RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Do rođendana postrojbe 17. travnja napravit će se potpuno novi izgled Doma branitelja

Napisano 13.04.2012. 12:29

Domaljevac - Obnavlja se objekt za Dom branitelja 104. HVO brigade

Do rođendana postrojbe 17. travnja napravit će se potpuno novi izgled Doma branitelja

Prema planu radova, stara društvena zgrada obnovit će se, zamijeniti stolarija, izgraditi terasa, urediti krovište, postaviti fasadu

U susret obilježavanju 20. godišnjice 104. HVO brigade, u Domaljevcu će novo ruho dobiti objekt posvećen upravo toj posavskoj brigadi i sjećanju na sve one koji su živote ugradili u obranu svojih domova.

Dan postrojbe

Do datuma kada se obilježava Dan postrojbe (17. travnja) planiran je završetak vanjskog uređenja objekta te prvog kata. Radi se o prostorima u kojima je donedavno bio Dom zdravlja koji se preuređuje i nadograđuje u primjereni izgled Doma branitelja 104. HVO brigade.

Unutarnji radovi

Prema planu ovogodišnjih radova, stara društvena zgrada obnovit će se, zamijeniti stolarija, izgraditi terasa, urediti krovište, postaviti fasada i izgraditi pristupne staze. Od unutarnjih radova, uredit će se prvi kat u kojem je predviđena spomen-soba. Naredne faze predviđaju uređenje gornjeg kata u kojem će biti dodatni uredski prostori i čitaonica za branitelje.

- Radovi na uređenju Doma branitelja 104. HVO brigade teku planiranom dinamikom. Već je uređen pristupni plato, a okončavaju se radovi na postavljanju fasade. Prizemlje Doma, u kojem će biti postavljena spomen-soba, dobiva svoj planirani izgled, a ulaz u Dom projektiran je ispred novoizgrađenog parka na lokaciji na kojoj su nekada bili mjesna skladišta, tako da ovaj dio Domaljevca poprima novi, urbaniji izgled, pojašnjavaju u poglavarstvu općine Domaljevac-Šamac.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi