RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ankara: Potpisana deklaracija o ekonomskoj i trgovinskoj suradnji BiH, Turske i Srbije

Napisano 14.05.2013. 14:50
Ankara: Potpisana deklaracija o ekonomskoj i trgovinskoj suradnji BiH, Turske i Srbije

Deklaracijom je predviđeno uspostavljanje Trilateralnog trgovinskog komiteta, čiji će djelokrug rada, između ostalog, biti razmjena informacija i iskustava o pitanjima multilateralnih trgovinskih sporazuma, regionalne suradnje i trgovinske politike, promoviranje stranih investicija i mogućnosti za suradnju između triju zemalja u različitim sektorima, s obzirom na ekonomske prioritete, istraživanje mogućnosti i poticanje ekonomske suradnje na tržištima trećih zemalja.

SARAJEVO
- Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, potpredsjednik Vlade i ministar vanjske  i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić i ministar ekonomije Republike Turske Zafer Çağlayan danas su u Ankari potpisali Deklaraciju o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji između BiH, Republike Srbije i Republike Turske.

Sastanak resornih ministara je organiziran u okviru održavanja ''Trilateralnog balkanskog samita i poslovnog foruma Turska - BiH - Srbija''. Cilj potpisivanja Deklaracije jest unapređnje i diverzifikacija trgovinskih odnosa i ukupne ekonomske suradnje između triju zemalja.

Deklaracijom je predviđeno uspostavljanje Trilateralnog trgovinskog komiteta, čiji će djelokrug rada, između ostalog, biti razmjena informacija i iskustava o pitanjima multilateralnih trgovinskih sporazuma, regionalne suradnje i trgovinske politike, promoviranje stranih investicija i mogućnosti za suradnju između triju zemalja  u različitim sektorima, s obzirom na ekonomske prioritete, istraživanje mogućnosti i poticanje ekonomske suradnje na tržištima trećih zemalja.

Strane potpisnice Deklaracije će poticati svoje gospodarske subjekte da sudjeluju u poslovnim forumima, izložbama, sajmovima i drugim promotivnim aktivnostima te će preporučiti poslovnim krugovima da održavaju trilateralne poslovne forume, paralelno sa sastancima Trilateralnog trgovinskog komiteta u određenoj zemlji.

Radi ostvarivanja ekonomske suradnje na trećim tržištima, svaka strana će omogućiti podršku drugim stranama putem svojih trgovinskih predstavnika na tržištima trećih zemalja, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Dnevno.ba 


Nema komentara

Anketa

Ustavi