RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

„Express“ otkriva izvore bošnjačke državne mafije: Je li Izetbegović dao Turkoviću akreditaciju AID-a?

Napisano 21.10.2011. 10:24

„Express“ otkriva izvore bošnjačke državne mafije: Je li Izetbegović dao Turkoviću akreditaciju AID-a?

Dok je Alija Izetbegović stvarao Armiju BiH, neko je stvarao bošnjačku mafiju

Nakon pokušaja atentata na advokata Faruka Balijagića i početka suđenja Ziki Turkoviću polako se odmotava klupko nastanka i opstanka bošnjačke državne mafije.

Stare rane

Čim je Balijagić u „Dnevnom avazu“ otvorio stare rane i ulogu „Ševa“, politička ubojstva u kakva spadaju likvidacije Nedžada Ugljena i Joze Leutara te gdje je u tome uloga ratnog vladara Sarajevom i obavještajnom zajednicom Bakira Izetbegovića uslijedio je - slučajno ili ne - oružani napad na odvjetnikovu kuću.

Još gore po Bakira Izetbegovića, jedan magazin otkrio je nevjerojatnu činjenicu: Zika Turković imao je akreditaciju AID-a, tadašnje zvanične Državne obavještajne službe!?

Iako ima onih koji smatraju da je akreditaciju izdao Bakir Alispahić, tadašnji ministar MUP-a, kojem je Munir Alibabić Munja našao dva kilograma droge u službenoj policijskoj kasi, poznavatelji obavještajnih prilika se slažu da je i u takvoj situaciji Izetbegović mlađi morao znati za to.

Naime, Turković je u ratno vrijeme bio u Njemačkoj, gdje je radio kriminalna djela, a ulazak droge u BiH tih mjeseci i godina bio je vezan upravo za tu europsku državu. Drogom su se platili mnogi mutni poslovi, a bivši policajci postali su multimilijuneri.
 
Otud ne čudi da je Turkoviću obećan blaži sudski proces ako zaštiti svoje ratne mentore, a umjesto njih pokuša svoju kriminalnu grupu i užasne zločine podvaliti nekom drugom.

Tajni ortak

Međutim, javno suđenje i Balijagićev intervju otkrili su tužnu spoznaju: dok je Alija Izetbegović stvarao Armiju BiH, mimo njegovih očiju i pod njegovim skutima, neko je stvarao bošnjačku mafiju.

Ona je postala tajni ortak u ratnoprofiterski otetim kompanijama; njen čelnik je preko Bakira Sadovića postao urednik mafijaških biltena, a ubojstva kao što su ona Ugljena ili Leutara „krčkaju se“ u ladicama tužitelja s kojima „mali sin velikog oca“ zna i da zajednički ljetuje.

| Dnevni Avaz |


Ispiši
Ocijeni: 4.0
11330 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi