HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 pro 2024, 14:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Modiranje na HB
PostPostano: 22 ruj 2020, 03:31 

weasel je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Nisam nešto posebno zgodan, možda blago iznad prosjeka. Samouvjereno je zbog prirode posla koji me je oblikovao, ipak je top 0.1% zanimanja. U braku nisam, hvala Bogu. Voljan sam to promijeniti za ženu koja ima PhD (ili barem MSc) iz nekog STEM područja i odličnu imovinsku situaciju.

Što je ovo, forum pun STEM-ovaca...

Sad si mi dao ideju za temu... :kava

Ja nisam STEM-ovac, samo mi se čini da su STEM žene vrhunske. Jedan forumaš mi je to utuvio u glavu i sad gdje god se okrenem vidim potvrde te teze.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 07:41 

weasel je napisao/la:
Što je ovo, forum pun STEM-ovaca...

Sad si mi dao ideju za temu... :kava

Ja nisam STEM-ovac, samo mi se čini da su STEM žene vrhunske. Jedan forumaš mi je to utuvio u glavu i sad gdje god se okrenem vidim potvrde te teze.

To ti je selektivna pozornost. :zubati

Ali istina, s njima možeš razgovarati normalno. Bar većinu vremena.

1031 of 2558 - 40.3%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 08:45 

Ja nisam STEM-ovac, samo mi se čini da su STEM žene vrhunske.

ajd da se jednom i s tobom složim.

:kava :smajl034

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 11:48 

ZGabriel je napisao/la:

Ja nisam STEM-ovac, samo mi se čini da su STEM žene vrhunske.

Prateći tvoje pisanje, moj dojam je da se slažemo otprilike u 90%, i da imamo praktički identično mišljenje o političkim i javnim osobama, barem u RH.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 11:49 

Naša Kvačica je napisao/la:

Confirmation bias?

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 11:54 

S obzirom da sam iz tog svijeta, ženske jesu sve češće u tom svijetu ali neki baš komadi su rijetki. :D

Bolje je na škole trčanja ići... :zubati

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 13:20 

Confirmation bias?

Da, možda je bolji izraz u ovom slučaju confirmation bias. Selective attention bi bilo kao više reagiraš na STEM žene i ignoriraš ostale.

1031 of 2558 - 40.3%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 14:16 

ZGabriel je napisao/la:

Prateći tvoje pisanje, moj dojam je da se slažemo otprilike u 90%, i da imamo praktički identično mišljenje o političkim i javnim osobama, barem u RH.

nadam se da si me zamijenio s nekim. :D

(Bogu hvala na barem ovih 10% :D)

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 14:23 

ZGabriel je napisao/la:

nadam se da si me zamijenio s nekim. :D

(Bogu hvala na barem ovih 10% :D)

Slobodno stavi 10 političkih pitanja ili javnih osoba. Ja napišem svoje mišljenje o njima, pa vidi za tih 90%.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 14:44 

1. general Glasnović ( :zubati )

2. zakon o pobačaju

3. udomljavanje/posvajanje djece kod homoseksualnih parova

4. financiranje antihrvatske propagande (vidi pod: ministarka Obuljen)

5. trgovačka koalicija sa strankom ratnog zločinca i posljedice

6. zastupnici dijaspore i "dijaspore"

7. Milorad Dodik

8. Hrvati izvan Federacije

9. moram radit, dodam još 2

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 15:29 

ZGabriel je napisao/la:
1. general Glasnović ( :zubati )

2. zakon o pobačaju

3. udomljavanje/posvajanje djece kod homoseksualnih parova

4. financiranje antihrvatske propagande (vidi pod: ministarka Obuljen)

5. trgovačka koalicija sa strankom ratnog zločinca i posljedice

6. zastupnici dijaspore i "dijaspore"

7. Milorad Dodik

8. Hrvati izvan Federacije

9. moram radit, dodam još 2

1. general Glasnović ( :zubati ) - Bez sumnje junak Domovinskog Rata. Što se tiče politike, mislim da dobro zastupa stavove one "prave" dijaspore. Stavovi o BiH šareni i konfuzni, ni on tu nije do kraja formiran.

2. zakon o pobačaju - Nisam vidio zakon pa ne mogu komentirati. S osobne strane, imam u sebi sukob između ideje da svaka osoba ima vlasništvo/autonomiju nad vlastitim tijelom, a s druge strane doista vjerujem da je abortus gnusan čin ubojstva osobe koja se ne može obraniti. Prijepori oko prvog, drugog, trećeg trimestra u ovom kontekstu su glupi, kao i svaka arbitrarna granica (netko nije osoba sa 2 mjeseca i 30 dana, a to automatski postaje sljedećeg dana). Ovo mi je moralno najteže pitanje, s kojim se i dalje borim u klasičnoj "srce" vs "razum" bitki. Taj bih vrući krompir prebacio ženama, s obzirom da su one najviše pogođene s ovim ili onim zakonom, i stavio na referendum na kojem bi glasale samo žene (iako je to po Ustavu nemoguće, ali diskutiramo bezze) gdje bi nametanje bilo kakve izmjene u odnosu na sadašnje stanje zahtijevalo dvotrećinsku većinu.

3. udomljavanje/posvajanje djece kod homoseksualnih parova - Ovo je sporedno pitanje koje je dio šireg paketa. Ne vidim da bilo koji zakon može zabraniti homo osobi da prirodnim putem dođe do djeteta i da onda takvo dijete odgoji u zajednici (zakonski reguliranoj) s drugom osobom istog spola. S obzirom da su takvi većina svugdje u svijetu, pitanje posvajanja postaje drugorazredno.

4. financiranje antihrvatske propagande (vidi pod: ministarka Obuljen)- Ekstremno protiv takvog nečega, a općenito i NVO. Ne znam kako, ali NVO koje primaju državna sredstva moraju biti nekakve konkretne građanske a ne ideološko-političke udruge. No, nemam pojma kako bi se to reguliralo i klasificiralo.

5. trgovačka koalicija sa strankom ratnog zločinca i posljedice - Realnost je da zastupnici manjine u RH postoje zato jer su najjeftiniji i najlojalniji žetoni koji doprinose duopolu i stabilnijim vladama u RH. Moj ideal je razjebavanje predstavničke demokracije, i uvođenje e-demokracije, gdje građani glasaju o što većem broju pitanja, a ovi u Vladi i Saboru su na razini tehničkih izvršitelja građanske volje.

6. zastupnici dijaspore i "dijaspore" - Idealno bi bilo povećanje dijasporske kvote na 8 (4 za BiH, 2 za Europu, 2 za prekoceansku dijasporu). Ako ne može to, onda sastaviti 11 mandata dijaspore i manjina i alocirati po broju glasova, gdje se prelijeva dijaspori ili manjinama, ovisno o broju glasača. Poštansko ili e-glasovanje za dijasporu.

7. Milorad Dodik - Vrlo korektan prema Hrvatima, konačno se to primijetilo i u RH. Nakon njega može doći samo netko gori (pogledaj npr SDS).

8. Hrvati izvan Federacije - Dva loša izbora - manjina u RS (unutar BiH) ili manjina u Srbiji. U sličnoj situaciji kao Hrvati FBiH koji su izvan hrvatskih teritorija. Ja se nemam namjeru vraćati u Sarajevo, a ti u Modriču? Općenito, mislim da treba razjebati malu Jugoslaviju zbog principa. Tko je u SRH 1990. izrazio zabrinutost što će milijun Hrvata ostati van granica RH? Ne bih rekao da je bilo koga bolila ona stvar za njih. Sad taj princip koji je važio onda i za "prave Hrvate u RH" ne vrijedi više, jer je sad u pitanju moguća sloboda drugorazrednih Hrvata (ovih preostalih u BiH), sad smo odjednom zabrinuti za one van granica HB, a odjednom bi se igrali i geostrategije? E, ne može gospodo, vi ste se izvukli iz Jugoslavije, puno vam i 4% Srba u RH, a u BiH nek se drugorazredni Hrvati jebu sa 85% Srba i Muslimana dok ne nestanu skroz.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 23:05 

Ja sam jednom prilikom naletio na neke srpske novine iz vremena pred raspad Jugoslavije u kojima je Branko Horvat navodio razloge zašto ta država treba opstati kao iz hrvatskog gledišta. Pa je tako navodio i Hrvate izvan Hrvatske kao jedan od razloga.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2020, 23:21 

Dobro ste završili. Ako vam do Yuge ne vadite se preko nas.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 00:05 

Nemam ja veze s tim. Samo sam prenio što je napisao lik koji je bio osnivač nekakve jugo-strančice i koji je davno mrtav.

Kako je u Austriji?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 08:59 

dobro je, ne slažemo se. : uzdah olakšanja :

p.s. ne znam kojim to prirodnim putem dva muškarca mogu dobiti dijete, osim da ga kupe, kao kod tebe, ili im ga država da, kao kod nas. isto vrijedi i za dvije žene, naravno.
zna se što je potrebno za nastanak novog života.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 09:27 

3. udomljavanje/posvajanje djece kod homoseksualnih parova - Ovo je sporedno pitanje koje je dio šireg paketa. Ne vidim da bilo koji zakon može zabraniti homo osobi da prirodnim putem dođe do djeteta i da onda takvo dijete odgoji u zajednici (zakonski reguliranoj) s drugom osobom istog spola. S obzirom da su takvi većina svugdje u svijetu, pitanje posvajanja postaje drugorazredno.

Drugorazredno za tebe, zabava za homoseksualni par, ali prvorazredno pitanje za dijete.

Ok, liberali zainteresirani za prava homoseksualaca, poštujem. Zanimljivo kako su malo zainteresirani za prava djeteta. Dijete bi trebalo imati pravo na oca i majku, oca i majku mu homoseksualni par ne može dati.

Ok, neki samci odgajaju djecu, ali to je silom prilika. Može zakon obzirom u kakvu se nakaradu zapad pretvara i dopustiti da npr. single muškarac od 40 godina usvoji bebu.

To me stvarno ne bi čudilo da je legalno, ali nije to jednostavno odgovarajuće okruženje za dijete.

1031 of 2558 - 40.3%

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 10:19 

Plaćamo socijalne službe da procjenjuju da li su roditelji dobri za dijete. Ne vidim razlike.

Kad smo već kod toga, ova ekipa tu bi mogla pokušat s istospolnim udomiteljstvom - svi što do 40. nisu našli srodnu dušu suprotnog spola u cca 25 g. aktivnog traženja teško da će naći kad se socijalni kontakti smanje što se događa u tim godinama a ujedno i očekivanja rastu bez nekog uporišta.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 10:33 

ZGabriel je napisao/la:

p.s. ne znam kojim to prirodnim putem dva muškarca mogu dobiti dijete, osim da ga kupe, kao kod tebe, ili im ga država da, kao kod nas. isto vrijedi i za dvije žene, naravno.

Možeš se opirati koliko god hoćeš, ali slažemo se 90%. Zašto npr ne postavilti popis glavnih političkih djelatnika u zadnjih 20 godina, samo sa mogućnosti ocjene dobar/loš, tu bi bili složni možda i 100%.

Što se tiče muškaraca/žena, ima milijun kombinacija koristeći kombinacije braka/partnerstva/surogatstva/doniranja sperme. Dva gej muškarca mogu stupiti u brak sa dvoje lezbejki, napraviti djecu. Kasnije se razvesti i stupiti naknadno u partnerstvo, i uzeti "svoje" dijete. Poanta je da tome ne možeš stati u kraj, ovo sa posvajanjem je finta koja odvraća pogled na dominantniji/prirodni način kojim se može do djece.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 10:34 

Drugorazredno za tebe, zabava za homoseksualni par, ali prvorazredno pitanje za dijete.

