HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 09:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Genetsko testiranje sada dostupno svima
PostPostano: 14 kol 2013, 10:56 

Upozorenja: 1
Ministry of Sound je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Ako bude iznenadjenja, ne objavljuj javno.Mislim negativnih.Moze ti loše utjecati na imidz.

Ako su neandertalski geni više od 5%, neću objaviti. Reći ću da je došlo do nekakvih tehničkih problema, a vi me nemojte prozivati, i pravite se da niste ništa primjetili kada ova tema nestane. :D

http://striputopija.blogspot.co.at/p/ma ... a.html?m=1

=))

Mozeš biti sporedni junak u stripu !

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 11:02 

Ako su neandertalski geni više od 5%, neću objaviti. Reći ću da je došlo do nekakvih tehničkih problema, a vi me nemojte prozivati, i pravite se da niste ništa primjetili kada ova tema nestane. :D

=))

Mada mi je i status neandertalca prihvatljiviji nego anadolska J1 haplogrupa. :smijeh

Tipujem na ovaj autohtoni I1B.

slika

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 11:10 

Evo dvije haplogrupe najzastupljenije kod Hrvata, ako imaš što drugo nemoj reć :zubati

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 11:10 

=))

Mada mi je i status neandertalca prihvatljiviji nego anadolska J1 haplogrupa. :smijeh

Tipujem na ovaj autohtoni I1B.

slika

Nafta i to nepreradjena ti kroz vene teče a ne plava krv bosanskohercegovačkih kršćanskih vladara :nanana
Zato imaš kameno srce !

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 11:12 

Ministre, ti si tipičan pretstavnik dinarske rase, sve drugo bi mi bilo veliko iznenađenje. :D

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 11:25 

dudu je napisao/la:
Ministre, ti si tipičan pretstavnik dinarske rase, sve drugo bi mi bilo veliko iznenađenje. :D

Misliš ti da nije anabolika " vajala " ono " telo lepo kao greh " :neznam

Genetski predodredjeno ?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 11:33 

Koliko vidim, ovi njihovi rezultati sadrže i haplogrupu sa očeve i majčine strane. Ako bih se morao kladiti, sa očeve strane je ovaj autohtoni dinaridski, a sa majčine slavenski ili sjevernoeuropski, gledajući izgled obje obitelji.

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 11:45 

Pitanje dal je ovaj ganga haplotip stvarno autohton. Dok sam pratio ta istraživanja do prije koju godinu, velika većina ga je smatrala autohtonim, ali sad postoje dvojbe jel možda i on donešen u seobama Slavena. On je bio tu i prije Slavena, ali prema nekakvim istraživanjima mutacija tog haplotipa ili čega već, neke stvari se ne poklapaju i lako moguće da je i veći dio to haplotipa donešen isto kada i ovaj "slavenski". Mada iskreno ne kužim previše o čemu se tu radi, jer nisam imao volje čitati previše o tom.

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 13:58 

Koliko vidim, ovi njihovi rezultati sadrže i haplogrupu sa očeve i majčine strane. Ako bih se morao kladiti, sa očeve strane je ovaj autohtoni dinaridski, a sa majčine slavenski ili sjevernoeuropski, gledajući izgled obje obitelji.

Izgled ne igra veliku ulogu u genetskim istraživanjima , hoću reći da fizionomija nije ogledalo gena , a naročito ne boja kose i kože.

Ti možeš imati potpune dinarske gene a da si žut i da ti je pegavi nos prćast kao kod nekog Danca.

Ja sam ranije sa grčkim studentima pričao kako i kod njih postoji još uvek mit da su Grci bili visoki plavokosi ratnici dok ih Turci nisu osvojili , i naravno rekao sam da i mi sa ovih prostora kao i oni volimo tzv.naučne istine iz 19.veka koje su potekle iz nemačkih škola nadahnuti prvim rasnim supremacijskim stavovima.

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 14:59 

joe enter je napisao/la:

Izgled ne igra veliku ulogu u genetskim istraživanjima , hoću reći da fizionomija nije ogledalo gena , a naročito ne boja kose i kože.

Ti možeš imati potpune dinarske gene a da si žut i da ti je pegavi nos prćast kao kod nekog Danca.

Ja sam ranije sa grčkim studentima pričao kako i kod njih postoji još uvek mit da su Grci bili visoki plavokosi ratnici dok ih Turci nisu osvojili , i naravno rekao sam da i mi sa ovih prostora kao i oni volimo tzv.naučne istine iz 19.veka koje su potekle iz nemačkih škola nadahnuti prvim rasnim supremacijskim stavovima.

To o plavookim Grcima je smiješno tvrditi, budući da je općepoznato da su plave oči bile promatrane kao obilježje barbarskih germanskih plemena. Tada su najcjenjenija obilježja vjerojatno bila lagano bijela boja kože, kao sredstvo diferemcije spram Levantinaca, te kestenjasta kosa i oči...
Što se tiče visine kao neke starosjedioačke osobine, Šipci su danas relativno niski kao narod, a muškarci pokopani u starohrvatskim grobovima su često bili visoki preko 180 cm...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 04:24 

Jeblo ih 4-6 tjedana...nadam se da si samo kupuju odstupnicu, a da bi moglo i prije. Baj d vej, ovaj I1b kojeg smo spominjali u diskusiji se zove I2 (I2a).

slika

Citat:
Haplogroup: I2, a subgroup of I
Region: Eastern and Southern Europe
Example Populations: Balkans, Sardinians
Highlight: I2 is more common in southern Europe than I1.

Haplogroup I2 is most abundant in eastern Europe and on the Mediterranean island of Sardinia, where it is found in 40% of the male population. Like its brother haplogroup, I1, I2 expanded northward at the end of the Ice Age about 12,000 to 14,000 years ago. But unlike I1, which expanded from the Iberian peninsula into northwestern Europe, I2 radiated outward from the Balkans into the eastern half of the continent.

Introduction

I is found almost exclusively in Europe, where about 20% of men have Y-chromosomes belonging to the haplogroup. It began spreading about 30,000 to 45,000 years among some of the first Homo sapiens to inhabit Europe.

The haplogroup's two main branches, I1 and I2, divided about 28,000 years ago. Archaeological evidence indicates it was a time of rapid change in Europe, as a new culture known as the Gravettian moved westward across the continent. The Grevettian people introduced new stone tool technology, as well as novel art forms typified by the distinctive fertility symbols known as "Venus" figurines.

Not long after haplogroup I arrived in Europe, the advancing Ice Age limited most of the continent's inhabitants to its southern fringes. Only Iberia, the Italian peninsula and the Balkans were mild enough to support substantial numbers of humans. As a result, the distribution of the haplogroup's branches today reflects the migrations that took place as the glaciers began retreating about 12,000 to 15,000 years ago.

Doggerland: A Real-Life Atlantis

One of the places that was repopulated as the Ice Age waned no longer exists. During the Ice Age and for some time afterward, lower sea levels exposed much of the area that is now covered by the North Sea. Known as "Doggerland," it must have been occupied by men bearing haplogroup I, because today that haplogroup is abundant in all of the countries surrounding the North Sea.

As the meltwaters of the retreating Ice Age glaciers caused sea levels to rise, the low-lying forests and wetlands of Doggerland gradually became inundated. Doggerland's inhabitants retreated to the higher ground that is now the North Sea coast.

Today the I2b1 branch of I2 is common in the Netherlands and Germany. Like I1, which is most common in Denmark and Sweden, it was probably found among the men who inhabited Doggerland. The presence of I2b1 in Sweden, particularly the northern province of Vasterbotten, is likely due to the more recent arrival of German and Dutch immigrants during the 17th century.

The Balkan Branch

Haplogroup I2a is concentrated in eastern Europe and western Russia, reaching levels of 40% in Bosnia and 30% in Croatia. It arose about 11,000 years ago in the Balkans, prior to the arrival of agriculture. Soon after I2a arose, farmers from the Near East and Anatolia brought their techniques to the Balkans, where the local men - who often bore haplogroup I2a - took up the practice.

A branch of I2a, I2a2, is also commonly found in the Balkans. It is a much younger haplogroup, having arisen about 7,800 years ago at a time when the climate was relatively warm compared to the millennia before and after. Like I2a, hunter-gatherers bearing I2a2 began adopting the farming practices of men arriving from the east.

The Balkan branch of haplogroup I2 is linked to the spread of agriculture in southeastern Europe. Learn more at the 23andMe blog.

Hidden in the Pyrenees

The origins of the I2a1 branch of haplogroup I have been unclear for some time. Scientists now believe it originated high in the Pyrenees, the string of mountains that separates Spain from France. It may have arisen during the peak of the Ice Age about 21,000 years ago, when small groups of people retreated deep into the mountains to survive the harsh climate. About 12,000 years ago, as temperatures warmed and glaciers retreated, men bearing I2a1 expanded into Spain, France, and nearby Mediterranean Islands. Today I2a1 exists at moderate levels in its ancestral homeland, reaching about 8% among the people of the Pyrenees. It reaches extremely high levels on the island of Sardinia, where 40% of men bear the haplogroup.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 18:05 

Možda je on posve OK, ali sam skeptičan prema studijima i zaključcima ljudi koji su bili u politici (Primorac jeste), jer je moguće da imaju neki politički ili ideološki cilj.

Pozer i foler bio i ostao.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2013, 13:51 

Jeblo ih 4-6 tjedana...nadam se da si samo kupuju odstupnicu, a da bi moglo i prije. Baj d vej, ovaj I1b kojeg smo spominjali u diskusiji se zove I2 (I2a).

:D a nemere prije. nije ti to grah da ga skuhaš za dva sata.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 09:52 

slika

Brzi su, nema šta, evo me ko dijete pred rođendan!

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 11:05 

slika

Brzi su, nema šta, evo me ko dijete pred rođendan!

Pa objavi sad javno.Tako si rekao.Nemoj cenzurirati dijelove i onda objavljivati samo što smatraš prihvatljivim :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 11:36 

Pa piše da još nije spremno, imaš na Google Translate jako kvalitetnu opciju prevoda sa engleskog na njemački :)

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 11:52 

Ako ne smiješ objaviti nije problem.Neću insistirati.Tko zna što je posrijedi :(

:D
Pa objavio si to u deset sati.Pretpostavljala sam da im ne treba više od sat vremena da finaliziraju rezultate.Ako ćeš ih dobiti za desetak dana, ne bi ti slali danas sigurno ništa.Dakle rezultati su pitanje sata a ne dana ..Današnjeg dana.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 11:56 

U SAD se još nisu ni probudili :)

Ako bude spremno ovog tjedna, to bi bilo super, ali nema garancija, ipak su na početku rekli da sve može potrajati i 4 tjedna, a primili su ovo tek prije 7-8 dana.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 12:10 

Pa u Evropi je mozda proces drugačiji.Jave uvijek kad zaprime pošiljku, zahtjev ili kako bi se to već definiralo..Slijedeće javljanje je neposredno prije rezultata.Zato sam stekla dojam da ćeš za sat dva imati te rezultate pred sobom.
Rijetko kad obavještavaju u toku procesa, izuzev ako je nešto dodatno potrebno.

Šalila sam se u vezi straha od objave :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 13:37 

Koliko te došla analiza? 1000ak kn ?

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 15:08 

Došao Mujo kod liječnika zbog bolova u laktu....
Liječnik ga savetuje:"Mujo,upravo smo dobili najnoviji kompjuter za dijagnostiku,koji putem DNA analize urina i mokraće sve otkrije!!Donesite urin ujutro i znaćete sve!"

Mujo navalio da mu pogleda lakat,ali liječnik ni da čuje dok se ne uradi taj test...

Mujo se naljuti,dođe kući i kaže Fati:"Ženo,de se popiški!",i Fata se jadna popiški...

Tako Mujo uradi sa sinom,kćerkom,uhvati i mačku i cuku da se i oni popiške,sve to smućka,popiški se i on i ujutro krene ka ambulanti...Usput sretne Sulju,pa natjera i njega da se popiški,i na kraju preda taj koktel liječniku...

Došao Mujo popodne po nalaz,zlobno se smijući...

Donese liječnik nalaz iz kompjutera i čita Muji što je uređaj otkrio:
"Dragi Mujo...
1.kćer ti je trudna
2.sin ti je ******** i ima HIV
3.mačka ti ima buhe
4.pas ti je bijesan
5.Fata ti ima sifilis koji je pokupila od Sulje,a koji je on pokupio od prostitutke...
6.a tebe boli lakat jer puno onanišeš u kupatilu i udaraš laktom od keramičke pločice :zubati

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 16:02 

Ceha je napisao/la:
Koliko te došla analiza? 1000ak kn ?

Ma jok, oko 600 kuna uključujući ekspress poštu sa DHL (dostava meni i povratak njima).

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 17:18 

Ako bude iznenadjenja, ne objavljuj javno.Mislim negativnih.Moze ti loše utjecati na imidz.

Kako se šovinzam razvija... da je predsjednik Tuđman živ danas bi morao da izjavi "Drago mi je što mi žena nije Srpkinja, Židovka i što nema više od 5% neandertalskih gena" :zubati

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 17:25 

Metemma je napisao/la:

Kako se šovinzam razvija... da je predsjednik Tuđman živ danas bi morao da izjavi "Drago mi je što mi žena nije Srpkinja, Židovka i što nema više od 5% neandertalskih gena" :zubati

Sasvim suprotno, to bi se isticalo, neandertalci su najčišći, najautohtoniji pravi Hrvati. =))

http://hr.wikipedia.org/wiki/Krapinski_pra%C4%8Dovjek

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 17:29 

Metemma je napisao/la:

baš je šteta što to nije izjavio, sad bi vam kromanjonci bili saveznici. :zubati

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: