RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

FOTO: Na uočnici patrona blagoslovljen novi kip sv. Ante Padovanskog

Napisano 13.06.2014. 10:57
FOTO: Na uočnici patrona blagoslovljen novi kip sv. Ante Padovanskog

Nadbiskup vrhbosanski uzoriti Vinko kardinal Puljić je jucer na večernjoj misi pred par tisuća ljudi i hodočasnika, povodom blagdana sv. Ante - patrona busovačke župe, blagoslovio i posvetio novi kip sv. Ante. 


Naime, uskoro će novi kip biti postavljen u dvorištu župne crkve kao dio novog uređenja okoliša i župnog dvorišta. Kip je za busovačku župu napravio splitski akademski kipar i profesor na Likovnoj akademiji u Splitu - Kuzma Kovačić. Kip je visine 220 centimetara. Izrađen je od bronce, a na kipu sv. Anto u naručju drži Isusa Krista. Na kipu se može vidjeti da su lica sveca i Gospodina slična. Tako se čovjek kao svetac suobličava s Isusom Kristom. 

Podsjetimo, danas je uočnica sv. Anti - patronu busovačke župe. Sutra u 11:00 sati je centralno misno slavlje koje će predvoditi fra Miro Jelečević, dok će večernju misu predvoditi fra Nikica Vujica - gvardijan fojničkog samostana.  

Očekuje se velik broj hodočasnika, stoga iz naše župe pozivaju sve mještane da budu susretljivi i gostoljubljivi prema hodočasnicima i ostalim posjetiocima. 

Grad Busovaca 


Nema komentara

Anketa

Ustavi