RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jedini festival u svijetu u kojem djecu nagrađuju čokoladom za dolazak

Napisano 11.04.2012. 09:30

Kazalište - Završen festival u Orašju i Vukovaru „Lutkarsko proljeće“

Jedini festival u svijetu u kojem djecu nagrađuju čokoladom za dolazak

► Na festivalu su gostovala kazališta lutaka iz Zagreba, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Rijeke i Vinkovaca, te Pečuha (Mađarska)
► Festival lutaka preselio se u nekoliko mjesta općine Orašje

Pet dana trajanja međunarodnog kazališnog festivala lutkara iz Rijeke, Zagreba, Velike Gorice, Slavonskoga Broda i Pečuha (Mađarska) i stotine mališana koji su burom pljeska i osmijeha sa zanimanjem pratili kazališna događanja u Oštroj Luci, Donjoj Mahali, Tolisi i Orašju, kratak je sažetak festivala „Lutkarsko proljeće“ u Orašju.

Tradicionalni, XVII. po redu festival za djecu preselio se u nekoliko mjesta općine Orašje jer su glumci željeli doći do djece, umjesto da oni putuju do njih u Orašje. Sve predstave bile su besplatne, a na kraju predstave, neuobičajena nagrada - svako dijete dobilo je čokoladu.

Festival lutkara otvorilo je Gradsko kazalište lutaka Rijeka s predstavom „Izgubljena priča - Ivica i Marica“ u Oštroj Luci.
- Predstava je interaktivna i kao takva pobuđuje interes mladih u svim dijelovima Hrvatske gdje smo je igrali, kazao je glumac David Petrović. Oduševljenje nije sakrila niti Karin Frohlick, koja je svojom glumom dala posebnost neponovljivoj izvedbi.

U Donjoj Mahali lutkari iz Zagreba odigrali su Trnoružicu. U Tolisi su kazalištarci iz Slavonskog Broda odigrali predstavu „Pinokio“, te u Kostrču „Postolarski vrag“. Tom je predstavom, samo u izvedbi Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca zatvoren ovogodišnji kazališni festival.

- Festival lutkara u Orašju održava se usporedo s istom manifestacijom u Vukovaru. Dijelom se ta manifestacija preselila i u grad na Savi prije svega zahvaljujući prijateljstvu Filmsko-kazališne udruge „Lipa“ Orašje s Kazališnom družinom iz Vinkovaca „Asser Savus“, ističe Djo Benković, organizator.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi