RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Edukativna nedjelja na Vrelu Bosne

Napisano 01.04.2012. 04:24
Blato party

Danas, s početkom u 12:00, na Vrelu Bosne će se održati jedinstvena kreativna akcija u kojoj će svi zainteresirani posjetitelji moći raditi skulpture u obliku ljudi, a prve će neobične skulpture izraditi polaznici Centra za likovno vaspitanje grada Sarajeva. Akcija je inicirana svojedobnom izjavom jednog popularnog političara kako je "jeo blato". Prema riječima Mirsada Tolića, jednoga od polaznika Centra i organizatora, ovom akcijom se želi dočarati "što se sve može činiti s blatom a da ga se ne konzumira".

Trenutačno priroda tog prekrasnog mjesta i samo tlo pružaju sve preduvjete za takve oblike umjetničkog stvaralaštva, a u edukativnim će se kutcima moći upoznati sva raznolikost oblikovanja materijala od blata. U taktilnoj učionici pod šatorom, posebno pripremljenim za tu priliku, posjetitelji će opipavati raznovrsna djela, statue i oblike, navode djelatnici JP Vrelo Bosne i dodaju kako je ta učionica organizirana pod motom "Dodirni i nauči" jer uključivanjem što više osjetila posjetitelji lakše i brže uče.

Oko 18:00 biti će proglašena najbolja skulptura. Za najbolji rad osigurana je i nezanemariva novčana nagrada od 200 KM, osigurana od sponzora ove akcije, poduzeća B.I. International.
Sve posjetitelje Vrela Bosne ovu nedjelju očekuju i besplatna okrepa - Bosanska kafa, sokovi, bureci i voće.

Organizatori se nadaju da će vremenske prilike pogodovati održavanju ovoga kulturnog događaja te pozivaju sve zainteresirane bez obzira na godine da dođu i uključe se u rad ove umjetničke akcije.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi