Severina pozvala na ulicu: 'Dok drugi kleče da nas tlače, mi moramo marširati'Bliži se Međunarodni dan žena, a simbolično na ovaj datum, 8. ožujka, diljem zemlje se održava Noćni marš, a ovaj put na prosvjede je pozvala i pjevačica Severina Vučković koja je poznata po tome da već godinama vodi bitku s bivšim mužem oko skrbništva nad sinom.
"8. MART - VIDIMO SE NA ŽENSKOM MARŠU. Drage moje, i moji, važno je! Sve koje mi mjesecima pišete od Slovenije do Makedonije, dijelite svoje teške ženske sudbine, koje puze kroz bešćutne i nerazumijevanjem satkane institucije, pokažimo našu snagu, pokažimo žensku moć i zajedništvo na marševima i skupovima koji će se u petak, na Dan žena, održavati posvuda oko nas.
Znam da je strašno da 2024. moramo opet na ulice, umjesto da slavimo rodnu ravnopravnost, koje su nam ostavile kao Ženski sveti gral hrabre borkinje prije nas. Dok drugi kleče da nas (opet) tlače, mi moramo marširati! Ponosne i ujedinjene. U Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i mnogim drugim gradovima...
Vidimo se? P.S. U Zagrebu sve počinje u 16 sati ispred MSU feminističkom izvedbom "Lijepe naše", u organizaciji Udruge Domine i pod palicom Arijane Lekić-Fridrih", napisala je Severina na Facebooku.
Severina je uz objavu podijelila svoju fotografiju na kojoj pozira u bijeloj majici s likom Isusa Krista ispod koje je natpis "You may say I'm a dreamer", ili u prijevodu "Možeš reći da sam sanjar" što su hitovi poznate pjesme Johna Lennona "Imagine".
Ovaj prosvjedni marš održava u Zagrebu će se održati osmu godinu. "Na glasnu i borbenu proslavu 8. marta na ulicama pozivamo vas pod parolom Feminizam i gotovo. Okupljanje počinje u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, a povorka prema Zrinjevcu kreće u 18.30", poručili su iz feminističkog kolektiva fAKTIV.
Ovogodišnji prosvjedni marš održat će se u nekoliko hrvatskih gradova.
Osmi mart naš je dan, dan kada slavimo borbu koja traje desetljećima, koja zove na otpor i na ulice, borbu koja daje nadu.