RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubuški: U Bijači jedinstven spomenik žrtvama

Napisano 12.07.2014. 09:42
Bijača

Većina sela ljubuškog kraja imaju spomenik poginulima koji su se žrtvovali za slobodu hrvatskoga naroda i domovine. Tako je i uz samu granicu s Republikom Hrvatskom u u ljubuškome selu Bijači, koje ima poseban i zanimljiv spomenik, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

On se, kako piše ljportal, sastoji od 10 drvenih skulptura, umjetničkih radova, djela umjetnika koji su ih pravili u sklopu Likovne kolonije “Drago Galić” na Bijači. Nastale su prije nekoliko godine u sklopu rada umjetničke kolonije i sada su trajno izložene kao jedinstveno spomen-obilježje za 42 poginulih Bijačana: jedno u Prvom, 34 u Drugom i sedmero u Domovinskom ratu.

Figure i motivi koje predstavljaju, kako navodi ljportal, su veoma zanimljivi i privlačni i odražavaju život ljudi, prije svega žene, u ovom kraju i šire u prošlosti: sijač žita, žena koja nosi drva, žena koja mete mlijeko u stapu, žena koja prede kudjelju, žena koja nosi na glavi kablić, žena koja nosi mlijeko, žena koja čuva ovce i drži janje u ruci, kosac s kosom, žena koja nosi burilo…

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi