useless je napisao/la:
Oćeš radit kakav svoj projekt? Mislim da su konvolucijske mreže dosta zanimljiviji dio jer su posebno namjenjene prepoznavanju slika. Meni je uvik bila privlačna ideja prepoznavanja biljaka, bolesti na njima, korova i slično. Robot poljoprivrednik.
Prošao sam i konvolucijske mreže. Jednostavna ideja, a vrlo moćna. Uglavnom, to su obične neuralne mreže u koje se umetne i par slojeva matematičkih filtera za raspoznavanje rubova npr.
Filteri pomažu mreži da "shvati" koncept apstraktnijih vizualnih pojmova, dijelova nečega, i polako ih gradi u veću cjelinu sa smislom.
Također potvrđujem i ponavljam svoju preporuku online kurseva od Andrew Ng.
Takožer korištenjem programskih jezika kao što je TensorFlow, neuralne mreže su pristupačne i ljudima koje ne interesiraju matematički detalji iza neuralnih mreža. Doslovce se u 5 linija koda u TensorFlow može isprogramirati neka aplikacija.
Ja ću vjerojatno koristiit TensorFlow za otprilike testirati što radi, a onda ako nanjušim da se nešto može poboljšati, onda se mogu okrenuti custom made implementacijama koje imaju po više stotina linija koda. Ni tu ne moraš sve napisati from the scratch, ima na Github hrpa kodova, uzmeš nešto što je najbliže onome što trebaš i to koristiš kao početni kostur, modificiraš.