|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 141 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
snezana mk
|
Naslov: Ljubav, a prezime?! Postano: 10 lis 2009, 10:49 |
|
|
Za žene koliko vam je bitno prezime,njegovo ,vaše ili i jedno i drugo,mislite li da se gubi identitet ukoliko se uzme muževo prezime?
Za muškarce,da li vam je bitno da žena uzme vaše prezime,ili ste spremni na kompromis ili ste protiv da ona zadrži svoje prezime?
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
 |
Urbana
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 10 lis 2009, 11:02 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 16:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
Necu da razgovaram..dok ne vidim opciju da on uzme moje prezime... Nismo svi na Balkanu BREEE... 
|
|
Vrh |
|
 |
Urbana
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 10 lis 2009, 11:03 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 16:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
Moze cak i da uzme moje i zadrzi svoje..al da moje bude na prvom mestu... 
|
|
Vrh |
|
 |
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 10 lis 2009, 11:04 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 14:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Urbana je napisao/la: Moze cak i da uzme moje i zadrzi svoje..al da moje bude na prvom mestu...  
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 10 lis 2009, 11:22 |
|
|
Urbana je napisao/la: Moze cak i da uzme moje i zadrzi svoje..al da moje bude na prvom mestu...  brutalno 
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 10 lis 2009, 11:53 |
|
|
Urbana je napisao/la: Necu da razgovaram..dok ne vidim opciju da on uzme moje prezime... Nismo svi na Balkanu BREEE...  pa kad ličiš na muškaraca više nego potencijalni muž.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
 |
DEFENSE
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 10 lis 2009, 13:03 |
|
|
Ja sam svojoj supruzi ponudio dvije opcije ; 1.Da uzme moje prezime i što sam ja najviše želio i to joj rekao 2. da uz moje prezime zadrži i svoje i to je dolazilo u obzir 3. opcija koju je ona u početku zagovarala da zadrži samo svoje prezime, što po meni nije dolazilo u obzir nikako Zaključak; između prve dvije opcije svojevoljno izabrala je prvu odnosno uzela je moje prezime bez svoga u dodatku
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 10:23 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Pa ako poštuješ ženu i njenu obitelj, možeš joj ponuditi da zadrži svoje i jednostavno doda tvome prezimenu. Plemenit gest ako je iz obitelji bez muških "nasljednika". Loša strana je što će ti tvoja obitelj sigurno pomislit da te žena vrti oko malog prsta, a djeca će ti imati vrlo pretenciozno dvojno prezime 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 11:15 |
|
|
Volim svoju ženu i zato sam joj ponudio velikodušno svoje prezime. Jedno prezime joj je sasvim dovoljno.
Mislim da dva prezimena nemaju nikakvog smisla, liberalna glupost. Obitelj, da bi bila zajednica, treba imati jedno prezime. Kakva je obitelj ako se svaki član drugačije preziva?
Nekoliko tehničkih pitanja? Koje prezime nose djeca jedno ili dva? Ako i djeca imaju dva prezimena zato da ne bi ispalo da ne vole mater, hoće li kćer onda imati tri (ili četiri ako nađe nekog tko već ima dva) kad se uda? Da ne pričam o unucima, oni bi onda imali 5, 6, 7 ili 8 prezimena?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 11:16 |
|
|
DEFENSE je napisao/la: Ja sam svojoj supruzi ponudio dvije opcije ; 1.Da uzme moje prezime i što sam ja najviše želio i to joj rekao 2. da uz moje prezime zadrži i svoje i to je dolazilo u obzir 3. opcija koju je ona u početku zagovarala da zadrži samo svoje prezime, što po meni nije dolazilo u obzir nikako Zaključak; između prve dvije opcije svojevoljno izabrala je prvu odnosno uzela je moje prezime bez svoga u dodatku Mudra žena. 
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 11:18 |
|
|
Djeca nose dva prezimena (sa povlakom) a ne znam što se desi kada to dijete stupi u brak, mislim da se "resetira" i vrati na 1 Meni iskreno svejedno, kao što rekoh jedino bi mi smetala negativna reakcija sa moje strane obitelji, u smislu "zašto popuštaš" 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 11:26 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Djeca nose dva prezimena (sa povlakom) a ne znam što se desi kada to dijete stupi u brak, mislim da se "resetira" i vrati na 1 E, ali na koje 1? Je li u redu tjerati djecu da kažu je li više vole mamu ili tatu? RajvoSa je napisao/la: Meni iskreno svejedno, kao što rekoh jedino bi mi smetala negativna reakcija sa moje strane obitelji, u smislu "zašto popuštaš"  Ma ako hoće dva prezimena neka se uda za nekog SDP-ovca. 
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 11:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Djeca nose dva prezimena (sa povlakom) a ne znam što se desi kada to dijete stupi u brak, mislim da se "resetira" i vrati na 1 E, ali na koje 1? Je li u redu tjerati djecu da kažu je li više vole mamu ili tatu? RajvoSa je napisao/la: Meni iskreno svejedno, kao što rekoh jedino bi mi smetala negativna reakcija sa moje strane obitelji, u smislu "zašto popuštaš"  Ma ako hoće dva prezimena neka se uda za nekog SDP-ovca.  Pa sigurno bi uzeli tatino, red je red. Ne znam, možda ovisi od profila žene, neka ambiciozna, uspješna ili poznata žena bi vjerojatno inzistirala da zadrži dio svog identiteta, ne toliko zbog samog prezimena nego osjećaja da zadržava svoju "neovisnost". Ti gledaš samo na ono što gubiš, no ako se držiš ovih načela, i sestra i kćerka i rodica ti mogu proslaviti i prenijeti svoje/tvoje prezime 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 11:47 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ti gledaš samo na ono što gubiš, no ako se držiš ovih načela, i sestra i kćerka i rodica ti mogu proslaviti i prenijeti svoje/tvoje prezime  Nisam bolan  , meni ti je ta priča o prezimenu totalno nebitna. Što se mene tiče, može se uzeti bilo koje prezime, pa i ženino, ali jedno. Jedno zato jer obitelj treba biti jedno, ako se različito prezivaju članovi obitelji onda tu nema zajedništva. Nomen est omen. Nema ljubavi, eventualno ima hladni bračni ugovor i pravno tumačenje. Citat: "Stoga će čovjek ostaviti oca i majku, da prione uza svoju ženu, i bit će njih dvoje jedno tijelo" (Post 2,24)
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
STEFAN_DUSAN_SILNI
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 12:36 |
|
|
Urbana je napisao/la: Moze cak i da uzme moje i zadrzi svoje..al da moje bude na prvom mestu...  Za Morskog sam rakao da kad laže na boga ne misli  Ali ti ga sad prevaziđe Nekad sam mislo da supruga mora da uzme moje prezime, sad vidim da je to teška glupost. Sa kasnijim životom u braku to nikakve veze nema. To je više stvar muškog ega, a naročito je štetno ako je supruga uspešna i ambiciozna u svom poslu.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 12:38 |
|
|
Ja sam svojoj ponudio samo jednu opciju.'oćeš,nećeš...
|
|
Vrh |
|
 |
STEFAN_DUSAN_SILNI
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 12:53 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ja sam svojoj ponudio samo jednu opciju.'oćeš,nećeš... E, i? Šta si postigao time? I moja supruga nosi moje prezime, pa šta? Glupost. Zato moja ćerka kaže da nema šanse da menja prezime. Iz prostog razloga: Prvo, ima svoje ambicije Drugo, njeno pitanje, a šta ako se u životu pokaže da njen budući suprug nije taj za kojeg se predstavlja, šta da opet vraća svoje prezime nazad.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:17 |
|
|
Postigao da svi u obitelji imaju jedno prezime.
|
|
Vrh |
|
 |
STEFAN_DUSAN_SILNI
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:29 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Postigao da svi u obitelji imaju jedno prezime. Možeš misliti, bolje da imaju slugu, skladan miran i srećan život
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:43 |
|
|
Svakako je bolje da se uzme muževo  prvo zbog toga što mi je tako ispravno, da cela familija ima isto prezime,drugo ako bih ja zadržala svoje ,što bih dobila  ,djeca bi svakako nosila očevo prezime,djeca i muž jedno prezime ,a ja drugo  nebi mi bilo lijepo da sam dio famijilije ,a da isto prezime ne nosim.nema mi logike
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:46 |
|
|
STEFAN_DUSAN_SILNI je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Postigao da svi u obitelji imaju jedno prezime. Možeš misliti, bolje da imaju slugu, skladan miran i srećan život Tako je kod mene,ostali me ne zanimaju.Svakome po želji,nek' uređiva kod sebe kako mu odgovara.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:52 |
|
|
Pred 3-4 godine sam pročitao u nekim srpskim novinama da je žena, prezimena marković, po udaju za Markovića, odlučno ustrajala da zadrži svoje prezime, no ipak je pristala na kompromis, tj. da svomu doda muževljevo. Preziva se Marković- Marković. 
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:52 |
|
|
Mislim da cela ova star oko prezimena ima tri korena 1.Tradicija,odnosno, eventualno ženino suprotstavljanje takvoj tradiciji navodi na pomisao da se radi o subverziji 2.drugi najčešće spominjani razlog je priča oko dece, da se npr. preziva različito od mame. 3.i mnoštvo situacija kad je jednostavnije i bolje da svi imaju isto prezime.
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:55 |
|
|
STEFAN_DUSAN_SILNI je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ja sam svojoj ponudio samo jednu opciju.'oćeš,nećeš... E, i? Šta si postigao time? I moja supruga nosi moje prezime, pa šta? Glupost. Zato moja ćerka kaže da nema šanse da menja prezime. Iz prostog razloga: Prvo, ima svoje ambicije Drugo, njeno pitanje, a šta ako se u životu pokaže da njen budući suprug nije taj za kojeg se predstavlja, šta da opet vraća svoje prezime nazad. Kakve veze imaju ambicije sa prezimenom Promjena prezimena ne treba da prestavlja promjenu identiteta ionako prezime i nije bitno ,to je samo vanjska forma nekog odnosa,a ne sadržaj. 
|
|
Vrh |
|
 |
STEFAN_DUSAN_SILNI
|
Naslov: Re: Ljubav,a prezime?! Postano: 12 lis 2009, 13:59 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Mislim da cela ova star oko prezimena ima tri korena 1.Tradicija,odnosno, eventualno ženino suprotstavljanje takvoj tradiciji navodi na pomisao da se radi o subverziji 2.drugi najčešće spominjani razlog je priča oko dece, da se npr. preziva različito od mame. 3.i mnoštvo situacija kad je jednostavnije i bolje da svi imaju isto prezime. Tradicija , ok, zato sam i je i moja supruga uzela moje prezime, ali danas malo ko poštuje tradiciju. Pa šta ako se različito prezivaju od majke??? Može majka uzeti njegovo i zadržati svoje prezime. Može i zadržati samo svoje, bitan je odnos majke prema deci. Kojih na primer?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|