Ok, liberali zainteresirani za prava homoseksualaca, poštujem. Zanimljivo kako su malo zainteresirani za prava djeteta. Dijete bi trebalo imati pravo na oca i majku, oca i majku mu homoseksualni par ne može dati.

Ok, neki samci odgajaju djecu, ali to je silom prilika. Može zakon obzirom u kakvu se nakaradu zapad pretvara i dopustiti da npr. single muškarac od 40 godina usvoji bebu.

To me stvarno ne bi čudilo da je legalno, ali nije to jednostavno odgovarajuće okruženje za dijete.

Nije to meni drugorazredno po važnosti. Nego ukazujem da je posvajanje sekundarni način kojim će gej osove do djece. Većina tih gej parova će do djece bez posvajanja, prirodnim načinom, kroz deal sa lezbejkama, prijateljicama, rodbinom i sl.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 21:29 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Plaćamo socijalne službe da procjenjuju da li su roditelji dobri za dijete. Ne vidim razlike.

Bas tako.

Je li bi radije bio u tradicionalnoj obitelji u Gluhoj Bukovici :D , ili u domu za nezbrinutu djecu gdje su ti portir i majstor "roditelji" i medju djecom vlada zakon dzungle i visoki je rizik da zavrse kao klosari i propalice, ili bi radije kao dijete odrastao kod ovih? :zubati

http://www.youtube.com/watch?v=REzEmJfn-_A

Ti domovi za nezbrinutu djecu su nesto najgore. Cak i u teoriji to zvuci kao grozno mjesto, a u praksi jos i gore.
Jednom sam bio tjedan dana tijekom neke ljetne skole i smjestili su nas u neki srednjoskolski djacki dom (koji bi se preko ljeta djelomicno pretvarao u hostel, dio soba su im bile prazne), jedan dio srednjoskolaca tamo su ustvari bili ovi klinci iz doma za nezbrinutu djecu koji su dobili pravo na produzetak stanovanja i tijekom srednje skole na osnovu toga sto nemaju roditelje, pa bi ih prebacili iz doma za sirocad u taj srednjoskolski dom, i tocno ih mozes prepoznati koji su ti, vecina su klosari, nitko od njih ne ide u neke dobre skole, imaju te ulicne fore kako prevariti, slagati i ukrasti, to su im najrazvijeniji skillovi. Pridobijanje tvoje naklonosti i "prijateljstva" i sazaljenja i onda ti pred ocima ukrade, to je njihov PhD.

Svi koji su zavirili u te domove znaju da je 1 samohrani roditelj samac a pogotovo ako je mladji, ili 2 istog spola svejedno, su daleko, daleko bolji od zivota u domu. I to djecu treba sto prije vaditi odatle, ne kasnije od 4 ili 5 godine.

Da sam odrastao na takvom mjestu vjerojatno bi bio klosar bez obzira na gene, i specijalizirao bi se u ulicnom kriminalu, i bio bi izvrstan u tome.
A djeca imaju "pravo" i na obrazovane roditelje, imucne roditelje, roditelje koji nisu kriminalci, roditelje koji imaju veliku kucu, koji ce ih poslati u dobre skole, popis zelja idealnih roditelja je dug i treba se gledati cjelokupna slika. Musko-zenski brakovi su bioloski optimalniji za djecu, mada je to bilo istaknuto kada su uloge bile jasno podijeljene (zena kuha i pere i stoji doma cuvati djecu, muz odlazi i zaradjuje), danas svi rade sve, i to je samo jedan od faktora odnosno bodova u ocjeni koliko ti netko moze pruziti kao roditelj.

Meni osobno je prvenstveno bitno da mi roditelji nisu bili glupi, klosari, pijanci koji se svadjaju pred djecom i propalice, i da nisu ekstremno siromasni (i to je cesto rezultat karaktera i sposobnosti). I da nisu muslimani, spoj mene i Kurana ne bi na dobro izasao. :neznam

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 21:42 

6. zastupnici dijaspore i "dijaspore" - Idealno bi bilo povećanje dijasporske kvote na 8 (4 za BiH, 2 za Europu, 2 za prekoceansku dijasporu). Ako ne može to, onda sastaviti 11 mandata dijaspore i manjina i alocirati po broju glasova, gdje se prelijeva dijaspori ili manjinama, ovisno o broju glasača. Poštansko ili e-glasovanje za dijasporu.

Zamisli koji rat bi nastao izmedju Srba i ostalih manjina u RH i Hrvata BiH da ciljaju na iste saborske fotelje. :zubati

Bolje je manjinama fiksirati na 3 zastupnika i to neka se svi zajedno bore za te fotelje, na temelju broja glasova.

Ili neka se malobrojnije manjine same udruzuju i prave zajednicke liste.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 22:03 

8. Hrvati izvan Federacije - Dva loša izbora - manjina u RS (unutar BiH) ili manjina u Srbiji. U sličnoj situaciji kao Hrvati FBiH koji su izvan hrvatskih teritorija. Ja se nemam namjeru vraćati u Sarajevo, a ti u Modriču? Općenito, mislim da treba razjebati malu Jugoslaviju zbog principa. Tko je u SRH 1990. izrazio zabrinutost što će milijun Hrvata ostati van granica RH? Ne bih rekao da je bilo koga bolila ona stvar za njih. Sad taj princip koji je važio onda i za "prave Hrvate u RH" ne vrijedi više, jer je sad u pitanju moguća sloboda drugorazrednih Hrvata (ovih preostalih u BiH), sad smo odjednom zabrinuti za one van granica HB, a odjednom bi se igrali i geostrategije? E, ne može gospodo, vi ste se izvukli iz Jugoslavije, puno vam i 4% Srba u RH, a u BiH nek se drugorazredni Hrvati jebu sa 85% Srba i Muslimana dok ne nestanu skroz.

Odlicno artikulirano, i nazalost istina.

Hrvati u BiH koji su se obranili su taoci 10-ak grupa koji ih, na razne nacine i po raznim kriterijima, vide kao drugorazredne.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 22:06 

ZGabriel je napisao/la:

Možeš se opirati koliko god hoćeš, ali slažemo se 90%. Zašto npr ne postavilti popis glavnih političkih djelatnika u zadnjih 20 godina, samo sa mogućnosti ocjene dobar/loš, tu bi bili složni možda i 100%.

Što se tiče muškaraca/žena, ima milijun kombinacija koristeći kombinacije braka/partnerstva/surogatstva/doniranja sperme. Dva gej muškarca mogu stupiti u brak sa dvoje lezbejki, napraviti djecu. Kasnije se razvesti i stupiti naknadno u partnerstvo, i uzeti "svoje" dijete. Poanta je da tome ne možeš stati u kraj, ovo sa posvajanjem je finta koja odvraća pogled na dominantniji/prirodni način kojim se može do djece.

Razlika je što kod posvajanja dijete dobije "tatu i mamu" ili 2 tate, ili 2 mame... a kod tog prirodnog, gay+lezbijka, gay je zvanično otac djeteta a lezba majka. Tako se vodi u rodnom listu. On onda živi s tatom. Kod prirodnog je onda njemu taj gay par roditelj.

Mislim da je ovaj prirodni put bolji jer kod posvajanja djece dolazi do seksualnog iskorištavanja djece, a u ovom prvom slučaju ipak otac ima određenioh obzira.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 22:08 

E Robi kako bih te nasamarala za ova sranja o domskoj djeci. Nemas pojma o cemu pricas.
Kao ni o ostalom, uostalom.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2020, 22:09 

ZGabriel je napisao/la:
E Robi kako bih te nasamarala za ova sranja o domskoj djeci. Nemas pojma o cemu pricas.
Kao ni o ostalom, uostalom.

Svojim ocima sam vidio, a nisam imao prethodne predrasude.

A koje je tvoje iskustvo s domskom djecom i je li iz prve ruke?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: