RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čelnici HVlDR-e donose odluku o blokadi prometnica

Napisano 26.10.2012. 10:57

Sastanak - Danas zakazana sjednica vrha udruge u Busovači

Čelnici HVlDR-e donose odluku o blokadi prometnica

Branitelji žele blokadom prometnica skrenuti pozornost javnosti na diskriminaciju od ministra Zukana Heleza

HVIDR-a u Hercegbosanskoj županiji je početkom ovoga mjeseca blokirala prometnice u znak prosvjeda zbog odnosa Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i ministra Zukana Heleza prema hrvatskim stradalnicima.

Danas će čelništvo HVIDR-e na sjednici u Busovači razmatrati prijedlog da se blokade pokrenu na prostoru svih županija s hrvatskom većinom. Kako su nam rekli naši sugovornici, veliki broj stradalnika podržava ovaj zahtjev.

I nije samo HVIDR-a ta koja bi trebala pokrenuti nove prosvjede braniteljske populacije.
- Potporu blokadi prometnica daju i ostale udruge koje čine Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na sjednici ćemo zauzeti stav po ovom pitanju i ako se odluči da idemo u prosvjede, vrlo brzo ćemo realizirati naše planove - rekli su nam naši sugovornici.

Ideja o ovom obliku prosvjeda je potekla još prije nekoliko mjeseci, ali su planovi odgođeni za kraj listopada zbog lokalnih izbora.
- Željeli smo izbjeći sve insinuacije kako su prosvjedi političke prirode ili kako imaju političku pozadinu. Radi se o tome da se prava hrvatskih stradalnika konstantno krše, a federalne institucije nemaju sluha za primjedbe i prigovore Hrvata. Prosvjedom želimo još jednom ukazati na naše probleme i diskriminaciju koju proživljavamo - poručili su naši sugovornici.


Nema komentara

Anketa

Ustavi