RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Komšić: Ako je pokušaj zaustavljanja Čovića, HDZ-a i HNS-a izdaja, onda sam izdajnik!

Napisano 25.02.2018. 22:33

Nakon što je Zlatko Lagumdžija javno uputio kritiku lideru Demokratske fronte Željku Komšiću zbog njegove kandidature za Predsjedništvo BiH, poručujući mu kako treba podržati SDP-ovog kandidata, stigao je odgovor Komšića, piše u priopćenju DF-a.

Lagumdžija je, podsjetimo, rekao da je Komšić "zabio nož u leđa" ljevici istupajući samostalno s kandidaturom.

- Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović, HDZ i HNS u svemu što rade i što vodi konačnoj podjeli zemlje, 'izdaja ljevice', onda me slobodno zovite izdajnikom - kazao je Komšić.

Lider DF-a smatra da Lagumdžija dosljedno podržava Dragana Čovića, piše u priopćenju ove stranke, prenosi Dnevni avaz.

- Što se tiče gospodina Lagumdžije, on je zaista dosljedan. Dosljedan u podršci Draganu Čoviću. Podsjećam vas da sam se sa spomenutim gospodinom razišao 2012. upravo zbog njegovog sporazuma s Draganom Čovicem, kojim je davao Čoviću sve ono što on danas traži. Da ne spominjem druge 'sportske aktivnosti i rekvizite koji se koriste u sportu zvanom tenis', a čemu je gospodin veoma sklon. Upravo je to bacilo ljevicu na koljena i uništilo povijesnu šansu, ne Lagumdžije, Komšića ili SDP-a, nego Bosne i Hercegovine - kazao je Komšić.

Poručio je da "ljevica" u kojoj se nešto pita Zlatko Lagumdžija, više nije njegova, niti će ikada više biti.

U strankama lijeve orijentacije ovih dana je izuzetno burno, a tome doprinosi i stav Denisa Bećirovića, koji se oglasio otvorenim pismom uz poruku da ljevica mora imati zajedničke kandidate i za Predsjedništvo BiH, ali i zajednički formirati liste ukoliko želi ostvariti povoljan izborni rezultat.

S druge strane, Željko Komšić je već javno obznanio kako će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, piše u priopćenju DF-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi