RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

PROSLAVA DUHOVA, PATRONA SAMOSTANA I ŽUPE FOJNICA

Napisano 09.06.2014. 14:46
PROSLAVA DUHOVA, PATRONA SAMOSTANA I ŽUPE FOJNICA

Ovogodišnja proslava Duhova - zaštitnika samostana i župe Fojnica, koja je prethodila devetnicu i trodnevlje, mogao biti drugačiji nego lijepa, dostojanstvena i duboko vjerni. Duhovna priprema vjernik u tridium predvodio  fra Damir Pavić , župnik iz Brestovskog i  Danijel Rajić , pomoćnik FSR-a i FRAME Bosne srebro. Bdijenje je posebno lijepo jer je taj dan u Fojnici dan slavi ekologija srebrnom okviru Bosnu, kada je okupio oko 300 mladih Franjevačku mladež iz različitih dijelova naše provincije. Veliki posao u organizaciji dali mladim ljudima iz Fojničke La Verne.  

f 02 

Na sam dan Duhova došlo je mnoštvo vjernika iz okolnih župa, ali i iz Uskoplja, Bugojna, Kaknja, Sarajeva, Zenice, ... Mladi iz La Verne i Frame obučeni u narodne fojničke nošnje, čitali su na sv. misi i radili u muzejskoj konobi za potrebe hodočasnika.

f 03

Veliki župni zbor "Fra Nenad Dujić", pod ravnanjem s. Simplicije Budimir i Damira Iviša, i ovaj put je odlično animirao sv. liturgijsko slavlje. Posebno je bilo lijepo vidjeti vjernike u narodnim nošnjama iz Fojnice, Brestovskog, Busovače i Kraljeve Sutjeske.

f 04 

Sv. misu je predvodio fra Zoran Mandić, gvardijan iz Jajca uz koncelebraciju tridesetak svećenika iz Sarajeva, Visokog, Kraljeve Sutjeske, Kreševa, Uskoplja, Busovače, Kiseljaka, Livna, Guče Gore i Deževica.

f 05

ARTinfo.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi