RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Petnaest godina sramote za istražne organe u BiH: Bakir Izetbegović dugo se smatra naručiteljem Ugljenovog ubojstva!

Napisano 30.09.2011. 09:52

Petnaest godina sramote za istražne organe u BiH: Bakir Izetbegović dugo se smatra naručiteljem Ugljenovog ubojstva!

Mediji su obitelj Izetbegović smatrali glavnim krivcem

■ SDA i Bakir Izetbegović ustvari su politički mentori ratnoprivatizacijske mafije koja danas kontrolira više od 120 kompanija, a većinu njih ekonomski je potpuno uništila
■ Bakir je suvlasnik i šef Hilmine imperije, koja štiti Ziku Turkovića
■ Nije nikakva tajna da je za sve Ćele Bakir bio apsolutni autoritet, pa uopće nije daleko od istine da je upravo on omogućio da Zijad Turković bez krvi i problema preuzme posao s drogom od Ismeta Bajramovića Ćele.

Dok Davorka Ugljen, udovica drugog čovjeka Agencije za istrage i dokumentaciju (AID) Nedžada Ugljena, već 15. godinu sama obilazi mezar svog mučki ubijenog supruga, nad olovnim sarajevskim nebom i dalje više teška pitanja ko je izvršitelj i, što je važnije, naručitelj tog brutalnog zločina.

Šef i naručitelj

Mnogi su skeptični kod pitanja hoće li ikada biti otkrivena istina o Nedžadu Ugljenu. Posebno jer, prema brojnim medijskim napisima i ozbiljnim istražiteljskim analizama, mnogo činjenica ukazuje na to da iza tog zločina stoji aktuelni državni vrh, preciznije obitelj Izetbegović!

Široj javnosti malo je poznato da je upravo Nedžad Ugljen sedam dana prije svog ubojstva obilazio redakcije sarajevskih magazina i listova, prije svega „Dane“ Senada Pećanina i tadašnjeg glavnog urednika „Dnevnog avaza“ Fahrudina Radončića, kojima je ostavio amanet da kad-tad otkriju da je njegov ubojica tadašnji direktor AID-a Kemal Kemo Ademović, zapravo njegov šef, a naručitelj je direktno Bakir Izetbegović!

Prema operativnim podacima, postojala su tri razloga zbog kojih je Ugljen uklonjen. Najprije, on je otkrio i dokumentirao ratne zločine koje su, sramoteći časnu obranu naše zemlje, počinili pojedinci iz Armije RBiH. Također, surađivao je s Haškim tribunalom i ozbiljno dogurao u istragama.

Žrtva „Ševa“

Drugi razlog je činjenica da je, prema pretpostavkama, otkrio ratni šverc preko sarajevskog tunela te, posebno, puteve droge i kriminala bošnjačke „elite“ s ljudima iz tadašnje „Herceg-Bosne“, odnosno poslove s drogom u režiji Državne sigurnosti, odnosno AID-a.

Na involviranost Izetbegovića u slučaj „Ugljen“ direktno je u tekstu od 10. kolovoza 2007. godine u „Danima“ ukazivala aktualna glavna urednica „Oslobođenja“ Vildana Selimbegović, koja danas za račun svojih gazda, obitelji Selimović, Izetbegovića mlađeg grčevito brani.

Nadalje, ona se u poznatom tekstu „Svi putevi vode do Bakira I.“ od 19. kolovoza 2005. pita hoće li glavni županijski tužitelj Branko Šljivar „imati i dovoljno hrabrosti da od njega zatraži i odgovore na mnogo ozbiljnija pitanja od onog sjeća li se smrti Nedžada Ugljena“.

Čega se boji Hasan Muratović

Neposredno nakon Ugljenovog ubojstva, tadašnji premijer FBiH Hasan Muratović napisao je pismo u kojem tvrdi da je njegova moralna obveza da otkrije ubojstvo u rangu pomoćnika ministra. U tom pismu on je otkrio niz detalja, o kojima danas istraga šuti, a Hasan Muratović u strahu od bošnjačke mafije ne želi progovoriti ni riječi.

Bakir je suvlasnik i šef Hilmine imperije, koja štiti Ziku Turkovića

I laicima je posve jasno da predratni milicioneri Hilmo i Mujo Selimović iz dezerterstva i bez ikakvog tendera nikada nisu mogli postati vlasnici „Sarajevske pivare“ kao zlatne koke, a da to nisu odobrili Bakir i Alija Izetbegović.

Mnogi smatraju da je Bakir zapravo suvlasnik „Pivare“ i cijele ekonomski urušene imperije, koja je, opet, nastala na novcima otetim od „Pivare“.

Interesni pipci

Činjenica da su oni sufinancirali Izetbegovićevu izbornu kampanju, a da je on njih tretirao kao „uspješne Bošnjake“ koje „Avaz“, eto, „nepotrebno ruši“, dovoljno govori sama po sebi.

Stranka demokratske akcije (SDA) i Bakir Izetbegović ustvari su politički mentori ratnoprivatizacijske mafije koja danas kontrolira više od 120 kompanija, a većinu njih ekonomski je potpuno uništila. U te interesne pipke, jasno, upao je i aktualni predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Tu je, također, uzgred, kao jednokratna uporabna vrijednost, uletio i Haris Silajdžić, te je osnovni problem Selimovića što ne mogu potkupiti, uplašiti ili ušutkati Fahrudina Radončića i ovu novinu.

Kako je Bakir Izetbegović svjestan da je bošnjački član Predsjedništva BiH postao na bazi ukradenih 75.000 glasova, on se panično boji da će na sljedećim izborima i formalno izgubiti od Radončića, kojeg je „preglasao“ uz pljačku sa samo 20.000 glasova. Stoga je napravljena strategija da se u naredne tri godine Izetbegović medijski tretira kao državnik, a Radončić preko Selimovićevih biltena valja u blatu kriminala i raznih Keljmendija, Gašija ili Turkovića.

Problem za Izetbegovića je što se on u mnogim krugovima smatra „ocem bošnjačke mafije“ i čovjekom koji je iz sjene svog oca omogućio Bakiru Alispahiću, ratnom ministru unutarnjih poslova, da bošnjačka vlast počne biznis s drogom. 

Bivši načelnik Centra službi bezbjednosti (CSB) Sarajevo Munir Munja Alibabić, naime,  tako je našao u službenoj ministarskoj kasi dva kilograma heroina i vjerovatno otud potječe temelj za ulazak droge na bh. tržište i trovanje tisuće djece heroinom, hašišom i drugim opijatima.

Nije nikakva tajna da je za sve Ćele Bakir bio apsolutni autoritet, pa uopće nije daleko od istine da je upravo on omogućio da Zijad Turković bez krvi i problema preuzme posao s drogom od Ismeta Bajramovića Ćele. 

Bakir i Zika

Što je točno, znaju Bakir Izetbegović i Zika Turković te „medijski izdavači“ i primitivci Hilmo i Mujo Selimović, za koje postoji informacija da je njihov direktor Nazif Branković upetljan u pranje prljavog novca od droge Zike Turkovića. To je, prema svemu sudeći, osnovni razlog zbog kojeg pivarski bilteni u vlasništvu Selimovića tako grčevito štite i Turkovića i Bakira Izetbegovića, i to, znakovito, u jednom paketu.

U svakom slučaju, jučer su ljudi iz kruga Bakira Izetbegovića pokušali zaustaviti priču o svemu ovome, tvrdeći da iza Selimovićevih biltena stoji njegov ratnoprofiterski interes, a ne bošnjački član Predsjedništva BiH. No, našu je novinu u antikorupcijskom pisanju i borbi za otkrivanje nerazriješniih ubojstava, pa i Ugljenovog, nemoguće ušutkati, a pravna država treba raditi svoj posao, u čemu ne smije biti nedodirljivih.

| Dnevni avaz |


Nema komentara

Anketa

Ustavi