziva.

zar nije Boban, nakon proglasenja HB, dao ultimatum da se Armija preda u dijelovima koje su hrvati smatrali svojim(W-O plan)??? Znaci ULTIMATUM!!!!! Sto je ustvari objava rata!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 18:38 

geronimO je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

zar nije Boban, nakon proglasenja HB, dao ultimatum da se Armija preda u dijelovima koje su hrvati smatrali svojim(W-O plan)??? Znaci ULTIMATUM!!!!! Sto je ustvari objava rata!

Nije.Bolje čitaj činjenice o HB.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 19:13 

Mar-kan je napisao/la:
geronimO je napisao/la:

Nije.Bolje čitaj činjenice o HB.

citam haske izvore!

a oni kazu da

je HVo da ultimatum Armiji da se podredi i prihvati HR HB vlast!

je Boban unilateralno htio provesti W-O plan!

fakticki objava rata!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 19:29 

Hag je rekao da Srbija nije odgovorna za Srebrenicu,samo nastavi čitati...

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 20:18 

geronimO je napisao/la:

fakticki objava rata!

Bila su stalni problemi dotad, ako se ne varam u N. Travniku, Uskoplju i Rami, i sporadični sukobi a već je došlo i do pokolja u Dusini.

Hrvati su se dogovarali s Muslimanima kako da se riješi problem dvije vojske na jednom području.

Dogovoreno je s onim koji je vazda nešto petljao (Alija) da se podrede HVO jedinice ABiH na jednom teritoriju a na drugom obratno.

Budući je tad bila aktualna karta, namjerno podmenuta od Britanaca, Vance Owen plana ona je se koristila za zone odgovornosti.

Tako je dogovoreno i tad je najednom Aljo pod utjecajem KOS - a, Sandžaklije, promijenio mišljenje i pokrenuo akcije prema Hrvatima. E tek se na to reagiralo ultimatumom.

Moraš znat jedno, da su Hrvati planirali tako nešto ne bi bilo ultimatuma nego bi samo zauzeli područja koja smatraju svojima.

Hrvatima i Hrvatskoj nije bilo do rata s Muslimanima jer i da smo uspjeli ostvarit zauzeće dijela BiH Hrvatska je imala trećinu pod okupacijom i opet bi morali vratit BiH teritorij.

Zašto ga onda zauzimat?

Uostalom i poslije su Hrvati zauzeli veliki dio BiH pa opet dali na poklon Sarajevu jedan dio a drugi koji su Hrvati držali je namjerno integriran u BiH.

Naprosto su tadašnji Mualimani a današnji Bošnjaci bili nasukani od KOS-a kojem su Britanci svojski pomagali. Umjesto da se Muslimani bore za istočnu Bosnu i oslobođenje Sarajeva dozvolili su im tunel i time dali Sarajevu da odahne i preusmjerili muslimansku vojsku na Hrvate.

E sad nismo ni mi bili nevinašca. Bilo je svega. No u globalu pogotovo zenički kraj nije žrtva nikakvih agresija nego su to bile čiste "Mladićevske" postrojbe i operacije.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 21:00 

Junuz Djipalo je napisao/la:
[
Naprosto su tadašnji Mualimani a današnji Bošnjaci bili nasukani od KOS-a kojem su Britanci svojski pomagali. Umjesto da se Muslimani bore za istočnu Bosnu i oslobođenje Sarajeva dozvolili su im tunel i time dali Sarajevu da odahne i preusmjerili muslimansku vojsku na Hrvate.

e,sad ćeš zakuvati sa sarajlijama,ima već tema na pdf SA :zubati

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 21:47 

Dobar mu je primjer Žepča, zar bi iko pametan pravio planove za napad na Bošnjake iz Žepča a pogotovo taj dio odnio u Hercegovinu. Hrvati nisu imali takve planove.

Kod njih nešto sve slučajno, slučajno proteraju Hrvate Bugojna, Travnika, Fojnice...

E sad ne valjaju Novotravničani, Vitežani, Busovljaci, Žepčaci i Kiseljačani što nisu dozvolili isto.

I očito je politika dozvolila kad je već sukob počeo, da se brane samo gradovi u kojima smo većina. Da ne bi ispalo da se zauzimaju teritoriji. A vjerojatno su i Bugojno i Travnik mogli ostat u HVO rukama, da je se planiralo.

No da budem iskren mi jesmo bili kao i sad za hrvatsku federalnu jedinicu i za nas je doista VO plan bio jako dobar i slično uostalom kantoni izgledaju i danas. No Muslimani tad nisu vjerovali da im možemo pomoći da se Sarajevo odblokira i da možemo Srbima nanijeti velike gubitke teritorija. A da su samo malo pričekali a ne zaratili s Hrvatima imali bi mi Posavinu a oni istočnu Bosnu.

No samo za info onima koji ne vjeruju, Muslimani su cijelo vrijeme imali politiku jednake distance prema Srbima i Hrvatima. Dokaz tome je da i danas djecu uče da smo jedno te isto, pa i nakon toga što većinu onoga što imaju a pogotovo Sarajevo mogu zahvaliti nama, da ne pričam kako je Hrvatska bila puna Muslimana u ratu.

I danas se vara svako ko misli da oni nas razlikuju. Mi smo Kauri...

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 00:04 

geronimO je napisao/la:
citam haske izvore!

:smajl007 :smajl017

geronimO je napisao/la:

fakticki objava rata!

Ne može provoditi navedeni plan unilateralno kada su ga potpisale dvije strane. Probelm je što ga jedna strana nije htjela poštovati.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 01:33 

Mar-kan je napisao/la:

to je drugi sud! oba su u hagu, ali nisu isti!

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 01:48 

Nije HVO ni imao davat nikakve ultimatume već ti je Alija kao potpisnik Vance-Owenovog sporazuma dužan bio podrediti postrojbe Armije BIH HVO-u i njegovoj komandi na području 3,8 i 10 provnicije (Zap.Herc , Sred.Bosna, Bos.Posavina).

Ove nebuloze o napadu HVO u srednjoj Bosni na sve oko sebe , ne treba ni komentirat to je jednostavno presmiješno , još ako netko zapravo i vjeruje u to , onda je tragikomedija ...

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 01:52 

PCM je napisao/la:
Nije HVO ni imao davat nikakve ultimatume već ti je Alija kao potpisnik Vance-Owenovog sporazuma dužan bio podrediti postrojbe Armije BIH HVO-u i njegovoj komandi na području 3,8 i 10 provnicije (Zap.Herc , Sred.Bosna, Bos.Posavina).

Ove nebuloze o napadu HVO u srednjoj Bosni na sve oko sebe , ne treba ni komentirat to je jednostavno presmiješno , još ako netko zapravo i vjeruje u to , onda je tragikomedija ...

To je to. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 08:29 

geronimO je napisao/la:
citam haske izvore!

Čitaš izvore tužiteljstva, jedne strane u postupku.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 09:47 

geronimO je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

to je drugi sud! oba su u hagu, ali nisu isti!

Poanta je da nisam vidio puno tema na tu tematiku,vidim sjebašte se da dokažete istinu o Podrinju i Istočnoj Bosni gdje skoro nema Muslimana,a kod tolerantnih Hrvata mogu proći te haške nebuloze.E,pa nećemo baš tako...

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 12:23 

Dobar mu je primjer Žepča, zar bi iko pametan pravio planove za napad na Bošnjake iz Žepča a pogotovo taj dio odnio u Hercegovinu. Hrvati nisu imali takve planove.

Kod njih nešto sve slučajno, slučajno proteraju Hrvate Bugojna, Travnika, Fojnice...

E sad ne valjaju Novotravničani, Vitežani, Busovljaci, Žepčaci i Kiseljačani što nisu dozvolili isto.

I očito je politika dozvolila kad je već sukob počeo, da se brane samo gradovi u kojima smo većina. Da ne bi ispalo da se zauzimaju teritoriji. A vjerojatno su i Bugojno i Travnik mogli ostat u HVO rukama, da je se planiralo.

No da budem iskren mi jesmo bili kao i sad za hrvatsku federalnu jedinicu i za nas je doista VO plan bio jako dobar i slično uostalom kantoni izgledaju i danas. No Muslimani tad nisu vjerovali da im možemo pomoći da se Sarajevo odblokira i da možemo Srbima nanijeti velike gubitke teritorija. A da su samo malo pričekali a ne zaratili s Hrvatima imali bi mi Posavinu a oni istočnu Bosnu.
No samo za info onima koji ne vjeruju, Muslimani su cijelo vrijeme imali politiku jednake distance prema Srbima i Hrvatima. Dokaz tome je da i danas djecu uče da smo jedno te isto, pa i nakon toga što većinu onoga što imaju a pogotovo Sarajevo mogu zahvaliti nama, da ne pričam kako je Hrvatska bila puna Muslimana u ratu.

I danas se vara svako ko misli da oni nas razlikuju. Mi smo Kauri...

Ti još uvek plačeš za raskinutim savezništvom sa muslimanima?
U njima ste gledali puko sredstvo za ostvarenje svojih ciljeva, jednako kao što su oni to videli u vama. Prosta računica.
Kasnije, kada je račun došao u pitanje, čudom se čudite, lijete krokodilske suze.
Mala bara, puna krokodila.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 14:10 

Pa kad je svakom pametnom jasno da ste vi zakuhali. Kad se pogleda kronologija događaja jasno se vidi kad se što događalo a budale nasjele. Doduše nije ni nama puno trebalo.

No da nije bilo MH sukoba vjerojatno bi Kosovo bilo srpsko i ne bi nastala država Kosovo.

Eto vidiš, kako ono ti voliš reći: realno i pragmatično!

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 14:26 

No da nije bilo MH sukoba vjerojatno bi Kosovo bilo srpsko i ne bi nastala država Kosovo.

Odmah se sjetim suncokret-faze sarajevske Ćaršijske politike kada su tvrdili da "neovisnost kosova nema nikakve veze sa BiH",...da bi se malo nakon toga zalagali za njegovo priznanje.

Tipično,...

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 14:52 

Pa kad je svakom pametnom jasno da ste vi zakuhali. Kad se pogleda kronologija događaja jasno se vidi kad se što događalo a budale nasjele. Doduše nije ni nama puno trebalo.

Povezuješ nepovezivo.
Kosovo je bilo neuralgična tačka još mnogo pre nego što si se ti i rodio.
Muslimansko-hrvatski brak i razvod u BiH sa tim ima veze kao što ja imam veze sa atomskom fizikom.

Ko je "zakuhao", a ko uključio šporet - i budali je jasno.
Ako još uvek nisi ukapirao, pogledaj na google earth šta se beli pored Uroševca.
Nit je snijeg
Nit su labudovi... :kava

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 14:57 

Kome se priča o Kosovu neka nastavi na drugoj temi, inače ide metla, neovisno o trudu.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 15:30 

teranova je napisao/la:

Povezuješ nepovezivo.
Muslimansko-hrvatski brak i razvod u BiH sa tim ima veze kao što ja imam veze sa atomskom fizikom.

Ako još uvek nisi ukapirao, pogledaj na google earth šta se beli pored Uroševca.
Nit je snijeg

Draga teranova,

kako ne shvaćaš da ti mi nismo baš nešto "senzibilizirani" za pitanje Kosova?

Nekakvo simbolično razumijevanje možda i dobijete ali ne očekuj i ne traži previše.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2010, 20:07 

pjosip je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Povezuješ nepovezivo.

Nit je snijeg

Draga teranova,

kako ne shvaćaš da ti mi nismo baš nešto "senzibilizirani" za pitanje Kosova?

Nekakvo simbolično razumijevanje možda i dobijete ali ne očekuj i ne traži previše.

Kosovo su pomenuli tvoji, a ne ja.
Razumevanje ne tražim UOPŠTE niti ga očekujem.
Pa nisam vesla sisala.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: