RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

FOTO: U Vitezu 140 prvopričesnika

Napisano 19.05.2014. 14:04
FOTO: U Vitezu 140 prvopričesnika

U lijepom ozračju dječje čednosti i ljepote, molitve, vjere i ljubavi, u Vitezu je u nedjelju 18. svibnja, u zdanju velike i lijepe župne crkve sv. Jurja, 140 dječaka (80) i djevojčica (60) primilo sakrament prve svete pričesti.

Dodatan pečat ovoj svečanosti dali su i dodatno prvopričesnici prigodnim recitacijama i sakralnim pjesmama, zahvalom župnoj zajednici, svećenicima, časnim sestrama, vjeroučiteljima i svojim roditeljima.

Svečanom činu podjele sakramenta prve pričesti prethodilo je  čin obnove krsnih obećanja  što su učinili predstavnici prvopričesnika i roditelja. Uz prvopričesnike, njihove roditelje i rodbinu, ovom lijepom vjerskom i duhovnom događaju i ugođaju, jednom od najljepših u godini, prisustvovao je i veliki broj drugih vjernika.

Ova vjerska svečanost u prepunoj župnoj crkvi u Vitezu bila je prožeta porukom: Ja sam put, istina i život, a prigodnim riječima kroz  nadahnutu  propovijed, božjim blagoslovom i lijepim željama, prvopričesnike i njihove roditelje pozdravio je viteški župnik fra Marko Kepić koji je i predvodio svečanu svetu misu i skupa s fra Brunom Ćubelom viteškim mališanima podijelio sakrament prve svete pričesti.

Z. Čilić 


 

p 01

p 02

p 03

p 04

p 05

p 06

p 07

p 08

p 09

p 10


Nema komentara

Anketa

Ustavi