RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Općina Odžak proslavila svoj rođendan

Napisano 10.02.2012. 10:30

Općina Odžak proslavila svoj rođendan

Na prostoru općine dovršeno je započeto ili realizirano više značajnih projekata

■ Na svečanoj sjednici je naglašena važnost prolaska koridora
■ Plaketa je uručena vlč. Ivi Balukčiću za doprinos ugledu općine Odžak
■ I ove godine najznačajniji gospodarski subjekti u općini Odžak su Mlin Majić, Brkić trade i Strolit

Prigodnim sadržajima općina Odžak proslavila je svoj rođendan. Nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i nakon razgraničenja, dozvoljen je povratak predratnog stanovništva u općinu Odžak. Prvi povratnici, pripadnici 102. HVO brigade i pripadnici policije vratili su se 8. veljače 1996. godine i od tada se ovaj dan obilježava kao Dan općine Odžak.

Tim su povodom položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule branitelje. Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su uz ostale nazočili Josip Juras, generalni konzul RH u Tuzli, Davor Čordaš, ministar za izbjegle i raseljene osobe u Vladi RS-a, predstavnici Skupštine i Vlade županije predvođeni predsjednicima Mariom Jurkićem i Marijanom Oršolićem, te predstavnici posavskih općina, institucija i vjerski dužnosnici.

- Svjedoci smo sveopće svjetske gospodarske krize koja se i nas snažno dotiče. Međutim treba kazati kako se unatoč svemu nama neke perspektive otvaraju i na nama samima je zadaća da preuzimamo odgovornost za svoje postupke i odluke koje u mnogome mogu odrediti našu budućnost. Potrebna nam je politička mudrost, ali i hrabrost i odgovornost osobito u radu našeg Općinskog vijeća. Svjedoci smo da je prošle godine u proračunima svih razina vlasti bilo manje novca. Unatoč tome na prostoru naše općine dovršeno je započeto ili realizirano više značajnih projekata kojima se naša budućnost može očekivati u nešto svjetlijoj perspektivi, naglasio je u svojem obraćanju načelnik općine Odžak Luka Jurić.

I ove godine najznačajniji gospodarski subjekti u općini Odžak su Mlin Majić, Brkić trade i Strolit, a drvoprerađivači i dalje zapošljavaju veliki broj radnika i uspješno se drže na sve zahtjevnijem tržištu, čulo se tijekom svečane sjednice na kojoj je prigodno obraćanje imao i predsjednik Općinskoga vijeća Derviš Šaćirović.

- Odžak ima bogatu povijest. Ovo je oaza mira u kojoj je sada kadrovsko jačanje i poboljšanje kvalitete života u ovoj posavskoj općini glavni prioritet, naglasio je Šaćirović. Na svečanoj sjednici nije propušteno naglasiti značaj prolaska koridora Vc. Tijekom protekle godine započeo je postupak izuzimanja zemljišta za izgradnju ceste. Veći broj osoba već je pod vrlo povoljnim uvjetima sklopio ugovore i naplatio izuzeta zemljišta. Taj posao se nastavlja, a uskoro očekujemo, kazao je Jurić potpisivanje, upravo u Odžaku, međudržavnog ugovora i početak izgradnje mosta na rijeci Savi. Niz uspješnih kulturnih i sportskih manifestacija, odlični odbojkaši i košarkaši te uspjesi kluba borilačkih vještina samo su dio naglaska u svečanom obraćanju govornika svečane sjednice.
 
■ PRIZNANJA

Zaslužnim građanima dodijeljeno 11 priznanja

Na svečanoj sjednici dodijeljeno je i 11 priznanja zaslužnima u općini Odžak. Plakete su uručene vlč. Ivi Balukčiću za doprinos društvenom ugledu općine Odžak kroz poticanje moralnih vrijednosti, vjerske i nacionalne tolerancije, te razvoj demokracije. Povelja je pripala i Unioninvestu iz Sarajeva kao izvođaču radova na pročistaču otpadnih voda. Zahvalnice su dodijeljene Nerfidu Džananoviću, Alisu Fišeku i Ružici Šapina, a posthumno su spomen-zahvalnice dodijeljene članovima obitelji preminulih branitelja, pripadnika 102 HVO odžačke brigade.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi