RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čoviću i Ljubiću, koliko je sati?

Napisano 18.10.2011. 11:46
Čovići Ljubić

Piše: Crovata

Zamislite kolika je narcisoidnost i podcjenjivanje inteligencije naroda kada neučinkovita ekipa političara s dvadest godina staža - koji je Hrvatima oduzeo i ono malo prava - izjavi kako su žurke političara najveća vrijednost Bosne i Hercegovine bez koje bi ponovno izbili oružani sukobi?!

Čović otkrio najveću tajnu

U utorak, 11. listopada ove godine Dragan Čović - stožerna glava, moderator, desna i lijeva ruka bh HDZ-a – priopćenjem iz Sarajeva otkrio je priprostim bh narodima do sada najveću tajnu o tome što je najveća vrijednost u ovoj razbucanoj državi u pokušaju.

„Najveća vrijednost je da lideri stranaka komuniciraju i ne svađaju se i kada potpuno različito gledaju na neka ključna pitanja u funkcioniranju države, što do sada nije bio slučaj.“ reče Čova i osta živ!

Prevedeno u praksu to znači kad nisu za ovih 15 godina ništa riješili ne moraju ni ubuduće. Najvažnije od svega je da jedna te ista ekipa, sastavljena od predstavnika iz sva tri naroda, i dalje ostane na okupu odnosno na vlasti. Jedino gubitak fotelja može dovesti do svađe i međuetničkih sukoba dok sva oprečna viđenja među predstavnicima iz sva tri naroda, i nepravde koje trpi narod, nisu njihov već problem glasača koje i tako trebaju samo pred izbore.

Istine radi, ova izjava nije Čovićev patent jer su je pored njega već nebrojeno puta ponavljali i drugi hrvatski političari kao i oni iz reda bošnjačkog i srpskog naroda. Eto, nužno je svakodnevno organizirati žurke za političare na kojima se degustiraju skupa vina i gurmanišu fina jela jer bez toga nema ni pravog guzičarenja. Moraju političari sebi i narodu obezbijediti igranu zabavu, a za kruh neka se narod sam snađe.

Čović je doduše izjavio: „Dva HDZ-a nikada nisu uvjetovala formiranje Vijeća ministara BiH rekonstrukcijom Vlade Federacije BiH.“ dok je „Izborni zakon BiH mogao je biti usvojen prije tri godine u Prudu.“ Mogao je zakon biti odrađen ali došli gosti pa se nije stiglo.

Za ovakvu politiku gospodin Čović i gospodin Ljubić imaju i podršku službenog Zagreba, kako su se sami pohvalili. S Markova trga i Pantovčaka stiglo im je životno osiguranje koje je Čović ovako formulirao: "Od predsjednika Josipovića i premijerke Hrvatske dobio sam apsolutnu potporu za ono što radim.“

Što to po nalogu Amerikanaca radi Zagreb sa Čovićem i Ljubićem koji su inače dva oka u glavi bh Hrvata? „Josipović i Jandroković primili priznanje nastojanjima Zagreba da obeshrabri rasprave koje se tiču trećeg entiteta a koje im je odao Stuart Jones, zamjenik pomoćnika državne tajnice SAD-a Hillary Clinton.“

U to ime o hrvatskim legitimnim zahtjevima - kantonalnom referendumu Hrvata o izlasku iz Federacije BiH, hrvatskom TV-kanalu, izbornom zakonu, institucionalnoj ravnopravnosti, hrvatskom entitetu, stolnom Mostaru – i dalje se narodu baca prašina u oči a malo konkretniji zahtjevi i boja glasa od Čovića i Ljubića mogu se očekivati tek kad se približe idući izbori. Do tada, kud koji mili moji.

Nepuna dva mjeseca prije izbora u Hrvatskoj ovaj dvojac još uvijek čeka na odluke HDZ-a iz Zagreba kako će se bh Hrvati morati izjasniti. Također, zahtijevaju od naroda ignoriranje nelegitimne Federalne vlasti, s pravom, dok istovremeno njihovi istaknuti članovi šuruju s tim istim platformaškim pučistima kao npr. gradonačelnik Domaljevca-Šamac, inače prebjeg iz HDZ BiH u članstvo HDZ 1990, koji Budimira grli i ljubi, a begovskoj sorti pri posjeti prostire zeleni tepih. O tome Ljubić ni da zucne jer kako kaže: “Ovo je sada samo jedna nužna pauza koju je potrebno napraviti da se sve ono što je razgovarano, fermentiralo na određeni način.” Od kojeg li je posla i rezultata stigao umor pa im treba pauza?

Gospoda iz oba HDZ-a morala bi biti svjesni svoje posljednje šanse. Do sada su dobijali izbore zahvaljujući bošnjačkoj unitarističkoj politici koja je hrvatske birače gurala u ruke dva HDZ-a, ali, i zahvaljujući hrvatskim izdajnicima odnosno nepostojanju alternative u nekoj drugoj ozbiljnoj stranci. Međutim, nametnuta situacija ovaj put bi mogla otići u nepovrat. Budu li hrvatske stranke u BiH i dalje hrvatski narod držale u tunelu bez svjetla onda bi hrvatski neovisni intelektualci iz BiH morali i trebali stvoriti alternativu i to u vidu nove hrvatske stranke, pa ako treba i pokreta, koji bi oko sebe okupio neovisnu hrvatsku inteligenciju i druge časne Hrvate bez obzira iz koje stranke dolazili. Bio bi to Hrvatski blok spasa HBS čija kratica bi se mogla tumačiti i kao Hreceg-Bosanski spas ili savez. Ima časnih ljudi i intelektualaca kako u Hercegovini tako i u Središnjoj Bosni i Posavini.

Šefovi oba HDZ-a, minut je do dvanaest i ovo vam je zadnja prigoda.

Posavski Obzor


Nema komentara

Anketa

Ustavi