RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ZBOG ZUBAKA NESTAJE DEVEDESETKA: Slaven Raguž napustio HDZ 1990

Napisano 28.04.2014. 05:35

Sve ono što vrijedi u Devedesetci i što im je do sada donosilo glasove sprema se napustiti ovu stranku nakon što je Martin Raguž zubakizirao ovu političku partiju.

Platformaški zagrljaj i potpora platformaških medija Martinovim demagoškim floskulama, sinousoidama i paralabolama, doveli su do toga da nakon Raguža i cijeli niz uglednih članova Devedesetke kuvertira ostavke i sprema se reći zbogom stranci. Što će ostati od Devedesetke nakon ovog i hoće li članovi 90-ke koji je ovih dana napuštaju osnovati novi blok u HNS-u pitanje je vremena. No postavlja se pitanje što bi HNS trpio soliste iz 90-ke koji su se okupili oko Martina i koji tvrde da je zubakizacija i džambakizacija HDZ1990 osnaživanje ove partije. Jasan je naime Zubakov stav o Alijansi i Platformi. On naime smatra da su to super pojave u društvu. Kad bošnjački tehnomenadžeri , nakon izbora, ponište izbornu volju federalnog partnera i istome metnu onog tko je političkom Sarajevu u tom trenutku simpatičniji. Ili nekoj stranoj ambasadi. Inače u vrhu HDZ1990 sjede mađioničari. Iako je Slaven Raguž ostavku uputio još jučer oni su ga danas “izbacili” iz stranke. Kako se iz stranke izbacuje bivši član , to bi trebali pojasniti, da znamo. Možda da Martina danas izbace iz Liberalnih demokrata Rasima Kadića ili kafanskog mu druga iz Savezne Omladine? Baš bi bila fora.

Slaven Raguž, predsjednik mostarskog Gradskog odbora HDZ-a 1990, dao je ostavku na tu dužnost i napustio stranku. ”Ja više nisam i neću biti predsjednik GO Mostar HDZ 1990”, potvrdio je Raguž za Bljesak.info samo dva dana nakon što mu je Gradski odbor dao potporu. U obrazloženju zašto daje ostavku i napušta stranku, Raguž tvrdi kako HDZ 1990 nije više ona stranka u koju se učlanio. ”Razlog je taj što sam se učlanio u demokratsku i hrvatsku stranku, a ova stranka nakon ovog Središnjeg odbora postaje sve samo ne demokratska, a veliko je pitanje koliko je hrvatska”, rekao je Raguž za Bljesak.info i naglasio kako ne planira prelaziti u neku drugu stranku. ”Što se tiče prelazaka u neku drugu stranku, ne pada mi na pamet prelaziti u HDZ BiH, što mi impliciraju, a za dalji politički angažman moram sjest sa svojim ljudima pa ćemo odlučiti kako i šta dalje”, rekao je Raguž za Bljesak.info. Iako je Raguž svoj mandat dao na raspolaganje mostarskom ogranku stranke u četvrtak, dan kasnije je medijima upućeno priopćenje u kojem se ograđuju od njegovih izjava što je, u konačnici, rezultiralo Raguževim napuštanjem stranke. Podsjećamo, Raguž je medijima izjavio kako mandat na raspolaganje stavlja pred stranačke kolege zbog neslaganja s odlukom o ujedinjenju stranke s Hrvatskim narodnim savezom, koja je ”poslana” na razmatranje na sjednicu Središnjeg odbora, koja se danas održava u Usori. Također, buru u stranci izazvao je izjavama da je odluka o nenastupanju na izborima zajedno sa strankama Hrvatskog narodnog sabora nije pametno i dobro za stranku, ali ni hrvatski narod u BiH. Svoju ostavku na mjesto glavnog tajnika i člana Predsjedništva HDZ-a 1990 da je i Josip Merdžo, a nakon sjednice Središnjeg odbora ‘devedesetke’ u Usori, bit će donešeno još nekoliko kadrovskih odluka jer su ranije županijski odbori zaduženi za prikupljanje dokumentacije o pojedincima koji rade kontra dobrobiti i programa stranke. I na službenim stranicama stranke navodi se kako bi sjednica ”mogla rezultirati novim kadrovskim rješenjima kao i izmjeni Statuta stranke, čime bi se potvrdila namjera novog predsjednika o reformi u vlastitim redovima”. 

bljesak.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi