RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubićevi kadrovi prelaze kod Čovića?

Napisano 13.04.2012. 13:37

Ljubićevi kadrovi prelaze kod Čovića?

► ‘Potresi’ u HDZ-u 1990. se nastavljaju, a ostavke uglednih članova ‘pljušte’
► Dražen Matišić, predsjednik Mladeži HDZ-a 1990., podnio je neopozivu ostavku na sve dužnosti u stranci

Matišić je još uvijek nedostupan za bilo kakvu izjavu, a iz HDZ-a 1990. još nema službenog priopćenja. Međutim, naši izvori iz središnje Bosne kažu kako je Matišić jučer u jednom povećem društvu obznanio kako prelazi u HDZ BiH.

Mladi Matišić slovio je kao sposoban kadar ‘devedesetke’, u kojeg je ta stranka polagala velike nade. Trenutačno je zastupnik u Skupštini Srednjobosanske županije.

Prve informacije koje su stigle nakon njegove ostavke bile su kako će on nastaviti djelovati kao neovisni vijećnik u Skupštini SBŽ-a, a hoće li obući novi stranački dres, ostaje za vidjeti.

Kako se neslužbeno doznaje, Matišić se u posljednje vrijeme nije slagao s pojedinim odlukama predsjedništva svoje stranke, kao i postupcima čelnih ljudi te stranke u SBŽ-u.

Kap koja je navodno prelila čašu kod Matišića je nezadovoljstvo radom čelništva Županijskog odbora stranke, prvenstveno predsjednice Slavice Josipović i Rude Vidovića.

Dnevni list je nedavno objavio kako je HDZ 1990. u središnjoj Bosni potresla dramatična svađa između članova općinske organizacije i predsjednice „devedesetke” Slavice Josipović.

Prema izvoru Dnevnog lista, Slavica Josipović je navodno obećala stranačkoj bazi u Vitezu da će u ionako skromnoj kadrovskoj križaljci oko popune pozicija u Vijeću ministara BiH ultimativno tražiti i izlobirati kod stranačkog vrha i predsjednika Ljubića da makar jedno savjetničko mjesto pripadne kandidatu iz Viteza.
Svoje „teritorijalno” obećanje je Josipović doista ispunila, ali taj savjetnik nije osoba iz općinske organizacije, kako je bilo dogovoreno, nego njezin sin Nikola. On je uz diskutabilne uvjete postao savjetnik Rude Vidovića, zamjenika ministra prometa i veza BiH. To je jednostavno razbjesnilo članstvo u središnjoj Bosni.

Matišićeva ostavka, nakon nedavne ostavke predsjednika Županijskog odbora Hercegovačko-neretvanske županije HDZ-a 1990. Mate Lasića, još je jedan ozbiljan udar u toj stranci.

Lasić je nakon ostavke za Dnevni list izjavio kako „sve ide u smjeru da se ‘devedesetka’ utopi u HDZ BiH”. Lasić je kao razloge ostavke, prije svega, naveo nezadovoljstvo odnosom rukovodstva „devedesetke” koje ne uvažava ničije mišljenje i vodi računa najviše o osobnim interesima.

„Nije tajna da postoji nezadovoljstvo u stranci. Mi nismo mogli ništa odlučivati, o svemu odlučuje središnjica i ja ne želim biti nikome pokriće za poteze koji se vuku bez mog odobrenja”, kazao je Lasić.

Nepobitna je činjenica kako u HDZ-u 1990. stvari ne štimaju, a sve je očiglednije kako je to stvar i kad je u pitanju sporazum dvaju HDZ-ova, jer „preuzimanje” članstva nije praksa kod iskrenih partnera.


Nema komentara

Anketa

Ustavi